1/9/09

Εικονικός βομβαρδισμός

Εικονικός βομβαρδισμός της νήσου Φούρνοι με υπερπτήση οκτώ τουρκικών μαχητικών σε τρία επίπεδα σημειώθηκε χθες το απόγευμα από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.Πέντε ώρες πριν είχε γίνει κατόπτευση της περιοχής από τον ίδιο σχηματισμό των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.


Μετά τον εικονικό βομβαρδισμό του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου η Αγκυρα προχώρησε ένα βήμα πιο μέσα στο Ανατολικό Αιγαίο βομβαρδίζοντας εικονικά τους Φούρνους!

Πρόκειται για ένα κατοικημένο ελληνικό νησί που βρίσκεται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας και μακριά από την «γκρίζα ζώνη», που αυθαίρετα χάραξε η Τουρκία μετά την κρίση των Ιμίων.
Εικονικός βομβαρδισμός

Η χθεσινή νέα θρασύτατη πρόκληση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν άκρως σχεδιασμένη και εξελίχθηκε σε δύο φάσεις:

Στις 11:00 π.μ., οκτώ τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου και αφού πέρασαν πλησίον των Φούρνων χωρίς να κάνουν υπερπτήση, μισή ώρα μετά, στις 11:30 π.μ. βγήκαν από το FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου.

Οπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε, τα οκτώ τουρκικά F-16 έκαναν κατόπτευση περιοχής...

Τα ίδια τουρκικά αεροσκάφη έκαναν την επανεμφάνισή τους στο Αιγαίο πέντε ώρες αργότερα. Στις 16:00 μ.μ. έκαναν την ίδια διαδρομή με αντίθετη κατεύθυνση. Μπήκαν στο FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου και βγήκαν 35 λεπτά μετά νοτίως της Σάμου. Μόνο που αυτή τη φορά «εγκλώβισαν» τους Φούρνους.

Η οκτάδα των τουρκικών F-16 σε τυπικό σχηματισμό δράσης πέταξε ταυτόχρονα πάνω από το κατοικημένο ελληνικό νησί σε τρία επίπεδα.

Συγκεκριμένα τέσσερα οπλισμένα F-16 σε ρόλο βομβαρδιστικών πέταξαν σε ύψος 3.600 ποδών και τα άλλα τέσσερα σε ρόλο παρατηρητή και υποστήριξης πετούσαν ανά δυάδες σε ύψη 7.800 ποδών και 21.000 ποδών!

Κατά τις δύο εμφανίσεις τους στο Αιγαίο τα οκτώ τουρκικά F-16 έκαναν 21 παραβιάσεις, ενώ το απόγευμα έγινε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που είχαν σπεύσει στην περιοχή για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών.

Στοιχεία
Οι χθεσινοί εικονικοί βομβαρδισμοί των Φούρνων ήταν το επιστέγασμα των ποιοτικά αναβαθμισμένων τουρκικών προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο κατά τον μήνα Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πενταετίας, κατά τον μήνα Αύγουστο που υποτίθεται ισχύουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προβλέπουν άρση της αεροπορικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, φέτος σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε διπλάσιος αριθμός παραβιάσεων και υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών.

Επίσης παρατηρείται αύξηση οπλισμένων τουρκικών μαχητικών, καθώς και εμπλοκών μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
demos@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ

11 σχόλια:

  1. Μια χαμηλη υπερπτηση Ιμβρου η Τενεδου δεν θα ηταν καλη ασκηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια Σαββάκι μου τα ίδια κλπ κλπ κλπ.
    Και πριν 5 λεπτά πέταξε μια τατράδα πάνω απο την Σάμο και πάλι θα ξαναγράφει ο Δήμος.
    ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ- ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ.
    Μήπως το ΚΟΥΜΠΑΚΙ είναι κλειδωμένο
    απο (κάτω) και δεν υπάρχει περίπτωση να πατηθεί ΠΟΤΕ????
    Δεν μπορεί μέχρι σήμερα να μήν βρέθηκε κάποιος νευρικός πιλότος και να μην τον έτρωγε η χούφτα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία, οι Τούρκοι κάνουν ακριβώς ότι έκαναν και στην Κύπρο.
    Εικονικούς βομβαρδισμούς και υπερπτήσεις και πάνω που άρχισαν να το συνιθίζουν οι Κύπριοι ένα ωραίο πρωί τους βομβάρδισαν στ' αλήθεια αφού η πρόβα είχε γίνει ξανά και ξανά.
    Το θέμα είναι τι κάνει η πατρίδα μας;
    Κοιμάται;
    Τι περιμένει, μήπως να μας ρίξουν τίποτα καραμελίτσες από τα ρημάδια τα αεροπλάνα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά σοβαρή χώρα θα επέτρεπε "εικονικό" βομβαρδισμό εδάφους της;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε βρε παιδιά να δω η Ντόρα πότε θα αντιδράσει όταν θα προσγειωθούν στην Τανάγρα ή στο Μαξίμου;
    Εκτός αν περιμένει να της δώσει ο Ομπάμα το ΟΚ από το κόκκινο τηλέφωνο ή να μας πάρουν τους Φούρνους και να πάμε να δείξουμε τις δυνάμεις μας παίρνοντας τους πίσω...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρίχες...οι πολιτική ηγεσία του τόπου ασχολείται με τις εκλογές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάμε κατά διαόλου και αυτό φαίνεται στο πώς με κοιτάνε φίλοι όταν τους λέω τέτοια περιστατικά και απλά δε τα έχουν ακούσει.
    Αν δεν υπάρξει ραδιοφωνικός η τηλεοπτικός ειδησεογραφικός σταθμός με έμφαση σε εθνικά θέματα δε βλέπω φως στο τέλος του τούνελ γιατί πολύ απλά όσο και αν διαβάζουμε τα πολύ ενδιαφέροντα μπλογκ, πολλοί άλλοι ούτε που ξέρουν περί τίνος πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξεφτίλα πια...τους ανθρώπους που κατοικούν εκεί που ξυρίζουν τα μογγόλια τους σκέφτεται κανείς;
    Γιατί να τα τρανάνε όλα αυτά;Επειδή οι πολιτικάντηδες είναι άχρηστοι;Έχουμε φτάσει σε οριακά σημεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα πάμε σε εκλογές ; γιατί δεν το καταλαβαίνω να ψηφίσουμε ποιον σάμπως θα αλλάξει το σκηνικό; το ίδιο προδότες όλοι είναι απορώ με μας όμως αυτοί ''αντιδρούν με την ανυπαρξία τους'' εμείς τι κάνουμε
    Κρίμα πολύ κρίμα νιώθω το ίδιο προδότρα ώρες ώρες και με τους 300 γιατι απλά δεν κάνω κάτι να αλλάξω όσο μπορώ ..Εχουμε πιάσει πάτο και ακόμα δεν το βλέπουμε ειμαστε ειλικρινα αξιοθρήνητοι. Ολοι περιμενουμε κατι κάποιον , ποιον; που είναι ποιος είναι θα ρθει ; ποτε πόσες γεννίες θα πάνε έτσι χαμένες πόσο Ελλάδα πρέπει να χάσουμε ; πιο μέγεθος κόστους θα μας βγάλει στο δρομο για να δούμε ότι λαός χωρίς πατρίδα είναι λαός χωρίς ελπίδα;
    Επανάσταση του καναπέ από τους πολλούς , επανάσταση εικονική για κάπιους και οι υπόλοιποι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου μη μου τους κύκλους τάραται...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σόρρυ , ρε Έλληνες , αλλά

    πόσο
    πιο
    ξεκάθαροι
    να γίνουν
    οι Τούρκοι ;;

    (το μήνυμα απευθύνεται στους αδιάφορους Έλληνες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "... η σύντομη υπέρπτηση της Χίου από τουρκικό Μη-επανδρωμένο Εναέριο Όχημα (UAV) στα τέλη Αυγούστου, αποτελεί επανάληψη ανάλογου περιστατικού προ διετίας στη Σάμο."..."o εντοπισμός δεν είναι δεδομένος από επίγεια ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, σε αντίθεση με όσα ισχύουν για UAV Μέσου Υψόμετρου, Μακράς Διάρκειας πτήσης (MALE) όπως τα ισραηλινής προέλευσης Heron."..."Στο προηγούμενο περιστατικό, το UAV κατά πληροφορίες της «ΕΑ&Α» φωτογραφήθηκε από θερμική κάμερα Margot και ιχνηλατήθηκε από τους ηλεκτροπτικούς αισθητήρες συστήματος ASRAD-Hellas βλημάτων Stinger του Ελληνικού Στρατού."..."Όσο για τις δυνατότητες εμπλοκής και κατάρριψης, τα UAV της κατηγορίας του Gozcu παρουσιάζουν ελάχιστη Διατομή Ραντάρ (RCS) και αμελητέο θερμικό ίχνος, οπότε δεν απομένει παρά ο οπτικός έλεγχος βολής βλημάτων και πυροβόλων."

    Πηγή: http://www.hellenicdefense.gr/eidiseis/e2009/e090831a.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.