15/9/09

Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επιβολή προστίμου στον όμιλο του Ντογάν Γιαγίν δεν είχε πολιτικά κίνητρα.

"Η Τουρκία είναι μια δημοκρατική χώρα.Το να μεταφερθεί το θέμα σε άλλες σφαίρες αποτελεί προπαγάνδα και θα ήταν λάθος να μεταφερθεί αυτό στη σφαίρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός

Τουρκία-Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επιβολή προστίμου στον όμιλο του Ντογάν Γιαγίν δεν είχε πολιτικά κίνητρα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες ότι η επιβολή προστίμου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον όμιλο του Ντογάν Γιαγίν στη χώρα εντάσσεται σε μια απόπειρα άσκησης πίεσης επί των αντιπολιτευτικών μέσων ενημέρωσης.
"Δεν έχω την πρόθεση να ασκήσω πολιτική ή οικονομική πίεση στα μέσα ενημέρωσης, αλλά ορισμένοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης δεν έχουν το δικαίωμα να θεωρούν εαυτούς υπεράνω του νόμου", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου.

"Η Τουρκία είναι μια δημοκρατική χώρα.
Το να μεταφερθεί το θέμα σε άλλες σφαίρες αποτελεί προπαγάνδα και θα ήταν λάθος να μεταφερθεί αυτό στη σφαίρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός στην πρώτη του δημόσια δήλωση για την επιβολή του τεράστιου προστίμου στον όμιλο του Ντογάν Γιαγίν για φοροδιαφυγή τη περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες επικρίσεις, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση Ερντογάν επιδιώκει να φιμώσει τα μέσα ενημέρωσης του Ντογάν Γιαγίν εξαιτίας της δημοσίευσης ρεπορτάζ για σκάνδαλα και της διατύπωσης κατηγοριών για την εισαγωγή του ισλάμ στον δημόσιο βίο.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδίκασε την απόφαση και ανακοίνωσε ότι το γεγονός θα επηρεάσει την επόμενη ετήσια έκθεση προόδου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας, τον Οκτώβριο.

ΕΞΠΡΕΣΣ

5 σχόλια:

  1. Άντε ρε κοπρόσκυλο που είσαστε δημοκρατική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η έννοια της δημοκρατίας έχει χάσει το νόημα της.

    Όποιος ΘΕΛΕΙ βαπτίζει τον εαυτό του δημοκράτη, και κάνει ότι επιθυμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με έκανε και γέλασα ο μπαγάσας.
    Άκου "δημοκρατική χώρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο όμιλος Ντογκάν εάν δεν κάνω λάθος νομίζω πως είναι εβραϊκής προέλευσης... Γνωρίζεται εαν σημαίνει κάτι αυτό για τις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις κ.καλεντερίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ: ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.