12/6/09

Τουρκική βοήθεια ζητά η... Αλ Κάιντα

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση πάσχει από έλλειψη τροφίμων, όπλων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, που χρειάζονται για να πολεμήσει τις ξένες δυνάμεις στην ασιατική αυτή χώρα, και απηύθυνε έκκληση στους Τούρκους να τη βοηθήσουν με χρήματα και εφόδια.
«Στο Αφγανιστάν αντιμετωπίζουμε σοβαρή έλλειψη εφοδίων. Βασικός λόγος της επιχειρησιακής αδυναμίας είναι η ανεπάρκεια εφοδίων. Πολλοί μουτζαχεντίν κάθονται και περιμένουν και δεν μπορούν να πολεμήσουν, εξαιτίας της έλλειψης εφοδίων» λέει ο Μουστάφα Αμπού αλ-Γιάζιντ σε ιστοσελίδα, η οποία χρησιμοποιείται από υψηλόβαθμους της Αλ Κάιντα.

«Να φοβάστε τον Αλλάχ και να φιλοδοξείτε να διεξάγετε την τζιχάντ (ιερό πόλεμο), δωρίζοντας αγαθά» καταλήγει ο αλ-Γιάζιντ στην ανακοίνωσή του, που φέρει τον τίτλο «Σύσταση προς τον τουρκικό λαό».

Η Αλ Κάιντα έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις στην Τουρκία, όπου το 2003 μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη είχε στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 60 ανθρώπων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.