1/6/09

Να πολεμήσουμε τη λαθρομετανάστευση και όχι τους μετανάστες...



Με αφορμή τις διαδηλώσεις που έκαναν μουσουλμάνοι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας, παραθέτω σημείωμα που έστειλα ως απάντηση σε φίλο του ιστολογίου που ζήτησε την άποψή μου για το θέμα:

Φίλιππε καλημέρα και καλό μήνα
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σου πω τη γνώμη μου για τη λαθρομετανάστευση.
Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και λόγω του μικρού της πληθυσμού, είναι ευάλωτη χώρα στο θέμα αυτό.
Αν δεν λάβει σκληρά μέτρα για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης στα σύνορά της και από ένα σημείο και μετά επίσης σκληρά μέτρα απέλασης όλων των παράνομων μεταναστών, θεωρείται βέβαιο ότι στο μέλλον θα αντιμετωπίσει πρόβλημα δημογραφικής αλλοίωσης και στη συνέχεια πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.
Στην προσπάθεια αυτή, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να πολεμήσουμε το φαινόμενο και όχι το αποτέλεσμα, δηλαδή πρέπει να πολεμήσουμε τη λαθρομετανάστευση και όχι τους μετανάστες. Από ένα σημείο και μετά κάποιοι από τους μετανάστες που ήδη έχουν εγκατασταθεί και ζουν εδώ, θα πρέπει να νομιμοποιηθούν και να ενσωματωθούν κοινωνικά και πολιτισμικά στη χώρα μας.
Όσον αφορά το μουσουλμανικό τέμενος, ασφαλώς θα πρέπει να χτιστεί ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα και μάλιστα ίσως όχι μόνο ένα. Απλά, για ευνόητους και μη λόγους, νομίζω ότι στα τεμένη αυτά θα πρέπει να τοποθετηθούν ως ιμάμηδες Έλληνες μουσουλμάνοι, πομάκοι ή εξισλαμισμένοι Έλληνες από τον Πόντο.
Εκτιμώ ότι ως χώρα θα πρέπει να κινηθούμε σε δυο επίπεδα.
Το ένα είναι η συγκρότηση μιας ξεκάθαρης πολιτικής για τη διαχείρηση των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας.
Το δεύτερο είναι η από τούδε και στο εξής αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, το οποίο, σημειωτέον, πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκληρά και άτεγκτα μέτρα, ακριβώς για να λειτουργεί αποτρεπτικά για την επιλογή της χώρας μας ως πύλης εισόδου λαθρομεταναστών και για να μην έχουμε στο μέλλον πρόβλημα δημογραφικής αλλοίωσης και εθνικής ασφάλειας ως χώρα.
Εν κατακλείδι θα ήθελα να σου πω ότι το ζήτημα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ενσωμάτωσης των μεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα, είναι μείζον και θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους Έλληνες, αφού όλοι μας έχουμε κάτι να κάνουμε για να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή.
Θα έλεγα ότι το ζήτημα αυτό είναι ένας τομέας που θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε τον πατριωτισμό μας, απομονώνοντας εκείνους που με τα λόγια και τις πράξεις τους οδηγούν τους μετανάστες στη γκετοποίηση, διαδικασία που εμποδίζει την ενσωμάτωση.
Ιδού το μεγάλο πατριωτικό στοίχημα.

φιλικά

Σάββας Καλεντερίδης

8 σχόλια:

  1. το τι θεωρω εγω ή καποιος αλλος προβλημα ειναι υποκειμενικο και ο καθενας θα το υποστυριξει με οποια επιχειρηματα,

    εγω δεν θα υποστυριξω οτι ειναι 700.000 ή 2.000.000

    θα πω οσοι ειναι ,

    το προβλημα : ερχονται και αλλοι,

    αυτο απασχολει κανενα σαν προβλημα ?
    μετα απο ποιο νουμερο θα αρχισει να τον απασχολει?

    ποια ειναι η πολιτικη αλλων κρατων στο ιδιο θεμα ?
    και δεν αναφερομαι στους σουηδους ,

    το ισραηλ αναγνωριζει σαν προβλημα την μεταναστευση?
    πως αντιμετωπιζει αυτο το προβλημα που θεωρειται η μαστιγα ολων των ανεπτυγμενων κοινωνιων?

    γιατι στην Ελλδα και στη ευρωπη το υποβαθμιζουν?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν λάβει σκληρά μέτρα για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης στα σύνορά της και από ένα σημείο και μετά επίσης σκληρά μέτρα απέλασης όλων των παράνομων μεταναστών, θεωρείται βέβαιο ότι στο μέλλον θα αντιμετωπίσει πρόβλημα δημογραφικής αλλοίωσης και στη συνέχεια πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.

    Κύριε Σάββα πιο είναι το σημείο στο οποίο αναφέρεστε ?Απο ποιον αριθμό και μετά θα πρέπει? Γιατί όχι και τώρα? Γιατί να μη φύγούν όλοι οι λαθρομετανάστες τώρα από την Ελλάδα και ναμ η μπουν άλλοι για τα επόμενα 30 χρόνια? Γιατί να κτιστούν και άλλα τεμένη στην Ελλάδα στα άλλα κράτη υπάρχουν σε αναλογία πλυθησμού όσα και στην Ελλάδα ? Γιατί να νιώθω εγώ φιλοξενούμενη στο σπίτι μου ?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστίνα εννοώ το εξής:
    Μέχρι στιγμής, η μεταναστευτική μας πολιτική δεν είναι σαφής.
    Αφού την κάνουμε σαφή και συγκεκριμένη και αφού αποφασίσουμε τις κυρώσεις που θα αντιμετωπίζει όποιος συλλαμβάνεται να έχει εισέλθει στη χώρα παράνομα, από κείνο το σημείο και μετά να ισχύουν και τα αυστηρά μέτρα επαναπροώθησης και απέλασης όλων ανεξαιρέτως των λαθρομεταναστών, εκτός εκείνων των περιπτώσεων που υπάρχουν σαφείς πολιτικοί λόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιδώς Αργείοι!όχι απλώς δέν πρέπει νά χτίσουμε καινούρια τζαμιά αλλά πρέπει νά γκρεμίσουμε ΚΑΘΕ κτίσμα ανα τήν ελληνική σημερινή επικράτεια πού θυμίζει ξένη κατοχή. Αυτό υποστηρίζει ως κανόνα από τά βάθη τών αιώνων ο Μέγιστος Όμηρος. Άν εσείς ξέρετε καλλίτερα τί νά πώ...καί στήν τελική,πολλά χρόνια μάς πήρε νά διώξουμε τό ισλάμ από τούτο τόν ιερό τόπο.αρκετά.νά ξεκουμπιστούν νά φύγουν όλοι καί νά ζητήσουν 'δικαιώματα' καί ελευθερίες σέ καμμιά Κίνα,Αμερική,τουρκία,κτλ νά γελάσουμε καί εμείς λιγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Σάββα πολύ θα ήθελα να τα πιστέψω όλα αυτά αλλά θα τα πιστέψω μόνο όταν βρεθεί κάποιος να μου δώσει απάντηση στο ερώτημα που μου έκανε ο γιος μου και που ακόμα δεν έχω βρει εγώ ....
    Γιατί μαμά θέλουν να μας πάρουν τα νησιά γιατί τους αφήνουμε να πετάνε πάνω μας?Ο παππούς μου πέθανε τζάμπα?
    Χριστίνα
    Το μόνο που θέλω,από κάποιους είναι μια αληθινή απάντηση τίποτα άλλο ...ΟΤαν λοιπόν πιστέψει ο μικρός στήν απάντηση που θα του δώσω τότε θα πιστέψω και γω ότι κάτι μπορεί να γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι μέχρι τώρα, ενώ μιλάμε για το "πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης", δεν έχουμε ακούσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση αποκατάστασης ισορροπιών ανάμεσα στη διαχείριση των μεταναστών (που άλλωστε είναι και αυτοί θύματα του φαινομένου)και την διαχείριση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
    Το άρθρο αυτό μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του πολυδιάστατου αυτού προβλήματος, προτείνοντας όμως και κάποιες λύσεις...
    Ελίνα Γαληνού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΓΟΛΙΔΑ

    Έντρομος ο παπά Γιώργης Μητροσύλης κοιτά τις εικόνες και τα προσκυνητάρια της ενορίας του στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Μηδέας. Να σημειωθεί πως οι ζημιές έγιναν λίγο μετά τις φασαρίες με τους Μουσουλμάνους στην Αθήνα. Το 90% των μεταναστών που διαβιούν στην περιοχή είναι μουσουλμάνοι προερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν εντατικούς ελέγχους από την αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι ιερόσυλοι και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας δεχτουμε οτι οι λαθρομεταναστες χρησιμοποιουνται απο το Τουρκικο κρατος ,και οχι μονο , ως πηγη ταραχων και αποσταθεροποιησης στο εσωτερικο της χωρας και ως αλλοθι αμφισβητησης των κυριαρχικων μας δικαιωματων κυριως στα μικρα νησια οπου αποβιβαζονται( Φαρμακονησι, Αγαθονησι κλπ.).
    Μηπως θα επρεπε να ζητησουμε διεθνη συνδρομη για αντιμετωπιση εμπρακτης τρομοκρατιας και οχι λαθρο-μεταναστευσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.