15/9/09

Συμφωνίες με Αμπχαζία και Νότια Οσετία για ρωσικές βάσεις

Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνίες με τις αποσχισθείσες από τη Γεωργία Αμπχαζία και Νότια Οσετία για την εγκατάσταση και παραμονή σημαντικών ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στα εδάφη αυτά για 49 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.


"Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει, να χρησιμοποιήσει και να αναπτύξει στρατιωτικές υποδομές και στρατιωτικές βάσεις στα εδάφη της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας και να συγκροτήσει κοινές ένοπλες δυνάμεις σε περιόδους ειρήνης, αλλά και πολέμου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξέι Κουζνετσόφ.Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, η ρωσική βάση στην Αμπχαζία θα εγκατασταθεί στην Γκουντάουτα και στη Νότια Οσετία στην πρωτεύουσα Τσχινβάλι.
Περίπου 1.700 άνδρες θα αναπτυχθούν σε καθεμία από τις βάσεις αυτές.
Οι συμφωνίες αυτές έχουν διάρκεια 49 ετών.

Ρωσία-Η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα ακινητοποιεί πλοία που θα εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της Αμπχαζίας.

Η Ρωσία θα ακινητοποιεί πλοία τα οποία θα εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα αποσχισθείσας από τη Γεωργία περιοχής της Αμπχαζίας, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα την υπηρεσία ασφαλείας των συνόρων.

Ρωσικές δυνάμεις περιπολούν στα σύνορα Αμπχαζίας και της επίσης αποσχισθείσας από τη Γεωργία Νότιας Οσσετίας, από τότε που η Μόσχα αναγνώρισε τις περιοχές αυτές ως ανεξάτητα κράτη.
Η Γεωργία έχει ακινητοποιήσει πλοία που κατευθύνονται προς την Αμπχαζία και οι αρχές της Αμπχαζίας έχουν απειλήσει με καταστροφή των γεωργιανών πλοίων που εισέρχονται στα "χωρικά της ύδατα".

"Εάν σημειωθεί παραβίαση των συνόρων θα ενεργήσουμε σύμφωνα με το νόμο...θα ακινητοποιούμε τα πλοία.Θα κάνουμε τα πάντα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του ρωσικού κράτους και του κράτους της Αμπχαζίας", δήλωσε ο Βίκτορ Τρουφάνοφ, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας ασφαλείας των συνόρων.

ΕΞΠΡΕΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.