19/6/09

Η Ντόρα υπέρ της... «Μακεδονίας»!

Τίναξε στον αέρα την υποτιθέμενη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με την προχθεσινή απόφασή της να επιτρέψει στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τον υστερικό και προκλητικό ανθέλληνα Αντόνιο Μιλοσόσκι, να προσγειωθεί στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα με κρατικό αεροσκάφος που φέρει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Αιτία αυτής της στάσης της υπουργού Εξωτερικών είναι όχι μόνο οι απόψεις της στο θέμα αυτό, αλλά και η αγχώδης, απεγνωσμένη προσπάθειά της να ανακάμψει πολιτικά από την ανεπανόρθωτη πολιτική ζημιά που υπέστη με τους διαβόητους πλέον χειρισμούς της στο σκάνδαλο Siemens, που αντικειμενικά διευκόλυναν τη φυγή στο εξωτερικό του κατηγορούμενου Χρήστου Καραβέλα.
Δικαίως τα πικραμένα στελέχη της ΝΔ καταλογίζουν στην Ντόρα Μπακογιάννη σημαντικό μερίδιο των ευθυνών για την ήττα του κόμματος στις ευρωεκλογές λόγω αυτής της στάσης της. Προκειμένου αυτό να μην αποβεί μοιραίο για τις πρωθυπουργικές φιλοδοξίες της, η Ντόρα αναζητεί στο εξωτερικό τα στηρίγματα που έχασε στο εσωτερικό και πασχίζει να πρωταγωνιστήσει πάση θυσία σε κάτι που θα την προβάλει.

Το πρόσχημα που επέλεξε η Ντόρα για να στείλει στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους το μήνυμα ότι η ίδια δεν έχει καμιά αντίρρηση ουσιαστικά για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια είναι κυριολεκτικά γελοίο: μια σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)! Οι σύνοδοι αυτές είναι παντελώς ασήμαντες σε υπουργικό επίπεδο, καθώς ουδέποτε λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις.

Προσφέρονται όμως για προσωπικές δημόσιες σχέσεις στο διεθνές πολιτικό «τζετ σετ», καθώς συμμετέχουν δεκάδες υπουργοί από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία κ.α.

Ουδέποτε οι αποφάσεις των υπουργικών συνόδων του ΟΑΣΕ απασχολούν τη διεθνή κοινή γνώμη. Κατά την Ντόρα Μπακογιάννη όμως, η οποία θα προεδρεύσει επειδή η Ελλάδα έχει την προεδρία αυτό το εξάμηνο, η σύνοδος του ΟΑΣΕ, που μάλιστα είναι και «άτυπη», δεν είναι δηλαδή καν εξουσιοδοτημένη να πάρει αποφάσεις, είναι... «πολύ σημαντική, συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη διεθνή κοινή γνώμη και γι αυτόν τον λόγο αυτή τη φορά, κατ εξαίρεση και χωρίς να αλλάζει επ ουδενί η πολιτική μας στο συγκεκριμένο θέμα, θα επιτραπεί η προσγείωση του αεροσκάφους του κ. Μιλοσόσκι»!

Η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη συνιστά άμεση υπονόμευση του βέτο που είχε βάλει πέρυσι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν δοθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος. Φαιδρή θα φαντάζει πλέον και πάλι η θέση της Αθήνας στους ξένους: δέχεται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για μια ασήμαντη, άτυπη σύνοδο υπουργών και δεν το δέχεται προκειμένου να διασφαλιστεί εξωτερικά ακόμη και η συνέχιση της ύπαρξης ενός κράτους και ίσως να αποφευχθεί η αλληλοσφαγή των Αλβανών και Σλάβων κατοίκων του!

Ακριβώς η αντίθετη όφειλε να είναι η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ. Να αρνηθεί κατηγορηματικά την προσγείωση τέτοιου αεροσκάφους. Αν ο Μιλοσόσκι τελικά δεν ερχόταν, τότε όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί του ΟΑΣΕ θα συνειδητοποιούσαν ότι η Ελλάδα είναι ανυποχώρητη στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, πέραν των υποχωρήσεων που έχει ήδη κάνει, οπότε όλοι θα πίεζαν την ΠΓΔΜ να λογικευτεί για το καλό της.

Τώρα η Ντόρα έστειλε το διαμετρικά αντίθετο μήνυμα: ότι η ίδια και η κυβέρνησή της δεν ξεκινούν από καμιά θέση αρχής ότι η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι απαράδεκτη για την Ελλάδα, αλλά απλώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την «ξεροκεφαλιά» του ελληνικού λαού. Γι αυτό και προσπαθούν σιγά σιγά να εθίσουν την ελληνική κοινή γνώμη στη χρήση του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τα Σκόπια, ώστε σταδιακά να το αποδεχθούν οι Ελληνες και να λήξει το πρόβλημα!

Μετά από αυτό, τον άλλο μήνα η Ντόρα θα υποκρίνεται ότι δήθεν «διαπραγματεύεται σκληρά» το όνομα με τον Νίμιτς. Ντροπή και κοροϊδία...


ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ
Πολιτικός όμηρος ο πρωθυπουργός

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι την απόφαση για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έλαβε η Ντόρα σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είναι αδύνατον να λέει ψέματα σε ένα τέτοιο θέμα. Αυτό σημαίνει όμως ότι ο Κ. Καραμανλής έχει περιέλθει πλέον σε τέτοια κατάσταση πολιτικής ομηρείας, ώστε να υποχρεώνεται να στρέφεται ακόμη και εναντίον του... εαυτού του! Δεν είναι φυσικά δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται ο Κ. Καραμανλής ότι εγκρίνοντας την προσγείωση του «μακεδονικού» κρατικού αεροσκάφους όχι απλώς υπονομεύει, αλλά κυριολεκτικά γελοιοποιεί τη στάση που κράτησε πέρυσι ο ίδιος. Πώς θα τολμήσει να ξαναεμφανιστεί ενώπιον των ηγετών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και να ξαναβάλει βέτο; Εκτός και αν είναι βέβαιος πως δεν θα είναι αυτός πρωθυπουργός.

ΕΘΝΟΣ Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ

36 σχόλια:

  1. Αν για ένα πράγμα ντρέπομαι που είμαι Κρητικός, αυτό είναι το Μητσοτακέικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε δε βρίσκετε κανένας να την τινάξει τα μυαλά στον αέρα αυτήν την γυναίκα – εφιάλτη ?????? Μας έχει ξεπουλήσει από πάνω μέχρι κάτω !!!!! Στα τσακίδια ….. είμαι πολύ τρελλλλαμενος μ αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό !!!! Τι να πω …. Από τα νεύρα μου δεν μπορώ να γράψω στο blong …..

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. --->>Η Ντόρα υπέρ της... «Μακεδονίας»!
    στο ιστολογιο αυτο διαβαζουμε ειδησεις και σχολια.
    στην συγκεκριμενη αναρτηση προσπαθω....αλλα ειδηση δεν βλεπω....
    θα βοηθησει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να βρεθεί ένας πατριώτης αερολιμενάρχης ή ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας και να το στείλει πίσω !!!
    Ή να καταλάβουν οι κερκυραίοι τον αεροδιάδρομο και ας μην προσγειωθεί κανένας τους !!!
    Κίτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά δεν φοβούνται κανέναν? Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο? Πως μπορεί και γράφει τόσα εκατομμύρια ελλήνων η "Κυρία" υπουργός εξωτερικών μας?? Δημοκρατία λέγετε αυτό???
    Ντροπή και αίσχος και ένα μεγάλο μπράβο στους σκοπιανούς και στους πολιτικούς τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ: ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΜΑΤΑ...ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δράμα. Είναι νομοτελειακά σίγουρο ότι θα βιώσουμε σύντομα καταστροφή. Πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο? Χάθηκαν οι βασικές αρχές της λογικής? Τότε τι μας περιμένει άλλο?

    Ποιά σοβαρή χώρα θα έκανε κάτι αντίστοιχο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι να πουμε γιαυτο ?
    οι ενεργειες της πλεον δεν αποτελουν ειδηση,

    λεμε να ειμαστε αισιοδοξοι,
    λεμε να μη βριζουμε ,
    λεμε να μη χαρακτηριζουμε,

    ωραια τι μενει να γραψουμε γιαυτο το γεγονος ?

    ηταν μια ατυχη στιγμη ?

    η κυρια κανει δημοσιες σχεσεις στις πλατες μας,
    ο προθυπουργος της το επιτρεπει,
    η αντιπολιτευση σωπαινει,
    η αριστερα σιωπηλα την υποστηριζει

    και μενουμε εμεις να λεμε τον πονο μας μεταξυ μας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΄΄Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους΄΄ έλεγε ο Γέρος του Μωριά,κρέμασε και μερικούς στις πλατείες,αλλά κράτησε ζωντανή την επανάσταση.
    Καιρός γαρ εγγύς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και να μην ξεχνάμε...
    Ο προκλητικός ανθέλληνας Μιλοσόσκι σπούδασε στην Αμερική με υποτροφία του ιδρύματος Κόκκαλη!

    Είμαστε όντως αξιολύπητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την τύχη της Μαριέττας θα έχεις Ντόρα. Μεχρι να πιάσει δουλειά το ειδικλο δικαστήριο για προδότες δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην ξεχνάτε συνέλληνες ότι από τους πρώτους που ανεγνώρισαν τα σκόπια ως Μακεδονία ήταν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα ο πύργος ελέγχου του Μακεδονία....ναι.....ναι ..έκαναν και εκδρομές οι ελεγκτές....Και φυσικά απο το 1991 οι σκοπιανοί εισέρχονται στην Ελληνική Δημοκρατία με διαβατήρια της Republica Macedonjia και όχι FYR0M όπως θα έπρεπε να απαιτήσουμε...τι λέμε τώρα;;;; τους έχουμε αναγνωρίσει DE FACTO εμείς και φταίνε αυτοί που μας χαϊδεύουν τον ποπό;;;;Ποιός ήταν προωθυπουργός το 1991;;; και ΥΠΕΞ;;;;;Αίντε και του χρόνου.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι τίτλοι που βάζεις sub είναι δική σου εμπνεύσεως ή των άρθρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άντε και αυτή δεν κάνει τίποτα,εμείς τί κάνουμε;Δεν βλέπω κανέναν στους δρόμους.Τελικά μας έχουν κάνει αδιάφορους σε όλα...ακόμα και στο ξεπούλημα Εθνικής συνείδησης.
    Για να τα λέμε όπως έχουν όμως δεν μου φταίει το Ντόρα.Έχουμε πρωθυπουργό(και καλά)και άν δεν συμφωνούσε θα έβαζε τα πράγματα στην θέση τους.Επίσης όμως έχουμε και τόσα ζώα στην αντιπολίτευση που θα έκαναν πάρτυ δηλώσεων άν ήταν κάποιο άλλο θέμα,γιατί σε αυτό ολοι οι ξεπουλημένοι συμφωνούν.
    ΕΜΕΙΣ φταίμε που τα ακούμε,τα διαβάζουμε,μας τα λένε στα μούτρα μας και εμείς δεν κάνουμε ένα ντού να τους πάρει ο διάολος όλους.
    Καλά μας κάνουν και η συμβουλή μου σε όλους είναι να παραγγείλετε απο ένα κιβώτιο βαζελίνη ο καθένας γιατί θα την χρειαστούμε πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και να φανταστειτε οτι αυτη η "οροσπού" ηγείται του Υπουργείου των εξωτερικών(τεμενάδων),σε μια κυβέρνηση που κάποτε υπήρξε η "δεξιά" της "εθνικοφροσύνης" και απαιτούσε απο το "πόπολο" τα διαβόητα "πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων", διαχωρίζοντας το σε "ανθρώπους" και "μιάσματα".Τελικά απεδέιχθη οτι η "εθνικοφροσύνη" ήταν μια έννοια άνευ νοήματος και μόνο για για "εσωτερική κατανάλωση", εφόσον καθ'όλην την διάρκεια της πολιτικής της ιστορίας(και με όλλες τις "μεταλλάξεις" τις οποίες υπέστη),η "δεξιά" εξακολουθεί να είναι "ζωσμένη" στο "άρμα" της "μαμάς" Αμερικής.Όχι οτι οι "άλλοι"(του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο") υπήρξαν καλύτεροι στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής(εκτος απο μια σύντομη περίοδο κατα την οποία ο συχωρεμένος ο Ανδρέας έλεγε και ένα "ΟΧΙ").Μην ξεχνάμε ποιος αναφώνησε μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο την "ιστορική φράση"(που έκτοτε αποτελεί ζωντανό "μνηνείο" δοσιλογισμού)"ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ" και παρέδωσε στους Τούρκους τον Κούρδο "Κολοκοτρώνη" ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα τα επικριτικά σχόλια είναι για την ΝΤΟΡΑ, δεν βλέπω τίποτα για τον Πρωθυπουργό.
    Αυτός δεν έχει ευθύνες; και εάν όντως είναι πολιτικά όμηρος, επίτέλους, σαν άνδρας και λεβέντης που είναι, πρέπει να πάρει την μεγάλη πολιτική απόφαση και να παραιτηθεί αμέσως, να προσφύγει στις κάλπες, να μιλήσει ο λάος.
    Θα μου πείτε είναι λύση αυτό;
    Κατά την γνώμη μου, ΝΑΙ είναι. Πρέπει να ανακατευθεί η τράπουλα, να ακουστούν κάποιες ιδέες, να γίνει κάτι διαφορετικό.
    Οι πολιτικές τις απραξίας είναι καταστροφή.

    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Αν για ένα πράγμα ντρέπομαι που είμαι Κρητικός, αυτό είναι το Μητσοτακέικο."

    Αγαπητέ συμπατριώτη η λύση είνα απλή.Οψέποτε θέσει υποψηφιότητα στην Κρήτη κάποιο απο τα μέλη της οικογένειας του Μητσοτάκουλα(και είναι και πολλοί π'ανάθεμα τους),"ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ, ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ".

    Μίνως(απόγονος Κρητικών μακεδονομάχων απο τον ορεινό Αποκόρωνα του Ν.Χανίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο !

    Ο Καραμανλής είναι πια χειρότερος από την Ντόρα! Η στάση τους προσβάλλει τη νοημοσύνη (και όχι μόνο αυτήν), των Ελλήνων. Η κοινή λογική λέει πως το να δεχτείς το αεροπλάνο, ακυρώνει τη στάση σου στο Βουκουρέστι! Και στέλνει στο εξωτερικό μήνυμα πως δεν είσαι σοβαρή κυβέρνηση!
    Αλλά σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλοι εμείς είμαστε "ανασφαλείς και μικρόψυχοι"!Και φτάνουμε στον Κολοκοτρώνη : Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

    Μακάρι η Ντόρα να 'χει την τύχη της Μαριέττας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το ότι θα έχει την τύχη της Μαριέτας είναι το λιγότερο, το πρόβλημα είναι ότι θα παρασύρει και το κόμμα στην πτώση της. Βέβαια αυτήν δεν την νοιάζει αφού εκτελεί σωστά τις εντολές, αλλά εμάς μας ρωτάει αν θέλουμε πρωθυπουργό τον Γεώργιο τον Ευδαίμονα και Περιχαρή;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως αφού τους προδότες και την προδοσία δεν μπορούμε να τους αγγίξουμε ας βάψουμε το αεροπλάνο άλλο χρώμα άλλη σημαία και ας επιστρέψει στη Βαρντάσκα έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. sapphire

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8777&pubid=4182879

    Η Ντόρα υπέρ της... «Μακεδονίας»!
    Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. έτσι έτσι γουστάρω αιματάκι αγαπητοί συνσχολιαστές!τι τσεκούρια,τι μαχαίρια βγάλατε,ώπα και θα την φάμε μια μέρα την άτιμη την Ντόρα!Και φυσικά και τον Καραμανλή,άλλωστε πως διαφορετικά θα έρθει στην εξουσία το παιδί μας;το καμάρι μας;ο γιος του Αντρέα μας;του Αντρέα μας με την τέλεια εξωτερική πολιτική και τους ελληναρίστικους τσαμπουκάδες,που τα όχι τα έλεγε για κανα μήνα στα κομματικά...ε συγγνώμη στα κρατικά κανάλια για εσωτερική κατανάλωση,έφερνε τον κάθε πικραμένο τριτοκοσμικό ως σύμμαχο και όταν δεν κατάφερε να γίνει ο Μουαμάρ της Ελλάδας είπε να τα αφήσει αυτά (άλλωστε είχε να ασχοληθεί και με πιο σοβαρά θέματα,ουισκάκι και τα ζυζιά της Δημητρας,ε το κτήμα...ε συγγνώμη την χώρα είχε ολόκληρο κομματικό μηχανισμό για να την καταλεηλατήσει...ε συγγνώμη κυβερνήσει) και να προσκυνάει τους κακούς Αμερικάνους του "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" να τον δεχτούν στον Λ.Οίκο!Ζήτω η υπερήφανη αντρεϊκή εξωτερική πολιτική!
    (τι ωραία που είστε εκεί στην περίφανη Κρήτη που "φιλοξενείτε" τη βάση της Σούδας,μα είδατε μωρέ δεν ήθελε ο Αντρίκος να σας χαλάσει το χατίρι μιας και σας αρέσει τόσο πολύ η φιλοξενία και δεν τα διωξε τα πεζοναυτάκια όπως έλεγε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "στο ιστολογιο αυτο διαβαζουμε ειδησεις και σχολια.
    στην συγκεκριμενη αναρτηση προσπαθω....αλλα ειδηση δεν βλεπω....
    θα βοηθησει κανεις?"


    Αν βγάλεις έστω και για λίγο τα κομματικά σου "γυαλιά", θα δεις και την είδηση.Μην προσπαθείς απεγνωσμένα να επιβεβαιώσεις το "άκομψο" σύνθημα του παρελθόντος, "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".Θυμίζεις άθελα σου την αλήστου μνήμης περίοδο του Σημίτη, τότε δηλαδή που τα ΠΑΣΟΚια τα έβλεπαν όλα ρόδινα.Ουδέποτε υπήρξε θέμα με την προδοσία και παράδοση του Οτσαλάν, ουδέποτε υπήρξε θέμα με την άδεια διέλευσης των ΝΑΤΟίκών στρατευμάτων απο την Ελλάδα για τον "στραγγαλισμό" της Σερβίας.Όλα ορθώς και καλώς γενόμενα.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "...ώπα και θα την φάμε μια μέρα την άτιμη την Ντόρα!Και φυσικά και τον Καραμανλή..."


    Βγάλε και εσυ για λίγο τα κομματικά σου γιαλιά και απάντησε "ντρέτα", που λέμε και στην Κρήτη,αν πιστεύεις οτι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, διαφέρει έστω και κατ'ελάχιστο απο την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη.


    Μίνως.

    Υ.Γ.Ξυπνάτε!Ο Καρατζαφέρης σας "πήρε και τα σώβρακα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μινως
    εαν βλεπεις οτι με το σχολιο μου εχω ξεχασει τα πασοκια και τις πραξεις τους στην προδοσια οτσαλαν,ιμιων (τα ιμια τα ξεχασες εσυ)τα χρηματιστηρια και αλλα παρα πολλα τοτε δεν ειμαι εγω που φοραω κομματικα γυαλια.
    και μονον οτι υπαρχουν πιθανοτητες να κυβερνηση το τζεφρυ χανω το υπνο μου.
    αλλα παρ ολα αυτα δεν σημαινει οτι αν κατι δεν παει καλα στο σημερινο υπεξ δεν θα το σχολιασω.
    και θα τα σχολιαζω παντα ακομα και αν κινδυνευω να χαρακτηριστω πασοκος ..σημιτικος....(κτυπα ξυλο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν μη τι άλλο Μίνωα οι δεξιοί έχουμε τρελαθεί στις συγγνώμες και τα political correct!Βλέπεις εμείς δεν διεκδικούμε αλάθητο,όπως ο Πάπας και η όποια έκφανση της αριστεράς...γι'αυτό άσε καλύτερα τα προκλητικά συνθηματάκια (δες καλύτερα πως να κρατήσεις την πατρίδα σου στην Ελλάδα),που είναι και άσχετο με το θέμα.Εγώ μόνο τόσες φορές όταν διαφώνησα με Ντόρα ή Πάκη και το είπα και έκανα κριτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "(δες καλύτερα πως να κρατήσεις την πατρίδα σου στην Ελλάδα)"


    Τι υποννοείς με την παραπάνω φράση σου αγαπητέ sapphire(που είναι και άσχετη με το θέμα);Εμείς-και εννοώ όλους τους Κρητικούς-θα κρατήσουμε την Κρήτη στην Ελλάδα(άλλωστε κυρίαρχο σύνθημα όοοολων των αιματηρώτατων επαναστάσεων που κάναμε τα τελευταία 150 χρόνια, ήταν η ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ),εσεις όμως-και εννοώ την κυβέρνηση-κάνετε το παν για να ενδυναμώσετε τις "σφηκοφωλιές" της Κρήτης(ευτυχώς τις έχουμε εντοπίσει όλες και ξέρουν απο τώρα τι τις περιμένει σε περίπτωση που κουνήσουν έστω και τον κώλο τους)που μιλουν για απόσχιση.Πρόσφατο παράδειγμα η -επιεικώς ερασιτεχνική- διαχείρηση της υπόθεσης των Ζωνιανών.Άφησε για λίγο την ευζωϊα του "κλεινού άστεως" και κάνε μια βόλτα προς τα κάτω για να καταλάβεις σε τι αναφέρομαι.


    Μίνως.

    Υ.Γ.1 Αν διαβάσεις προσεκτικά την προηγούμενη παράθεση μου, θα αντιληφθείς οτι ουδόλως υιοθετώ το γνωστό σύνθημα του παρελθόντος.Τουναντίον το χαρακτηρίζω "άκομψο".
    Υ.Γ.2 Και παψτε -εσυ και οι υπόλοιποι ομοϊδεάτες σου-να με ετεροπροσδιορίζετε κατα το δοκούν, διότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι Κρητικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα μπορούσε να εμποδιστεί η προσγείωση "μακεδονικού" αεροπλάνου στην Ελλάδα, αν γινόταν ένα καλό συλλαλητήριο και αν επαπειλούνταν επεισόδια στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα διακινδύνευε να γίνει ρεζίλι διεθνώς.
    Επίσης, επ' ουδενί λόγο πρέπει να επιτραπεί η οδική μετάβαση στην Κέρκυρα του Τούρκου ΥπΕξ, πολλώ μάλλον δε η περιήγησή του στην Θράκη μας. Αυτά τα πηγαινέλα των Τούρκων στην Θράκη πρέπει να κοπούν μαχαίρι.
    Επειδή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε απ' αυτά, αν οργανώνονται κατά καιρούς διαμαρτυρίες, θα αναγκάζεται να κάνει την δουλειά της. Είναι τραγικό να έχεις μία κυβέρνηση, την οποία να αναγκάζεις με συλλαλητήρια και απειλές να λειτουργεί όσο το δυνατόν λιγότερο εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.
    Θυμηθείτε, όμως, ότι και το βέτο στο Βουκουρέστι για την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το έβαλε υπό την πίεση των συλλαλητηρίων της Θ/νίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν μένω στο Κλεινόν Άστυ (και δεν το βάζω σε εισαγωγικά γιατί η Αθήνα είναι πράγματι ένδοξη πόλη) αλλά στη Νύμφη του Βορρά.Στην Κρήτη κατεβαίνω κάθε χρόνο τουλάχιστον μία φορά,έχω μάλιστα και συγγενείς εκεί,συμφωνώ απόλυτα ότι όλοι οι Κρήτες δεν είναι οι γραφικές φιγούρες που προβάλονται στην τηλεόραση,ούτε είναι ακραίοι,ούτε εγκληματίες,αντίθετα οι πλειοψηφία είναι εξαιρετικοί από κάθε άποψη άνθρωποι και η φιλοξενία τους είναι παροιμιώδης.Μα όλα τα αρνητικά που ανέφερα δυστυχώς ανθούν εκεί κάτω!μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει νοοτροπία άσχημη,και εντελώς ρατσιστική.Όσο για τα περί απόσχισης δυστυχώς μάλλον είναι πολλοί αυτοί που μιλούν για τέτοιο πράγμα,εσύ σε τι ποσοστό τους υπολογίζεις;μακάρι να έχετε πάρει πράγματι μέτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επίσης δεν είναι δική μου η κυβέρνηση ούτε είμαι μέλος της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτοί που διέδωσαν τον "αστικό μύθο" περι της δηθεν απόσχισης της Κρήτης, ουδεμία σχέση έχουν μαζί της.Πρόκειται για πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών απο αυτούς που "αλωνίζουν" ανενόχλητοι την Ελλάδα, εφόσον η ΕΥΠ τα τελευταια 15 χρόνια ασχολειται με αλλότρια αντικείμενα.Ειμαι σίγουρος οτι αυτην την ιστορία την πρωτοάκουσες αν όχι στην Θεσ/νικη, οπωσδήποτε εκτός Κρήτης.Οσον αφορά τις "σφηκοφωλιές" στις οποίες αναφέρθηκα στην προηγούμενη παράθεση μου, σαφώς και γνωρίζουμε την σύνθεση τους(ειδικά στον Ν.Χανίων).Και αν τολμήσουν να κουνηθούν, "μαυρο φιδι που τους έφαγε".Πριν απο μερικά χρόνια(επι Σημίτη του "μεγαλοπρεπούς")συνέβη ενα σοβαρό περιστατικό το οποίο ως συνήθως "κατεπνίγη" απο τα Αθηναϊκά ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ.Μια ξενη οργάνωση(πιθανόν Αμερικάνικη διοτι Αγγλικά μιλούσαν τα μέλη της.Αλλα και αυτο θελει ψάξιμο καθότι πολλοί μιλούν την Αγγλική)απο αυτές που ασχολούνται με τα "ανθρώπινα δικαιώματα", έκανε την εμφάνιση της στην Κρήτη και αρχισε να διαλλαλει δεξια και αριστερα την ανεξαρτησία-απόσχιση της Κρήτης απο την μάνα Ελλάδα. Πριν περασει καλα-καλα ενα 24ωρο,"μαντρώθηκαν" απο ιδιώτες Κρητικούς(οι οποίοι δεν ειχαν τα χέρια τους αδεια και ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ)και συνοδεύτηκαν στο λιμάνι απο ό,που και μας "χαιρέτησαν" με την παρατηρηση να μην τολμήσουν και ξαναπατησουν "τον ποδα" τους στην Κρητη.Εκτοτε δεν τους ξαναδαμε.Αν διάβασες όμως η άκουσες κάτι για αυτο το περιστατικό, εγώ αυριο κιολας γινομαι Φραγγος.


    Μίνως.

    Υ.Γ.Η Αθήνα ήταν καποτε ενδοξη πόλη.Σήμερα εχει καταντησει ενα εκτρωμα-μεγαπολη που καταναλώνει τις "σαρκες" όλης της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Διάβασα το άρθρο σήμερα μετά από τόσες μέρες, αλλά αφιέρωσα περισσότερο χρόνο για τα σχόλια γιατί τελικά αυτά δίνουν το παλμό των ανθρώπων και όχι μόνο...Μπορεί μετά από το δικό μου σχόλιο κάποιοι να με χλευάσουν, να μου πουν τα μύρια όσα αλλά θα τα πω και ας τ'ακούσω..Με εξαίρεση κάποια σχόλια τα οποία αναφέρουν γνώμες απόψεις και μερικώς λύσεις οι περισσότεροι τσακώνεστε για το τι χρώμα έχει η προδοσια για όνομα του θεού κύριοι .Εχει σημασία αν είναι μπλε πράσινη κόκκινη ή κίτρινη? Πιστεύετε ακόμα και σήμερα που μιλάμε ότι υπάρχει περίπτωση ο πατριωτισμός να ανήκει σε κόμμα και δει στα σημερινά που από την μεταπολίτευση και μετά αποδείξαν περίτρανα το βάθος της έννοιας προδοσία .Ελεος ρε παιδιά πως μπορείτε να τα κοιτάτε όλα με όνομα ΚΑραμαλής Παπανδρέου ΠΑπαρήγα Αλαβάνος Τσίπρας ΚΑρατζαφέρης, πιστεύετε ότι κανείς απο αυτούς νοιάζεται αληθινά για το κράτος για την ΕΛλάδα ..Αν το πιστεύετε ακόμα και εσείς που είστε άνθρωποι που έχου μυαλό , κρίση κριτική και ωριμότητα τότε πραγματικά τι να περιμένουμε από την αγέλη των υπολοίπων που όχι μόνο δεν ξέρουν και δεν έχουν τα μισά από αυτά που έχετε αλλά δεν νοιάζονται κιόλας!!!!
    Η Ελλάδα , ο Ελληνισμός δεν έχει χρώμα δεν έχει κόμμα δεν έχει πολιτικό πιστεύω έχει μόνο μια έννοια η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει κοιτίδα του φωτός της γνώσης του πολιτισμού της ελευθερίας και αυτό θα γίνει μόνο αν όλοι κοιτάξουν την Ελλάδα πέρα από το όποιο συμφέρον κοματικό, αντιπαράθεση πολιτική .Συγνώμη που μιλάω έτσι ίσως αδικό και κάποιους και συγνώμη γι αυτό αλλά μόνο όταν δούμε την Ελλάδα για την ΕΛλάδα σαν Ελλάδα και όχι σαν ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΚΙΝΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΛΠ τότε και μόνο τότε μπορεί κάποιος να ακούσει...
    Ι ισχύς εν τη ενώσι
    γιατί
    Το διαίρει και βασίλευε βολεύει όλους τους άλλους πλην υμών που νοιαζόμαστε
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητή Χριστινα σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, αλλα δυστυχώς το παρον και το μέλλον της Ελλάδας εξαρταται αποκλειστικά και μόνο απο τα "βιτσια" του καθε κερατα πολιτικάντη.Απο την στιγμη λοιπον που επιλεξαμε ως λαος αυτο το μοντελο δημοκρατιας,επομενο ειναι να ασκουμε κριτική στα κομματα που εναλλασονται στην εξουσια της χωρας.Σαφώς και η λέξη "κομμα" προέρχεται απο το ρημα "κοπτω" που σημαινει διαχωριζω, τεμαχιζω, σαφως και η δουλεια των κομματων ειναι να κρατουν την κοινωνια τεμαχισμένη-διχασμένη εις το διηνεκές.Εχεις όμως να προτεινεις καποιο εναλλακτικό πολιτικο συστημα(που να ειναι όμως αποδεκτο και απο τους Ευρωπαιους "δεσμοφυλακες" μας)στο οποιο να "κρατούν" οι άριστοι;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δυστυχώς αυτά τα ακούω και από Κρήτες στην Κρήτη Μίνωα,σε ταβέρνες να έρχεται ο άλλος και ελαφρά τη καρδία να λέει ότι νομοτελειακά σε δυο χρόνια θα γίνει η δημοψήφισμα και η Κρήτη ανεξάρτητη,σε γλέντια να φωνάζουν "επανάσταση μωρέ,επανάσταση" κτλ,δυστυχώς έχει περάσει σε πολλούς στο νησί ακόμα και χωρίς φανατισμό ότι είναι κάτι νομοτελειακό.
    Για τον ν.Χανίων έχω μεγάλο ενδιαφέρον,και νομίζω πως είναι ο νομός που ακούγονται τα λιγότερα για αποσχίσεις κτλ και ότι το εθνικό φρόνημα είναι πολύ υψηλό,το περιστατικό δεν το ξέρω,αν έχεις στοιχεία για τις σφυκοφωλιές αυτές ενημέρωσέ με,το mail μου είναι στο προφίλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑλημέρα σε όλους ,
    Μίνως σήμερα το πρωί είδα την απάντησή σου η οποία τελείωσε με μια ερώτηση.
    Το μοναδικό πολιτικό σύστημα το οποίο έχω να προτείνω είναι αυτό που είπα πιο πάνω δεν υπόκεινται όλα σε κόμματα και χρώματα .Οι περισσότερες χώρες τις Ευρώπης και του κόσμου έχουν κάποια κυβέρνηση που είτε τις κυβερνά είτε τις κατατροπώνει αλλά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τότε τα πράγματα ως επί το πλείστον πάνε με μία πολιτική απο όλη την κυβέρνηση.ΟΧι πως δεν υπάρχουν αντιρήσεεις αλλά αυτό το χάλι που υπάρχει στην Ελλάδα δεν το έχω δει πουθενά.
    Η εξωτερική πολιτική ενός κράτους, εφόσον θέλουμε να έχουμε κράτος δεν μπορεί να υπόκειται στις μικροπολιτικές του κάθε΄πρασινοκοκινοκιτρινομπλε φύλακα και τα συμφέροντά του.
    Στην προκειμένη δε περίπτωση δεν είναι θέμα πολιτικού δε συστήματος είναι ότι τα εκάστοτε κόμματα αντιμετωπίζονται και από τους ίδιους που τα απαρτίζουν αλλά και από τους οπαδούς ως προσωποκεντρικά.Αν λοιπόν εσύ πιστεύεις ότι το πολίτευμα έχει πρόβλημα εγώ θα σου αντιπαραθέσω ότι κατ΄εμέ έχουμε πρόβλημα αντίληψεις τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.
    Οταν μπλέκεται η εσωτερική πολιτική (που δεν συμφωνώ ότι σωστά λειτουργούν αλλά αυτό έχει να κάνει με τον ίδιο τον λαό ως επί το πλείστον και εμπίπτει σε άλλη συζήτηση) με τα εθνικά συμφέροντα που σημαίνει ότι μπορεί σε λίγο καιρό να μην έχει κράτος για να μπορείς να πολιτεύεσαι εεε εκεί δεν έχει χώρο το χρώμα.
    Ας διαχωρίσουμε για μια φορά την τσέπη μας, ότι χρώμα και αν έχει, με το αν τελικά αυτό που χρειάζεται στην Εξωτερική πολιτική της Ελλάδος είναι η αλλαγή χρώματος που θα βάλουμε στα σύρματα που έχουμε , αν έχουμε, για σύνοτα..Ο,τι χρώμα και αν τα βάψουμε θα τα κόψουν.
    Κλείνοντας το κόμμα ναι συμφωνώ βγαίνει από το κόπτω αλλά το κόβω σαν ρήμα δεν σε αποκλείει και από το εννώνω μετά το μυαλό σου είναι εκείνο που θα σε παροτρύνει ή θα σε αποτρέψει.Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί δεν πρέπει και είναι επικίνδυνο να χρωματίζεται και αυτό είναι μακράν από κάθε κόμμα γιατί όλα μα όλα αυτή τη λογική έχουν και την έχουν γιατί κύριοι την έχουμε και εμείς εδώ .Αν ο καθείς από εμάς δώσει αυτό το μύνημα στο κόμμα του ίσως να γίνει κάτι όσο υποστηρίζουμε την εξωτερική πολιτική με βάση την ντιρεκτίβα του κάθε χρωματοκόμματος κια όχι βάση του συμφέροντος της Ελλάδος και που πιστεύω ότι αν βγάλουμε όλοι τις κοκινοπρασινομπλε παρωπίδες θα το δούμε τότε τα πράγματα θα αλλάξουν.
    Οσο όμως Μίνως ισχύουν τα παραπάνω το κόμμα θα κόβει και θα βασιλεύει αλλά με ημερομηνία λήξεως και ως προς την βασιλεία και ως προς το βασίλειο
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.