1/10/09

"Πράσινες" επενδυτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας



Του Χάρη Φλουδόπουλου

Την επαύριο των εκλογών οι προσδοκίες για τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και τις επενδύσεις στις ΑΠΕ είναι υψηλές. Και μπορεί οι προθέσεις και στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας να είναι αγαθές, όμως τα προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν είναι πολλά και το κυριότερο πηγάζουν σε βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες και καταστάσεις στην ελληνική κοινωνία.

Αυτές τις καταστάσεις, που ξεκινούν από το γραφειοκρατικό βάρος και φτάνουν μέχρι τις δικαστικές εμπλοκές και την αντιφατική στάση τοπικών αρχόντων μεταφέρουν στο Capital.gr οι άνθρωποι που τις βιώνουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να κατασκευάσουν έργα ΑΠΕ.

Για μια άδεια παραγωγής χρειάζονται πάνω από 370 υπογραφές ενώ για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απαιτείται Κοινή Υπουργική Απόφαση τριών υπουργών που πρέπει να υπογράφεται από τον υπουργό, τον υφυπουργό και το γενικό γραμματέα. Εάν στο μεταξύ κάποιος από αυτούς αλλάξει, τότε πάμε πάλι από την αρχή, σημειώνει επενδυτής που διερωτάται μήπως είναι πιο δύσκολο να κατασκευάσεις αιολικό από μια μονάδα λιγνίτη.

«Είχαμε ξεκινήσει να κατασκευάζουμε ένα πάρκο και ο δήμαρχος της περιοχής για κάποιο λόγο μας έκανε προσφυγή και μας πήγε στο ΣτΕ», λέει άλλος επενδυτής. «Η καθυστέρηση αυτή μας κόστισε σε χρόνο 12 μήνες, σε δικαστικά έξοδα 100 χιλιάδες ευρώ (όταν ο αντίδικος ξόδεψε 300 ευρώ), κινδυνέψαμε να χάσουμε τις επιδοτήσεις, να λήξουν οι άδειες, για να μην αναφερθούμε στα δεσμευμένα κεφάλαια στην επένδυση, τις πληρωμές στους προμηθευτές, τα χαμένα έσοδα από τη μη λειτουργία του πάρκου κ.α. Τελικά κερδίσαμε στο δικαστήριο και το πάρκο κατασκευάστηκε, για να δούμε τον ίδιο δήμαρχο να υπογράφει μνημόνιο αδελφοποίησης με ξένη πόλη ως δήμοι που καταναλώνουν πράσινη ενέργεια» διηγείται ο επενδυτής.

Σε μια άλλη περίπτωση ένας δήμαρχος είχε δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμεί αιολικό στα όρια της περιοχής του. Στις εκλογές έχασε και ο νέος δήμαρχος είχε αντίθετη άποψη και έδωσε το πράσινο φως, με αποτέλεσμα να προχωρήσει το έργο. Το πάρκο λειτούργησε και εν τω μεταξύ επανήλθε στη δημαρχία ο πρώτος τοπικός άρχοντας, ο οποίος διαπίστωσε ότι από την εισφορά που πληρώνει το αιολικό, η πόλη εισπράττει κάθε μήνα 20 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος λοιπόν που είχε αρχικά αντιδράσει, πήγε στην εταιρεία ζητώντας να δει εάν μπορεί να φτιάξει «άλλο ένα ίδιο»!

«Κάνουμε επενδύσεις και εκείνο που αντιμετωπίζουμε είναι ο απόλυτος παραλογισμός», αναφέρει άλλος άνθρωπος του χώρου. «Αυτά που γράφονται σε τοπικές εφημερίδες και κυκλοφορούν στα καφενεία ξεπερνούν κάθε όριο. Δοξασίες όπως για παράδειγμα ότι εξαιτίας των αιολικών δε γεννούν οι κατσίκες, μέχρι ότι έχουν πονοκέφαλο οι έγκυες γυναίκες. Σε μια άλλη περίπτωση γράφτηκε σε έντυπο ότι οι ανεμογεννήτριες με τη λειτουργία τους διώχνουν τα σύννεφα και κατά συνέπεια δε βρέχει και κινδυνεύουν οι καλλιέργειες».

«Η επένδυσή μας κινδύνεψε να τιναχτεί στον αέρα, γιατί βρεθήκαμε χωρίς να το θέλουμε, στο μέσο της διαμάχης δύο δήμων για τα όρια της περιοχής τους», αναφέρει άλλος επενδυτής.

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να υπάρξει δικαστική προσβολή μιας αδειοδοτημένης επένδυσης ΑΠΕ, απαιτείται η κατάθεση μιας εγγύησης. Αυτή η εγγύηση καταπίπτει υπέρ του επενδυτή σε περίπτωση που η προσφυγή κριθεί αβάσιμη. Στην Ελλάδα αφού περάσεις το Γολγοθά της αδειοδότησης, πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος της προσφυγής, αναφέρει άλλος επενδυτής. Βρεθήκαμε να συζητάμε μία επένδυση ύψους πάνω από 50 εκατ. ευρώ και αφού ήδη είχαμε χάσει πάνω από οκτώ μήνες λόγω της δικαστικής εμπλοκής, στο Ειρηνοδικείο ενός χωριού. Ευτυχώς η απόφαση ήταν υπέρ μας και το έργο προχώρησε, όμως η απορία μένει: πως μπορεί να κρίνεται κατά τέτοιο τρόπο η τύχη τόσο μεγάλων επενδύσεων».

Άλλος τέλος εξιστορεί: «Βρισκόμασταν στην αίθουσα του Πρωτοδικείου, προκειμένου να εξεταστεί προσφυγή εναντίον μιας επένδυσης. Η υπόθεση εκδικαζόταν σε πόλη της επαρχίας και είχαμε μεταβεί στελέχη της διοίκησης, μηχανικοί και δικηγόροι. Αφού περιμέναμε τη σειρά μας και επιτέλους έφτασε το πινάκιό μας, ο εισαγγελέας διέκοψε τη συνεδρίαση γιατί «προέκυψε» ένα αυτόφωρο. Ειρωνεία ή σημάδι του πως αντιμετωπίζονται οι επενδύσεις στη χώρα μας: η υπόθεση, για την οποία διακόπηκε η συζήτηση της προσφυγής για το μέλλον μιας μεγάλης επένδυσης ΑΠΕ, αφορούσε αλλοδαπή γυναίκα, που συνελήφθη για πορνεία...»

Πηγή capital.gr

15 σχόλια:

  1. Εντάξει το καταλάβαμε ότι ενδιαφέρεστε για την πράσινη ανάπτυξη. Μείνετε όμως μόνον σ΄ αυτό, γιατί στα εθνικά θέματα κάθε άλλο παρά πράσινοι είστε. Εκεί έχετε όλων των ειδών τις αποχρώσεις πλην του πράσινου και ιδίως του γαλάζιου.

    Χρησιμοποιείτε κατά κόρον το ρήμα "θέλουμε", σας ερωτώ με ένα άλλο ρήμα "μπορείτε ;".
    Κι εγώ μπορεί να θέλω πολλά, το τι όμως είναι εφικτό, είναι το ζητούμενο και ουσιώδες. Η πολιτική έκφραση μιας κίνησης που έχει ευαισθησίες με το περιβάλλον και την μονοπολείτε, θα εκτονώνεται στο Ελληνικό κοινοβούλιο με ωραία λόγια τα οποία τα γνωρίζουν όλοι. Στην πράξη όμως τι ; Έστω και στην απίθανη περίπτωση να εκπροσωπηθείτε στην βουλή, τί έγινε ; Η πολιτική του κυβερνώντος κόματος κυριαρχεί και τα αντιπολιτευόμενα κάνουν κριτική χωρίς να εισακούονται. Λοιπόν ποια είναι η διαφορά ;

    Οι εθελοντικές ομάδες δράσης πολιτών που παράγουν έργο, χωρίς τις συμβουλές σας, ενεργούσαν τόσα χρόνια χωρίς την κάλυψή σας κι όμως έκαναν τόση δουλειά που ενίοτε υπερκάλυπτε και αυτήν των θεσμοθετημένων οργάνων του κράτους.

    Δράσεις πολιτών όπως αποψίλωση αρχαιολογικών χώρων, φύλαξη δασών επί 24ωρου βάσεως, ίδια μέσα πυρόσβεσης, ομάδες των 4χ4, νέα Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων, εθελοντές αιμοδότες, ζωοφιλικό σωματείο και κατ΄ επέκταση με περιβαντολογικό έργο, ομιλίες κ.λ.π σε νησί του ανατολικού Αιγαίου κι όλα αυτά χωρίς την πολιτική σας έκφραση.
    Τελικά χρωστάτε μια απάντηση :
    Μόνον εσείς έχετε το προνόμιο να είστε οικολόγοι και όσοι βρίσκονται σε άλλους πολιτικούς χώρους είναι ...αντίπαλοι ;
    Σας πήγαν και στην αίθουσα του δικαστηρίου και το κάνετε σημαία. Κι εμάς μας πήγαν σαν Δ.Σ Συλλόγου σε ανακρίσεις για θέμα που είχε παρενέργειες στην γείτονα. Δηλαδή γίναμε ήρωες ; Σαχλαμάρες. Μην μεγαλοποιείτε τα αυτονόητα σε δράσεις ενεργών πολιτών, ούτε να επαίρεστε, το κάνουν ήδη πολλοί ανώνυμοι που είναι ευαισθητοποιημένοι και δεν ανήκουν στο Πράσινο κόμα των Οικολόγων.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προπαγάνδα των Ευρωλιγούριδων συνεχίζεται...Η δύση μανιωδώς προσπαθεί με τις -πανάκριβες- ανεμογεννήτριες να απεξαρτηθεί από την Ρωσία.

    Και η ΕΕ επέβαλε στην Ελλάδα, να γίνουν ανεμογεννήτριες και να καταστραφεί το μοναδικό που έχει απομείνει στην Ελλάδα: Το τοπίο.

    Φυσικά, η ΕΕ προκειμένου να κάνει τα ενεργειακά της πειράματα, δίνει πακτολό χρημάτων σε μια χούφτα εταιρίες, οι οποίοι καταστρέφουν τις καλύτερες εκτάσεις της χώρας για να βάλουν τους γιγάντιους ανεμιστήρες και τους πυλώνες υψηλής τάσης.

    Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ υποχρεώνεται να αγοράζει από αυτούς το ρεύμα πιο ακριβά από ότι το πουλάει ύστερα....

    Ευτυχώς όμως έχουμε τον Giorgos και τον Τρεμόπουλο και τον SYRIZA που θα μας τα "φορέσουν" αυτά, και θα καταστρέψουν και ότι απέμεινε στην Ελλάδα για την ικανοποίηση της Δύσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://belomorskamacedonia.blogspot.com/2009/09/2009.html

    Τετοιες ειδησεις με τη συνεργασια ουρανιου τοξου-οικολογων γιατι δεν τις δημοσιευετε?

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAMMIA ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝΕ ? - ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ ?
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΘΗΚΕ ΑΠ'ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ ??
    ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ??
    ΠΟΣΕΣ ΠΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ?? ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΙΕΣ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, Π Ω Σ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΒΡΕ ?? ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ - ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ - ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΑΣ ...CANADAIR ??? !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, μιλάμε έχει πρασινίσει το μυαλό τους για τα πράσινα ... άλογα που μιλάνε συνέχεια. Εχουν πάθει οξεία...πρασινίτιδα.
    Μα καλά, τι νόμίζουν ;
    Μόνο αυτοί ενδιαφέρονται για το περιβάλλον ; Δεν υπάρχουν άλλοι ;
    Τα άλλα κόμματα, δεν ενδιαφέρονται ;
    Και καλά αυτοί έχουν πάθει .... πράσινη λοίμωξη, ο κόσμος τι κάθεται και τους ακούει ;
    Του αρέσουν φαίνεται οι πράσινες ....αρλούμπες και οι ιστορίες για πράσινα .... άλογα.
    Αν λοιπόν ... έρθουν στην εξουσία αυτοί, θα πρασινίσει τόσο η Ελλάδα όσο θα πρασινίσει και με ένα άλλο....οποιοδήποτε κόμμα.
    Ας κοιτάξει λοιπόν ο κόσμος πέρα από τα .....πρασινισμένα αρ Χ /... και την ανθελληνική δράση τους και μετά ας τους ψηφίσει.
    Μωρέ πως πέφτουμε έτσι θύματα του κάθε .... πρασινολόγου ;
    ΟΧΙ πράσινοί μου, δεν θα σας πρασινίσω, ε συγνώμη, ψηφίσω ήθελα να πω.
    Καλά είναι και τα αιολικά πάρκα αλλά καλή είναι και η πυρηνική ενέργεια. Σε όλα χρειάζεται ένα μέτρο.
    Οχι μόνο πρασινολογίες.......

    Ζήτω η Ελλάδα πάνω από όλα
    ΟΧΙ στα ανθελληνικά ...... πράσινα άλογα
    ΟΧΙ στους ... πράσινους-Τρεμάμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:
    ΚΟΜΜΑ ΚΛΩΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΪΚΟΛΟΓΙΑΣ
    ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ,ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑ "ΜΠΑΣΕΙ" ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ, ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΗΤΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΣ "ΓΑΙΑΣ" ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "ΕΛΑ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΛΑΔΑ ΜΑΣ"


    Αθάνατε Χαρι Κλίν!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Ευτυχως για τον Τρεμόπουλο και τα "κοπέλια" του που πέθανε νωρίς η Νατάσα Γερασιμίδου.Θα τους ειχε γα@@@@ την μάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και είμαι εναντίων των ιδεών τους στην εξωτερική πολιτική εντούτης η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να δώσει ψωμι σε πολύ κόσμο,μην την μηδενίζετε επείδη την έφεραν στην επιφάνεια οι Χρυσογελάκιδες.Όλοι οι άνεργοι ηλεκτρολόγοι και ηλεκτρονικοί ΕΜΠ και ΤΕΙ μπορούν να αποροφηθούν από νέες θέσεις εργασίας πάνω στις ανανεώσημες πηγές ενέργειας.
    +Που μπορούμε να κάνουμε σε μεγάλο ποσοστό τα νησιά μας ενεργειακά ανεξάρτητα.Και ήλιο έχουμε και αέρα έχουμε.

    Ο παραπάνω ανώνυμος που λέει πως η δύση προσπαθεί να σωθεί με τις ανεμογεννήτριες από την Ρωσία είναι ασχολίαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν χρειαζόμουν μια απόδειξη για το νοητικό επίπεδο των σχολιαστών αυτού του blog, σε αυτό το άρθρο τη βρήκα. Λειτουργικά αναλφάβητοι, μπορούν και διαβάζουν τις λέξεις, αλλά δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τις έννοιες των. Πωρωμένοι, διακατέχονται από εχθρότητα εναντίων κάθε άποψης που διαφέρει από τη δική τους. Άλογοι, ανίκανοι να συλλάβουν λογικούς συνειρμούς. Αυτάρεσκοι, καμώνονται πως μόνον αυτοί έχουν χριστεί από την ΑΛΗΘΕΙΑ. Ημιμαθείς, χωρίς να γνωρίζουν έχουν, μόνιμα την ίδια άποψη, πως όλοι πλην αυτών είναι εθνικοί μειοδότες. Αντιδραστικοί, πρέπει πάντα να αντιμιλούν, άσχετα αν δεν κατανοούν το θέμα.

    Έχετε θυμώσει; Ε, διαβάστε ξανά προσεκτικά το άρθρο, μετά ξανά τα σχόλια και εξηγήστε μου ποιο από αυτά ανταποκρίνεται στο κείμενο. Κι αν έχετε ακόμη αμφιβολίες, διαβάστε τα σχόλια στο σύνδεσμο http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1388861&nid=823823

    Έλεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλλον γίνεται μια σκόπιμη παρανόηση όταν οι ΑΠΕ ταυτίζονται με τους οικολόγους του Τρεμόπουλου. Το άρθρο μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επενδυτές λόγω ημιμάθειας των τοπικών κοινωνιών, νομοθετικών κενών και γραφειοκρατίας. Έχει κανείς αντίρρηση επ' αυτών των προβλημάτων; Πιστεύει ότι δεν είναι αληθινές αυτές οι ιστορίες των επενδυτών; Όλα τα άλλα είναι απλά εκτός θέματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2 Οκτώβριος 2009 4:50 μμ
    2 Οκτώβριος 2009 3:51 μμ
    ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΙΩΣΩ..ΗΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ...ΦΟΥΜΑΡΑ..
    ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μοναδική πράσινη ανάπτυξη που θα δούμε,θα είναι το αναπτυγμένο πράσινο εργαλείο του χουλκ,θυμηθείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2 Οκτώβριος 1:50

    Επειδή φίλε το νοητικό σου επίπεδο είναι πολύ υψηλό, γι αυτό βρέθηκες εδώ. Εκτός κι αν είδες φως και μπήκες. Εσύ λοιπόν ο έλογος, αφορίζεις όλους τους προηγούμενους λέγοντας ότι έχουν "θυμώσει". Η πρώτη σου παράγραφος δεν βγάζει μόνο θυμό αλλά και κακία. Κατηγορώντας όλους τους άλλους, προσπαθείς να επιδείξεις την παντογνωσία σου, με ένα προσεκτικό στρογγυλοποιημένο κείμενο. Αλλά επειδή σε όσους αναφέρθηκες έχουν και κάποιο όνομα, εσύ κρύφτηκες πίσω απο την ανωνυμία, αποδεικνύοντας στην πράξη δειλία. Εαν δεν σου αρέσουν οι σχολιαστές πήγαινε σε άλλο μπλοκ ή κλείσε "το έρκος των οδόντων". Μεγάλε γνώστη ανώνυμε, κρατώ λοιπόν κι εγώ την ανωνυμία μου και ορίστε πεδίον δόξης λαμπρόν να τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον τύπο που αρθρογραφεί με 10 ονόματα και υποστηρίζει τις ανεμογεννήτριες:

    Και για να βρουν δουλειά 100 "ηλεκτρολόγοι και ηλεκτρονικοί ΕΜΠ και ΤΕΙ"-φραπεδολόγοι των καφετεριών, θα καταστραφεί όλη η Ελλάδα;

    Βρε ΟΥΣΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. anonime 3.51 eipes pws oi sxoliografoi tou blog diabazoun tis lexeis kai den katanooun tis enoies tous ,diabazontas tous eida pws oxi mono tis katanooun kalista file alla diabazoun kai anamesa stis grammes.oso gia tin imimathia pou tous prosapteis. . .,toulaxiston oson afora esas kai ta katsikomoulara sas einai arketi kai auti.megali xari sas kaname pou asxolithikame kai toso.anthelinikes kampies.pou mou bgikate oloi oi . . . parafisi kai kopteste gia tin fisi.kai efoson brisate genika olous tous sxoliografous tou blog, ti gireueis edw ore filenas?ai sixtir.ATHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.