19/9/09

ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΤΖΕΒΙΤ

Το αρχείο του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ της εισβολής στην Κύπρο, θα καταλήξει στο επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Το αρχείο περιέχει όλα τα στοιχεία για την εισβολή στο νησί μας το 1974 και θα παραδοθεί από τη χήρα Ραχσάν Ετζεβίτ στον τουρκικό στρατό, μετά από δική της πρωτοβουλία.


Ειδικοί στρατιωτικοί αρμόδιοι, εδώ και αρκετό καιρό, επεξεργάζονται το αρχείο αυτό στην κατοικία Ετζεβίτ. Τα έγγραφα θα καταχωρηθούν στην πολεμική ιστορία του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και το παρασκήνιο της περιόδου εκείνης θα έλθει έτι περαιτέρω στο φως της δημοσιότητας σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ρε δε πα να ψοφήσουν όλοι τους εκεί στο επιτελείο, όπως ο Ετζεβίτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού οι Τούρκοι έκαναν το πρώτο βήμα για το άνοιγμα του "Φακέλου της Κύπρου", ας κάνουμε κι εμείς - οι Ελληνες - κάτι για ν' ανοίξει και επίσημα ο αντίστοιχος δικός μας, διότι αν περιμένουμε - οι καψεροί - "να μας τον ανοίξει" ο κύριος Κώστας Χαρδαβέλλας (όπως υποσχέθηκε-δεσμεύτηκε και από το Alter TV και από Κυπριακού εδάφους) ... ΤΟΤΕ ΣΩΘΚΑΜΑΝ!!! Κάντε κάτι παιδιά - γρήγορα - διότι θα περάσουν κι άλλα 40 χρόνια και το υψωμένο χέρι μας δεν θα ξέρει προς τα πού να ρίξει κανένα ... ΦΑ(Σ)ΚΕΛΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.