18/6/09

Διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ο Κύπριος πρόεδρος

Εμφανώς ενοχλημένος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας διέψευσε σήμερα ανταπόκριση του πρακτορείου Ρόιτερ, το οποίο, επικαλούμενο ξένο διπλωμάτη, μετέδωσε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στις συνομιλίες τους συμπεριφέρονται ως μαθητευόμενοι μάγοι που δεν γνωρίζουν νομικούς όρους.
Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι οι δύο ηγέτες τσακώνονται και ακούγονται οι φωνές τους έξω από το δωμάτιο που συναντώνται.
Χαρακτηρίζοντας προβοκάτσια το δημοσίευμα και ξεκαθαρίζοντας ότι κανένας ξένος διπλωμάτης δεν λαμβάνει μέρος στις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση στα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «να μην γίνονται μεταφορείς και πομποί αυτών των προβοκατσιών, που στόχο έχουν την υπόσκαψη των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού».
«Εάν γνωρίζουμε νομικά ή όχι, δεν νομίζω να αποτελεί την ουσία των συνομιλιών. Τόσα χρόνια στην πολιτική μάθαμε και τους νομικούς όρους και τόσο εγώ όσο και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έχουμε πολύ ικανούς νομικούς συμβούλους», είπε ο κ. Χριστόφιας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτήθηκε επίσης γιατί δεν έλυσαν το Κυπριακό «οι σπουδαίοι νομικοί που ήταν ηγέτες των δύο κοινοτήτων προηγουμένως, αλλά αντιθέτως το κληροδότησαν στους επόμενους ακόμη πιο σύνθετο και δύσκολο στην επίλυσή του».
Τονίζοντας ότι το Κυπριακό είναι πρώτα απ' όλα πολιτικό πρόβλημα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αυτές οι προβοκάτσιες που γίνονται είναι για να μεταφέρουν αλλού την ουσία του προβλήματος, που είναι η πολιτική παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
«Κατά συνέπεια, πρώτα απ' όλα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για το θέμα της ομοσπονδίας, δηλαδή τη μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους σε ομοσπονδιακό, όπως ήταν και η πολιτική απόφαση που είχε λάβει ο αείμνηστος Εθνάρχης Μακάριος και στην οποία οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων παραμένουν δεσμευμένοι και προσπαθούν να υλοποιήσουν», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. εδω μπορει καποιος να καταλαβει τις προσπαθεις που γινονται για να εξευρεθει μια κακη λυση του κυπριακου μη δημοκρατικη....
    ο μακαριος ποτε δεν δεκτηκε αυτα που λενε....
    ας μην ξεχναμε τον μακροχρονιο αγωνα που διακυρηξε...
    http://www.youtube.com/watch?v=37yMpbhnYx8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 17:08
    Μοιραστείτε το στο Facebook
    Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας θα επιτρέψει «κατ’ εξαίρεση» να προσγειωθεί το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009 στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας το σκοπιανό αεροπλάνο που θα μεταφέρει τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων, κ. Μιλόσοσκι, προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ. Το αεροσκάφος αυτό γράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!!!! Η τακτική της Ελλάδας μέχρι τώρα ήταν ότι απαγορεύεται να προσγειωθεί σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο της χώρας όποιο αεροσκάφος αναγράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Μάλιστα διάφοροι πολιτικοί των Σκοπίων επιχείρησαν και στο παρελθόν να έρθουν στη χώρα μας με αυτό τον τρόπο, αλλά η στάση μας ήταν αδιαπραγμάτευτη. Απαγορεύεται η προσγείωση. Τώρα γιατί αυτή η αλλαγή;

    Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δελαβέκουρας κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών. Παραθέτουμε το κείμενο όπως ακριβώς δημοσιεύεται στη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Πηγή:ΑΠΕ

    ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.