23/6/09

Υπό σοβαρή αμφισβήτηση η μπούρκα στη Γαλλία

Κατά τα λεγόμενα του Νικολά Σαρκοζί, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν στη Γαλλία γυναίκες οι οποίες είναι «φυλακισμένες πίσω από ένα πέπλο», ενώ συμπλήρωσε πως δεν αποτελεί σύμβολο θρησκείας, αλλά υποταγής.

Υπό σοβαρή αμφισβήτηση η μπούρκα στη Γαλλία
Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα της μπούρκας, μετά από επικριτικά σχόλια του προέδρου Σαρκοζί.
Δρομολογήθηκε η δημιουργία ειδικής επιτροπής στη Γαλλία, με σκοπό την εξέταση του κατά πόσον είναι δόκιμο να επιτρέπεται η χρήση της μουσουλμανικής μπούρκας στη χώρα, ύστερα από το σχόλιο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί πως «μειώνει την αξιοπρέπεια των γυναικών».

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση έχει διορίσει 32 άτομα, τα οποία θα αναζητήσουν τρόπους περιορισμού της χρήσης της. Η Γαλλία φιλοξενεί το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό της δυτικής Ευρώπης (5 εκατομμύρια).

Κατά τα λεγόμενα του Νικολά Σαρκοζί, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν στη Γαλλία γυναίκες οι οποίες είναι «φυλακισμένες πίσω από ένα πέπλο», ενώ συμπλήρωσε πως δεν αποτελεί σύμβολο θρησκείας, αλλά υποταγής.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

9 σχόλια:

  1. Ελληνικά γονίδια λένε πως έχει, οπότε μάλλον δεν θα'ταν άσχημα να κατέβαινε υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Μπορεί να είναι ότι είναι, αλλά όταν χρειάζεται λέει πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δύση δεν φτάνει που καταληστεύει και καταστρέφει όλο τον πλανήτη, θέλει να επιβάλει και την "κουλτούρα" της και να καταργήσει τις παραδόσεις τα έθιμα και την Θρησκεία των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά τη θρησκεία. Μέχρι και ο Καντάφι είπε ότι στον ισλαμικό κόσμο οι γυναίκες είναι σαν τα έπιπλα. Κάποια πράγματα πρέπει να ξεπερνιούνται για να λέμε ότι είμαστε Άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά κάνει ο Μισοριξιάς.Βέβαια του τα έχει ζαλίσει η Κάρλα για να τα πεί αυτά αλλά ακόμα και έτσι καλά είναι.
    Μακάρι και η δικοί μας να άνοιγαν το στόμα τους,ανέβαζαν τα σώβρακά τους και άρχιζαν να κρίνουν και να μιλάνε και καθόλου και να κόψουν το γελοίο Υποστηρίζωμεν μη τους πάρει ο διάολος στο τέλος.
    Μόνο ο κοντός και στη χάση και στη φέξη η Μέρκελ μιλούν κατά των κουμπάρων μας.
    Εμείς αρκούμαστε στο να Υποστηρίζουμε και να είμαστε απέναντι σε όποιον τολμήσει να φέρει εμπόδια στην ένταξη των σφαγέων.(κατά Π.Π)
    Κλωτσιές που θέλουμε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν ρε Εast, δεν υπάρχει κανένα άλλο ιστολόγιο να πας να γράψεις...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Rook,
    προς αποκατάσταση της Αλήθειας!!!
    ...Ελληνικά γονίδια λένε πως έχει...
    Προέρχεται από εβραική οικογένεια της Ουγγαρίας από πατέρα και εβραική οικογένεια της Ισπανίας από μητέρα (Σεφαρδίτες-Εβραίοι που μετανάστευσαν στην Θεσσαλονίκη). Ουδεμία σχέση έχει με Ελληνικά γονίδια, καταγωγή ή οτιδήποτε Ελληνικό.

    ...οπότε μάλλον δεν θα'ταν άσχημα να κατέβαινε υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα...,
    έννοια σου, τέτοιοι πολιτικοί υπάρχουν και ηγούνται πολιτικών κομμάτων στην χώρα σου.

    ...Μπορεί να είναι ότι είναι, αλλά όταν χρειάζεται λέει πράγματα..., και για την μπούργκα όσο δημοκρατική είναι η ισλαμική αντίληψη για την θέση της γυναίκας άλλο τόσο δημοκρατική είναι η κατάργηση αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι Rook αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο δεν σ' αρέσει, ομελέτα χωρίς να σπάσουμε αυγά δεν γίνεται, και με τον αγροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ και με ολιγην από χωροφύλαξ δεν γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Αμάν ρε Εast, δεν υπάρχει κανένα άλλο ιστολόγιο να πας να γράψεις...;;;"

    Ας μην ανησυχούν οι Δυτικολάγνοι. Από εδώ και στο εξής θα υποστηρίζουμε ΟΛΟΙ με χέρια και με πόδια την Δύση, ώστε να είναι χαρούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα είστε σοβαροί;τι έθιμα και αηδίες λέτε;θα βάλουμε ηλίθιες αντιλήψεις μπροστά στον Άνθρωπο;επειδή κάποιοι κάποτε ήταν μισογύνιδες και κομπλεξικοί και βύθισαν την γυναίκα στα τάρταρα θα μιλάμε για έθιμα και άλλες τέτοιες ιδεοληψίες;Μποράβο Σαρκοζί!θέλει θάρρος να μιλήσεις σήμερα ενάντια στην ισλαμοκρατία!
    Η καταγωγή του είναι πράγματι αυτή που λέει ο ανώνυμος,αλλά γιατί να είναι κακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.