18/9/09

Διπλωματική ένταση μεταξύ Αγγλίας-Τουρκίας

Η Δούκισσα της Υόρκης Sara ή Sarah Ferguson (όπως αλλιώς είναι γνωστή) μεταμφιέστηκε και με τη συνοδεία της μικρότερης κόρη της κατέγραψαν με κρυφή κάμερα αποκρουστικές σκηνές στο ορφανοτροφείο του Σαράι κοντά στην Άγκυρα όπου "φιλοξενούνται" περί τα 700παιδιά και στη συνέχεια τις πρόβαλλαν σε σχετικό ντοκιμαντέρ στο βρετανικό ιδιωτικό κανάλι.


Στις σκηνές φαίνονται παιδιά να κακοποιούνται βάναυσα, να είναι δεμένα στα κρεβάτια τους και να κρατούνται κλειδωμένα χωρίς να τους παρέχεται τροφή για ολόκληρη την ημέρα. Η τουρκική κυβέρνηση έξαλλη πραγματικά ζήτησε από την βρετανική την έκδοση της Sarah Ferguson στην Τουρκία για να δικαστεί για παράνομη εξαγωγή οπτικό-ακουστικού υλικού από τη χώρα, για το οποίο δεν υπάρχει από πριν κυβερνητική έγκριση.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν επίσης τη Sarah Ferguson πως το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είχε σαν σκοπό να αμαυρώσει την εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο με απώτερο στόχο να παρεμποδιστεί η προσπάθειά της να εισέλθει στην ΕΕ.

Εάν η Βρετανική αστυνομία βρει το τουρκικό αίτημα αιτιολογημένο η Sarah Ferguson αντιμετωπίζει την πιθανότητα να εκδοθεί και να δικαστεί στην Τουρκία βάση της πρότερης συμφωνίας MLA (Mutual Legal Assistance) μεταξύ των δύο χωρών .

sofokleousin

11 σχόλια:

  1. Ο φασισμος με το προσωπειο της δημοκρατιας ηταν ανεκαθεν το μεγαλυτερο προσον των γειτονων, με πρακτικη εφαρμογη πρωτα στον εσωτερικο τους μικροκοσμο και κατ επεκτασιν στις σχεσεις τους με τα ομορα και μη κρατη.
    Αφου δεν σεβονται τα ιδια τα ορφανα τους , θα σεβαστουν τους ξενους?
    Απο που κι ως που?
    Οι Αγγλοι τολμησαν...εμεις ποτε?

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είχε σαν σκοπό να αμαυρώσει την εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο με απώτερο στόχο να παρεμποδιστεί η προσπάθειά της να εισέλθει στην ΕΕ. Δηλαδή η εικόνα της τουρκιάς στο εξωτερικό δεν αμαυρώνεται με την κακοποίηση ολόκληρης της Ελλάδος και αμαυρώνεται μόνο με την κακοποίηση αυτών των φουκαράδων ορφανών παιδιών. Ρε τι σου είναι οι ευρωπαίοι εταίροι μας. Να μου πεις, η εν λόγω κυρία γύρισε με κρυφή κάμερα ένα ντοκιμαντέρ και μπράβο της.
    Εμείς δεν έχουμε κάμερες και μάλιστα φανερές;
    Δεν έχουμε σκηνοθέτες που να μπορούν να δείξουν την κακοποίηση της Ελλάδος από την τουρκιά παγκοσμίως ώστε να αφυπνιστούν οι πάντες και να αποκτήσουμε την εύνοια της διεθνούς κοινής γνώμης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θορυβήθηκαν από τις συνθήκες , απλά θέλουν να δικάσουν αυτόν που το ανέδειξε . Κλασικοί Τούρκοι . Και μετά κάποιοι μας κακιώνουν επέιδή δεν τους χονεύουμε .

    PRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oi ΆΓΓΛΟΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ

    Οι Άγγλοι είναι αναγκασμένοι να εκδώσουν έναν πολίτη τους άδικα , λόγω μιας συμφωνείας . Εμείς ΠΟΤΕ.

    PRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στην Ελλαδα σεβομαστε ? !!!! τα ορφανα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς για τα τουρκάκια η Σάρα έχει δυο κορίτσια του ανήκουν στην Βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλέιου, μπορεί να χώρισε με τον Πρίγκηπα Ανδρεα, Δούκα της Υόρκης,αλλά παραμένει μητέρα όπως είπα της Βεατρίκης kai Ευγενίας, με γιαγιά την Ελισάβετ ΙΙ. Μπράβο Σάρα, έχεις τσαγανό. Χαλάλι οι υπερωρίες μου για τις κόρες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεχάσατε να αναφέρετε πως αν είχε γίνει μια τέτοια ενέργεια στη Ελλάδα μας, θα μας είχε ξεσκίσει όλος ο παγκόμιος τύπος και βέβαια πρώτος πρώτος ο Αγγλικός. Βλέπετε οι Άγγλοι "πατροπαράδοτοι φίλοι μας" δεν μπορούν να λησμονήσουν πως 400 παλληκάρια και ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής, τους άλλαξαν τα φώτα [....] στο Ελληνικό νησί της Κύπρου.

    Θυμηθείτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τι μας "έσερναν" επί μήνες και πόση αισχρή προπαγάνδα κατά της Ελλάδος και της διοργάνωσης των αγώνων έκαναν, ώστε να μην ελθουν ξένοι στους αγώνες ...!

    Πράγμα που εν τέλει και επέτυχαν ...!

    Τώρα ετοιμάζεται νέο σήριαλ εις βάρος της Ελλάδος, με τους "καϋμένους" Αφγανούς λαθρομετανάστες της Πάτρας, που βέβαια έφυγαν από την πατρίδα τους για γλυτώσουν από τους Ταλιμπάν και ... τους Αμερικανούς ...!

    Ως γνωστόν οι τελευταίοι σκοτώνουν τους Αφγανούς στην χώρα τους σαν να είναι μύγες ...!

    Αυτοί τους έδιωξαν και μας έρχονται παράνομα απρόσκλητοι και λαθραίοι, μετά θέλουν να γίνουν αφέντες στο σπίτι μας.

    Για τολμήστε να πάτε σε μια ισλαμική χώρα όπως είναι το Αφγανιστάν και να κάνετε ότι έκαναν και κάνουν οι Αφγανοί και λοιποί λαθρομετανάστες εδώ και τα λέμε ...!

    Ζω στην Πάτρα και γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι τι γίνεται εδώ !

    Ήδη, οι Times of New York μας έχoυν περιλάβει και μας έχουν στολίσει δεόντως και όλα αυτά επειδή εμείς δεν έχουμε τσακίσει στο ξύλο τους άτακτους λαθρομετανάστες, όταν κάνουν γιουριούσια στη Πάτρα και την Αθήνα και τα κάνουν λίμπα, ...... όπως αντίστοιχα θα έκαναν αυτοί στην Αγγλία ή στην Αμερική .....!

    Στις ΗΠΑ ισχύει από την αστυνομία ό νόμος του μπάμ και κάτω! Εκεί δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα ...... και ευγένειες ......!

    Αν τολμήσεις να πετάξεις πέτρες στην αστυνομία και να λεηλατήσεις σε φάγανε λάχανο...!

    Ο Εξοχότατος Πρέσβυς κ. Σπέκχαρτ ζητά να κάνουμε τζαμί στην Αθήνα.

    Εγώ του ζητώ να πάρει όλους αυτούς - τους αλλοδαπούς ισλαμιστές-τζιχαντιστές and company - στις ΗΠΑ, ή αν τυχόν δεν τους θέλει εκεί ας τους πάρει στην πρεσβεία της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας ή στην πρεσβευτική του κατοικία....!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας βρει κάποιος το video και ας το βγάλει στο you-tube...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τόσο καλοί φίλοι που θα καθαρίσουν με ένα συγνώμη.Μη φοβάστε υπάρχει τρόπος.
    Άλλωστε είναι ποτέ δυνατόν να επιτραπεί στον δουκικό κώλο να καθήσει στα βρώμικα έδρανα ενός πρωτοδικείου της Τουρκίας.Πίσω ρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρετανική εκπομπή με footage απο τα επίμαχα video.

    http://www.youtube.com/watch?v=hF9mxlp-OH8

    http://www.youtube.com/watch?v=u0SytEWTC_c&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=bbrS0TuCftI&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=g_YBscXz-yg&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το βίντεο δλδ χρειαζόταν για να πειστούμε για το ποιοι είναι οι Τούρκοι; για να καταλάβω.
    Δεν γνωρίζει ο κόσμος δλδ ότι στην ΤΟυρκία η λέξη ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια έννοια που δεν υφίσταται;
    Πόσο μάλλον το θέμα γυναίκα και παιδιά ;
    Οσο αφορά εμάς τι να κάνουμε εδώ το μόνο που ακόμα δεν έχουμε κάνει είναι να τους κεράσουμε καφέ στο Da Capo και θα κουνηθούμε αν είναι δυνατόν ; Δεν φώνάζουμε το Πάγκαλο να μας πει πως θα πάρει την σημαία ο αέρας να την πάει πιο κει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.