14/6/09

Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση

Του Γιωργου Α. Παπανδρεου
Aσφάλεια του πολίτη σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων του. Της ζωής του, της ελευθερίας του, της περιουσίας του, του δημόσιου και ιδιωτικού του χώρου.Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την ανομία, την ατιμωρησία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία. Εξαρση εγκληματικότητας, έξαρση βίας, ένταση της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Το ζούμε πια καθημερινά στις πόλεις μας.
Aσφάλεια του πολίτη σημαίνει προστασία των δικαιωμάτων του. Της ζωής του, της ελευθερίας του, της περιουσίας του, του δημόσιου και ιδιωτικού του χώρου.
Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την ανομία, την ατιμωρησία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία. Εξαρση εγκληματικότητας, έξαρση βίας, ένταση της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Το ζούμε πια καθημερινά στις πόλεις μας.
Η έλλειψη σχεδίου, η έλλειψη πολιτικής, η ανομία και η απουσία κράτους αφορά και στο ζήτημα της μετανάστευσης. Πέντε χρόνια τώρα, είναι ανύπαρκτη η πολιτική της Ν.Δ. για τη μετανάστευση, τον πολιτικό πρόσφυγα και την παράνομη μετανάστευση. Η σημερινή κυβέρνηση απουσίασε εκκωφαντικά από διεκδικήσεις στην Ε.Ε. για το ζήτημα της φύλαξης των συνόρων μας, των κοινών συνόρων της Ευρώπης. Αγνόησε και υποβάθμισε σημαντικές μας επιτυχίες, π.χ. την πρακτική της επανεισδοχής λαθρομεταναστών που ακολουθήσαμε και που είχε πάρει και τη μορφή επίσημης συμφωνίας με την Τουρκία. Απαξίωσε το Λιμενικό Σώμα και τη συνοριοφυλακή, που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Δεν έχει καμιά πολιτική για αυτούς που ζητούν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια γκρίζα ζώνη εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, που περιφέρονται στις πόλεις και στα λιμάνια μας και μπαινοβγαίνουν στα κρατητήρια και τις φυλακές.
Δεν έχει καμία πολιτική ένταξης των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση της δεύτερης γενιάς νέων μεταναστών, που μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα.
Η απουσία πολιτικής της Ν.Δ. έχει κάνει την κοινωνία μας ξέφραγο αμπέλι. Και αυτή την ανομία την ζούμε όλοι. Στην Ομόνοια, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη και την Πάτρα, από το Αγαθονήσι μέχρι τον Αγιο Παντελεήμονα και τόσες άλλες περιοχές της χώρας μας. Και δεν πάει άλλο.
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αντί σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής, αντί μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής που προστατεύει το δικαίωμα του Ελληνα πολίτη για σιγουριά και ελευθερία, που αντιμετωπίζει τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, τον παράνομο μετανάστη μέσα από την εφαρμογή κανόνων ενός κράτους δικαίου, η Ν.Δ. αποφάσισε να στραφεί σε σπασμωδικές επικοινωνιακές πολιτικές. Πολιτικές με ψηφοθηρικές στοχεύσεις, που βασίζονται στη μισαλλοδοξία και στον ρατσισμό, αντί μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας που εγγυάται το κράτος δικαίου για κάθε άνθρωπο.
Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου της μετανάστευσης, της πολιτικής προσφυγιάς και της λαθρομετανάστευσης. Σχέδιο που εξασφαλίζει ότι ο μετανάστης στη χώρα μας, ο πολιτικός πρόσφυγας, θα συμβάλει δημιουργικά στην ανάπτυξη, την ευημερία, τον πολιτισμό και την παρουσία της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι. Ενα σχέδιο με οκτώ σημεία:
- Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.
- Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Σκληρή διεκδίκηση στην Ε.Ε. για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.
- Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.
- Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της Ε.Ε., που εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων.
- Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες - γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.
- Ενταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στην παιδεία, την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, την απόδοση της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους δεύτερης γενιάς.
- Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα από ένα υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.
- Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται. Mε σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του στον τομέα αυτό. Θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει τις πολιτικές του για τα θέματα της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο μια ευνομούμενη πολιτεία και την ασφάλεια και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

21 σχόλια:

  1. Τελικά έχουμε την τύχη να βιώνουμε εμπειρίες σε μία αληθινή σουρεαλιστική χώρα!! Μάλλον είμαι πολίτης με μειωμένη αντίληψη αφού αδυνατώ να κατανοήσω γιατί ο κ. Παπανδρέου έστειλε στην Ευρωβουλή για δεύτερη φορά την φίλη του κ. Μαριλένα Κοππά. Η συμπαθής αυτή κυρία με μισθό 30000 Ευρώ μηνιαίως, συνεχώς διαμαρτύρεται στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επειδή η Ελλάδα δεν μεταλλάσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε μουσουλμανική χώρα και δεν παρέχει πολιτικό άσυλο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από το Ιράκ. Έκανε και σχετική επερώτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μαζί με μουσουλμάνους Ευρωβουλευτές (Saïd El Khadraoui )με θέμα «Άσυλο και Πρόσφυγες» ζητούσα την καταδίκη της χώρας μας για την φασιστική πολιτική της στο θέμα της μετανάστευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο αναφορά την ποσόστωση τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την ανομία, την ατιμωρησία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία. Εξαρση εγκληματικότητας, έξαρση βίας, ένταση της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Το ζούμε πια καθημερινά στις πόλεις μας"

    κανονικα επρεπε να σημειωσω ολοκληρο το κειμενο,
    διαβαζοντας τα καποιος με μνημη και κριτικη ικανοτητα βλητου θα ελεγε οτι αυτος θα μας σωσει , μιλαει τη γλωσσα της αληθειας και μαζι του θα πεσουμε και στη φωτια

    τελικα και ο ποιο "χαζος" βλεπει ποια ειναι η πραγματικοτητα που ζουμε την αναφερει αλλα ξερουμε οτι δεν εννοει αυτα που λεει ,

    εχει φροντισει απο το παρελθον αυτος και το κομμα του οι λεξεις να εχουν χασει το νοημα τους και τελικα εκει που παλιοτερα λεγαμε οτι δεν καταλαβιανουν τι γινεται τωρα καταλαβαινουμε οτι τα ξερουν και απλως μας βαζουν στον υπνο,

    δεν ειναι χαζοι , ξερουν ,δεν θελουν να κανουν τιποτε ομως
    γιατι?
    προφανως μας διαχειριζονται για την εξυπηρετηση ενος ανωτερου σχεδιου το οποιο ομως ειμαστε τυχεροι γιατι αρχιζει να αποκαλυπτεται μπροστα μας,
    ειναι το σχεδιο του πλουσιου κληρονομου που ξεπουλαει τα παντα χωρις κανενα ηθικο ενδοιασμο μονο και μονο να περναει καλα , χωρις να θελει να αφησει τιποτα πισω του και ολα να μετατρεψει σε σκ@τ@,
    και προφανως αυτη την αδυναμια τους θα φροντισουν να την εκμεταλευτουν οι μεσιτες και οι αγοραστες που θα ψωνισουν κοψοχρονια

    ελα μωρε λιγα στρεμματα λιγοτερα , ενα οικοπεδο αντιπαροχη, και μετα βλεπουμε ,
    δε κουτσαινει η γιδα απο τ'αυτι

    θα πεις ειμαστε τυχεροι που τα βλεπουμε ολα αυτα ? αλλο αυτο,

    " Συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα από ένα υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες."
    "με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας"

    επρεπε να ντρεπεται που τα λεει αυτα ,
    που ηταν οταν κοσμος εχασε τα σπιτια του απο πολιτικες τους,

    θα πεις δεν ηταν μικρα παιδια,

    και οι προεδροι και διευθυντες με τους τεραστιους μισθους που φροντισαν να εξανεμισουν τα αποθεματα ταμειων ?

    δεν εχει ευθυνες κανενας ?
    τι δημοκρατια ειναι αυτη διαχεουμε τις ευθυνες και τελικα υπευθυνος κανενας ?

    τωρα περιμενει να ενταξει μεταναστες και να παρει και απο εκει ψηφους?

    ξεκιναιε με μηδενικη ανοχη και καταληγει να πλασαρει καλυμενα τροπους νομιμοποιησης των μεταναστων ? ή αφηνοντας ενα υπονουμενο που θα το συζητησουμε στο μελλον αφου παρουμε την εξουσια ?

    καλα παιξε το ρολο σου γεννημενε ηγετη

    * τι εχει γινει τωρα τελευαταια αντιγραφουν συνθηματα της Χρυσης Αυγης ετσι για να δωσουν χρωμα και παλμο

    ο καραμανλης ειναι εναι " εναντιον ολων"

    ο παπανδρεου μιλαει για "μηδενικη ανοχη"

    ε να μην το διασκεδασουμε και εμεις με κανα τραγουδακι απο αυτα που φαινεται να τους αρεσουν ?

    http://www.youtube.com/watch?v=Z8ICESGNP0Y

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελπιζω πριν απο αυτες τις δηλωσεις να εχει ενημερωθει η τουλαχιστον να εκανε την δικη του Αυτοκριτικη για την "σιωπη" 15 ετων πολιτικων σχεδιασμων στον τομεα της Μεταναστευσης ως "οχημα" των φθηνων μεροκαματων ,της ελαστικης εργασιας και την καταστροφη των θεσμων και των δομων αυτης της χωρας ωστε το σχεδιο να λαβει σαρκα και οστα απο την κυβερνηση Σημιτη και να ολοκληρωθει εως σημερα απο την κυβερνηση Καραμανλη ..

    ειναι ομως αργα για λυσεις η απλα για ριζικες λυσεις αφου το κακο εγινε και πολυ δυσκολα θα διορθωθει,Δυστυχως .

    μεσα στις "καλες προθεσεις" βυθιστηκε και η "Ανταγωνιστικοτητα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ GIORGOS ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ;
    ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝΑΝΑΣΤΕΣ Ή ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ή ΟΧΙ
    ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΡΟΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευγε ρε τσακαλε ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ξευτιλισε τους κι'αλλο .. συρε τους στα γονατα τους να παπαγαλιζουν τα συνθηματα σου, κτυπα γερα το νταουλι να χορευουνε τα ασπονδυλα επωνυμα 'αρκουδακια' που νομιζαν οτι προοριζονται να αρχουν..

    Παρτους τα λερωμενα σωβρακα και βαλτους να χορευουν στις γειτονιες να γελασει λιγο και το πονεμενο χειλι του Ελληνα, ΟΛΟΙ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανατρίχιασα!πρέπει να έχει πάρα πολύ θράσος για να μιλά ένα άτομο σαν τον κ.Παπανδρέου για το θέμα αυτό!ένα άτομο η δράση του οποίου είναι από τους βασικούς παράγοντες του προβλήματος,ένα άτομο που απέδειξε περίτρανα με την δράση του στο ΥΠΕΞ την εθνομηδενιστική του ιδεοληψία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ω του θαύματος, και οι κουφοί άκουσαν, οι τυφλοί είδαν, και οι βωβοί μίλησαν… Και που είσαι ακόμα… Κύριε πρώην των εξωτερικών και όλη η χολέρα του πολιτικού συστήματος που δυστυχώς δεν είσαι μόνο εσύ και μόνο στο δικό σου κόμμα. Σας έχουν βαρεθεί οι πολίτες και επιβαρύνετε την θέση σας τα μέγιστα μ’ αυτή την ξαφνική κρίση συνειδήσεως. Βέβαια για σας αυτός ο μονόδρομος είναι η μόνη λογική διέξοδος μόνο και μόνο για να έχετε πιθανότητες να εκλεγείτε. Αλλά σκεφτείτε σοβαρά και το ενδεχόμενο να πάτε σπίτι σας αφήνοντας ανθρώπους που δεν έχουν να ξεπληρώσουν υπερατλαντικά γραμμάτια και που πονούν για το μέλλον αυτού του τόπου ν’ αναλάβουν τα ινία της παράταξής σας. Αλλά τι λέω τώρα. Ποιος μπορεί να πάρει τέτοιες γενναίες αποφάσεις… Το ανθρωπάκι που έκανε τον καραγκιόζη μπροστά στον Τζέμ;

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θεε μου δεν το πιστευω ο Ελληνικος λαος να εκφραζεται ετσι... Δεν γινεται μετα απο τοσα δeινα που εφερε η στρατιωτικη χουντα να ξαναγυρναμε στην ακροδεξια... Καρατζαφυρερ κυριοι οχι καρατζαφερης. Η λογοκρισια το κυριο χαρακτηριστικο? Ποσες πιθανοτητες πιστευται οτι εχει να δημοσιευτει η απαντηση μου. Αυτο ειναι. θα καταλαβαιτε οτι η ακροδεξια ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που μισηται.. την ακροαριστερα.. Τα ακρα ειναι συγγηνονουντα δοχεια...

    Μην ξεχνατε.. Στον κοσμο η Ακροδεξια εφερε τα δεινα. Για να μην μιλατε μονο για μιλατε παλικαρια και δεσποινιδες ψαξτε δες τε ποτε υπογραφηκε συνθηκη με τους απεναντι για τους λαθρομεταναστες.. Ειναι γεγονος οτι και γω δεν το ηξερα. Το εμαθα στην συνεντευξη του Παπανδρεου στον αντ1. Μονο να υποτιματε ξερετε. Θα ξαναγραψω αλλα τωρα με πιεζει ο χρονος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί μας κάνουν εντύπωση όλα αυτά η Ελλάδα εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια διοικείται από δυο οικογένεις άντε το πολύ τρεις...Βλέπουν την χώρα σαν τσιφλίκι τους και αναλόγως πράττουν.
    Χρησιμοποιούν το έδαφος σαν οικόπεδα προς πώληση, ανοικοδόμηση και γενικότερα κέρδος.
    Τα δημόσια ταμεία σαν δικά τους πορτοφόλια.
    Ως εκ τούτου και οι μετανάστες είναι μέρος της περιουσίας τους...
    Ούτε ο κος. Παπανδρέου μου κάνει εντύπωση ούτε ο κος. Καραμαλής ( η λέξη κύριος χρησιμποιείται απλά και μόνο για να γεμίσει η πρόταση)
    Εδώ του Παπανδρέου έτοιμο το κείμενο του δώσανε και αντί για κάλπες είπε κάλτσες και ο ΚΑραμαλής ανέλαβε την ευθύνη για τα κακώς κείμενα αλλά πάλι τους ίδιους έχει δίπλα του.
    Γιατί πρέπει να ενταχθούν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα δεν μπορώ να το καταλάβω?
    Λένε να επιστραφούν στις χώρες προέλευσης τους πως θα γίνει αυτό όταν απο όλους αυτούς οι δουλέμποροι που τους έφεραν τους κατέστρεψαν τα χαρτιά ή τους έφεραν με ψεύτικα..Ας μου πει κάποιος πως θα αναγνωριστούν ως πολίτες του κράτους τους από το ίδιο το κράτος ..Μιλάνε για πολιτικό άσυλο και πως οι διαδικασίες θα ελαχιστοποιηθούν από άποψη χρόνου ..Δεκτό..Γιατί δεν γίνοταν τόσο καιρό και μας έλεγαν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μαθευτεί και να πιστοποιηθεί? Πότε μας δούλευαν τότε ή τώρα?
    Ο δε Παπανδρέου τώρα θυμήθηκε τα περί Τούρκων κλπ κλπ όταν χόρευε το ζειμπέκικο τις Ευδοκίας ήταν στο τσακίρ κέφι και ξεχάστηκε εεε?
    Εγώ δεν έιμαι ούτε πολιτικός , ούτε στρατιωτικός , ένας απλός άνθρωπος με απλό νου είμαι.Δε γνωρίζω τι είδους παιχνίδια παίζονται στην πλάτη μου αλλά ξέρω ότι παίζονται και αυτό μου αρκεί.
    Δεν πιστεύω ότι το θέμα λαθρομετανάστευση θα λυθεί αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα και όσο αφορά αυτούς που εισέρχονται τώρα και όσο αφορά αυτούς πο βρίσκονται ήδη.
    Σε αυτό το τόπο δεν μας φτάνους οι επιχηρείσεις ''σκούπα '' για να καθαρίσουμε και να μπορεέσουμε έστω και προσωρινά να ορθοποδήσουμε.Χρειαζόμαστε και ένα μεγάλο φαράσι για να βάλουμε και όλους αυτούς τους κ.κ. των ΜΜΕ που αντί να δουν το καλό της πατρίδας το παίζουν και φιλάνθρωποι...στις πλάτες τις δικές μας.
    Η λύση κατ εμέ και το έχω ξαναπεί είναι μία .Μπείτε στην Αθήνα μαζεψτε τους όλους μα όλους να μην μείνει ρουθούνι έξω ..Και μετά αρχίστε το ξεκαθάρισμα ...
    Οι έχοντες χαρτιά μένουν
    Οι μη έχοντες με συνοπτικές διαδικασίες φεύγουν με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν
    Οσοι ζητάνε άσυλο πολιτικό να κρατιούνται το πολύ για μια βδομάδα (δόξα το θεό έχουμε τα μέσα να μάθουμε πολύ γρήγορα αν όντως είναι αληθή τα αιτήματά τους)και μετά αν όντως ισχύει να μένουν μέχρι να πιαστεί η ποσόστοση σε σύνολο πλυθησμού, οι άλλοι να φεύγουν πίσω ...
    Παράλληλα οι ελληνες που πιστεύουν ότι δεν φερόμαστε δημοκρατικά στον φτώχο έποικο λαθρομετανάστη και είμαστε βάνδαλοι και δεν πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία καταπατάμε θα έλεγα να ρωτήσουν όλους τους Ελληνες μετανάστες αν ζουν ακομα που πήγαν στην Ευρώπη από το 1950 και μέχρι το 1960 και μετά έτσι μόνο για να μάθουν μερικά πράγματα ..Αν πάλι δεν πιστούν προτείνω να πάνε σε στα κράτη των εποίκων ως μετανάστες...
    Κλείνοντας θα έλεγα ο κ. Παπανδρέου να είναι φειδωλός σε αυτά που λέει γιατί το κεκκαλυμένο μύνημα πίσω από τα κούφια λόγια του και μυάλό βλήτου να είχαμε το καταλάβαμε ....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την Συμφωνία του Δουβλίνου Εοαναπατρισμού, βάσει της οποίας η Ελλάς είναι υποχρεωμένη να δέχεται πίσω από κάθε άλλο Ευρωπαϊκό κράτος, κάθε προερχόμενο από την Ελλάδα λαθρομετανάστη που έφθασε στην υπ' όψιν χώρα, την υπέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Το δηλωσε επίσημα σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

    Αφ' ενός μεν εκπλήσσεται κανείς από το θράσσος του Γ.Π. αφ' ετέρου από την αδράνεια των Νεοδημοκρατών πολιτικών να του το κτυπήσουν.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς Akrilist:
    δεν έχω καμμιά διάθεση να υπερασπιστώ τον Καρατζαφέρη (ούτε κανέναν άλλον στην ελληνική Βουλή!), αλλά αν πιστεύεις ότι ο Καρατζαφέρης είναι ακροδεξιός, μάλλον στερείσαι κριτικής ικανότητας και απλά παπαγαλίζεις την αντιπολιτευτική πολιτική κάποιων άλλων κομμάτων.Αυτά που έκανε η χούντα στο παρελθόν, σήμερα τα κάνουν κάποια πολιτικά τζάκια σε ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί(εννοώ ότι εφαρμόζουν τις εντολές των Αμερικανών,π.χ. ο υπερβολικός αριθμός μη Ευρωπαίων στην Ε.Ε. είναι "ζάχαρη" για τα σχέδια των ΗΠΑ και των Τούρκων,όπως και οι πολλοί μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια).Οπότε μην κολλάς σε ορολογίες τύπου αριστερά, δεξιά και άκρα αυτών.Οι καιροί αλλάζουν και οι ρόλοι αλλάζουν,έγινε η αριστερά, δεξιά κι η δεξιά, αριστερά, μη ζούμε στο παρελθόν και στην εποχή του '60.Κοίτα μόνο τα αληθινά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα αφού μας έχουν μετρήσει μας έχουν καταλάβει τι λαός είμαστε... τι άλλη απόδειξη θελουν όταν βλέπουν ότι εναλάσσονται στην εξουσία οι ίδιες οικογένειες με ίδιες πολιτικές μέσα από σικέ "πρωταθλήματα". Παραδίδουν ο ένας στον άλλον την πατρίδα μικρότερη και φτωχότερη βλέπουν ότι δεν κουνιέται φύλλο και δώσ' του πιο εντατικά στην εκδούλευση των συμφερόντων άγγλων αμερικανών και τούρκων...Τούτων δεδομένων γιατί να μη μας δουλεύει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΥΔΑΙΜΩΝ;;;!! Ο εργασθείς; Ο μετανάστης; Ο μάνα δεν μου κολλάνε τα ένσημα;;; Χιλιοειπωμένο αλλά πάντα ισχυρό το, έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν... τους χαιρόμαστε και μας...χαίρονται.... χαρούλες να δείτε που κάνουνε μαζί μας... και χαρούλες που θα έρθει και ο αυθέντης τους ο ερντογάν στο Ατίνα... έχουν χεστεί από τη χαρά τους δεν βλέπουν την ώρα...
    Αϊσιχτίρ.... Τώρα δεν ξέρω πού το απηύθηνα αυτό το τελευταίο... σας μάς; σ' αυτούς; Μάλλον και στους δυο...
    Ιουλιανός ο Παραβάτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα λόγια είναι περιττά. Δεν σχολιάζω καθόλου τις δηλώσεις του....ΒΛΗΤΟΥ. Ο ελληνικός λαός που τον πιστεύει και τον ψηφίζει, να αναλάβει τις ευθύνες του. Αφού δεν τις αναλαμβάνει, ούτε πρόκειται και ποτέ το ...ΒΛΗΤΟ, κάποιος πρέπει να τις αναλάβει.
    Οσο για τα σχόλια περί ακροδεξιάς κτλ τα ακούω τζάμπα και βερεσέ και βέβαια τα θεωρώ και...ύποπτα. Κάτι τέτοιοι με παρόμοιες δηλώσεις μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε, με τις υπερευαισθησίες τους για τους....μεταναστούληδες.
    Ρε ούρτ που θα υποδείξετε στον κόσμο τι θα ψηφίζει, γιατί, πως, που, πότε και θα τον χαρακτηρίζετε και ακροδεξιό ; ΟΥΡΤ !!! Δημοκρατία δεν έχουμε ; Ψηφίζει ή δεν ψηφίζει ο καθένας ότι θέλει ; Ή μήπως κάνω λάθος ;
    Και βέβαια από τους πρώτους που ανέφεραν για τα τεράστια προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και συμπαραστάθηκαν και στου κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα, που έψαχναν ένα σωσίβιο κάπου να πιαστούν, ήταν αυτοί, οι ακατανόμαστοι, οι....ακροδεξιοί. Και βέβαια μιλάω και για Καρατζαφύρερ (αίσχος στην παρομοίωση) και για Χρυσή Αυγή, που όλοι την κατηγορούν, όλοι την λοιδωρούν, όλοι της καταλοβίζουν βία, αλλά ποτέ δεν τους είδα να κάνουν τίποτα. Χωρίς να συμφωνώ σε όσα πρεσβεύουν οφείλω να τους δώσω δίκιο στην υποστήριξη των δύστυχων....ιθαγενών.
    Που ήταν ο κος Παπανδρέου, ο κος Καραμανλής όταν γίνονταν όλα τα επεισόδια και διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι για το αυτονόητο ;
    Δεν συζητάμε για ΚΚΕ και .... Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ, αυτοί έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και ζουν στον κόσμο της φαντασίας τους.
    Για αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να αφήσουμε στην άκρη τους .... άκομψους χαρακτηρισμούς περί πατριωτών και μη και να κρίνουμε για το τι έκαναν για το συγκεκριμένο θέμα ο κάθε ένας αρχηγός πολιτικός κόμματος. Ολοι εκ των υστέρων (με εξαιρέσεις) κατόπιν εορτής και ... μαύρισης τους στις εκλογές, βγήκαν να υπερασπιστούν το δίκιο των ..... δύστυχων ιθαγενών.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ εΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.....
    θΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1:01 Ανωνυμος. Παλικαρι μου Πες μου τις προτασεις του για οι κονομια και γενικα για οτιδηποτε αλλο εκτος απο μεταναστες Ευρωπαικη ενωση-Τουρκια και λαθρομετανασστες?

    Αν δεν εκφραζει αυτος την ακροδεξια τοτε ποιος την εκφραζει? Σε λιγο θα μου πεις οτι και η Χρυση αυγη ειναι οργανωση κεντροδεξια... Μας δουλευεις? Το γεγονος οτι εδωσε στους βουλευτες του το "φακελακι" για να ψηφισουν αποτελει φιλελευθεργ πραξη ή μηπως εκφραση της δημοκρατικοτητας του κομματος. Τα εκατομμυρια που δινει στα καναλια για να βγαινει να μιλαει καθε μερα και σα ρααδιωφωνα και μετα να δινει και ενα εκαταμυριο στο ταμειο φτωχειας και να το βγαζει με ντουντουκα. Κοροιδευομαστε τωρα. Μερικα πραγματα δεν χρειαζεται να στα πουν για να καταλαβεις. Μαλλον εσυ δεν θελεις να ενεργοποιησεις την κριτικη σου φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θεσσαλέ
    σε τί θα έχανε το κείμενό σου αν δεν είχες προσωπικούς χαρακτηρισμούς;
    Λένε ότι τις περισσότερες φορές οι χαρακτηρισμοί χαρακτηρίζουν εμάς τους ίδιους.
    Νομίζω, δε, ότι, άσχετα με προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, θα πρέπει να περιφρουρούμε τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν.
    Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θεσμός.
    Το ίδιο ισχύει και για τους χαρακτηρισμούς του προέδρου του ΛΑΟΣ. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα που εκπροσωπείται στο ελληνικό κοινοβούλιο και κρίνεται από τον ελληνικό λαό για τα έργα και τις πράξεις του. Το ίδιο και ο αρχηγός του και θα πρέπει να αποφεύγουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις.

    φιλικά προς όλους

    Σάββας

    Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως και γω διακρίνω καιροσκοπισμό και αναντιστοιχία δηλώσεων και πολιτικών που ακολούθησε ο κ. Παπανδρέου στο παρελθόν και θέσεων που εκφράζει στο σημερινό άρθρο.
    Όμως η κριτική μέχρι εκεί. Να μην βρίζουμε και να μην κάνουμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. άσπρα σκυλιά μαύρα σκυλιά όλοι οι σκύλοι μιά γενιά.δεξιοί καί αριστεροί όλοι ίδιοι στό φαΐ.

    είμαστε τόσο γελοίοι πια πού ενώ τό κράτος μας διαλύεται,τό έθνος μας εξαφανίζεται,καθόμαστε καί ασχολούμαστε μέ μαντριά πράσινα,κόκκινα,μπλέ,μαύρα,κτλ,κτλ.
    καλά νά πάθουμε.όταν καημένε Έλληνα θά αποφασίσεις νά ξυπνήσεις καί νά πάρεις τή σανίδα,τό σαπούνι καί τό σχοινί,ελπίζω νά μήν είναι αργά...Στό Σύυυυυνταγμα,πού λέει καί μιά λαϊκή ψυχή...

    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ταφόπλακα μας λείπει! Η βρώμα από τη σύψη του ελληνικού έθνους έχει φτάσει προ πολλού στην αντίπερα όχθη. Οι ίαινες έχουν ήδη το κατακρεούργημα της χώρας μας. Οι βρικόλακες-κόμματα πίνουν το αίμα των τελευταίων ζωντανών Ελλήνων με τη μέθοδο της υπερβολικής φοροείσπραξης.
    Το έχω ξαναγράψει το ότι υπάρχει ένα τέτοιο μπλοκ και δύο τρία άλλα δεν αφυπνίζεται ο βαμπίρ λαός μας. Τέλος και πάλι τέλος πάρ' το χαμπάρι. Σάββα ξεκίνα στο μπλοκ σου την εκμάθηση της τουρκικής.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για εκμάθηση τουρκικής κάνε μια βόλτα απο το Υπ.Εξ αλλά και το Αμύνης θα σε διαφωτίσουν πλήρως Ιόλαε.Δάσκαλο θα σε κάνουν εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. akrilist όλα τα κόμματα έτσι κάνουν,αν λοιπόν έπρεπε να χαρακτηριστεί ακροδεξιός ο Καρατζαφέρης για αυτό το γεγονός το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και με κάθε άλλο κόμμα.Λαϊκιστής ναι,ακροδεξιός όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε Σάββα,
    για τους χαρακτηρισμούς του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΟΚ, έχεις δίκιο, αλλά για τους Χαρακτηρισμούς του Κου Καρατζαφέρη, άλλος τους έκανε, ΟΧΙ εγώ. Εγώ χαρακτήρισα την συγκεριμένη ατυχή παρομοίωση. Γιατί λοιπόν αναφέρεσαι ονομαστικά σε μένα και όχι και στον άλλο Κο που έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση ;
    ΟΚ έχεις δίκιο για τον κο Παπανδρέου, αλλά ο συγκεκριμένος κύριος καλά θα έκανε να μην μας κοροιδεύει μπροστά στα μάτια μας και να μας βρίζει λέγοντας "ωραία λόγια". Γιατί εγώ τα χαρακτηρίζω βρισιές αυτά που μας λέει. Υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Ισως λοιπόν πρώτα θα έπρεπε να ανατρέχει σε προηγούμενες δηλώσεις του, ομιλίες του και μετά να βγαίνει και να μιλάει.
    ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ Ο Κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΜΜΜ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;
    ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;
    ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ.
    Δεν του πάει πολύ και να μας κοροιδεύει, να μας χλευάζει, να μας λέει "ΒΛΑΚΕΣ" μπροστά στα μάτια μας ;
    Γιατί λοιπόν θα πρέπει να σέβομαι έναν τέτοιο άνθρωπο, αφού ΠΡΩΤΑ αυτός δεν σέβεται εμένα ; Ή μήπως ξέχασε ότι είναι υπηρέτης του λαού και όχι ο λαός δούλος του.
    Οταν λοιπόν ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ θα με σέβονται τότε ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ. Και μου αρέσει να τα λέω ορθά-κοφτά και όχι "καλυμένα" όπως όλοι αυτοί.
    Που ήταν λοιπόν ο κος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όταν όλοι αυτοί οι λαθρμομετανάστες έκαναν κατάληψη στη γειτονιά μου ;
    Πότε έκανε δηλώσεις συμπαράστασης για μας τους φτωχούς...."ιθαγενείς".
    Πότε ήρθε σε μια συγκέντρωση στην περιοχή, να πει ένα λόγο, να πιέσει την κυβέρνηση να προσπαθήσει να βρει λύσεις.
    Ολους εμάς αυτοί φίλε Σάββα μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Γιατί λοιπόν να τους σέβομαι, μήπως θα πρέπει να τους λέω κι ευχαριστώ ; Ελληνες πολίτες κι αυτοί, όπως Έλληνας πολίτης κι εγώ, ίσοι και όμοιοι, τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουμε και οι δύο. Μόνο που αυτού λόγω του ότι είναι δημόσιο πρόσωπο είναι πολύ μεγαλύτερες οι ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του απέναντι σε μένα και σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Εαν δεν θέλει ή δεν αντέχει το βάρος και τις υποχρεώσεις αυτής της θέσης.....στο σπίτι του. Δεν τον υποχρέωσε κανένας να είναι εκεί που είναι, μόνος του το θέλησε.
    Βέβαι τα ίδια ισχύουν για τον Κο Καραμανλή, την κα Παπαρήγα όπως και τον αξιώτιμο Κο Τσίπρα, οι οποίοι ασχολούνται μόνο για τα δίκαια και με την υπεράσπιση των λαθρομεταναστών κι εμάς τους "ιθαγενείς", επίσης μας...γράφουν.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΙΣΟ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΝΝΟΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΕ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΑΒΒΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ, ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ (ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ Ή ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ) ΗΤΑΝ Ο Κος ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΣΥΜΦΩΝΟΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ....ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ.
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΜΑΣ Ο ΛΑΟΣ "Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ.....".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.