2/10/09

Τουρκικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο

Τις προκλητικές τους ενέργειες συνέχισαν για μία ακόμη φορά οι Τούρκοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρενόχλησαν σουηδικό αεροσκάφος που εκτελούσε περιπολία στο ανατολικό Αιγαίο στο πλαίσιο του σχεδίου αντιμετώπισης της διακίνησης λαθρομεταναστών.


Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το σουηδικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων, μεταξύ Κω και Λέσβου, στο πλαίσιο της συνθήκης ΦΡΟΝΤΕΞ, από τις 03:30 τη νύχτα ως και τις εφτά το πρωί δέχθηκε στον ασύρματό του δέκα κλήσεις από τα τουρκικά ραντάρ να αποχωρήσει, διότι όπως του ισχυριζόταν ο τούρκος χειριστής, πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ο σουηδός πιλότος δεν έδωσε σημασία στις κλήσεις και συνέχισε την περιπολία του για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών και προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο της Κω στις 07:10 το πρωί.
news.ert.gr

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από συνολικά 16 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα παραβίασαν 6 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο με αποτέλεσμα να σημειωθούν 2 εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν.
hellenicbusiness.gr

3 σχόλια:

  1. Το έχουμε μάθει μας παρενοχλούν, παραβιάζουν τα σύνορα ας ρίξουμε καταλάθος 2-3 και εμείς ας τους ανακοινώσουμε και εμείς ότι παραβιάζουν τα δικά μας σύνορα όταν πλησιάζουν όχι στα 6 αλλά όταν είναι στα 12ν.μ.
    Αν δεν το κατανοήσουν το καταλάθος ας το κάνουμε εξεπίτηδες .
    Αλλά όχι άλλο αυτή τη τακτική ας γίνει ότι είναι να γίνει να τελειώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μέγα λάθος της Ελλάδος που δεν έχει ακόμη επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και μαζί μ' αυτά τον εναέριο χώρο στα 12 νμ. Αν το είχε κάνει, πολλά πράγματα θα είχαν ξεκαθαρίσει.
    Δυστυχώς, είμαστε κράτος άτολμο και ανίκανο να υπερασπισθεί τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά του.
    Θα μπορούσαμε να είχαμε καλέσει την ΕΕ και να της ζητήσουμε να διεκδικήσει εκείνη τα υπόλοιπα 6 νμ, αφού είναι και δικά της χωρικά ύδατα. Αλλά τίποτα. Είμαστε κακομοίρηδες και άξιοι της μοίρας μας. Σύντομα θα μοιραστεί το Αιγαίο και ελπίζω να μην πάρει την μερίδα του λέοντος η Τουρκία.
    Με την Θράκη να οδεύει ολοταχώς σε κοσοβοποίηση και την Θεσπρωτία να διεκδικείται από τους "Τσάμηδες", δεν μας μένουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

    Αλλά ποιος πολιτικός, πλην Καρατζαφέρη, μιλά για όλα τα παραπάνω; ΟΥΔΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηταν ένας δουλοπάροικος και δεμένος στη γη καθώς ήταν με σκοινί,ανήμπορος να κουνηθεί,τα κουνούπια είχαν καθήσει σε ολο του το σώμα και του έπιναν το αίμα.Καθώς περνούσε απο εκεί ένας πλούσιος αφέντης,του λέει-φίλε,έλα να διώξω τα κουνούπια, να σε σώσω,να μη σε τυραννάνε άλλο.ΟΧΙ ΟΧΙ του απαντάει ο δουλοπάροικος.Αστα!Αυτά Εχουν χορτάσει!ΤΑ νέα πού θα έρθουν θα ρουφάνε περισσότερο!
    Χαλαρώστε λιγο με τον Καρατζαφέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.