13/10/09

Φόβοι για ισλαμιστική δράση στη Μόσχα

Τους φόβους αναλυτών για το ενδεχόμενο «μεταφοράς» της ισλαμιστικής δράσης από τη νότια Ρωσία στη Μόσχα επιβεβαιώνει η σημερινή ανακοίνωση των ρωσικών αρχών για αποτροπή σειράς επιθέσεων αυτοκτονίας στη Μόσχα τον περασμένο μήνα.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας, FSB, Αλεξάντρ Μπορτνικόφ δήλωσε ότι αποτράπηκαν "οι δραστηριότητες πέντε ενόπλων, εκπαιδευμένων για επιθέσεις αυτοκτονίας", για τις δραστηριότητες των οποίων διεξάγεται έρευνα, ενώ πρόσθεσε ότι ένας άνδρας που κρατείται στη Μόσχα, σχεδίαζε "τρομοκρατική επίθεση" στη διάρκεια εθνικής γιορτής στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν δεκάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες ξεχύθηκαν στους άδειους από αυτοκίνητα δρόμους της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο.

Αξιωματούχοι και αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι η βία στη νότια Ρωσία θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Σεργκέι Γκοντσαρόφ, πάλαι ποτέ επικεφαλής ομάδας πρώην στρατιωτικής δύναμης ελίτ της KGB, "όσο παραμένει ανεπίλυτο το πρόβλημα του Βορείου Καυκάσου, θα υπάρχει πάντα κίνδυνος για τη Μόσχα".

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της FSB, Μπορτνικόφ, υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι γεωργιανές υπηρεσίες πληροφοριών βοηθούν την Αλ-Κάιντα στην "εκπαίδευση και την αποστολή τρομοκρατών" στο έδαφος της Τσετσενίας.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Γεωργίας Εκα Τκεσελασβίλι απέρριψε τις κατηγορίες αυτές, τονίζοντας ότι η Μόσχα προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να δικαιολογήσει πιθανές στρατιωτικές ενέργειες κατά του Τμπιλίσι.

Enet.gr

4 σχόλια:

  1. Στην Β. Ρωσία υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται "Λευκοί Λύκοι". Είναι εθνικιστές (μάλλον Νεοναζί) και στρέφονται κατά των μεταναστών, αλλοδόξων και διακινητών ναρκωτικών. Είναι μεγάλη οργάνωση, η μεγαλύτερη στο είδος της στον κόσμο ίσως, και η αστυνομία κλείνει τα μάτια στην δράση της, διότι την βολεύει.

    Στην ΝΕΤ, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, ο οποίος έκανε την καταπληκτική εκπομπή "ΕΞΑΝΤΑΣ", είχε κάνει ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ για την οργάνωση αυτή, που εδρεύει μάλλον στην Μόσχα.

    Εκεί θα τα βρουν σκούρα οι ισλαμιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ που τα λέμε το φονταμενταλιστικό Ισλάμ είναι απειλή για όλο τον κόσμο. Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του γιατί ο σκοταδισμός πάει να απλωθεί σιγά-σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπρααααβο "Κωνσταντινε",
    εγω παντα συμφωνω μαζι σου.

    Αυτη η Νεο-Ναζιστικη οργανωση ομως λεγεται "Λευκοι Λυκοι" ή "Λευκοι Ραββινοι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ρώσοι έχουν την αρχή : καλλίτερα να καταδικαστούν 10 αθώοι παρά να γλυτώσει ένας ένοχος.
    Σίγουρα θα την πληρώσει ο Ρωσικός λαός αλλά δείτε πως αντιμετωπίστηκαν οι μαύρες χήρες στο Θέατρο της Μόσχας και τι έγινε στο σχολείο του Μπεσλάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.