23/9/09

Μόσχα καλεί... Άγκυρα Η «στρατηγική σχέση» Ελλάδας - Ρωσίας έχει μπει στο ψυγείο

Μύθο αποτελεί η «στρατηγική σχέση» Ελλάδας- Ρωσίας, όπως- σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλουςαποδεικνύει μια σειρά γεγονότων, με αποκορύφωμα τη στροφή της Μόσχας προς την Άγκυρα στα ενεργειακά και τη συζήτηση για έναν εναλλακτικό αγωγό του Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης.


Κι αυτό διότι όταν τον περασμένο Αύγουστο η τριμερής συμφωνία Ελλάδας- Ρωσίας- Βουλγαρίας για τον αγωγό λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα λόγω των ενστάσεων της Βουλγαρίας, η Μόσχα δεν απευθύνθηκε, ως όφειλε, στην Αθήνα για να συζητήσει τις εναλλακτικές λύσεις και να της ζητήσει να παρέμβει υπέρ του αγωγού. Αντ΄ αυτού, προτίμησε να στραφεί στην Άγκυρα. Εκεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφωνία για τον αγωγό Σάουθστριμ, ενώ οι Ρώσοι πια όλο και συχνότερα μιλούν για τον ανταγωνιστικό στον Μπουργκάς αγωγό ΣαμψούνταςΤσεϊχάν. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι, ειδικά σε μια εποχή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται, η στροφή της Μόσχας προς την Άγκυρα κάθε άλλο παρά στήριξη της Ελλάδας σημαίνει.

Μάλιστα, η Μόσχα έκανε συμφωνία με την Άγκυρα και για τον Μπλουστρίμ 2 που συμπεριλαμβάνει την Κύπρο, χωρίς, ωστόσο, να έχει η ίδια δώσει τη συγκατάθεσή της. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν πως, παρότι η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει αλλάξει θέσεις για το Κυπριακό, μιλάει όλο και συχνότερα για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων. Τον Αύγουστο, μάλιστα, ρωσικές πηγές έλεγαν ότι η ενεργειακή προσέγγιση Αθήνας- Μόσχας δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένη η στήριξη της Ρωσίας προς την Ελλάδα, κι αυτό διότι, εμμέσως πλην σαφώς, ρωσικές πηγές άφηναν να φανεί η δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι σε μια σειρά θεμάτων μεγάλης πολιτικής σημασίας για τη Μόσχα, η Αθήνα συντάχθηκε με τις θέσεις της Ουάσιγκτον. Εν ολίγοις, όπως λέει χαρακτηριστικά αρμόδια διπλωματική πηγή, «η σχέση Αθήνας- Μόσχας δεν είναι όσο ρόδινη επιθυμεί να την εμφανίσει η κυβέρνηση, ούτε οι Ρώσοι μάς υπολογίζουν όσο θέλουμε να πιστεύουμε».

Περισσότερα οφέλη
Σε ό,τι αφορά τον αγωγό Μπουργκάς, αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί πιο ενισχυμένο ρόλο στην εταιρεία διαχείρισης του έργου- οι Ρώσοι έχουν το 51% στην εταιρεία- όχι τόσο σε επίπεδο ποσοστών αλλά στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Ρώσοι «δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν επί ελληνικού εδάφους». Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα τις αντιρρήσεις των Βουλγάρων, οι οποίοι επιχειρούν με τις ενστάσεις τους να εξασφαλίσουν όσα περισσότερα μπορούν από το έργο. Συμπληρώνουν δε ότι είναι βάσιμες οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του Γιώργου Παπανδρέου σε ό,τι αφορά το έργο και πως και σε αυτό τον τομέα υπάρχει βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση. Θυμίζουν δε, ότι πέντε χρόνια μετά την αρχική συμφωνία για τον αγωγό και τη διακρατική συμφωνία «δεν έχει πέσει ούτε βίδα στο έργο» και πως το χρονοδιάγραμμα (δεύτερο εξάμηνο του 2010) θα τραβήξει.

Αριστοτελία Πελώνη ΝΕΑ

22 σχόλια:

  1. Περίτεχνη προσπάθεια να δικαιολογήσει ο δημοσιογράφος τις μελλοντικές αδικαιολόγητες επιλογές του κ. Παπανδρέου.
    Το ότι οι Ρώσοι αντιλήφθηκαν ότι στερούμαστε και του παραμικρού ίχνους σοβαρότητας και αξιοπιστίας δεν σημαίνει ότι οι προτάσεις από πλευράς τους δεν έγιναν και ότι θα εξασφάλιζαν σοβαρά οφέλη προς τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άϊντα να δούμε τώρα πως θα πουλάει ο Λιακόπουλος τα βιβλία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιος φταίει γι αυτό ; οι Ρώσσοι; οι Τούρκοι εμείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οι Ρώσσοι επί Ελληνικού εδάφους. Μόνον οι Τούρκοι κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα και όχι μόνο επί εδάφους αλλά και επί θαλλάσης και υποθαλλασίως και στον αέρα και παντού... ίσα κι όμοια τώρα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι αστειότητες των ΝΕΩΝ που θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αντί να κάνουν το προφανές δηλαδή να κατακρίνουν την στάση του Γεώργιου Παπανδρέου που είναι αδικαιολόγητα φιλοαμερικανική και περιθωριοποιεί την Ελλάδα επιφυλάσσοντας μια θέση κάτι μεταξύ Κολομβίας και Παναμά θέλουν να εμφανίσουν την στάση του ως δικαιολογημένη από την στάση των Ρώσων.
    Αλλά δεν αναφέρουν την αντίστοιχη στάση στο θέμα του εμπορικού ανοίγματος της Βόρειας Κύπρου της Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας για να την μάθουμε και εμείς που πρώτη φορά διαβάζουμε το πόσο κακοί είναι οι Ρώσοι.

    Όσο για το θέμα του να μπουν περιορισμοί όχι τόσο στα ποσοστά αλλά στα δικαιώματα των Ρώσων επί του ελληνικού εδάφους. Ας μας εξηγήσουν αυτή την καινοφανή θεωρία του κυρίου Παπανδρέου. Τι εννοεί; Αν υπάρχουν κρυφές συμφωνίες εγγύησης των ελληνικών συνόρων έναντι τουρκικής επίθεσης με παροχή άμεσης στρατιωτικής βοήθειας από την ρωσική πλευρά με αποστολή ρωσικού στρατού για να μάχεται στο πλευρό του ελληνικού στρατού και με το πρόσχημα την προστασία των εκεί ενεργειακών ρωσικών εγκαταστάσεων ο κύριος Παπανδρέου και οι συν αυτό κολαούζοι έχουν πρόβλημα με το όλο θέμα; Δηλαδή δεν είναι δυνατό για το δικό τους αξιακό σύστημα να αλλάξει η Ελλάδα τον μόνιμο εδώ και έξη δεκαετίες «προστάτη» της; Θα ήθελα να ξέρω γιατί ο γραικυλισμός και η ανοησία σ’ αυτή την χώρα ξεχειλίζουν από παντού. Είπαμε να γλύφουμε μη τυχών και μας δώσει ο άλλος καμένα κοκαλάκι αλλά τουλάχιστον ας αναγνωρίσουμε στους ρώσους το δικαίωμα σε καθεστώς ελευθερίας να αποφασίσουν ποιος είναι ο ποιο αξιόπιστος εταίρος. Και εμείς με τέτοια "πράσινα" μυαλά που κουβαλά ο «μελλοντικός πρωθυπουργός» δυστυχώς δεν είμαστε. Ο κος Παπανδρέου ας διαπραγματευτεί με το υπερπέραν μετά από αυτές τις θέσεις που εξέφρασε. Και επειδεί στους ανθρώπους αυτού του φιράματος αρέσουν τα δυλλήματα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ή θα σεβαστεί τις συμβάσεις ή οι αγωγοί θα γίνουν από αλλού κάνοντας την Ελλάδα φέουδο του βλαχοδήμαρχου που θέλει να το παίζει σκανδιναβός.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Για να δικαιολογούν τις πράξεις τους,
    αλλαζαν ακόμα και τη σημασία των λέξεων"

    (Θουκυδίδης, Γ' κεφάλαιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το λέω εγώ και μερικοί άλλοι εδώ μέσα ότι η κυβέρνηση τις νέας δημκρατίας δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ.και λένε κάποιοι ότι τα επεισόδια στο κέντρο έγινα από τους αμερικανους λόγο των συζητήσεων για να εκβιάσουν τις συνομιλίες.αν αφαιρέσετε κάποιοι τις κομματικές σας συμπάθειες και δείτε τα πράγματα όπως έχουν θα τους πάρετε όλους με τους σωλήνες που θα γίνει ο αγωγός,αν γίνει ποτε αγωγός,αν δείτε φυσικά και τους σωλήνες του αγωγοu και αν τον προλάβουμε σε αυτήν την ζωή.ο ρώσος είναι σοβαρός με καραγκιόζηδες τύπου καραμανλή και dora δεν έχει χρόνο να ασχολείται,να έχει την dora και να δείχνει την λευκή της οδοντοστοιχία και στην ουσία να εξυπηρετεί τα αμερικανικα συμφέροντα στην περιοχή,και μιλάνε διάφοροι ότι προσπάθησε και έκανε το ένα έκανε το άλλο και στην ουσία ΤΙΠΟΤΑ.μια άσπρο μια μαύρο και στο βάθος το πασοκ.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναί εντάξει τώρα...Οι Ρώσσοι κέρδισαν εναν μεγάλο σύμμαχο...την ΤουρκU.S.A...
    Αντε να μην τρελλαθούμε τώρα που κάτι άλλαξε!!!!
    Μονο συμφεροντα και πάντα συμφέροντα... θα είναι!(Ρωσία-Αμερική το ίδιο είναι!)
    Ηταν ποτέ ο Πούτιν φιλλέληνας δηλαδή? Το ίδιο είναι όλοι τους...το ίδιο...
    Όσο για τους τούρκους σίγουρα θα πάρουν s-400 και Su-27...my ass!!!!
    Μέχρι και το κουτάλι του στρατού και της δομής τους...Αμερικάνικο ήταν, είναι, και θα είναι!
    Δηλαδή έχουν παράπονο οι Ρώσσοι? Ποιός άλλος στρατός στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τόσα πολλά ρωσικά συστήματα όπως εμείς?????
    Δεν πάνε να χεστούν και οι Ρώσοι...μιά προεκλογική μαλακία είπε ο "στόκος"...το πήρανε και αυτοί τις μετρητοίς...αφού ξέρουν τι παλιο τενεκέδες είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΕΑ...

    stef άρχισες τα γνωστά σου πάλι:αφορισμός,ύβρις,εξυπνακίστικο-ξερολίστικο στυλ...ε ρε γέλοια που έχουμε να ρίξουμε επί Γιωργάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο πολύ παλιά ως ελπίδα σωτηρίας για τον δεινοπαθούντα Ελληνικό λαό, ακόμα και οι αγωνιστές του 21 έλεγαν : ότι το ξανθό γένος θα μας σώσει.
    Την φράση αυτή κάποιοι την χρησιμοποιούν μέχρι τις μέρες μας. Άλλοι πάλι της έδωσαν και λίγο μυστήριο σε προφητική μορφή. Όλα είχαν το χαρακτηριστικό να ακούγονται όμορφα στα αυτιά.
    Ο σοφός λαός μας λεει : αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις απο τον άλλο να σε ξύσει.

    Δεν θα μας σώσει κανείς. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. Προστάτες ζητάμε ; Υποχρεωμένοι θα είμαστε. Τι Αμερικάνος, τι Ρώσσος, τί Κινέζος. Πρώτα τα δικά τους συμφέροντα θα δουν και αν συμπίπτουν και των άλλων τότε ευεργετούνται και οι δύο.
    Ο Χριστός είπε : Η πίστις σου σε έσωσε. Άρα δεν τον έσωσε ενώ μπορούσε ο ίδιος, παρά μόνον ο εαυτός του. Το ξανθό γένος που μπορεί να έχει ίδια συμφέροντα και να συμπέσει με μας ίσως είναι κάποιος άλλος λαός π.χ. οι Γερμανοί. Ξανθοί είναι και αυτοί.
    Ευτυχώς με την στάση της Ρωσίας τώρα, οι ονειρευόμενοι την βοήθειά της, πιστεύω να συνέλθουν και να μπουν στην λογική ότι ΙΔΙΟΙΣ ΔΥΝΑΜΟΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΗΤΟΙ. Σας φαίνονται υπεραισιόδοξα ή υπερφίαλα αυτά που λέω ; Μόνο σε περιόδους διχόνοιας, εθνικού ξεπεσμού, η χώρα μας ήταν στα κάτω της και κινδύνευε απο παντού. Όσες φορές είμαστε ενωμένοι είχαμε μόνον νίκες. Ας αφήσουν κάποιοι τις μοιρολατρίες και τις μεμψιμοιρίες. Άς βάλλουν ως σκοπό πρώτα ο καθένας τους να γίνει καλύτερος και τότε συνολικά όλοι θα είμαστε πιο δυνατοί.

    Πρόσφατα διάβασα σε τοπική εφημερίδα της Κ. Μακεδονίας ένα άρθρο με τίτλο : ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ...ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ.
    Δουλειές με φούντες. Αγορά 400 κοντέϊνερς (400.000 κιβώτια χ24 τεμ. του κιλού κονσέρβα ροδάκινο με την εταιρεία ΠΡΟΟΔΟΣ) με οροφή τα 10.000 κοντεϊνερ ελληνικής κομπόστας. Μπίζνες λοιπόν με την Ελλάδα, όπως μπίζνες σε άλλο είδος κάνει η Ρωσία με την Τουρκία. Προς τι η απελπισία αδέρφια ;
    Ηρεμείστε και μην οδύρεστε για κινήσεις άλλων χωρών. Και μεις στην θέση τους θα κοιτούσαμε το συμφέρον μας. Ας προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε την χαμένη αξιοπιστία μας, ας νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας και μετά θα δείτε πόσοι...γαμπροί θα στέκονται να μας παρακαλάνε.

    Αργικέραυνος


    Δεν θα μας σώσει κανείς. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. Προστάτες ζητάμε ; Υποχρεωμένοι θα είμαστε. Τι Αμερικάνος, τι Ρώσσος, τί Κινέζος. Πρώτα τα δικά τους συμφέροντα θα δουν και αν συμπίπτουν και των άλλων τότε ευεργετούνται και οι δύο. Ο Χριστός είπε : Η πίστις σου σε έσωσε. Άρα δεν τον έσωσε ενώ μπορούσε ο ίδιος, παρά μόνον ο εαυτός του. Το ξανθό γένος που μπορεί να συμπέσει με μας ίσως είναι κάποιος άλλος λαός π.χ. οι Γερμανοί. Ξανθοί είναι και αυτοί.
    Ευτυχώς με την στάση της Ρωσίας τώρα, οι ονειρευόμενοι την βοήθειά της να συνέλθουν και να μπουν στην λογική ότι ΙΔΙΟΙΣ ΔΥΝΑΜΟΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΗΤΟΙ. Σας φαίνονται υπεραισιόδοξα ή υπερφίαλα αυτά που λέω ; Μόνο σε περιόδους διχόνοιας, εθνικού ξεπεσμού, η χώρα μας ήταν στα κάτω της και κινδύνευε απο παντού. Όσες φορές είμαστε ενωμένοι είχαμε μόνον νίκες. Ας αφήσουν κάποιοι τις μοιρολατρίες και τις μεμψιμοιρίες, βάζοντας ως σκοπό πρώτα ο καθείς τους να γίνει καλύτερος και τότε συνολικά όλα και όλοι θα είμαστε πιο δυνατοί.

    Πρόσφατα διάβασα σε τοπική εφημερίδα της Κ. Μακεδονίας ένα άρθρο με τίτλο : ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ...ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ.
    Δουλειές με φούντες. Αγορά 400 κοντέϊνερ (400.000 κιβώτια χ24 τεμ. του κιλού κονσέρβα ροδάκινο με την εταιρεία ΠΡΟΟΔΟΣ) με οροφή τα 10.000 κοντεϊνερ ελληνικής κομπόστας. Μπίζνες λοιπόν με την Ελλάδα, όπως μπίζνες σε άλλο είδος με την Τουρκία. Προς τι η απελπισία αδέρφια ;
    Ηρεμείστε και μην οδύρεστε για κινήσεις άλλων χωρών. Και μεις στην θέση τους θα κοιτούσαμε το συμφέρον μας. Ας προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε την χαμένη αξιοπιστία μας, ας νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας και μετά θα δείτε πόσοι...γαμπροί θα στέκονται να μας παρακαλάνε.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστό το σχόλιο του Κομνηνού και θα συμφωνήσω, άντε και καλά κρασιά. Μάθετε επίσης πώς απάντησαν οι Ρώσοι (στα σχέδια του Γιωργάκη) με την μη παραλαβή φρούτων και λαχανικών γιατί, τάχα, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Με τις υγείες μας τώρα που θα βγει ο Γιώργος (αν και αμφιβάλλω ακόμη) Ελευθερία Αγωνιζομένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με τον Κομνηνό και τον Ελευθέριο Β.
    Τα νέα προσπαθούν να καλύψουν τον ΓΑΠ.
    Πάντως το Μάρτιο ας ετοιμαστούμε ξανά για εκλογές....
    και για ότι άλλο......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:Σε λίγο θα μας πούνε οτι οι Ρώσσοι δεν ξέρουν τι καπνό φουμάρει ο jefry

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το παίζουν ρώσικη ρουλέτα. Αν δεν προσφέρουν αγωγό που δεν θα περνά από τουρκικό έδαφος δεν θα δεχτούμε ΚΑΝΕΝΑ εναλλακτικό τους σχέδιο. Η μόνη διαφορά άλλωστε στην πρόταση των ΗΠΑ και στην πρόταση της Ρωσίας είναι αυτή. Οι Ρώσοι πάνε να σπάσουν τον τσαμπουκά στην Ελλάδα και κυρίως στην Βουλγαρία που ζητά περισσότερα. Μη μασάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. to, eleftheria agwnizomenh.exeis dikaio fili,h rwsia akurwse oles tis paragelies rodakinwn kai epestrepse 280 tonnous froutwn kai oporokipeutikwn afou prwta mas katiggile stin eu gia anaxiopistous elenxous futofarmakwn.epiplewn h milliet egrapse exthes oti h rwssia prokeitai na anagnwrisei (kratos boreiou kuprou)se antalagi me tourkikh anagnwrisi ths apxazias kai n.osetias. TELIKA o gap einai ligotero anikanos apo oti ton fantazomouna.einai ikanos na mas dialisei to kratos kai auto proeklogika.fantastite ton sto timoni tou pliou ELLAS:thimithike ton patera tou na leei to BITHISTE TO HORA kai to paidi thelise na efarmosei to prostagma opws mporese na to antilifthei.ali ali kai tris ali. ATHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καιρος ειναι να γελασουμε γιατι με τον απερχομενο κλαψαμε αρκετα.Ποια ακριβως ηταν τα κερδη απο το αλισβεριση με το ξανθο γενος και για ποιους?Ζαφ βλεπω το πηρες αποφαση οτι ο δικος σου τελειωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ξέρετε ολοι το ανέκδοτο με το λιοντάρι και το λαγό???
    Συμφωνω με το φίλο που έγραψε...οτι εκλογές έχουμε...είπε ο Γιωργάκης μια μαλακία και το ξανθό γένος το έδεσε κόμπο...
    ελάτε ρε παιδιά...
    Αφού μας ξέρετε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να βλέπετε και την άλλη όψη.
    Που οφείλεται από ένα σημείο και πέρα η ύπαρξη του Ελληνικού κράτους;
    Στον Κάννιγκ και στο Ρωσοτουρκικό πόλεμο που τους έκλεισε το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. anwnime 7.58.midena pro ´tou telous makarize. ÁTHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπάχαλο...Θα μπορούσαν απλά όλοι οι αρχηγοί να αποφασίσουν ότι ο αγωγός είναι εθνική υπόθεση και να μην γίνεται αντικείμενο προεκλογικού αγώνα. Νομιζω (και ελπίζω) ότι ο Γιώργος Παπανδρεόυ έκανε απλά μια γκάφα και μίλησε περί επαναδιαπραγμάτευσης και τώρα απλά τα μάζεψε, ενώ ο Πρωθυπουργός αντί τον τελευταίο χρόνο να προωθήσει με πράξεις το εθνικό αυτό ζήτημα, το αντιμετωπίζει ως προεκλογικό θέμα και μόνο με λόγια...Υπάρχει και η άποψη ότι ο Κώστας Καραμανλής γνωρίζει ότι έχει χαθεί το παιγνίδι του αγωγού εδώ και καιρό και πασσάρει την αποτυχία (βασικά, επιτυχία της Τουρκίας και όχι αποτυχία της Ελλάδας...)στην μέλλουσα κυβέρνηση.
    Ελπίζω η νέα κυβέρνηση, γαλάζια ή πράσινη (ή γαλαζοπράσινη...) να δει το θέμα με σοβαρότητα. Αμφότερες οι πλευρές μοιάζουν να προοιωνίζουν καταστροφή στο θέμα των αγωγών.
    Πέτρος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πέτρο Ν σοβαρή κυβέρνηση σημαίνει σοβαρός λαός σοβαρή αντιμετώπιση των καταστάσεων και συλλογική αντίδραση σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα πέρα απο χρώματα και κόμματα.
    Στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο ούτε ποτέ θα ισχύσει απο την πλειοψηφία.Εδώ βλέπεις ακόμα και απο κάποιους εδώ μέσα που κρίνουν τα εθνικά θέματα με βάση το χρώμα που θα έχει η κυβέρνηση .
    Λες και αν έχουμε πρόβλημα με όποιον γείτονα θα πολεμήσουμε,αντιδράσουμε ,βάση του χρωματοκόματος και όχι βάση της φιλοπατρίας, εθνικής υπερηφάνιας...
    Λες και ο αγωγός θα λειτουργίσει πιο σωστά αν είναι πράσινος ή γαλάζιος.Το είχα πει και θα το ξαναλέω υπάρχουν κάποιοι που θα έπρεπε προς παραδειγματισμό να καταδικαστούν και να ανοιχτεί έστω για μια μέρα το Γουδί...Κάποτε υπήρχε και ο νόμος περί εσχάτης προδοσίας κατά της πατρίδος, αναρωτιέμαι ποιους εννοούσε όταν συνεταχθηκε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. agapiti xristina den prokeite gia to ean leitourgisei kalitera o agwgos me mple´h prasino xrwma. auto pou pezete einai oti stin deuteri periptwsi o giwrgos dilwse opws allwste kai o filoamerikanos boulgaros oti den tha uparxei agwgos.tha to apotrepsei (pasei theou)stin prospathia na (anoikokirepsei tin xwra)ti mas les loipon gia prasino_mple.
    ATHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η Δυση (προσπαθωντας να εκτονωσει τα τεραστια ΔΟΜΙΚΑ της προβληματα) μας εχει κυρηξει τον πολεμο σε ολα τα εθνικα μετωπα, μια και ειμαστε διαθεσιμοι για οποιαδηποτε εθνικη προδοσια και εμεις αποκρουωμε την αναδυομενη Ανατολη στελνοντας την για συνεργασια με τον χειροτερο εχθρο μας? 'ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ' νεοελληνες. Μαζι με το παγκοσμιο ρεκορ ξεφτιλας κερδιζουμε και αυτο της βλακειας. Οδευουμε ολοταχως προς εθνικο αυτοχειριασμο...και μετα θα μας φταινε οι Αμερικανοι, οι Ρωσοι και εσχατως οι...Κινεζοι! τι να περιμενει κανεις απο ενα λαο που διαγκωνιζεται για να κανει βιλα στα καμμενα και να βγει 'φωτογραφιες' με οποιον πιθηκο μας εφερε σ' αυτην την καταντια. Η Εθνικη Αναταση με νεους πολιτικους σχηματισμους και εν αναγκη καποιο...Γουδι ειναι μοναδικη διεξοδος, ωστε να ξαναγινουμε σεβαστοι 'συμμαχοι' και αξιοπιστοι συνομιλητες οποιουδηποτε.Οι στιμενες λεμονοκουπες δεν χρειαζοντε σε κανεναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.