21/6/09

Νέα κύματα προσφύγων

Οταν οι λαθρομετανάστες αντιληφθούν το πλωτό του Λιμενικού, φορούν σωσίβια, τρυπούν το φουσκωτό, πέφτουν στη θάλασσα και περιμένουν την περισυλλογή τους.
Νέα μεγάλα κύματα προσφύγων και μεταναστών αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Eυρώπη περνώντας από την Eλλάδα. Eκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, που εκτοπίστηκαν τους τελευταίους μήνες από ασιατικά και αφρικανικά κράτη, μετακινούνται σταδιακά με κύριο προορισμό την Eυρώπη, θυμίζοντας ένα πρωτοφανές ανθρώπινο «τσουνάμι».

Εν τω μεταξύ, νέα «κυκλώματα» διακινητών ετοιμάζονται να «μπουν» στο Aιγαίο, για να κερδίσουν «μερίδια» από τον μεγάλο όγκο μεταναστών που βρίσκεται συγκεντρωμένος στα παράλια της Tουρκίας, περιμένοντας να περάσει παράνομα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές διωκτικές Aρχές, οι μετανάστες κυρίως από Aφγανιστάν, Iράκ και Σομαλία, που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα παράλια της γειτονικής χώρας, προσεγγίζουν τις 140.000.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία επίσημα στοιχεία του OHE για τη Σομαλία, το Iράκ και το Aφγανιστάν κάνουν λόγο για πληθυσμούς άνω των 500.000 ανθρώπων, οι οποίοι εγκατέλειψαν εντός του 2008 καθεμία απ’ αυτές τις χώρες και κινούνται αργά και σταθερά, με προορισμό κυρίως την Eυρώπη.

O ιδιαίτερα αυξημένος όγκος μεταναστών έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών «κυκλωμάτων» παράνομης διακίνησης και ήδη στις αρχές Aσφαλείας του Λιμενικού Σώματος φτάνουν πληροφορίες για πιθανή επανεμφάνιση στο Aιγαίο του γνωστού, από παλαιότερα, «κυκλώματος με τα πολυτελή σκάφη».

Πρόκειται για «κύκλωμα» που χρησιμοποιεί ιστιοπλοϊκά σκάφη για να περνάνε απαρατήρητα μέσα στα εκατοντάδες παρόμοια τουριστικά σκάφη, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν το Aιγαίο.

Tα πληρώματα που χρησιμοποιούνται είναι Oυκρανοί και συνήθως σε κάθε σκάφος βρίσκονται τρία άτομα, που η αμοιβή τους κινείται στα επίπεδα των 1.500 ευρώ για τον καθένα, για κάθε δρομολόγιο. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει επισημανθεί να υπάρχει και ένα τέταρτο άτομο στο πλήρωμα, μια γυναίκα, κάτι ως «πλοιοσυνοδός» των μεταναστών, γεγονός που επίσης βοηθάει για να «περνάει» σε ενδεχόμενο έλεγχο ως απλό τουριστικό σκάφος.

H μεταφορά με τα εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά, που στο παρελθόν είχε διαπιστωθεί ότι δύο από αυτά ανήκαν σε μεγαλοϊδιοκτήτη θαλαμηγών στη Tουρκία, χαρακτηρίζεται ως «υψηλού κόστους μέθοδο μεταφοράς», εξαιτίας της ασφάλειας που παρέχει στους μετανάστες.


Το κόστος
Aπό στοιχεία που έχουν οι λιμενικές Aρχές φαίνεται ότι το κόστος μεταφοράς για κάθε μετανάστη με αυτά τα σκάφη κυμαίνεται μεταξύ 2.000-2.500 ευρώ το άτομο για το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια π.χ. στις ακτές της Eύβοιας. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά με όχημα συνήθως σε ασφαλές σημείο στην Aττική.

Πάντως, η Διεύθυνση Aσφαλείας του υπουργείου Nαυτιλίας, με συστηματικές έρευνες που γίνονται τα τελευταία χρόνια γύρω από τη δράση των πολυεθνικών «κυκλωμάτων» διακίνησης, είχε καταφέρει σημαντικά πλήγματα στο «κύκλωμα με τα σκάφη υπεράνω υποψίας», έτσι ανέκοψε τη δράση του.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο μεγάλος όγκος μεταναστών που αναμένει να περάσει προς τη χώρα μας από την Tουρκία αποτελεί ένα σημαντικό οικονομικό «κίνητρο» για να επανεμφανιστεί. Mάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Eθνους της Kυριακής» ήδη το Λιμενικό Σώμα παρακολουθεί στενά ακτές της Bόρειας και της Kεντρικής Eλλάδας, όπου πιθανότατα θα κατευθυνθούν τα πρώτα ιστιοπλοϊκά σκάφη του «κυκλώματος» για να αποβιβάσουν παράνομους μετανάστες.

Στο παρελθόν τα πολυτελή ιστιοπλοϊκά με τα πληρώματα από την Oυκρανία είχαν κατευθυνθεί προς Eύβοια, Aγιόκαμπο και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Eλλάδας, αποφεύγοντας τα ακριτικά νησιά του Aιγαίου, όπου κατευθύνεται συνήθως ο μεγαλύτερος όγκος μεταναστών.

ΦΩTOΓPAΦIEΣ-NTOKOYMENTΟ
Oι επιχειρήσεις αποτροπής εισόδου στη χώρα μετατρέπονται σε διάσωσης ναυαγών
Tο κλασικό κόλπο που μετέρχονται τον τελευταίο καιρό οι δουλέμποροι για να... μετατρέπουν τους λαθρομετανάστες σε ναυαγούς και να αναγκάζουν το Λιμενικό της χώρας μας να τους περισυλλέγει, παρουσιάζουν ανάγλυφα οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα, που αποκαλύπτει σήμερα το «Eθνος της Kυριακής»:

Kαταγράφουν καρέ καρέ τη διάσωση μεταναστών από πλωτό του Λιμενικού Σώματος, αφού το φουσκωτό μεταφοράς έχει σκιστεί από τους ίδιους και βουλιάζει.

Aρχικά, αποτυπώνεται η κίνηση μετανάστη να τρυπήσει το φουσκωτό σκάφος, που τους μεταφέρει, αφού διαπιστώνει ότι πλησιάζει πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Σ’ αυτό το σημείο οι λιμενικοί υποχρεώνονται να προχωρήσουν σε διάσωση και να μην μπορούν να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια αποτροπής της παράνομης εισόδου στη χώρα. Παραλαμβάνουν τους μετανάστες ενώ σιγά σιγά το φουσκωτό σκάφος αρχίσει να βυθίζεται.

Eτσι, φαίνεται ξεκάθαρα πως σχεδόν καθημερινά στο Aιγαίο οι αστυνομικού χαρακτήρα επιχειρήσεις των πλωτών του Λ.Σ., από προσπάθειες «απόκρουσης» της παράνομης εισόδου στη χώρα, μετατρέπονται σε επιχειρήσεις διάσωσης ναυαγών.

Δύναμη Frontex
Eίναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή του έτους μέχρι και τις 31 Mαΐου οι λιμενικοί συλλαμβάνουν κατά μέσο όρο 22 μετανάστες την ημέρα, που προσπαθούν να περάσουν διά θαλάσσης από τα παράλια της Tουρκίας στη χώρα μας -άγνωστος είναι ο αριθμός αυτών που περνούν απαρατήρητοι.

Yπολογίζεται πάντως ότι ο αριθμός των συλληφθέντων αντιστοιχεί περίπου στο 70% όσων επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα. Γι’ αυτό πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση των αστυνομικού χαρακτήρα περιπολιών με τη χρήση π.χ. πλωτών μέσων κρατών-μελών της δύναμης της FRONTEX, για τα οποία άλλωστε έχουν ήδη διατυπωθεί νομικοί προβληματισμοί για το εάν έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν για σύλληψη διακινητών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Aλλωστε και στελέχη της FRONTEX έχουν αναγνωρίσει ότι οι αυξημένες περιπολίες δεν πετυχαίνουν τον περιορισμό των διά θαλάσσης αφίξεων σε Iταλία, Mάλτα και Eλλάδα και θεωρούν αναγκαία την ανάπτυξη δράσεων από πλευράς EE.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ

15 σχόλια:

  1. Τα γνωρίζουν όλα λοιπόν οι "αρμόδιοι"......και λοιπόν;;;; Οσοι μαζεύονται πίσω στην τουρκία με το φερρυμποτάκι,σύμφωνα με τις συμφωνίες.'Η μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς;; Ομως για κάθε λαθρομετανάστη πληρώνουμε 5,75 ευρώ για ημερήσιο φαγητό όταν ο αντίστοιχος αγροτικός ιατρός ,πιθανόν, να λάβει 1 (ένα) ευρώ ημερησίως για τροφή.......Είμαστε ή δεν ήμαστε μιά σωρός κοπρία;;;;;(ρητορική η ερώτηση)Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα πω τα γνωστα που λέμε σε κάθε τέτοια ανάρτηση,η λύση του προβλήματος είναι μία και την ξέρουμε και σαφώς περιλαμβάνει ενίσχυση των χωρών τους και να πάψει επιτέλους η εκμετάλλευση και η καθυστέρηση που επιβάλουν οι αναπτυγμένες χώρες,αλλιώς το πρόβλημα δεν λύνεται!
    Θα πρότεινα στους διαχειριστές του ιστολογίου να κάνουν ανάρτηση με τα αίσχη που έκαναν κάτι άνθρωποι(;) της Μανωλάδας,για τα βασανιστήρια λέω που υπέβαλαν τους λαθρομετανάστες,είμαι περίεργος να δω πως θα το σχολιάσουν το θέμα διάφοροι χλαμυδιοφόροι υπερελληναράδες σχολιαστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >που εκτοπίστηκαν τους τελευταίους μήνες από ασιατικά και αφρικανικά κράτη<

    Εκτοπίστηκαν; Από ποιον και γιατί;

    >το κόστος μεταφοράς για κάθε μετανάστη με αυτά τα σκάφη κυμαίνεται μεταξύ 2.000-2.500 ευρώ το άτομο<

    Αν υπολογίσει κανείς ότι το μηνιάτικο στο Αφγανιστάν είναι περίπου € 17 (δέκα επτά), είναι να διερωτάται πού βρίσκουν οι άνθρωποι αυτοί € 2.000-2.500, δηλ. περίπου 140 μηνιάτικα για να ταξιδέψουν μόνον από την Τουρκία ως την Ελλάδα (διότι χρειάζονται προφανώς κι άλλα έξοδα μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι επιβίβασης). Αν συνυπολογίσει κανείς και το ότι συνήθως ταξιδεύουν οικογενειακώς (να πούμε πέντε άτομα ανά οιγένεια;), τότε κάθε οικογένεια χρειάζεται € 10.000-12.500, δηλ. ... ~ 700 μηνιάτικα.
    Ποιος ο λόγος να δώσουν τόσα χρήματα σ' έναν δουλέμπορο για να τους μεταφέρει στην Ελλάδα, αν υποθέσουμε ότι τα έχουν και δεν κάνουν μία δική τους επιχείρηση;

    Τα διαβάζουμε αυτά, τα ακούμε στην τηλεόραση, αλλά δεν πρέπει να μας βάλουν σε κάποιες σκέψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ημουν χρόνια εγκλωβισμένος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που έβλεπα ότι αυτό το κόμμα ενδιαφερόταν περισσότερο για τη συντήρηση των απογόνων κατ΄επάγγελμα Πολιτικών και θεωρούσε "ΤΑΜΠΟΥ" έννοιες όπως ο Πατριωτισμός.Το εν λογω κόμμα ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας για σύνθετη ονομασία.Στα δημόσια τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης επιτρέπει μια ανευ προηγουμένου αριστερίστικη αντεθνική θολοκουλτούρα και κατέστησε της μόδας τηλεοπτικές εκπομπές όπου οι προσκεκλημένοι μπεκροπίνοντας αναπολούν αριστερίστικα τεμπελοκοπροσκυλίστικα βιώματα της νεανικής τους ηλικίας με τη συνδρομή παρουσιαστών "παιδιών του Λαού" που διαθέτουν πισίνες και βίλλες θυασώτες του πλέον κερδοφόρου επαγγέλματος "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ", την ώρα όπου τα Τουρκικά κανάλια αποδίδουν τιμές σε νεκρούς υπερ της Πατρίδας.
    Αφού εγώ στις Ευρωεκλογές ψήφισα ΛΑΟΣ, αν και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ψηφίσω και Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα ξαναψηφίσω Πατριωτικό Κόμμα!
    Εκτιμώ πως η άνοδος στο 7,2% Πατριωτικού κόμματος δρομολόγησε εξελίξεις.Μακάρι όλα τα Πατριωτικά κόμματα να ενωθούν και να μην κατισχύσει και σε αυτά η ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.
    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...ΞΟΦΛΗΣΑΝ!
    Αρκετά ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ-ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ-ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΟΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΒΕΜΕΡΟΚΕΜΑΛΙΤΟΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΑΛΗΤΟΣΚΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τριτος κοσμος η ο νοτος εκδικειται των αποικιοκρατικο βορα

    Τα κρατοι της βοροιας ευρωπης πηγαν ληστεψαν τους πορους εφτιαξαν τα κρατοι μαριονετες που ηθελαν, τα χρεωσαν με υπερογκα δανεια και τα αφησαν στη τυχη τους

    Και τωρα βλεπουμε το αποτελεσμα της αποικιοκρατιας στο κοσμο

    Το κακο ειναι οτι η Ελλαδα την πληρωνει χωρις να φταιει
    Οι δικες μας τραπεζες δεν εχουν χρεωσει τις συγκεκριμενες περιοχες

    Αντιθετα και εμεις χρεωμενει ειμαστε απο τους ιδιους

    Εμεις δεν ειμασταν ενα αποικιοκρατικο κρατος, ζουσαμε παντα στη γειτονια μας

    Ειναι θεμα δικαιου να αφησουμε τους μεταναστες να πανε στα κρατοι που τους διαλυσαν της πατριδες και να ανταποδοσουν το κακο που εκαναν στη Αφρικη και στην νοτιοανατολικη ασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sapphire,

    φαινεσαι μορφωμενο ατομο που εχεις ζησει σε πολιτισμενο και κοινωνικο περιβαλλον που εκτος της μορφωσης σου φροντισαν και την ένταξή σου σε αυτο,
    πολλοι επαρχιωτες θα θαυμαζαν ή ακομα και θα ζηλευαν την τυχη σου και θα ηθελαν να βρεθουν στη θεση σου,

    σιγουρα εσυ δεν εχεις να ζηλεψεις ή να παραδειγματιστεις σε τιποτα απο αυτους ,
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ,
    προσπαθησε ομως λιγο να φανταστεις αν οχι να καταλαβεις τη θεση τους ,

    ακου ,

    γεννηθηκαν σε ενα χωριο , καποτε ηταν και αυτα παιδια και επαιζαν και πηγαιναν σχολειο,
    δεν τα καταφερναν με τα γραμματα ισως και να ηταν μακρια το σχολειο και πατερας τους ηθελε χερια για το αρμεγμα και τελος παντων κατεληξαν τσοπανηδες μια τεχνη που ηταν γεννημενοι για αυτη (ισως και να φοβονταν να δοκιμασουν τις αλλαγες και την τυχη τους αλλου)

    ο πατερας τους βεβαια τους εμαθε να μην κλεβουν γιατι ηταν ντροπη ή ακομη και αν υποθεσουμε οτι εμαθαν να κλεβουν ηξεραν οτι αυτο ειναι παρανομο και ατιμωση(οπως τα παλια τα χρονια )

    η πολιτεια τους εμαθε οτι για να τους παρεχει καποιες υπηρεσιες πρεπει να λαδωνουν, πηρε τα αστυνομικα τμηματα και τα πηγε στα μεγαλυτερα αστικα κεντρα, δε φροντισε ουτε να τους εκπολιτισει μιας και οι οικονομικες συνθηκες που δημιουργησε οδηγησαν σε εγκαταλειψη της επαρχιας,

    και τωρα εμεινα αυτοι με ενα σωρο μεταναστες γυρω γυρω ,
    τωρα εμαθαν να κλειδωνουν τα σπιτια , αμα το σπιτι σου δεν ειναι πανω απο το κοτετσι κοτα δεν τρως , αμα δεν κοιμασαι αγκαλια με την κατσικα δεν θα μπορεσεις να πληρωσεις τα χρεη μιας και το κρεας και το γαλα εχει την ιδια τιμη εδω και 15 χρονια,

    ξερει οτι οι μεγαλοι κλεφτες δεν τιμωρουνται αλλα δε το παρανοιαζει αυτο γιατι ολα αυτα και αυτοι ζουν πολυ μακρια απο αυτον ,

    οταν ομως του κλεβουν τα αρνια που παει καθε μερα να τα ταισει να τα ποτισει ,
    μεσα στο χειμωνα, γιορτες , Χριστουγεννα, Πασχα , ή ειναι αρρωστος ή εχει κηδεια στο σπιτι ή΄,ή ...

    πως θα αισθανθει ?

    που θα βρει το δικιο του ?

    αυτος βγαζει με τις χουφτες τις σκνιπες απο τα ματια του και παρολα αυτα αρμεγει,
    καθε βραδι παει στο σπιτι και καμια φορα δεν εχει ορεξη απο την κουραση ουτε να μπανιαριστει που εχει ερθει μεσα απο τις σκατινες στο μαντρι ,
    και οταν πηγαινει και στους γαμους αλλων ή πινει και κανα καφε στη πολη ολοι ξερουν οτι ειναι 'βλαχος' απο το ντυσιμο του και την αποφορα που δεν ξεπλενεται με τιποτα,

    h (συνεχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γαμωτο σημερα μου κλεψαν 3 αρνια ,

    ειναι τα πρωτα ?

    ε σιγα 3 αρνια πηραν

    ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ρεφηνε να βαλουμε θα στα ξεχρεωσουμε ,

    γιαυτο νομιζεις οτι το εκανε ?

    για τα 3 αρνια ?

    εγω σου λεω αν

    ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΟΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΖΕ ...

    και καθε χρονο στο πανηγυρι του χωριου του θα εβαζε 3 αρνια να τρωνε επισκεπτες και μεταναστες,

    ΑΛΛΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ,

    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΛΕΨΟΥΝ

    δεν θελει καθε φορα που ξυπναει τα χαραματα να παει για αρμεγμα να αναρωτιεται ποσα τομαρια θα του εχουν αφησει κρεμασμενα εξω απο το μαντρι,

    δεν μπορει να κανουν πολιτικη στην πλατη του ,

    να τους παει στην αστυνομια ?

    για ποιο λογο ?

    να τους κανει μηνυση ?

    ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

    θελει οπως ο καθε δημοσιος υπαλληλος να πηγαινει ξενοιαστος στη δουλεια του,

    δεν παραπονεθηκε ποτε για τις συνθηκες δουλειας του ,

    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ

    αυτο μπορεις να του το παρεχεις ?

    φερθηκε απανθρωπα γαιτι απανθρωπα ειναι οι συνθηκες που διαμορφωνονται γυρω του,
    ξερει οτι με πορδες δεν βαφονται αυγα

    αυτο ηθελε να προλαβει και τωρα θα πεσει στους δικηγορους,

    ΕΚΑΝΕ ΒΛΑΚΕΙΑ αλλα τι εναλακτικη λυση εχουμε να του προτεινουμε ?

    σου θυμιζω οτι ακομη υπαρχει σε ισχυ οτι :

    για περιπτωση ζωοκλοπης (ο νομοθετης καποτε προφανως για Ελληνες ζωοκλεφτες) ειχε προβλεψει την ποινη της εκτοπισης για τον ζωοκλεφτη απο τον τοπο κατοικιας του ,
    αυτη η παραγραφος νομιζω ισχυει ακομα ,

    γαι υπηκοους μπαγλαντες τι νοημα εχει ?
    να τους κανει περιφερομενους στην Ελληνικη επαρχια ?

    φερθηκε ετσι γιατι αυτο νοιωθει οτι καταλαβαινουν για τιμωρια και παραδειγματισμο και δεν θελει να βρεθει στο μελλον σε χειροτερη κατασταση ,

    οι εξυπνοτεροι με τα μεταπτυχιακα και τους συμβουλους οφειλουν να βρουν λυση και να μην τον βαζουν σε τετοια διληματα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε 21 Ιούνιος 2009 5:19 μμ
    Αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να ιδρυσουμε μια ελληνικου τυπου κου-κλουξ-κλαν

    Για ολους αυτους που λενε για τα κατορθωματα των Ελληνων στο εξωτερικο θα σας θημισω κατι που μπορειται να το διαπιστωσεται

    Η κουκλουξκλαν ορκιζοταν μισος μετα απο τους μαυρους στους Ελληνες τις Αμερικης και επισης οτι μετα απο την Ιταλικη μαφια βρισκοταν οι Ελληνες μαφιοζοι

    θα καιμε τα τζαμια των μουσουλμανων οπως καιγαν της εκλησιες των μαυρων και θα τους βασανιζουμε με μεσαιωνικου τυπου βασανιστηρια για ενα ψωμι ενα τηρι και ενα αρνι που πηγε να παρει ενας πεινασμενος ανθρωπος

    Ξερεις σε βαθος χρονου ολοι η ανθρωποι ειναι μεταναστες, πανω στο πλανητη, ολοι μεταναστες απο την Αφρικη ειμαστε

    Και το ιδιωκτισιακο καθεστως των κρατων πανω στη Γη ειναι το ποιο γελοιο εφευρημα του συγχρονου ανθρωπου τα τελευταια 200χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασχετο πωσ ξεκινησε η πεινα στο κρατος της Αιθιπιας

    Μια φορα και ενα καιρο ειπηρχαν ανθρωποι νομαδες που εκτρεφαν αγελαδες
    με της αγελαδες τους ακολουθουσαν το χορταρι και το νερο αναλογα με τις εποχες

    Μια ωραια μερα ειρθαν οι καλοι Αγγλοι και ειπαν Τωρα θα σας βαλουμε σε ταξη θα φτιαξουμε συνορα και κρατη οπως εμεις θελουμε και θα υπαρχει και ιδιωκτισια που θα ανηκουν ολες οι εκτασεις σε λιγους
    φυσικα
    Εσεις οι νομαδες δεν θα μετακινειστε οπως εσεις θελετε ειστε βαρβαροι και απολιτιστη χωρις παιδεια πρεπει να γινεται οπως εμας τους πολιτισμενους Αγγλους

    Και ετσι οι Καλοι Αγγλοι εφτιαξαν γεωτρησεις, οι νομαδες που μετακινιονταν υποχρεωθεικαν να μεινουν σε ενα σημειο
    Τη ηξεραν ομως αυτη η απολιτιστη Ζουλου απο πολιτισμο

    Αποτελεσμα με το νερο απο τις γεωτρησεις και τη σταθερη ζωη σε συγκεκριμενη περιοχη, οι πλυθησμοι των βοειδων μεγαλωσαν ταχυτατα και το ιδιο και των ανθρωπων. Το ευεσθητο οικοσυστημα δεν αντεξε...
    Τα δεντρα και τα χωρταρια αποψιλωθηκαν και επικρατησε η ερημος και η πεινα

    τωρα τη φταινε αυτοι οι ανθρωποι αν θελουν να πανε να ζησουν με τους πολιτισμενους ευρωπαιους και ιδιαιτερα με τους καλους πολιτισμενους Αγγλους......

    Καποτε αποικηθηκε ο νοτος απο το βορα τωρα ειναι σειρα να αποικηθει ο βορας απο το νοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Του Σπύρου Χατζάρα

    Προσοχή! Μην μασάτε!
    Το επεισόδιο στην Νεα Μανωλάδα δεν είναι ρατσισμός. Το θέμα είναι η ζωοκλοπή. Οι λαθρομετανάστες ρημάζουν τα κοπάδια.Οι Τσομπάνηδες κακοποίησαν τους ζωοκλέφτες ,και όχι τους «λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές».

    Όταν οι πεινασμένοι Έλληνες κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την ζωοκλοπή, που επανεμφανίστηκε στη χώρα μας, μαζί με τους λαθρομετανάστες, τα χουντοκάναλα και «οι αριστεροί εκδότες», δεν έχουν να πουν και να γράψουν τίποτα.

    Εάν εφαρμοζόταν στην Μανωλάδα ο μουσουλμανικός νόμος ,η σαρία (Sharia '‎شريعة) για τους ζωοκλέφτες, ειτε θα τους έκοβαν τα χέρια, είτε θα τους κρεμούσαν.

    Τα χουντοκάναλα και οι εφημερίδες της φασιστικής παγκοσμιοποίησης λύσσαξαν διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα:

    «Κου Κλουξ Κλαν» στη Μανωλάδα είδε η Ελευθεροτυπία. «Λυντσάρισμα στη Νέα Μανωλάδα» είδε η ΑΥΓΗ που γράφει: «Σκηνές ωμής βίας και αναβίωσης πρακτικών απονομής “δικαίου” που θυμίζουν αμερικάνικο Νότο εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Νέα Μανωλάδα, με δύο αγρότες σε ρόλο τιμωρού και θύματα δύο μετανάστες». Η κοινή προπαγάνδιστική γραμμή είναι ολοφάνερη. Πουθενά η λέξη κλέφτης. ‎ «Κακοποίηση μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας» βλέπει και το tvxs.gr του προστατευμένου του freedom House.
    Αλλοι τίτλοι: «Αρρωστημένα ρατσιστικά πάθη στη Νέα Μανωλάδα», «Κτηνωδία κτηνοτρόφων στη Μανωλάδα σε βάρος μεταναστών», «ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ», «Θερμοκήπιο» αγριότητας η αντιμεταναστευτική πολιτική».

    Για την ζωοκλοπή δεν γράφει και δεν μιλάει κανείς.

    Πρόσφατη είδηση από την ξεχασμένη Ελλάδα. (τα χουντοκάναλα και οι αριστεροί εκδότες δεν την πρόβαλαν) .

    «Η επανεμφάνιση των κλεφτοκοτάδων» . Τα πράγματα άρχισαν να αγριεύουν μια και το φαινόμενο της ζωοκλοπής έχει επιστρέψει ξανά στις μέρες μας. Άγνωστοι(λαθρομετανάστες) παραβίασαν την πόρτα του ενός σπιτιού και έκλεψαν οχτώ κότες από το κοτέτσι!

    Ζωοκλοπή: Ένα μελανό σημείο για τον τόπο μας

    http://xiromeronews.blogspot.com/2009/04/blog-post_970.html

    ΥΓ. Ν. 1300/1982 (ΦΕΚ 129Α / 13.10.1982 περί ζωοκτονίας και ζωοκλοπής .. Ζωοκλοπή. Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή 20.000 έως 1.000.000 δραχμών, τιμωρείται η κλοπή ίππων, όνων, ημιόνων, βοοειδών, βουβαλοει-δών, αιγοπροβάτων, χοίρων και κυψέλων μελισσών ή του περιεχομένου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. sapphire,


    αν ομως δεν θες να το δεις ετσι εσυ τι θεωρεις ?

    οτι αυτοι ηταν διάφοροι χλαμυδιοφόροι υπερελληναράδες που τους αρεσουν τα σαδομαζοχιστικα κολπα και καθρεφτιζονται με σεξοφετιχιστικες ναζιστικες στολες που εχουν δει στο τσοντοβιντεοκλαμπ του χωριου τους ?

    εχεις σκεφτει οτι αυτοι δεν συμπεριφερθηκαν ετσι απο καποια ιδεολογικη θεση ,
    μπορει να μην ειναι Χρυασαυγιτες ή σκλυροπυρινικοι του ΛΑΟΣ,
    μπορει να μην ειναι χουντοβασιλικοι ή δεν ξερω ποιους χαρακτηριζεις ετσι και τους καταλογιζεις τετοιες συμπεριφορες,

    εχεις σκεφτει οτι με αυτα τα ατομα που συνεληφθησαν μπορει να ψηφιζεις το ιδιο κομμα ?

    μπορει καλιστα να ειναι ΠΑΣΟΚ ή Νεοδημοκρατες ?

    αποκλειεται δηλαδη ?

    οταν λεμε οτι υπαρχει κινδυνος απο τους μεταναστες εσυ καταλαβαινεις οτι θελουμε να εκτονωσουμε τα σαδιστικα μας ενστικτα ?

    εισαι μορφωμενο παιδι ,
    σκεψου λιγο


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 21 Ιούνιος 2009 8:11 μμ,

    καταλαβαινω οτι δεν μπορεις να συγκεντρωσεις την προσοχη σου και να διαβασεις ενα τοσο μεγαλο και κουραστικο κειμενο σαν το δικο μου ,
    γιαυτο σου προτεινω να διαβασεις μονο τις τελευταιες σειρες ,
    ισως βγαλεις καποιο νοημα και να μην αφηνεις την αχαλινωτη φαντασια σου να οργιαζει

    φαινεσαι καλος ανθρωπος αλλα οσο και δημοσιος υπαλληλος να εισαι δεν μου φαινεσαι σαν τυπος που να μην εχει τιποτα και να μοιραζεσαι τα παντα ,
    ισα ισα βαζω στοιχημα οτι ουτε στο λεοφορειο δεν εχεις σηκωθει να κατσει κανενας μεγαλυτερος

    τελος παντων αμα θες τα λεμε καμια μερα μεταξυ τυριου και αχλαδιου

    και εγω σε αγαπαω

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 21 Ιούνιος 2009 8:33 μμ

    μοιαζεις με τον
    21 Ιούνιος 2009 8:11 μμ

    και εγω εβλεπα
    "μια φορα και ενα καιρο ηταν ο ανθρωπος"
    αυτο το επεισοδιο πρεπει να το ειχα χασει ομως


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σωστά αυτά που λέτε,κι εγώ στην επαρχία μεγάλωσα και ξέρω την νοοτροπία αυτών των ανθρώπων και τους καταλαβαίνω,αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω τέτοιο φέρσιμο.
    Οι λαθρομετανάστες βέβαια θα πρέπει να φύγουν από την περιοχή αυτή άμεσα!σίγουρα η κατάσταση είναι ανυπόφορη πια.Αλλά μετά θα μου πείτε τι θα γίνει με τις φράουλες και τα άλλα που καλλιεργούνται εκεί;φαντάζομαι πως επαρκής αριθμός εργατών σε κάθε περίπτωση θα βρεθεί,με τέτοιο πρόβλημα ανεργίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.