12/6/09

Η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή στο Αιγαίο

«Ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα της Ενωσης», είναι η περιφραστική έννοια του γραφειοκρατικού μέχρι πρότινος οργάνου της Ε.Ε.
Τελευταίως έχει προσλάβει επιχειρησιακό χαρακτήρα και αναπτύσσει κοινές δράσεις κυρίως στα θαλάσσια αλλά και τα χερσαία εξωτερικά σύνορα.

Στη σύνοδο της Λιουμπλιάνας πριν από ένα χρόνο διεκδικήθηκε από την Ελλάδα η ίδρυση του ενός από τα δύο επιχειρησιακά κέντρα της FRONTEX στον Πειραιά, αντί αυτό να γίνει στη Μάλτα. Ηδη στο Αιγαίο περιπολούν σκάφη ακτοφυλακών ευρωπαϊκών χωρών για λογαριασμό της FRONTEX.

Από την Αθήνα έχουν τεθεί οι ακόλουθες προϋποθέσεις για την επιχειρησιακή λειτουργία της FRONTEX, ως ευρωπαϊκής ακτοφυλακής:

* Πρώτον, να είναι η έδρα στον Πειραιά.

* Δεύτερον, σεβασμός στα κυρίαρχα δικαιώματα κάθε χώρας να διαχειρίζεται τα σύνορά της ασχέτως αν είναι εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

* Τρίτον, πλήρης προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και προστασία των προσωπικών δεδομένων χωρίς εκπτώσεις.

* Και, τέταρτον, προσανατολισμός των όποιων δράσεων εναντίον των δουλεμπόρων και όχι εναντίον δύσμοιρων ανθρώπων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

8 σχόλια:

  1. Ακόμα και αν δημιουργηθεί ακτοφυλακή από την ΕΕ, αυτή θα στοχεύει αποκλειστικά για τους λαθρομετανάστες. Σε περίπτωση σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας, η "Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή" θα είναι ουδέτερος παρατηρητής, και η ΕΕ θα βγάλει μετά μια ανακοίνωση που θα καλεί την Ελλάδα και την Τουρκία να "τα βρουν" μεταξύ τους....

    Ας σταματήσουν οι αυταπάτες που αιωνίως τρέφουμε. Η Δύση ΠΟΤΕ δεν μας στήριξε, και ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να μας στηρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aw πουμε δηλαδη στην ναυμαχια του Ναυαρινου η δυση δεν βοηθησε τους επαναστατημενους προγονους ή πιο μετα οταν ο ελληνικος στρατος εμπενε και προχωρουσε στην μικρα Ασια δεν ειχαν το στοχο οι δυτικοι με τους δικους να καταλεισουν την οθωμανικη αυτοκρατορια..?

    Μαλλον ξεχνας πραγματα φιλε east...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα δεν ήταν η Ρωσία, τώρα όλα τα Βαλκάνια θα ήταν Μουσουλμανικά σουλτανάτα. Η Δύση, πάντα στήριζε την Τουρκία κατά της Ρωσίας. Η Δύση "ενδιαφέρθηκε" για τις Ορθόδοξες Βαλκανικές χώρες, όταν αντιλήφθηκε ότι η Ρωσία βοηθάει την απελευθέρωση των Βαλκανίων, και άρα τα Βαλκάνια θα απελευθερωθούν και θα ενωθούν με την Ρωσία, και η Ρωσία θα βγει στην Μεσόγειο.

    Όχι μόνο η Δύση ΠΟΤΕ δεν μας βοήθησε, αλλά είναι η αιτία της πτώσης και του Βυζαντίου, από το πλιάτσικο του οποίου οι Δυτικοί που μέχρι τότε ζούσαν από την πειρατεία, δημιούργησαν την σημερινή Δύση...

    Η Δύση μας "χρειάστηκε" μόνο τότε που όλα τα υπόλοιπα Βαλκάνια ήσαν Κομμουνιστικά, αλλά και τότε, η Τουρκία ήταν πιο σημαντική για την Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Τουρκία. Αλληλένδετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισως να είναι το πρώτο περταδάκι για την οικοδόμιση της ενοιαίας ευρωπαικής άμυνας.
    Οι νέες συμμαχίες στην Ευρώπη
    τώρα αρχίζουν και διαμορφώνονται
    έπειτα απο την αρχή της δύσης της παντοκρατορίας των ΗΠΑ.
    Δέν είναι καθόλου τυχαίο πώς η Γαλλία,δεν συζητά κάν το ενδεχόμενο
    μιας ευρωπαικής Τουρκίας ,με την Γερμανία και Αυστρία να συμφωνεί.
    Η Ρωσία απο την άλλη την Τουρκία την βλέπει ανταγωνιστικά στην Μαύρη θάλασσα και κακά τα ψέματα ,η Τουρκία μπορεί να είναι μία τεράστια χώρα αλλά το παρελθόν της είναι άδειο.
    Η αναλαμπή της είναι προσωρινή και έχει ημερομηνία λήξης.
    Το θέμα είναι να μην υπάρξει για τα επόμενα πέντε- δέκα χρόνια καμία αλλαγή στο Αιγαίο και να μήν υποπέσουμε στίς παγίδες των
    αγγλοαμερικανών.
    Στο μεταξύ μπορεί να ΄ξεφυτρώσει
    κάποιος σαν τον Τάσο Παπαδόπουλο στο πρωθυπουργικό μέγαρο.....
    ποιός ξέρει οι Θεοί της Ελλάδας να μην μας έχουν ξεχάσει τελείως

    ευχαριστω για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κοινή άμυνα να κάνει η ΕΕ, θα δημιουργήσει ένα στρατό-παρακλάδι του ΝΑΤΟ, που θα συμμετέχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Αυτός ο στρατός, ακόμα και αν δημιουργηθεί, ποτέ δεν πρόκειται να στηρίξει την Ελλάδα αν υπάρχει σύγκρουση με την Τουρκία.

    Όμως, ακόμα και αν καταργηθούν οι εθνικοί στρατοί, και ο στρατός της ΕΕ είναι ο μοναδικός στρατός για όλη την ΕΕ, ακόμα και αν η ΕΕ γίνει ένα κράτος, ακόμα και αν η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ, ΠΟΤΕ δεν πρόκειται η ΕΕ να στηρίξει την Ελλάδα αν γίνει σύκρουση με την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...μία παρατήρηση για την περίπτωση σύγκρουσης με τη Τουρκία και τη συμπεριφορά του Ευρωπαϊκού λιμενικού

    Υπενθιμίζω τη συμπεριφορά των κυανόκρανων στην Κύπρο το 1974 όταν εισέβαλε η Τουρκία. Προδοτική ουδετερότητα... αν όχι συνέργεια με την Τουρκία (Άγγλοι κυανόκρανοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άμα δεν γίνουμε σοβαροί δεν μας σώζει τίποτα ούτε ρωσία ούτε ΕΕ... η κατηφόρα όμως που έχουμε πάρει με τους χαζοχαρούμενους γόνους που δήθεν "κυβερνούν" ή δήθεν "αντιπολιτεύονται" και ανήκουν όλοι τους στην κατηγορία "τοις κείνων πέραν του ατλαντικού και του αιγαίου, ρήμασι πειθόμενοι" δεν υπάρχει αναστροφή. Καλή Νέα Οθωμανία έλληνες...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.