5/6/09

Τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος ο Ομπάμα


Φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος απότισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, στην ανατολική Γερμανία.
Ο Ομπάμα, ο οποίος συνοδευόταν από τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης, επιζώντα του Ολοκαυτώματος, Έλι Βίζελ, άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο μνημείο φρίκης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 56.000 Εβραίοι.

"Σκεφτήκαμε ότι είναι σημαντικό να επισκεφθώ το Μπούχενβαλντ στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού", εξήγησε στους δημοσιογράφους.

"Συνδέομαι προσωπικά με το στρατόπεδο αυτό", πρόσθεσε, θυμίζοντας ότι ο θείος του, Τσάρλι Πέιν, συμμετείχε στην απελευθέρωση ενός γειτονικού στρατοπέδου το 1945. Ο Πέιν, που είναι σήμερα 84 ετών, θα συναντηθεί με τον ανιψιό του στη Γαλλία για τους εορτασμούς της 65ης επετείου από την Απόβαση της Νορμανδίας, στις 6 Ιουνίου 1944.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

(Η κατάθεση στεφάνου από τον Ομπάμα και από τους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται την Άγκυρα στο μνημείο του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, εκλαμβάνεται και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως πράξη νομιμοποίησης των πεπραγμένων των Νεοτούρκων και των Κεμαλικών επί των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής).Εδώ ποιόν τιμήσατε Κε.Ομπάμα??

4 σχόλια:

  1. Πόσες φορές το χρόνο γίνετε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η κατάθεση στεφάνου από τον Ομπάμα και από τους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται την Άγκυρα στο μνημείο του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, εκλαμβάνεται και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως πράξη νομιμοποίησης των πεπραγμένων των Νεοτούρκων και των Κεμαλικών επί των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής).Εδώ ποιόν τιμήσατε Κε.Ομπάμα??"

    τι να ρωταμε τον ανθρωπο και να μας μπερδευει με τ'αμερικανικα?

    καλυτερα να ρωτησουμε κανα δικο μας εκλεγμενο ή αξιωματουχο που θα μας τα πει σε γλωσσα που 'καταλαβαινουμε'

    ασε που μπορει να παραπεμψει κατευθειαν εκει

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν τολμούσες Ομπάμα, ας μην τιμούσες τα θύματα του ολοκαυτώματος!
    Πάντως τι να πω για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των Αμερικανών,όταν μέσα στην ελληνική βουλή έχουμε κατά καιρούς, διάφορους υποστηρικτές του κεμαλοφασισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. na htan mono o ompama ....apo ellhnes posoi phgan .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.