14/6/09

«Η Ελλάδα δεν μας ζήτησε ακτοφυλακή»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης», δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο αρμόδιος επίτροπος Ζακ Μπαρό ο οποίος, μάλιστα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα
*Αποκαλύπτει, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε το θέμα δημιουργίας ακτοφυλακής (πέραν της υφιστάμενης Frontex) υπό την ομπρέλα της Ε.Ε. η οποία θα περιπολεί στα θαλάσσια σύνορα των χωρών του Νότου.

«Η Ελλάδα δεν έχει θέσει επισήμως το θέμα. Για τη δημιουργία ακτοφυλακής που θα υποστηρίζεται από την Ε.Ε., υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία: Πρώτα πρέπει να προταθεί από μια χώρα-μέλος σε συμβούλιο κορυφής και να υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Μετά, δίνεται η εντολή στην αρμόδια επιτροπή να προχωρήσει σε εφαρμογή της απόφασης. Η δημιουργία της ακτοφυλακής με βρίσκει σύμφωνο. Η πρώτη κίνηση, όμως, ανήκει στην Ελλάδα».

*Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει ότι η Επιτροπή έχει λάβει την πρόσφατη επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού και θα τη συμπεριλάβει στην ατζέντα της συνόδου κορυφής που οργανώνεται την άλλη εβδομάδα.

*Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια, αναφέρει:

«Η Ελλάδα υφίσταται τη μεγαλύτερη πίεση. Τα πρόσφατα επεισόδια με έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ και κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη να πιέσουμε ώστε και άλλες χώρες να επωμιστούν τις ευθύνες τόσο στην επανεγκατάσταση όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

»Με την επιστολή του, ο έλληνας πρωθυπουργός θέτει επί τάπητος ένα σοβαρότατο θέμα. Από την πλευρά μας ήδη προωθήσαμε το αίτημα να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συνόδου κορυφής. Ηδη το Κόρεπερ (επιτροπή εξέτασης) έχει ετοιμάσει το πρώτο προσχέδιο απόφασης».

*Για την Τουρκία, τέλος, ο επίτροπος θεωρεί ότι είναι μια από τις χώρες «που πρέπει να πιεστεί από την Ε.Ε. να εφαρμόσει τις συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί. Ηδη η Τουρκία λαμβάνει σημαντική χρηματική βοήθεια από την Ευρώπη για να απορροφήσει συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών στα εδάφη της, κάτι όμως που δεν εφαρμόζει στην πράξη. Εδώ, πάντως, πρέπει να διαχωρίσω τη λαθρομετανάστευση από το πολιτικό άσυλο. Το τελευταίο πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστό από τις χώρες-μέλη».

enet.gr

11 σχόλια:

  1. Δηλαδή θα μπεί συνεταιρος στο μαγαζί;;;Τρελαθήκατε;;; Μια χαρά τα φέρνουν βόλτα οι δικοί μας..Θα χαλάσουν την πιάτσα οι 'ξένοι". Εχει κάποιος αντίθετη άποψη;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε το θέμα δημιουργίας ακτοφυλακής (πέραν της υφιστάμενης Frontex) υπό την ομπρέλα της Ε.Ε. η οποία θα περιπολεί στα θαλάσσια σύνορα των χωρών του Νότου.
    ...δεν υπήρχε ούτε υπαρχει περίπτωση να ζητηθεί κάτι τέτοιο αφού θέλουν να τη διαλύσουν με τη βοήθεια των εδώ πατρώνων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατάσταση με την εισροή μεταναστών στην Ελλάδα καιτην Ευρώπη, δεν είναι φαινόμενο χτεσινό...Επρεπε να φτάσουμε στο απροχώρητο για να καθίσουν να σκεφτούν πώς θα το αντιμετωπίσουμε; Ειδικά όμως η Ελλάδα λόγω γης γεωγραφικής της θέσης (θαλάσσια σύνορα-πύλη εξόδου προς Ευρώπη) και γειτνίασης με Τουρκία, είχε τις πιό πολλές δυσκολίες. Αυτό κανένας δεν το σκέφτηκε τόσα χρόνια τώρα; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει κάποτε εμείς οι έλληνες νά προχωρήσουμε με αίμα και ιδρώτα χωρίς να περιμένουμε την ΕΟΚ, το διεθνές δίκαιο ή οτι,δήποτε άλλο να μάς ταΐση και να μας φυλάξη τα σύνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά Παυλόπουλε; Πλάκα μας κάνεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μας φυλάξει τα σύνορα ο Μπαρόζο με το αριστερό διεθνιστικό Μαοικό του παρελθόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν εφοριακοί και λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι συλλαμβάνονται για διαφθορά, όπως η χορήγηση ΑΦΜ σε αλλοδαπούς, επί χρήμασι, χωρίς οι συγκεκριμένοι να τηρούν τις προϋποθέσεις και, το μόνο που θα πάθουν οι καλοί κατά τ' άλλα δημόσιοι υπάλληλοι είναι η αναγκαστική αδεία 6 μηνών, τότε μη περιμένετε πολλά. Κοινώς ο Παυλόπουλος και οι λοιποί συνεργάτες τους τους χαϊδεύουν τα αυτάκια τους. Ή νομίζει κανείς ότι αυτοί οι υπάλληλοι θα πεινάσουν; Αντί λοιπόν να τιμωρηθούν παραδειγματικά τους στέλνουν διακοπούλες 6 μηνών. Ακριβώς έτσι με αυτές τις τρομερές ποινές θα σταματήσει ο χρηματισμός των καλοκάγαθων και φιλότιμων στην πλειονότητά τους δημοσίων υπαλλήλων.

    Όσο για την κυβέρνησή μας... γ**** και δέρνει παντού. Η καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ!

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να συμμετάσχουν στην ακτοφυλακή αυτή. Δεν πρέπει να δεχτεί με τίποτα ο Καραμανλής την συμμετοχή των
    Τούρκων με οποιανδήποτε τρόπο. Εκεί θα φανούν και οι προθέσεις των Ευρωπαίων. Κυρίως όμως μετά θα φανούν οι προθέσεις της Αμερικής ως προς την Ευρώπη. Μην ξεχνάτε πως ένα οικονομικό δημιούργημα καταστρέφεται πιο εύκολα από μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Παυλόπουλος πρέπει να φύγει άμεσα!ήταν πολύ κακός σε όλους τους τομείς!
    Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης,εκτός από τις κυβερνήσεις η ευθύνη βαραίνει και το λαό!ναι και τον λαό!αφού τόσα χρόνια είχε δεχτεί ως political correct τις συριζαϊκές παπαρολογίες και τους λαζοπουλικούς φετφάδες τότε καλά να πάθουμε!για πείτε όλοι εσείς που φωνάζεται τι θα γινόταν μέχρι χθες αν ο κακός ο μπάτσος πείραζε τρίχα καλού μεταναστούλη;διαδηλώσεις,καψίματα,ξέχεσμα στην κυβέρνηση απ'όλους...
    Να αναφέρω ακόμα πως όλοι μικροί και μεγάλοι Έλληνες βολεύτηκαν από την κατάσταση δουλείας στην οποία είχαν τους λαθρομετανάστες!μας σύμφερε να κτίζουν τα σπίτια μας για το τίποτα και όχι μόνο!τώρα αφού όλα τα χρόνια το βουλώσαμε και βολευτήκαμε ας λουστούμε τις συνέπειες!όταν το μόνο που μας ένοιαζε ήταν ο φραπές και υποτιμούσαμε την δουλειά με αποτέλεσμα να φτωχύνουμε εμείς και να γεμίσουν οι τράπεζες με αλβανικό χρήμα!κι αυτοί είναι η μικρότερη συνέπεια,οι Αλβανοί συμμορφώθηκαν και σιγά σιγά ενσωματώθηκαν,άλλωστε και φυλετικά και πολιτισμικά δεν είναι πολύ κοντινός μας λαός,με τους ασιατοαφρικανούς ταλιμπάν που ήρθαν τι γίνεται τώρα;άντε να ξεβολευτούμε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οντως, με την κατάσταση δουλείας βολευτηκαν πολλοί και άλλοι τόσοι, κερδοσκόπησαν με το φρικτό αυτό δουλεμπόριο, κουβαλώντας τους μετανάστες στο άγνωστο, εκμεταλλευόμενοι απάνθρωπα την άγνοιά τους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή.
    Τώρα τα πληρώνουμε όλοι μαζί.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά, θέλει πολύ μυαλό να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται πια καμμιά ενέργεια από την ελληνική κυβέρνηση χωρίς προηγουμένως να έχει συνυπολογίσει πώς θα συμφέρει και την τουρκία, για να μην πω ότι οι προτάσεις-εντολές μπορεί (το μπορεί τι το ήθελα) να έρχονται έτοιμες και επεξεργασμένες από την τουρκία!! Ο λόγος για την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Από δω το πάμε από κει το πάμε πώς θα βρούμε τρόπο να χώσουμε την τουρκιά στον Αιγαίο μας νομότυπα ψάχνουμε. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο άνθρωπος που δήλωνε ότι ο Σαρκοζί θα βρεί την ελλάδα μπροστά του αν τολμήσει (!!) να βάλει εμπόδια στην ευυρωπαϊκή πορεία της τουρκίας, ναι ναι για τον κ. Παυλόπουλο μιλάω, δεν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και την συμμετοχή της τουρκίας στην ευρωπαϊκή ακτοφυλακή... Κώστα, εσύ τους/τις επέλεξες εσύ τους/τις ακούς εσύ τους/τις κρατάς, είσαι ο μοναδικός υπεύθυνος του γιουσουφακισμού...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.