23/9/09

Οικονομική ζώνη προσπαθεί να διαμορφώσει η Τουρκία


Η Τουρκία στοχεύει στη δημιουργία οικονομικής ζώνης αντίστοιχης με αυτήν της Ε.Ε για τη διευθέτηση πάσης φύσεως συρράξεων μέσω οικονομικής ανάπτυξης.


Κύκλο επαφών με χώρες του Καυκάσου της Μέσης Ανατολής έχει ο Τούκρος υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο προσπαθειών για τη δημιουργία οικονομικής ζώνης στην περιοχή, στα πρότυπα της ΕΕ.

Στο σχέδιο της Τουρκίας έντάσσονται και Βαλκανικές χώρες οι οποίες έχουν χάσει το τρένο της ένταξης στην Ευρώπη, όπως η Αλβανία και τη πΓΔΜ.

Στα πλαίσια αυτά συναντήσεις έχουν επίσης γίνει με ομολόγους του της Συρίας και του Ιράκ. Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις συμφωνιών εξοπλιστικών προγραμμάτων ή και ποικίλου ενδιαφέροντος συμφωνιών (πρόσφατα έγινε συμφωνία με το Ιράκ για να αυξηθεί η ποσότητα υδάτων που εισέρχονται στο Ιράκ μέσω του φράγματος Ατατούρκ) φαίνεται ότι η Τουρκία στοχεύει στη δημιουργία οικονομικής ζώνης αντίστοιχης με αυτήν της Ε.Ε για τη διευθέτηση πάσης φύσεως συρράξεων μέσω οικονομικής ανάπτυξης.

sofokleousin

1 σχόλιο:

  1. Γιὰ νὰ δοῦμε τί θὰ πετύχουν οἱ τοῦρκοι. Δὲν τοὺς ἔχω γιὰ ἱκανοὺς σὲ βάθος χρόνου. Μόνο γιὰ μαγκιὲς στὴν Ἑλλαδίτσα τοὺς ἔχω ἱκανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.