1/9/09

"Η Τουρκία εμμένει στην πολιτική της ενιαίας Κίνας"


"Η Κίνα εκτιμά τη σχέση της με την Τουρκία από στρατηγική σκοπιά, θεωρεί πολύτιμη τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς και επιθυμεί να καταβάλει κοινές προσπάθειες με την Τουρκία προκειμένου να καταπολεμήσει αποφασιστικά τις τρεις αυτές δυνάμεις", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γουέν.

"Η Τουρκία εμμένει στην πολιτική της ενιαίας Κίνας"


Το μήνυμα ότι η τουρκική κυβέρνηση εμμένει σταθερά στην πολιτική της ενιαίας Κίνας και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν εντός της Τουρκίας να υπονομεύσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ασιατικής χώρας, μετέφερε στον Κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο ο ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού Ερντογάν, υπουργός Εσωτερικών Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, αναφέρει η εφημερίδα "Τσάινα Ντέιλι".

Η Τουρκία κατανοεί τα μέτρα που έλαβε η κινεζική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις ταραχές στο Ουρουμτσί στις 5 Ιουλίου, δήλωσε ο κ. Τσαγλαγιάν. Ο κ. Ερντογάν πιστεύει ότι η επαρχία Σιντζιάνγκ θα επιστρέψει σε κατάσταση σταθερότητας αρμονίας και ευδαιμονίας. Η Τουρκία επιθυμεί να ενισχύσει τις υψηλού επιπέδου επαφές, την εμπορική συνεργασία με την Κίνα και τη συνεργασία σε διεθνή θέματα σε οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρει στο μήνυμά του.

Ο κ. Γουέν δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να δείξουν κατανόηση και να αλληλοϋποστηρίζονται σε σημαντικά θέματα που αφορούν στα ζωτικά τους συμφέροντα και να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις. Ο αμοιβαίος σεβασμός της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της μη ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα είναι σημαντικά κριτήρια για τις διεθνείς σχέσεις και η πολιτική βάση για φιλική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Τουρκίας, δήλωσε ο κ. Γουέν.

Πρόσθεσε, δε, ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη σταθερότητα και την φυσιολογική τάξη στην περιοχή και θα λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο στην Σιντζιάνγκ. Ως αναπτυσσόμενες και πολυεθνοτικές χώρες ωστόσο, τόσο η Κίνα όσο και η Τουρκία συχνά αντιμετωπίζουν αδιαλλαξία/εξτρεμισμό, τη διάσπαση/σεπαρατισμό και τρομοκρατία, και η Κίνα επιθυμεί να προσπαθήσει από κοινού με την Τουρκία για την καταπολέμηση αυτών των "τριών δυνάμεων".

"Η Κίνα εκτιμά τη σχέση της με την Τουρκία από στρατηγική σκοπιά, θεωρεί πολύτιμη τη φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς και επιθυμεί να καταβάλει κοινές προσπάθειες με την Τουρκία προκειμένου να καταπολεμήσει αποφασιστικά τις τρεις αυτές δυνάμεις", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γουέν.

Ο κ. Τσαγλαγιάν δήλωσε ότι η Τουρκία και η Κίνα, που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς και συμφέροντα, δεν επιθυμούν να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις τους. Η Κίνα είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος της Τουρκίας και θα ενισχύσει τη συνεργασία με το Πεκίνο σε τομείς, όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, οι υποδομές και η ναυτιλία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν από κοινού την οικονομική κρίση, κατέληξε ο κ. Τσαγλαγιάν.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. Χα, χα, χα ... εδώ δεν αισθάνονται οι Τούρκοι την ανάγκη να το παίξουν προστάτιδα δύναμη των απανταχού της γης Τούρκων, ε;

    περιμένω την ώρα που θα κάνουν καμιά "ανοησία", αν και προσέχουν, εδώ που τα λέμε, και θα φάνε την σφαλιάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα τους δείξεις τα πισινά σου σου δείχνουν τα μπροστινά τους και το αντίστροφο..και δεν είναι κότες λόγω του πλυθυσμού της Κίνας αλλά λόγω εκεί όταν μιλά ο ηγέτης γίνετε σεισμός κανονικός.Πού να κουνηθούν τα μογγόλια εκεί;Δεν χαμπαριάζει απο απειλές ο Κινέζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ! ! !

    Τα κατάφερε η απίστευτη ΥπΕξ μας να μαλώσει ως και με την Πρόεδρο Παμμακεδονικών Ένώσεων ανά την Υφήλιο
    & Πρόεδρο Παμμακεδονικής Ενώσης ΗΠΑ, κυρία Νίνα Γκατζούλη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΤΟ: ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

    Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMCMG2 – Standing NATO Maritime Mine Counter Group 2) υπό τον Ιταλό Διοικητή Πλοίαρχο Patrizzio Rapalino, αποτελούμενη από τα ιταλικά πλοία ITS GRANATIERE (πλοίο Διοικήσεως) και ITS CHIOGGIA, το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το γερμανικό FGS FULDA, το ισπανικό ESPS DUERO και το τουρκικό TCG ALANYA πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμένα της Πάτρας από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2009 στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της μετά τη θερινή ανάπαυλα.
    .....

    Πηγή: http://www.diplomatia.gr/index.php?module=news&nwsid=1029

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.