15/6/09

Σε Τούρκους ελληνική υφαλοκρηπίδα από ολέθριο λάθος του υπουργείου Εξωτερικών


Σε παταγώδη αποτυχία οδηγείται η ιδέα που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να προκαλέσει διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της μεταξύ των δύο κρατών υφαλοκρηπίδας.Αποτέλεσμα της δυσμενούς αυτής εξέλιξης είναι ο άμεσος, πλέον, κίνδυνος αντίστοιχης συμφωνίας Τουρκίας - Αιγύπτου που συνεπάγεται ουδετεροποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελλορίζου και το πέρασμά της σε τριεθνή δικαιοδοσία.Στην πράξη αυτό θα σημάνει την τουρκική παρουσία σε ελληνικές θαλάσσιες ζώνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Π», όχι μόνον αρνείται ως βάση συζήτησης τη διεθνώς αποδεκτή θέση ότι το Καστελλόριζο, η Κάρπαθος και όλα τα νησάκια του Ν.Α. Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα και άρα αυτή πρέπει να συνυπολογιστεί στις διαπραγματεύσεις με οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη χώρα, αλλά προχώρησε σε μια ενέργεια που αντιβαίνει τα διεθνώς κρατούντα και υπονομεύει τη νομική βάση της διαπραγμάτευσης. Ενώ είχε προσδιοριστεί για τις 22 Ιουνίου ο πέμπτος κατά σειρά γύρος διαπραγματεύσεων με την ελληνική αντιπροσωπεία, ειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση και την προσκάλεσε για συνομιλίες στο Κάιρο δύο μέρες μετά, δηλαδή στις 24 του ίδιου μήνα.

Σχετική ειδοποίηση έλαβε η Αθήνα με άκρως απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο Κάιρο Ι. Α. Ζέπου, ο οποίος αφού ενημερώνει ότι ο αιγύπτιος αναπληρωτής υπουργός του «διατύπωσε πρόταση όπως ο επόμενος γύρος διμερών διαβουλεύσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών λάβει χώρα στο Κάιρο 22 Ιουνίου» εφιστά την προσοχή όλων καθώς ανώτατο στέλεχος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών του εμπιστεύτηκε την πληροφορία ότι η κυβέρνησή του «έχει προτείνει στην τουρκική πλευρά να έλθει εδώ για αντίστοιχες διμερείς διαβουλεύσεις στις 24/6/09».

Η ανθελληνική αυτή ενέργεια της Αιγύπτου έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία:

1ον) Η ελληνική πλευρά έχει ανοίξει τα χαρτιά της και τα σχετικά επιχειρήματά της στο ελληνοαιγυπτιακό τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε μια ανεξήγητα απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους Αιγυπτίους όταν αυτοί δεν δείχνουν καμία διάθεση για συμφωνία.

2ον) Έχουν παρέλθει πάνω από 18 μήνες από την έναρξη των ελληνοαιγυπτιακών διαπραγματεύσεων και οι κυβερνητικοί παράγοντες του Καΐρου εφαρμόζουν στάση και πρακτική εντελώς διαφορετική από αυτήν που υιοθέτησαν πριν από περίπου τρία χρόνια σε ανάλογες διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, με αποτέλεσμα αυτές να έχουν αίσιο τέλος.

3ον) Η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάνει γνωστή στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ την πρόθεσή της να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο η ελληνική κυβέρνηση, με εισήγηση προφανώς της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, αρνείται πεισματικά να πράξει, δημιουργώντας έντονη δυσαρέσκεια ακόμα και σε παραδοσιακά συντηρητικούς διπλωματικούς παράγοντες.

4ον) Η τουρκική κυβέρνηση υπονομεύει κάθε προσπάθεια της Ελλάδας να καθιερώσει ως βάση ανάλογων διαπραγματεύσεων την αυτονόητη αρχή ότι τα νησιά του Ν.Α. Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα.

Οι τέσσερις προαναφερθείσες επισημάνσεις δημιουργούν ένα εντελώς αρνητικό πλαίσιο που, όπως είναι φυσικό, δεν ευνοεί σ' αυτήν τη χρονική στιγμή συνέχιση ανάλογων διαπραγματεύσεων.

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση με επιμονή της κ. Μπακογιάννη συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις αντί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παίζει φιλοτουρκικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Το μήνυμά της αυτό θα μπορούσε να το στηρίξει -επιπροσθέτως- στα νομικά κείμενα της Σύμβασης του Δικαίου της Θαλάσσης του 1982 που ξεκαθαρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υφίσταται τουρκοαιγυπτιακή υφαλοκρηπίδα, αλλά μόνο ελληνοαιγυπτιακή και ελληνοκυπριακή. Αυτό άλλωστε το γνώριζαν κατά βάθος οι Αιγύπτιοι και επί το πλείστον το είχαν υιοθετήσει όταν πριν από τρία χρόνια υπέγραφαν σχετική συμφωνία με τον αείμνηστο κύπριο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει οτιδήποτε και απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις στέλνοντας εντελώς διαφορετικά σήματα προς την άλλη πλευρά.

Δεν έχει ζητήσει, για παράδειγμα εξηγήσεις από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για το νόημα της συνάντησης Αιγύπτου-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες σε μια στιγμή που οι αντίστοιχες ελληνοαιγυπτιακές συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτό σημείο. Όχι μόνο ένας, αλλά τρεις έμπειροι πρέσβεις μας επεσήμαναν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προειδοποιήσει την Αίγυπτο ότι παράλληλες, υπονομευτικές για το όλο θέμα, συνομιλίες με την Τουρκία έξω από το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, θα έχει άμεσες επιπτώσεις στο σύνολο των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων.

Είναι μια κίνηση που επιβάλλεται από τα γεγονότα και νομιμοποιείται η Ελλάδα να κάνει, καθώς στην περιοχή αυτή δεν μπορεί να υπάρξει εφαπτόμενη υφαλοκρηπίδα μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας.

Περί αυτού είχε άλλωστε επιχειρηματολογήσει η Κύπρος στις προ τριετίας συνομιλίες της με την Αίγυπτο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά την κυπροαιγυπτιακή συμφωνία η Λευκωσία επέμενε να γίνει μια αντίστοιχη με την Ελλάδα.

Οι προσπάθειές της όμως έπεσαν στο κενό και τώρα είναι ορατός ο κίνδυνος να πέσουμε στην τουρκική και αιγυπτιακή παγίδα και να ακυρώσουμε από μόνοι μας το αναφαίρετο δικαίωμά μας να προσδιορίσουμε σημείο επαφής μεταξύ ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Είναι ευνόητο ότι το αντίθετο θα ήταν ολέθριο στρατηγικά και αμυντικά και άκρως επιζήμιο εθνικά.Είναι εξοργιστική η απάθεια της κ. Μπακογιάννη έναντι ενός ακόμη εθνικού ζητήματος. Το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός είναι γνώστης αυτών που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα μας και των άκρως βλαπτικών παρενεργειών στο εθνικό μας θέμα που αυτές συνεπάγονται.
ΠΑΡΟΝ

30 σχόλια:

  1. Ωραία και ρουφούσαν οι τουρκαλάδες παράνομα πετρέλαιο ας τους νομιμοποιήσουμε τώρα.Μισό μισό έ;Αναρωτιέμαι πότε θα αρχίσουν να πέφτουν οι πέτρες απο αγανακτισμένους πολίτες.Τί μας ποτίζουν και κοιμόμαστε συνεχώς πιά;Καμία αντίδραση πιά;
    Τσάμπα άνοιγαν τρύπες στο Αιγαίο;
    Ολέθριο λάθος όχι όμως...εσκεμμένο είναι.Δεν είμαστε και τόσο αποβλακωμένοι πια...Με τις υγείες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά μάλλον θα μεταναστεύσουμε για να ξανακατακτήσουμε την χώρα μας .
    Ας μου πει κάποιος η έννοια προδότης προδοσία έχει αλλάξει ετυμολογικά ή παραμένει η ίδια γιατί αρχίζω και μπερδεύομαι.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Είναι εξοργιστική η απάθεια της κ. Μπακογιάννη έναντι ενός ακόμη εθνικού ζητήματος. Το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός είναι γνώστης αυτών που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα μας και των άκρως βλαπτικών παρενεργειών στο εθνικό μας θέμα που αυτές συνεπάγονται.»
    Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός δεν ζητά την παραίτηση της κ. Μπακογιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους!

    Μα τι συζητάμε τώρα; Έχει χρόνο η κυρία Μπακογιάννη να ασχοληθεί με αυτά τα πεζά, τα υπηρεσιακά;;; Ακου τι είπε.. απόρρητο τηλεγράφημα και άλλα τέτοια παιδικά... Εδώ ο κόσμος (το κόμμα) καίγεται!!!
    Αυτή προβάρει αρχηγικά (και πρωθυπουργικά) ταγεράκια!!!
    Αλί στους Έλληνες και στην Ελλάδα.. Εύχομαι ο Θεός να μας προστατεύει γιατί οι πολιτικοί... κάθε άλλο!

    Ευχαριστώ,
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα γιατί σας εκπλήσσουν όλα αυτά; Η κυβερνήσεις του αθηναϊκού κράτους έχουν αποδείξει ότι εργάζονται μεθοδικά για την πλήρη παράδοση της Ελλάδας στους Τούρκους.
    Η Θράκη για παράδειγμα είναι "μακράν" των Αθηνών και μάλλον πλησιέστερα στην Άγκυρα. Άρα, τι γυρεύομε εμείς εκεί; Εδώ δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τηλεγραφήματα από το Μοντεβιδέο (ή μάλλον τα λαμβάνουν για να τα κρύψουν στα συρτάρια του γραφείου των) και με υφαλοκρηπίδες θα ασχοληθούν, ή θα ενδιαφερθούν για το τι κάνει η Αίγυπτος; Αστεία πράγματα.
    Η Ντόρα Μακογιάννη, γνήσιον τέκνον του Μητσοτάκη, περιμένετε να ασχοληθεί με τα εθνικά μας συμφέροντα; Μα εκείνη έχει αναλάβει τα συμφέροντα των Αμερικανών και των συμμάχων των στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην Κύπρο υπάρχουν αληθινοί Έλληνες, που μας διδάσκουν Εθνική Αξιοπρέπεια, αλλά τα δικά μας «Πολιτικά Δέρματα» δεν καταλαβαίνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις ακούσει για τα αποτελέσματα Ανώνυμε 9:35 να σου πει ''ΚΑλημέρα'' ο Μητσοτάκης?
    Νομίζεις ότι μπορεί να ταβάλει με το σόι ο ΚΑραμαλής?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα, με Μπακογιάννη μην πας σε εθνικές εκλογές, το κομμάτι των ψηφοφόρων σου που πήγε στο ΛΑΟΣ θα αυξηθεί κατακόρυφα, δεν τρώει πια χόρτο ο Νεοδημοκράτης...και μετά έρχεται το Γιώργκος ακάθεκτος, διάλεξε και πάρε... εκτός αν δεν σε νοιάζει μια που ίσως έχετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την ίδια ατζέντα στα αμυντικά-εξωτερικά...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οταν γινονται μερικα λαθη
    να δεχθω οτι προκειται για αμελεια

    οταν γινονται κατα συροη και εξακολουθηση,

    εεε... τοτε υπαρχει δολος

    οι υπευθυνοι προφανως εχουν εξασφαλισει τα ανταλαγματα τους και συνεχιζουν

    προκαλουν τον Ελληνικο λαο να αντιδρασει ενω του εχουν δεμενα τα χερια για να του φορτωσουν την ολοκληρωτικη καταστροφη

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πρωτα ερχεται το καλο της...παραταξης.
    μας το εχουν πει πολλες φορες.
    τωρα με τα εθνικα θεματα τα παζαρευομε για εναν καλο υπνακο.
    μακροχρονιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά ΤΟΥΣ!!! θα 'ναι...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κίνηση των Αιγυπτίων είναι απολύτως φυσιολογική. Η ολιγωρία/λιγοψυχία των ελληνικών κυβερνήσεων δεν μένει κρυφή. Γιατί να αναλάβουν οι αιγύπτιοι το ρίσκο μιας διπλωματικής ρήξης με την μουσουλμανική Τουρκία; Ποια να είναι άραγε τα διπλωματικά ή άλλα οφέλη που θα αποκόμισει η Αίγυπτος από την Ελλάδα για να το αποτολμήσει; Νομίζετε πως δεν μας πήρανε χαμπάρι;

    Βλέπετε φίλοι μου, η Διεθνής Πολιτική δεν επιστεγάζεται από τα συναισθήματα που τρέφουν οι λαοί μιας χώρας προς την άλλη. Για Hard Busniness πρόκειται.

    Εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα αυτονόητα που διέπουν τις Διεθνείς Σχέσεις, τότε θα συμβαίνουν αυτά ακριβώς που συμβαίνουν.

    με το συμπάθιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "η ιδέα που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να προκαλέσει διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της μεταξύ των δύο κρατών υφαλοκρηπίδας."

    Απ' ό,τι φαίνεται, δεν ήταν ιδέα της ηγεσίας του ΥΠΕΞ, ήταν εντολή έξωθεν και το κορίτσι μας, απλώς έκανε "τη δουλειά της",
    ...όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά ο Κώστας είναι ναρκωμένος, αφού την κρατάει είναι το ίδιο συνένοχος για να μην πω ότι είναι και ο κύριος υπεύθυνος, τέρμα πια η ασυλία, το δίπολο ο πατριώτης κώστας και η άτακτη ντόρα μας τελείωσε, είναι πρωθυπουργός και είναι υπεύθυνος και συνένοχος...αλλά εσύ γιώργο πού είσαι; Οσονούπω υποτίθεται ότι πας για πρωθυπουργός... τι λες για όλα αυτά; Μούγγα στη στρούγκα; Είσαι της ιδίας γραμμής; Βγες και κατήγγειλε ή διευκρίνησε...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το χειρότερο όλων είναι ότι η Δουλογιάννη επιθυμεί να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.

    Ως υπουργός εξωτερικών έκανε τα μύρια. Φαντάζεστε τι θα γίνει αν γίνει ποτέ (ο Θεός να βάλει το χέρι του) πρωθυπουργός;!!!!!!;;;;;;

    Πρίν δυο χρόνια αν δεν κάνω λάθος το μυστήριο αυτό (λέγε Ντόρα) και ενώ είχε προηγηθεί η υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών από του τουρκικού κράτος, χάρισε τα χρέη στα βακούφια (μουσουλμανικά ιδρύματα) της Θράκης.

    Ξέρετε τι έγινε μετά; Στον Εχύνο Ξάνθης με το πρόσχημα ότι η αυλή του μειονοτικού δημοτικού είναι περιουσία βακουφίου δεν άφησαν να κάνουν χρήση τα παιδιά από το γυμνάσιο (κρατικό ίδρυμα). Τα οποία παιδιά, είναι τα δικά τους παιδιά. Όταν δε τοποθετήθηκαν τέρματα ποδοσφαίρου (5χ5 στίλ) μέσα στην αυλή του δημοτικού (πάλι για να παίζουν τα παιδιά τους) πήγαν την άλλη μέρα και τα βρήκαν κατεστραμένα.

    Όλα αυτά τα γεγονότα ακολουθήσαν μετά το χάρισμα των χρεών των Βακουφίων (μιλάμε για μέρες διαφορά!!!).

    Θεώρησα χρέος μου τότε να στείλω ένα μήνυμα στο υπουργείο και να ενημερώσω για τα γεγονότα, αλλά πιστεύω ότι πήγε χαμένο το γράψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 15 Ιούνιος 2009 1:19 μμ

    αυτο ειναι σιγουρο,
    σιγα μη παρει πρωτοβουλιες ...

    μπορει να κανει κατι κατα λαθος και δυσαρεστησει τους αφεντες ,
    ετσι της τα δινουν ετοιμα,

    ε αυτη βαζει μετα την υπογραφη της

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η φιλο-Δυτική Αίγυπτος προφανώς στηρίζει την Τουρκία, μιας και έχουν παρόμοια ιδεολογία. Η Δύση στηρίζει την Τουρκία. Και η Ελλάδα στηρίζει μετά μανίας την Δύση....

    Η Ελλάδα την απασχολεί μόνο να συμμετέχει στους βομβαρδισμούς εναντίον της Σερβίας, να παραδίδει τον Οτσαλάν, και να στέλνει στρατό στην Γεωργία κατά της Ρωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πριν στήσουμε τις κρεμάλες ας σκεφτούμε και αυτό: Μήπως η παραπάνω πληροφορία είναι κατευθυνόμενη διαρροή διπλωματικών κύκλων για να κτυπήσουν τη Μπακογιάννη? Μήπως κάνουν την τρίχα τριχιά? λέω τώρα...Γιατί από ότι ξέρουμε σκοτώνονται στο Υπεξ ...έτσι δεν είναι?
    Και το ΠΑΡΟΝ μια τόσο σημαντική πληροφορία γιατί την έθαψε στις μέσα σελίδες??? Μήπως όλα αυτά έχουν άλλο στόχο?. Είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξω την Ντόρα. Ο ρόλος της είναι λίγο πολύ γνωστός. Αλλά εδω κάτι δεν μου κάθεται καλά...Τέλος πάντων πέρα από τις όποιες ευθύνες του Υπεξ, αν η Αίγυπτος στα πλαίσια μιας διαπραγμάτευσης χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους πρέπει η στάση της να καταγγελθεί επίσημα ως εχθρική εναντίον της Ελλάδος και εκτός διεθνούς δικαίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχω αναφερθεί στο παρελθόν ότι το θέμα της υφαλοκρηπίδας θα έχει κλείσει μέχρι τον Δεκέμβριο και δυστυχώς δεν θα είναι υπέρ μας.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα ίσως πάμε για μια μόνιμη λύση η οποία θα οδηγήσει επίσημα πλέον σε συνδιαχείριση του αιγαίου και βλέπουμε …..!!!!! (το χειρότερο σενάριο είναι τα περί μειονοτήτων σε Κω και Ρόδο )

    Αλλά μην ανησυχείτε θα έχει ξεχαστεί το θέμα μέσα στο καλοκαίρι !! …….έτσι και αλλιώς ο νεοέλληνας κοιμάται προσοχή μην τον ξυπνήσετε !!!

    Φ

    ΥΣ.. Σάββα πιστεύεις ότι θα ζήσουμε να το δούμε και αυτό ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χωρίς να μπορώ να κάνω τον μάντη, δεν μου φαίνεται ότι η Ντορα προορίζεται πλέον για πρωθυπουργός. Νομίζω ότι έκανε την διατεταγμένη της υπηρεσία και βρίσκεται στο τέλος της.
    Θα συνεχίσει άλλος από την ίδια λέσχη βλ. Σαμαράς... πιθανόν μετά τον Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θά επιμείνω ώσπου κάποια στιγμή νά δημοσιευτεί ένα ανάλογο σχόλιο.

    Τί καταγωγής-πέραν τής όποιας ελληνικής- είναι τό μητσοτακέϊκο, τό παπανδρέϊκο καί τό καραμανλέϊκο; ανήκουν σέ κάποια 'εταιρεία' ή 'λέσχη';

    τί καταγωγής ήσαν ό Ελ.Βενιζέλος(υπεύθυνος ανυπολόγιστων εθνικών συμφορών καί όχι μόνον στη Μικρασία), ο Μουσταφά Κεμάλ(...ο προταθείς γιά Νόμπελ ειρήνης από τόν προηγούμενο...), ο Αδόλφος Χίτλερ(...μόνον στήν Ελλάδα αφανίστηκαν ή πετσοκόπηκαν ανεπανόρθωτα περίπου 800.000 άνθρωποι χάρις στόν ζήλο του καί 80% τών όποιων υποδομών τής χώρας μας),καθώς καί ο Λένιν πού βοήθησε όσο χρειάστηκε τούς νεότουρκους μέ χρυσές λίρες,πυροβολικό,κτλ. (ανήκαν σέ κανέναν ευρύτερο σχεδιασμό όλοι αυτοί άραγε...;ήταν μέλη συγκεκριμένων καί γνωστών 'εταιρειών';)

    όσο θά νομίζουν οι Έλληνες πώς τούς κυβερνούν Έλληνες τόσο θά απορούν.μά οι άνθρωποι αυτοί δέν είναι προδότες τής Ελλάδος.διότι απλώς δέν είναι Έλληνες.φωνασκούν πώς υπηρετούν τήν πατρίδα των.συμφωνούμε απολύτως!

    άν δέν γίνει Εθνική Ελληνική Επανάστασις μέσα στά επόμενα 10 έτη αποχαιρετίστε τήν πατρίδα καί τό έθνος πού ξέρατε.

    Αληθόμυθον χρή,ου πολυλογέειν.
    Περικλής.

    Υ.Γ:α)'οι περιτετμημένοι είναι οι εχθροί μας καί είναι γεννήματα εχιδνών'-Αισχύλος
    β)'οι Ιουδαίοι είναι σπορά τού Τυφώνος-αιγυπτιστί Σέθ ή Σέτ'(Σετ=Σεϊτάν στίς σημιτικές γλώσσες,κυριολεκτικώς Διάβολος...)
    γ)'εσείς δέν είστε εκ τού δικού μου Πατρός.Είστε εξ άλλου πατρός, σπορά τού Διαβόλου καί γεννήματα εχιδνών' Ιησούς Χριστός απευθυνόμενος πρός Ιουδαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 9:11 μμ να αγιάσεις!!!!!
    Επιτέλους δημοσιεύτηκε κάτι που προσπαθώ καιρό να αναφέρω!!!
    Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πιο βλάκας είναι εκείνος που οδηγεί κάποιον ή μήπως είναι εκείνος που ακολουθεί τον βλάκα γνωρίζοντας πώς είναι βλάκας;Ποιοί τους ψηφίζουν αλήθεια;Τί μας κάνει αυτό;Μήπως είμαστε εμείς χειρότεροι;ΞΥΠΝΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 15 Ιούνιος 2009 9:11 μμ

    Στο "Παπανδρέϊκο" τρεχει και λίγο αιμα ΜΙΝΕΪΚΟ(το οικογενειακό όνομα της Πολωνοεβραιας γιαγιας του Bravoyorgo, η οποία υπήρξε μια εκ των συζύγων του "αειμνηστου γερου της δημοκρατίας" Γεωργίου Παπανδρέου του Α').Για το "Καραμανλέϊκο" δεν γνωρίζω,αλλα ο Μητσοτάκουλας(κατα το Δράκουλας)ειναι ανιψιός του ετέρου "αειμνήστου εθνάρχου" Ελ.Βενιζέλου ο οποίος-όσο και αν σου φαινεται παράξενο- καταγοταν απο την Μάνη και το πραγματικό του όνομα ήταν Κρεβατάς.Μια βεντέτα που ειχε η οικογένεια του με την φάρα των Γιατράκων, την οδήγησε στην Κρήτη.Ο "εξ απορρήτων" όμως "μυστικοσύμβουλος" του(την δεύτερη περίοδο της πολιτικής του καριέρας απο το 1914 μέχρι τον θάνατο του, τότε δηλαδή που "τα έκανε σκατά", διότι η πρώτη ήταν η λαμπρή διότι μεγάλωσε την Ελλάδα)υπήρξε κάποιος τυχοδιώκτης ονόματι sir Basil Saharov(Ελληνιστί Βασίλης Ζαχαριάς)γνωστός έμπορος όπλων της εποχής(κάτι σαν τον γνωστό Κασόγκι)και όπως απεδείχθη εκ των υστέρων ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ROTHCHILD.Και αυτο το στοιχείο κατά την άποψη μου "λεει πολλά".Δεν ειναι αλλωστε η πρωτη φορα που στους Ελληνες πρωθυπουργούς "κολλούν σαν στρείδια" διάφοροι απίθανοι τύποι(με "ομιχλώδη" καταγωγή και με ακόμα πιο "ομιχλώδεις" προθέσεις).Το ίδιο συνέβη με τον Σημίτη και τον "εξ απορρήτων" του κο Ροζάκη, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με τον "μπούλη" και τον κο Βαληνάκη(ο οποίος ειναι ενας εκ των συνιδρυτών του "ευαγούς ιδρύματος" που ακούει στο όνομα ΕΛΙΑΜΕΠ).Παντως αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την "μαυρη" Βενιζελική περίοδο, διάβασε οπωσδήποτε το βιβλίο του ιστορικού Δημήτρη Μιχαλόπουλου με τιτλο "Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ, Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ" που κυκλοφορει απο τις εκδόσεις "Τροχαλία".Θα σου λυθούν πολλές απορίες για εκεινη την τραγική για τον Ελληνισμό περίοδο.


    Μίνως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μα τι γελοιοτητες περί καταγωγής ακούγονται!μην πέφτουμε σ'αυτό το επίπεδο!ας ήταν καλοί κι ας ήταν και από το Τιμπουκτού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ… ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ! ! !

    Το πολιτικό σύστημα δεν βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Επί της ουσίας έχει ήδη καταρρεύσει. Κι αυτή την πραγματικότητα την πιστοποιούν και ταυτόχρονα την προσδιορίζουν, πολύ συγκεκριμένες σταθερές που έχουν αυξημένο ειδικό βάρος και επιδρούν με τρόπο καταλυτικό στην ίδια την αυτοβιωσιμότητα του.

    Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    1. Το πολιτικό σύστημα αποϊδεολογικοποιήθηκε. Και εξαντλεί την περισπούδαστη δυναμική του, σε τεχνικές διαχείρισης. Και με μέτρο την τεχνοκρατικότητα και την αυξημένη ή μη ικανότητα του καλού διαχειριστή, επιχειρείται ο εγκλωβισμός των μαζών στη λογική του «καταλληλότερου», του «ανικανότερου» ή στην καλύτερη περίπτωση του λιγότερο …τσαρλατάνου.
    2. Το πολιτικό σύστημα αποχρωματίστηκε εθνικά. Οι παράγοντες του δείχνουν σκυμμένοι πάνω σ έναν πάγκο εργασίας, επιχειρούν να δημιουργήσουν γράφοντας ή και σβήνοντας σ ένα σχέδιο επί χάρτου κοκορομαχώντας πάνω και γύρω από αυτό. Σημείο κλειδί είναι ότι αυτό το σχέδιο στερείται …ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑΣ. Αυτό το σχέδιο δεν γράφει πουθενά τη λέξη Ελλάδα. Πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη Ελληνικός λαός. Δείχνει να είναι μια παράξενη παρτίδα πόκερ, όπου ο καθένας καυχιέται για τη δική του μαστοριά ή αναζητά σε ευτελή επιχειρήματα τη δικαιολογία για ν ακουμπήσει πάνω σ αυτήν τον ερασιτεχνισμό του.
    Νικητής θα είναι κάποιος «καταλληλότερος» και χαμένος μόνιμα, το σημείο
    του χάρτη που λέγεται Ελλάδα καθώς και οι ιθαγενείς που το κατοικούν.
    3. Το πολιτικό σύστημα δε διαθέτει πρόγραμμα, σχέδιο, προσανατολισμό, σαφέστατα προσδιορισμένες και ιεραρχημένες προτεραιότητες. Στερείται ορίων και αρχών. Δεν προσδιορίζει κόκκινες γραμμές γύρω από τις οποίες οφείλει να χαλιναγωγεί τη δράση του. Βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Καιροσκοπεί χωρίς να έχει αποσαφηνισμένο κανενός είδους μακρόπνοο σχεδιασμό και το σημαντικότερο… Δεν έχει στο μυαλό του ξεκαθαρισμένο το αυτονόητο. Το με ποιόν θα πάει δηλαδή και ποιόν θ αφήσει.

    Αυτό το πολιτικό σύστημα καθίσταται εκ των πραγμάτων επικίνδυνο και ζημιογόνο για το λαό και τον τόπο.

    Τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Απέναντι σ αυτά η ανικανότητα και η επικινδυνότητα του πολιτικού συστήματος μεγαλουργεί.

    Οι απόλυτα προσκυνημένες συνιστώσες του (ΣΥΡΙΖΑ, οικολόγοι, αναρχικοί, φερετζοκουκουλοφόροι κλπ), απαντούν σ αυτά με την επικίνδυνη επιλογή του εθνομηδενισμού. Και ήρθε ο ματωμένος Δεκέμβρης στην Αθήνα για να τους βγάλει τις κουκούλες και να φανεί ξεκάθαρα το τερατόμορφο πρόσωπό τους.
    Εκλογικά αποδυναμώθηκαν, αλλά τα ψήγματα της επικίνδυνης αντίληψής τους παραμένουν επικίνδυνα παρόντα στα μυαλά των συμβιβασμένων πολιτικών...

    η συνέχεια εδώ:
    http://ellinikoforum.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Μα τι γελοιοτητες περί καταγωγής ακούγονται!μην πέφτουμε σ'αυτό το επίπεδο!ας ήταν καλοί κι ας ήταν και από το Τιμπουκτού!"


    Εσυ και εγω μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε περι καταγωγής.Ας δούμε όμως τι λένε και οι ίδιοι.Πρόσεξε την ημερομηνία του άρθρου και αφαίρεσε 80 χρόνια.Θα προκύψει ο "μαγικός" αριθμός 1922.Αρκετά "κάναμε τον μαλάκα" τόσα χρόνια.Καιρός να αρχίσουμε να καταδεικνύουμε τις "σαρκοφάγους του Ελληνισμού".

    ............................
    Ο «εμφύλιος» των λόμπι

    * Οι δηλώσεις Ετζεβίτ περί γενοκτονίας των Παλαιστινίων προκάλεσαν την οργή των μέχρι πρότινος συμμάχων της Αγκυρας εβραϊκών οργανώσεων

    ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν μιλάει σε διάσκεψη των εβραϊκών οργανώσεων στο Σικάγο. Ο Ετζεβίτ φαίνεται ότι κατέστρεψε 80 χρόνια συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν εβραίοι υπέρ της Τουρκίας

    Χρειάστηκε μία μόνο φράση του γηραιού τούρκου πρωθυπουργού για να τιναχθεί στον αέρα η στενή σχέση του φιλοϊσραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ με την Αγκυρα. Ο Μπουλέντ Ετζεβίτ δεν είναι βέβαιο πως συνειδητοποιούσε τι ακριβώς ξεκινούσε όταν στις 4 Απριλίου ονόμασε «γενοκτονία» την ισραηλινή επιχείρηση εναντίον των Παλαιστινίων. Λίγες ημέρες μετά εννέα από τις ισχυρότερες εβραϊκές οργανώσεις έστελναν μια σκληρή επιστολή προς τον κ. Ετζεβίτ στην οποία τόνιζαν ότι «οι ενέργειες του Ισραήλ είναι ευθέως ανάλογες με τις ένοπλες επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον Κούρδων». Με άλλα λόγια τού υπενθύμιζαν ότι αν το Ισραήλ διέπραξε γενοκτονία, το ίδιο έχει κάνει πριν η Αγκυρα. Η ειρωνεία του πράγματος είναι ότι λίγους μήνες πριν οι ίδιες ακριβώς οργανώσεις είχαν στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους με την οποία του ζητούσαν να αυξήσει τη βοήθεια προς την Τουρκία με το επιχείρημα πως «η στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία της Αγκυρας με το Ισραήλ συνεχίζεται ακλόνητη».

    Η οργή των εβραϊκών οργανώσεων μετά τις δηλώσεις Ετζεβίτ ανάγκασε τον πρόεδρο της Αμερικανικής Ενωσης Εβραίων Φίλων της Τουρκίας να γράψει επιστολή προς τα μέλη της στην οποία έθετε το ερώτημα «κατά πόσον έχει νόημα η συνέχιση της λειτουργίας της Ενωσης», τονίζοντας ότι «χρησιμοποιώντας τον όρο γενοκτονία ο Ετζεβίτ κατέστρεψε 80 χρόνια συστηματικής προσπάθειας που κάναμε εμείς οι σεφαρδίτες εβραίοι υπέρ της Τουρκίας... Αγωνιστήκαμε εναντίον των λόμπι των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Αράβων. Γράφαμε επιστολές σε αμερικανικές εφημερίδες κάθε φορά που δυσφημούσαν την Τουρκία. Παρελάσαμε στις τουρκικές παρελάσεις με αμερικανικές, τουρκικές και ισραηλινές σημαίες... Μας πονάει να ακούμε τον όρο γενοκτονία από τον πρωθυπουργό κ. Ετζεβίτ, ειδικά όταν εκείνος δήλωσε επανειλημμένα στο παρελθόν πως η λέξη αυτή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παρά μόνο σε σχέση με το ολοκαύτωμα του εβραϊκού λαού!».

    Οι τούρκοι διπλωμάτες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να περιορίσουν τη ζημιά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τους. Ο ίδιος ο κ. Ετζεβίτ επιχείρησε να διορθώσει τα όσα είπε και ο τούρκος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Φαρούκ Λευλόγλου κάλεσε σε συνάντηση την ηγεσία του φιλοϊσραηλινού λόμπι, η οποία όμως δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε. Παρ' όλα αυτά η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Αγκυρα και στο φιλοϊσραηλινό λόμπι έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα. Βετεράνος ισραηλινός διπλωμάτης υπογράμμιζε χαρακτηριστικά: «Ολα μπορεί να ξεχασθούν αλλά η δήλωση περί γενοκτονίας, όχι. Από εδώ και πέρα θα πλανάται το ερώτημα αν και κατά πόσον η Τουρκία είναι αξιόπιστος σύμμαχος».


    ΤΟ ΒΗΜΑ , 28-04-2002

    Κωδικός άρθρου: B13549A331

    ...............................

    Και κάτι ακόμα.Γνωρίζεις τι βρώμικο παιχνίδι παιζει αυτήν την στιγμή στην Κρήτη το Ισραήλ;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επιπροσθέτως, μήπως θα πρέπει να σου θυμίσω την στάση που κράτησε αυτή η "φάρα" καθ'όλην την διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα του 1821;Δεν εχεις παρα να διαβάσεις τα απομνημονεύματα των πρωτοκαπεταναίων(ευτυχώς έχουν εκδοθεί σχεδόν όλα)για να καταλάβεις σε τι αναφέρομαι.Διάβασε και τα απομνημονεύματα(για την ακρίβεια την "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ")ενος "ουδέτερου παρατηρητή" ο οποίος υπήρξε ο επιτετραμένος της Γαλλίας στην Θεσ/νίκη τα έτη που "εξεράγη" η επανάσταση.Ονομάζεται ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΟΥΚΕΒΙΛ και τα έργα του κυκλοφορούν απο τις εκδόσεις "ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΛΙΔΗ".Καλή ανάγνωση και καλό κουράγιο.Είμαι σίγουρος οτι θα σου χρειαστεί μ'αυτά που θα διαβάσεις.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γνωρίζω τις εναντίον μας ενέργειες των Εβραίων διαχρονικά,ιδίως αυτές που έγιναν εδώ στη Θεσσαλονίκη,όμως αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι όλοι οι Εβραίοι είναι έτσι,ούτε ότι σε κάθε ιστορική εποχή ήταν έτσι,ούτε ότι πρέπει το μέλλον μας να είναι έτσι,τώρα δε θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση.
    Η στάση μας απέναντι στους Εβραίους ως έθνος ήταν η λιγότερη αντισημιτική του χριστιανικού κόσμου,σαφώς και υπήρχε σημιτισμός αλλά όχι όμως όπως στην Αγγλία ή την Γαλλία,αν ξέρεις άλλες πληροφορίες για ενέργειες Ελλήνων εις βάρος Εβραίων πες μου,δεν νομίζω πάντως ότι κάναμε ποτέ κάτι χοντρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό που έχουμε σήμερα στα χέρια μας ως Βίβλο, είναι προϊόν οικουμενικών συνόδων και άλλων συνάξεων όπου έπεσε πολύ κόψε ράψε στα κείμενα ανάλογα με τα συμφέροντα και τους κρατούντες της εποχής. Αυτά που ξέρω εγώ για τους Εβραίους προέρχονται από διηγήσεις της μητέρας μου που νεαρή κοπέλλα στον μεσοπόλεμο δούλευε στα καπνεργοστάσια της Θεσσαλονίκης δίπλα δίπλα χέρι χέρι με Εβραίες και μοιράζονταν ακριβώς τους ίδιους καημούς και το ίδιο φαί. Δεν ήταν όλοι οι Εβραίοι πλούσιοι και μηχανοράφοι. Είχε πολύ φτωχολογιά ανάμεσά τους. Δεν λέω ότι δεν έγιναν εναντίον μας όσα διαβάζω εδώ, αλλά πιστεύω ότι υπήρχαν εποχές που ο απλός κόσμος δεν είχε την αίσθηση τέτοιων πραγμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.