3/10/09

Πάντοτε Υποκριτές και Ηθικοπλάστες

του Μάριου Ευρυβιάδη
Το Ιράν βρίσκεται για ακόμη μία φορά στο μάτι του κυκλώνα. Απειλείται να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας» αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες. Εάν η Τεχεράνη δεν τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, μέσα στα πλαίσια συνομιλιών με τις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ρωσία και την Κίνα που άρχισαν στην Γενεύη, τότε απειλείται, στην καλύτερη περίπτωση με καταστροφικές οικονομικές κυρώσεις και στην χειρότερη, με μια πολεμική επιδρομή.

Η οργανωμένη προπαγάνδα των ταγών της «διεθνούς κοινότητας» κατά του Ιράν, διότι περί αυτού πρόκειται, έχει κτυπήσει κόκκινο με άρθρα και κείμενα, να ξεφυτρώνουν κατά παραγγελία ή να αναπαράγονται παντού και να δακτυλοδείχνουν την Τεχεράνη ως το αρχέτυπο του «κακού» και του κράτους-παρία του οποίου η συμπεριφορά απειλεί, δήθεν, την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Εάν οι πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν απειλούν πράγματι την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα εναντίον του, τότε το Ιράν δεν είναι μόνο.
Μήπως η Β. Κορέα δεν πράττει τα ίδια ή ακόμη χειρότερα αφού, αντίθετα με το Ιράν, έχει διακηρύξει ότι στόχος της είναι η απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου; Μήπως οι δραστηριότητες του δίδυμου Ινδίας-Πακιστάν πάνε πίσω; Και οι δύο χώρες έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο. Δεν το απέκτησαν παράνομα διότι δεν υπέγραψαν ποτέ την Συνθήκη για τη Μη-Διάδοση Πυρηνικών Όπλων του 1968. Αλλά και οι δύο χώρες έχουν ένα μακρύ ιστορικό πολεμικών συγκρούσεων. Τι θα συμβεί την επόμενη φορά; Θα κυριαρχήσει ο «ορθολογισμός» ή θα τους πάρει και εμάς μαζί, ο διάβολος;

Για το Ισραήλ τι να πει κανείς; Το πυρηνικό του οπλοστάσιο σήμερα είναι της τάξης των 200 κεφαλών. Το Ισραήλ έχει επίσης δυνατότητες -αεροπορικές, πυραυλικές και υποβρυχιακές- να κτυπήσει στόχους σε χιλιάδες μίλια μακριά. Ναι, και το Ισραήλ δεν υπέγραψε τη Συνθήκη του 1968. Αλλά αντίθετα με τις προαναφερθείσες χώρες, το Ισραήλ δεν παραδέχεται καν ότι κατέχει πυρηνικά όπλα τα οποία απέκτησε , παρεμπιπτόντως, με την ανοχή αλλά και αρωγή των Γάλλων, των Άγγλων και των Αμερικανών.

Το Ισραήλ όχι μόνο κατέχει πυρηνικά όπλα και δεν το παραδέχεται, αλλά απειλεί ευθέως να επιτεθεί κατά της Τεχεράνης εάν η τελευταία δεν συμμορφωθεί. Και απειλεί με τις πλάτες των Αμερικανών και των Αγγλο-Γάλλων.

Όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς το καθεστώς της Συνθήκης του 1968 γνωρίζει ότι το Ιράν δεν παραβιάζει τις βασικές του πρόνειες. Αναπτύσσει δραστηριότητες, όπως είναι η ολοκλήρωση του πυρηνικού κύκλου που συμπεριλαμβάνει και τον εμπλουτισμό ουρανίου (που είναι απαραίτητο για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών) οι οποίες όμως εντάσσονται στα πλαίσια της Συνθήκης. Δεκάδες άλλα κράτη μέλη της Συνθήκης έχουν πράξει το ίδιο.

Το Ιράν διακηρύττει ότι δεν έχει πρόθεση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Οι Δυτικοί δεν το πιστεύουν. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υφίσταται κανένα τεκμήριο ότι το Ιράν αποκρύπτει ή διοχετεύει εμπλουτισμένο ουράνιο σε μυστικά εργαστήρια για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών. Και αυτά τα λέει και τα υπογράφει η Διεθνής Επιτροπή για την Ατομική Ενέργεια (ΙΑΕΑ) η οποία αστυνομεύει το όλο σύστημα. Τα λέει και η CIA του Ομπάμα. Ή πιο ορθά, λέει η CIA, ότι όποιο πρόγραμμα για την κατασκευή όπλων είχε η Τεχεράνη, το τερμάτισε το 2003. Σήμερα, λένε οι κατάσκοποι του Ομπάμα, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Και όμως οι υποκριτές και οι ηθικοπλάστες της διεθνούς κοινότητας έχουν αρχίσει εργολαβικά να μας προϊδεάζουν για την κρίση που προετοιμάζουν. Δεν με πιστεύετε; Διαβάστε τι γράφει ο Paul Wolfowitz, ένας από τους αρχιτέκτονες του πολέμου του 2003 κατά του Ιράκ. Ο Wolfowitz και το συνάφι του «δικαιολόγησαν» τον πόλεμο του 2003 με ένα μεγάλο ψέμα: ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν υπήρξε φίλος και αρωγός του Μπιν Λάντεν και ότι τον συνέδραμε στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Στην πραγματικότητα ο Χουσεΐν υπήρξε εχθρός και πολέμιος του Μπιν Λάντεν και τούμπαλιν.

Δεν είναι μόνο το Ισραήλ, που απειλείται από το Ιράν, γράφει ο Wolfowitz (The Financial Times, 27-09-2009): «Οι Αμερικανοί πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η απόκτηση πυρηνικών όπλων θα ενθαρρύνει την Τεχεράνη να προσφέρει καταφύγιο στην Αλ Κάϊντα (Μπιν Λάντεν) ή σε άλλους τρομοκράτες. Ή, πιο καταστροφικά, να προμηθεύσει η Τεχεράνη τους τρομοκράτες με πυρηνικά όπλα».

Ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA του 1960 (Special National Inteligence Estimate) ίσως μας προσφέρει μία απάντηση για όλα όσα σήμερα τεκταίνονται γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Έγραφαν τότε οι αναλυτές της CIA τα πάρα κάτω, για το εκκολαπτόμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ που στόχευε στην απόκτηση πυρηνικών όπλων: «Κατοχή πυρηνικών όπλων ή ακόμη και η προοπτική απόκτησής τους, θα δώσει ξεκάθαρα στο Ισραήλ περισσότερη ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και διεκδικητικότητα. Ένα Ισραήλ με πυρηνικά όπλα δεν θα είναι διαθέσιμο να κάνει παραχωρήσεις».

Εάν τελικά το Ιράν προχωρήσει και αυτό στην κατασκευή πυρηνικών όπλων, λέτε να το πράξει για να τα παραχωρήσει σε τρομοκράτες ή για να ακυρώσει τις απειλές των Αμερικανών, Ισραηλινών και Αγγλο-Γάλλων εναντίον του; Οι μουλάδες του Ιράν μπορεί να είναι όλα όσα τους καταλογίζουν και ακόμη περισσότερα. Τρελοί ωστόσο δεν είναι να φτιάξουν τέτοια όπλα είτε για να επιτεθούν σε ένα πυρηνικό Ισραήλ ή για να τα δώσουν σε τρομοκράτες. Και όσο πολέμιος του Μπιν Λάντεν υπήρξε ο Χουσεΐν άλλο τόσο είναι οι μουλάδες, σήμερα, για δικούς τους λόγους. Γι’αυτό οι μουλάδες συνασπίστηκαν με τους Αμερικανούς για την κατίσχυση των Ταλιμπάν μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Για τους υποκριτές και ηθικοπλάστες της Δύσης όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Χίλια να είναι τα ψέματα φτάνει η δουλειά τους να γίνεται. Και μετά, ρωτούν με ύφος αθώας περιστεράς σε διάφορες συνάξεις και στα διπλωματικά τους δείπνα, γιατί ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν τους πιστεύει και δεν τους υπολήπτεται.

24 σχόλια:

  1. Την φόρμουλα για τα πυρηνικά της είχε πρώτο εφεύρει η Ρωσία … μάλιστα αυτός που την βρήκε την βόμβα του υδρογονάνθρακα διωκτικέ από τον τότε μονάρχη ως προδότης της τότε μεγάλης ΕΣΣΔ 1925 1930 τόσο παλιά είναι τα πυρηνικά , αργότερα ο Αδόλφος θα προσπαθήσει και αυτός να απόκτηση τέτοια δύναμη τελικά τον νίκησαν - πρόλαβαν οι σύμμαχοι και πήραν όλοι μα όλοι την τεχνολογία του Γ Ράιχ, IBM ,βιοχημικά γενετικά πειράματα και UFO κάθε εξής, Αϊνστάιν κτλ …
    Την τελειοποίηση της βόμβας την πετυχαίνουν στην Αμερική . Την φόρμουλα θα της δώσουν εσκεμμένα στης χώρες της ανατολής του Ήλιου όχι ότι δεν παρέδωσε και η χώρα του ανατέλλοντος Ήλιου την τεχνογνωσία της φημίζονταν για τα βιοχημικά τους, στους σύμμαχους ως ηττημένη Fat Man and Little Boy αφού μέχρι και χαρακίρι ως γνωστό έκαναν… στο σήμερα είναι σχετικά εύκολο να πειραματιστής αν έχεις σοβαρή τεχνολογία με σοβαρή τεχνογνωσία και χρήμα ΗΠΑ Ρωσία Γάλλια κτλ αλλά πολύ φοβόμαστε ότι θα ανατιναχτούν μόνη τους και στο Πακιστάν και στην Κορέα και στην Ινδία γιατί αν τους δόθηκε μπουρδουκλωμένη φόρμουλα από τους σύμμαχους (Purim method) και με τις υποδομές που έχουν βλέπε τρένα τους αεροπλάνα τους που έχουν τότε αντί-λαβου και σώσων ημάς …

    Ένας παλαιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τον Αλλο διαχειριστη ομως θα αναρτηθη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε φίλε
    είμαι πολύ καχύποπτος σε εκείνους τους ανώνυμους, που αντί να σχολιάζουν με πολιτικά επιχειρήματα, επιδίδονται σε χαρακτηρισμούς του τύπου "ύαινες" κλπ.
    Οι τύποι αυτοί είναι ή εγκάθετοι των σιωνιστών ή άρρωστοι ψυχικά.
    Ανεξάρτητα από το τί στην πραγματικότητα είναι, πετυχαίνουν τον ίδιο στόχο.
    Να διαλύεται οποιαδήποτε σοβαρή και ψύχραιμη συζήτηση πάει να γίνει για το Ισραήλ ή για τους σιωνιστές.
    Γι' αυτό έσβησα το σχόλιό σου.
    Μίλα καθαρά και πολιτικά επί του θέματος και τα σχόλιά σου θα δημοσιεύονται.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε ΣΚαλ

    Τους υπουλους δολοφονους των λαων, αυτους που αιματοκυλουν την Ανθρωπωτητα και συνεχιζουν ακαθεκτοι να το κανουν, δεν μπορει κανεις να τους παρομοιαση και με "υαινες";
    Εκει κολλησαμε;
    Μονο για τον Χιτλερ και τους Ναζι εχουμε πληθωρα χλευης;

    Η αντικειμενικοτητα νομιζω δεν πρεπει να εχει περιορισμους, εκτος κι αν υπαρχουν λογοι που πιθανον δεν γνωριζω, για να εξηγησω την αρνητικη συμπεριφορα σου.


    Εκεινο το "εγκαθετοι ή αρρωστοι ψυχικα" δεν ξερω που κολλαει.
    Μαλλον δεν θα 'χεις ζησει στα κατεχομενα, για ναχης "ιδιοις ομμασι" εμπειρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε φίλε
    το ιστολόγιο αυτό έχει κάνει σκληρή κριτική στο Ισραήλ και στον εβραϊκό παράγοντας, κυρίως λόγω της διαχρονικής συμπόρευσης και αλληλοβοήθειας με τους δολοφόνους των Ελλήνων στην Τουρκία και την Κύπρο.
    Η κριτική μου όμως είναι πολιτική.
    Οι γενικεύσεις και οι χαρακτηρισμοί διαλύουν τις ουσιαστικές συζητήσεις και στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ.
    Είμαι υποχρεωμένος να διαφυλάξω την αξιοπιστία αλλά και την βαρύτητα του ιστολογίου.
    Γι' αυτό λαμβάνω μέτρα.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς: Ένας παλαιός 7:30


    Μπορείς να μου αναφέρεις το όνομα του διωχθέντος μήπως,και από ποιές πηγές είδες ότι σχεδίαζε πυρηνική τεχνολογία ( απλό ιστορικό-επιστημονικό ενδιαφέρον )
    Ευχαριστώ
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Σάββα

    >Να διαλύεται οποιαδήποτε σοβαρή και ψύχραιμη συζήτηση πάει να γίνει για το Ισραήλ ή για τους σιωνιστές.<

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Εγώ προσπάθησα τις προάλλες να κάνω σοβαρό διάλογο και δέχτηκα καταιγισμό ύβρεων και προσωπικών επιθέσεων (επιθέσεων ad hominem, όπως είναι διεθνώς γνωστές) από τους γνωστούς αντισημίτες (όχι απλώς αντιθέτους της πολιτικής του Ισραήλ, αλλά καθαρά αντισημίτες, ρατσιστές του κερατά) κι εσείς τους αφήσατε ασχολίαστους και αλογόκριτους να βρίζουν, εμπαίζουν κλπ. Αυτοί δεν τρολάρουν την συζήτηση, ή μήπως απάντησαν με επιχειρήματα, Σάββα;

    Χαρακτηρίζει κανείς (ούτε λίγο ούτε πολύ) "ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ" κάποιον, επειδή συμβαίνει να έχει αντίθετη άποψη σε ορισμένα θέματα;

    Μίλησες παραπάνω για ανθρώπους που είναι "ή εγκάθετοι των σιωνιστών ή άρρωστοι ψυχικά". Και τα ρατσιστικά φρούτα που έχουν βρει εδώ καταφύγιο και τραμπουκάρουν με ύβρεις και εμέσματα τον έχοντα αντίθετη άποψη, τι είναι; Ψυχικά υγιή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Αντρέι Ντιμίτριβιτς Ζαχάρωφ γεννήθηκε στή Μόσχα τό 1921. Σπούδασε φυσική καί όντας ο εξυπνότερος φοιτητής πού πέρασε από τή σχολή του, απαλλάχτηκε από τόν στρατό. Τό 1947 πήρε διδακτορικό πάνω στίς κοσμικές ακτίνες, ενώ τό 1953, σέ ηλικία 32 ετών, έγινε τό νεώτερο μέλος της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών. Μέ τήν ανακάλυψη της υδρογονοβόμβας, επέτρεψε στή Σοβιετική Ενωση νά έρθει σέ ισορροπία στρατιωτικής ισχύος μέ τίς Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο ίδιος τιμήθηκε μέ τό ανώτατο βραβείο Στάλιν, εξασφαλίζοντας γιά τόν εαυτό του πλήθος από προνόμια καί ανέσεις, όπως ειδική κατοικία, δυνατότητα αγοράς απαγορευμένων καταναλωτικών ειδών, ελεύθερη μετακίνηση στό εσωτερικό καί πολλά άλλα.

    Σε ηλικία 35 ετών, ο Ζαχάρωφ, άρχισε νά μετατοπίζει τίς σκέψεις του, από τόν στενό κύκλο της επιστήμης του, στά προβλήματα της κοινωνίας καί των συνανθρώπων του. Αυτή η μετατόπιση των ενδιαφερόντων του, πού συμβάδιζε μέ τή συνείδησή του, αλλά δέν συμβάδιζε μέ τό κομμουνιστικό κατεστημένο, θά τόν στερούσε από τά υλικά αγαθά πού διέθετε καί θά δυσκόλευε αφάνταστα τή δική του ζωή, καθώς καί αυτή της οικογένειάς του. Παραπλεύρως, παραθέτω κάποιους από τούς λόγους πού τόν οδήγησαν στήν αλλαγή πού συντελέστηκε στόν εσωτερικό του κόσμο, όπως τά αναφέρει ο ίδιος στό βιβλίο του "Sakharov speaks", γραμμένο το 1973.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιά δεκαοκτώ χρόνια βρέθηκα αιχμάλωτος στή ρουτίνα ενός κόσμου πού τόν αποτελούσαν στρατιωτικοί, εφευρέτες, επιτροπές καί συμβούλια. Έβλεπα καθημερινά τεράστια υλικά, πνευματικά καί νευρικά αποθέματα χιλιάδων ανθρώπων νά διοχετεύονται στή δημιουργία ενός μέσου ολοκληρωτικής καταστροφής πού είχε τή δύναμη νά καταστρέψει ολόκληρο τόν κόσμο. Πρόσεξα πώς τά κουμπιά του ελέγχου βρισκόταν στά χέρια κυνικών, όπως ήταν ο αρχηγός της μυστικής αστυνομίας Μπέρια πού εξουσίαζε εκατομμύρια φυλακισμένους.....

    Κάτω από τήν επίδραση των δηλώσεων του Άλμπερτ Σβάιτσερ καί του Πάουλινγκ, ένοιωσα υπεύθυνος γιά τό πρόβλημα της ραδιενεργού μόλυνσης πού προέρχεται από τίς ατομικές εκρήξεις καί η οποία οδηγεί σέ αύξηση διαφόρων ασθενειών καί γεννητικών δυσπλασιών. Στίς προσπάθειες μου νά εξηγήσω αυτά τά προβλήματα συνάντησα μεγάλες δυσκολίες καί απροθυμία των πολιτικών νά καταλάβουν...

    Tό 1962, τό υπουργείο έδωσε οδηγίες γιά μία πυρηνική δοκιμή, η οποία θά ήταν άχρηστη από τεχνικής απόψεως. Η έκρηξη θά ήταν τόσο δυνατή, ώστε ο αριθμός των αναμενόμενων θυμάτων νά είναι τεράστιος. Καταλαβαίνοντας τήν άδικη καί εγκληματική φύση αυτού του σχεδίου, προσπάθησα απελπισμένα νά τό σταματήσω. Τό αίσθημα της αδυναμίας καί του τρόμου εκείνων των ημερών, μέ έκανε νά αλλάξω πολύ καί νά καταλήξω στίς σημερινές απόψεις μου.... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχουμε εκτιμήσει ότι κάπου από το 1925 – 1935 ξεκίνα αυτή η ιστορία της έρευνας των υδρογονανθράκων οπού εκτυλίσσετε και εξελίσσετε στο 1935 – 1945 6 Αύγουστου 1945 Χιροσίμα και από το 1945 – 1955 έως και σήμερα εξελίχτηκαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Κωνσταντίνε"(η καπως έτσι)κοιτα πρωτα να απαντήσεις στο αλλο post(ξερεις εσυ)και μετα "ζήτα τα ρέστα" απο τον Σαββα!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Και το παραμύθι με τους "αντισημιτισμούς" ειπαμε οτι πλεον δεν πιανει!Καταντήσατε γραφικοί!Ή άλλως πως, σας πηρανε χαμπάρι ακόμα και οι κατσαρίδες(το αγαπημένο σας έντομο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ"

    Γιατί ρε "Κωνσταντίνε";Εσύ δηλώνεις ΕΛΛΗΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ;Η απλα "ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ";Διότι υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυριε Σαββα Καλεντεριδη,
    απο ποτε η αξιοπιστια και η βαρυτητα (σε οτιδηποτε) παιρνουν ξεχωριστους δρομους απο την αληθεια;
    Σου εχω πει και στο παρελθον οτι παντα κριτικαρω τον ευατο μου πρωτα, και μετα τους αλλους με πρωταρχικη βαση τις πραξεις του καθενος μας ειτε πολιτικες ειτε οτιδηποτε αλλο.
    "Σε καιρο σηψης και διαφθορας το να λες την αληθεια ειναι πραξις επαναστατικη" μας υπενθιμιζει ο Γιωργης Οργουελ.
    Βλεπεις οι ψυχικα ανιατοι δεν ειναι αυτοι που με την θαρραλεα γνωμη τους και τις πραξεις τους προσπαθουν να προστατευσουν αθωους ανθρωπους, αλλα αυτοι που αντιθετως υποστιρηζουν ηθικα, υλικα και με πολλους αλλους τροπους τους δολοφονους μικρων παιδιων και γυναικων.
    Εκτος πια, αν ψυχικα αρρωστοι θεωρουνται αυτοι που υπεραγαπουν την Πατριδα τους, την Θρησκεια τους, την Οικογενεια τους, τους Συνανθρωπους τους, τις Γειτονιες που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν. Εχω επισης επαναλαβει απ' αυτο εδω το βημα οτι χωρις αυτους η Τουρκια θα ηταν ενα "μηδεν εις το πηλικιον" οπως χαρακτηριστικα ανεφερθη προσφατα καποιος ανελληνιστος.

    -----------------------------------

    Μερικοι, φαινεται δεν διαβασαν την

    Επιστολη προς'
    Κωνσταντινους, Αρλεκινους, Τσιρκολανους, Καραγκιοζηδες, και λοιπους Ελληνοφωνους ρουφιανους του ισραηλ εν Ελλαδι, κρυπτομενοι η μη, σε τρυπες και υπονομους.

    Ειναι τοις πασι γνωστο η παλαι ποτε στερεοτυπη τακτικη των απολογητων των δολοφονων του Παλαιστινιακου Λαου και οχι μονον, που σε καθε διαμαρτυρια για τα εγκληματα του ισραηλ, πετανε λασπη, απειλες και βωμολοχιες, αντι να προβαλουν επιχειρηματα (αλλα που να τα βρουν), σαν τους ανωτερω αισχρους σαγιανιμ.
    Η Ελληνοφωνη "χαβρα" και οι ομοϊδεατες τους σε Αμερικη, Καναδα, Ευρωπη και Αυστραλια, οι εφευρετες των "Οπλων Μαζικης Καταστροφης" του Σανταμ, και τωρα του Ιραν, αυριο πιθανον της Αιγυπτου ή των Σαουδαραβων, μας προτεινουν σε μας τους Ελληνες με χιλετιρηδες Πολιτισμου και Ιστοριας, να ασπαστουμε τις μεθοδους που χρησειμοποιουν ανα τον κοσμο για να εφαρμοσουν τα Πρωτοκολλα τους, για να μας σεβονται οι υπολοιποι Λαοι, λεει, και μας τους Ελληνες οπως "σεβονται" το ισραηλ τους.
    Οι προδοτες καθε ανθρωπινης αξιας, που ακολουθα με τον "νεο-ναζιστη" Βολταιρο που μας υπενθιμιζει οτι, "...Ανηκουν αυτοι οι περιτετμημενοι εις την φυλην του Νεφθαλειμ ή του Ησαχαρ πολυ ολιγον με ενδιαφερει, αλλα αυτοι εν πασει περιπτωσει ειναι οι πλεον δολιοι λωποδυται οι οποιοι ποτε ερρυπαναν την επιφανειαν της Γης"..., ειναι οι ιδιοι λοιπον που μαγειρευουν γενοκτονιες αθωων λαων καθε λιγο και λιγακι ενω συναμα κλαιουν (με κροκοδειλια δακρυα) και οδυρωνται για τα 2000 χρονια της "εξοριας" και του "κατατρεγμου τους".
    Τα κολοβα φιδια των απογονων των Χριστοκτονων δεν βαζουν μυαλο.
    Προσαφατα στην Νεα Υερσεη των ΗΠΑ συνεληφθησαν ραβινοι να πουλαν νεφρα και συκωταριες. Απο κει μπορει να καταλαβη κανεις περι τινος προκειται.
    Νομιζουν οτι μπορει εσαει να εξαπατουν τον Κοσμο κατα βουληση. Νομιζουν οτι θα υπαρχουν Δαμασκηνοι ανα πασαν στιγμην οταν αρχισουν τα παραπατηματα και επελθουν τα πρωτα στραπατσα.
    Ετσι νομιζουν.

    Ειιιιιιι!!!! τρισαθλιοι και ελεεινοι χαφιεδες, στις τρυπες σας, αχρειοι! Μη βγαζετε κιχ.
    Σας ξερει ολος ο Ελληνισμος τι κουμασια ειστε!
    Διεθνως σεσημασμενοι, μεχρι κι ο Δημητριος (Τζιμης) Πανουσης σας εχει πηρει χαμπαρι.

    Συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνεχεια..

    Και για να τελειωνουμε θα πρεπει να σημιωσω οτι για να να σας λαβη η Ανθρωπωτης στα σοβαρα, αποταξατε δημοσιως το ισραηλ σας και τις γενοκτονικες μεθοδους του, παραδωστε στην Διεθνη κοινοτητα τους εγκληματιες του, σε δικη για εγκληματα εναντιον της Ανθρωπωτητας (παρομοια εκεινης των Ναζι) επιστερεψτε την Παλαιστινη στους δικαιουχους της που δεν ειναι αλλος απο τον Παλαιστινιακο Λαο, αφου προηγουμενως τον αποζημιωσετε στο επακρον για τα δεινα που του εχετε προκαλεσει, δηλωστε δημοσιως οτι θα σεβεσθε την ανθρωποτητα και δεν θα θεωρειτε εαυτους περιουσιους, επιστρεψατε ολα τα χρηματα με τους τοκους και επιτοκια που αναλογουν απο κει που τα κλεψατε, και τοτε η διεθνης κοινοτητα θα συνεδριαση για να δη αν εκπληρητε τους ορους για την αποκατασταση σας σ' αυτην. Θα υπαρξη βεβαιως μια μακρα περιοδος δοκιμης (probation period οπως λεγεται διεθνως) για να βεβαιωθη η Ανθρωπωτης οτι πραγματι επαναδιορθωθηκατε και θα ενσωματωθητε σαν χρησιμα μελη της διεθνους κοινωνιας, αλλοιωτικα θα τα ακουτε οχι μονο απο μενα αλλα απο ολους εκεινους που παρακολουθουν απο κοντα τις ηθικες αυτουργιες σας εναντιον αθωων ανθρωπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Pistevo pos oles i xores exun to dikeoma gia piriniki energia, erevna alla kamia xora pu milai gia na katastrepsi mia alli den bori na exi afto to dikeoma. To Iran diloni pos theli na katastrepsi to Israel ; afto ke mono tou aferi to dikeoma gia na exi pirinika opla.

    As afisume ta peri sionismou ke teties tritokosmikes fadasiosis ke as sovareftume. I sovares xores kitane tin amina tous ke bravo sto Iran pou me tetio apoklismo pu exi fai tosa xronia exi vali kato ta miala tis xoras tou ke proxorane me teties texnologies alla den simeni pos prepi na proxorisune gia na katastrepsune mia xora tis diethnus kinotitos ke na milane gia misos kata enos laou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επίλογος μιας και πυροδοτήσαμε την συζήτηση ,
    Πάντως τα μανουάλια του μεγάλου ναού είναι έτυμα και δεν προκύπτει σε καμιά σφαίρα της φαντασίας .
    Εμείς δεν είπαμε για σιωνισμό αλλά για τέτοιες μεθόδους, παραθέσαμε κάποια στοιχεία για να δήξουμε ότι οι έρευνες για τέτοια όπλα ήταν πόλη παλιές άσχετα αν τελικά τα κατάφεραν στην Αμερική και ήρθαν 1 και 2 οι Ρώσοι και για να δήξουμε ότι σίγουρα υπάρχουν και μυστικές υπηρεσίες που μπλέκονται σε αυτά τα συμφέροντα που ανταλλάσουν διοχετεύουν μυστικά άλλοτε εσκεμμένα και άλλοτε από αλλότριους σκοπούς προσωπικών επιδείξεων πρόσφατο ατράνταχτο παράδειγμα η Εργκένεκον που τα πλοκάμια της έφτασαν και μέχρι την Κίνα και Πακιστάν φαντασία ?ακόμα ένα αν θες παράδειγμα η εκλογές στο Ιράν για όσους αντιλαμβάνονται τι λέμε δάχτυλος CIA φαντασία?, θέλεις ακόμα ένα παράδειγμα σχέδιο ΑΝΑΝ πόσα χρήματα εκατομμύρια δόθηκαν για να πείσουν και το ερώτημα από πού έρχονται τέτοια πόσα? … με άπλα λόγια money talks και αυτή που έχουν το Χρυσάφη μπορούν να ελέγξουν τα πάντα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για το θέμα του σιωνισμού θα πρέπει να το βάλουμε σε μια άλλη καλοδεχούμενη ξεχωριστή βάση συζήτησης για να ξεδιπλώσουμε κάποιες υπερβολές και κάποιες αλήθειες που έχουν σοβαρό αντίχτυπο στην καθημερινότητα μας αλλά πίστεψε μας τέτοια thing tang zog, bilderbergs, the 300 club, CIA, ΑIPAC,opus day , prier de Zion,free masons, Ναιτες, Μακεδών-ίδει που τους μίλησε ο θεός οπού όλοι προερχόμαστε από αυτό το είδος, Ναζί-illuminati-ηλιολάτρες , κουμμουνιστικές, μη κυβερνητικές οργανώσεις μεγάλη τέχνη και αυτό …και άλλες τέτοιες ιδεολογίες κτλ υπήρχαν πριν γεννηθούμε και θα υπάρχουν και μετά αφότου θα έχουμε πεθάνει πίστεψε μας τέτοια close society μυστικιστικές οργανώσεις υπήρχαν και στην αρχαία Ελλάδα και καθόριζαν τις εξελίξεις (Δωδώνη ,μάχη φιλοσόφων, σπαρτιατικός μυστικισμός κτλ)η αν δεν κατάφερναν να της καθορίζουν και να τις υλοποιούν σε μεγάλο βαθμό και με βάση χρονοδιαγράμματος 50 χρονιά και 100 χρονιά πάντα κατάφερναν σίγουρα να χαράξουν γραμμές και δρόμους που οδηγούντο τα τεκταινόμενα για τους δικούς τους φιλόδοξους σκοπούς και στόχους … σε εκθέσεις του ΟΗΕ πάντως καλύπτονται πλήρως τέτοια club. Τελικά είναι φαντασία ?
    * συμφωνούμε πάντως με το ως το πώς χρησιμοποιείς τέτοια πυρηνική δύναμη και καλό είναι να υπάρχει σε όλες τις χώρες ,αλλά πολύ φοβόμαστε διότι όταν ένας επιστήμονας δηλώνει ότι τα κουμπιά βρίσκονται σε κυνικούς ανθρώπους Αχματινετζαν – Νετανιάχου και Μπους ο κάθε εξής, και επίσης όταν δεν έχεις σοβαρότητα βλέπε Τσερνομπίλ και υποδομές τότε που πάει το Πακιστάν το Ιράν, η Β . Κορέα με τα βιοχημικά της , Ινδία , .. και ποιανού είναι η εύθηνη ?που έχουν τέτοια όπλα ?οι παραθετουμένες χώρες? μήπως και η ίδια η διεθνής κοινότητα ?μήπως και το ίδιο το Ισραήλ? μήπως και η Ρωσία? και η Αμερική? και όλοι η Ευρώπη? Και στο τέλος το είπες και μόνο σου το μαχαίρι μπορεί να σκοτώσει αλλά και να κόψη το ψωμί και εξηγούμε αν , αν είχαμε την παγκοσμιοποίηση (north American union, south American union , Africa union , European union Μidle east union ,Asia union , Russia union and east Asia union) αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο καλό αλλά και μπορεί και να εξελίχθη και σε μια παγκόσμια τυραννία άρα εξαρτάτε τελικά τι προθέσεις έχουμε και τι θέλουμε να κάνουμε για το μέλλον τον παιδιών μας και της ανθρωπότητας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μίνω, ένας Χανιώτης δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν. Είναι γνωστό και σου το έχω ξαναγράψει, το τι κάνατε στους Εβραίους κατά την Κατοχή. Τους δίδατε εν ψυχρώ στου Γερμανούς, κάτι που δεν έγινε σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας. Άλλωστε και οι περισσότεροι δοσίλογοι στην Κρήτη Χανιώτες ήταν. Το διαβόητο «Τάγμα Ελευθέρων Σκοπευτών» του επίσης διαβόητου δολοφόνου Schubert, από Χανιώτες βαρυποινίτες απαρτιζόταν, τους οποίους οι Γερμανοί έβγαλαν από τις φυλακές.
    Ξέροντας τι κουμάσια είστε, δεν έχω καμμία διάθεση να μπω σε διάλογο μαζί σου.

    Νομίζω ότι ο κ. Καλεντερίδης έχει στόμα να απαντήσει και δεν χρειάζεται συνηγόρους και δη σαν κι εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κωνσταντίνε
    αν δεν μπορεσα να σε προστατέψω από βρισιές και αοφρισμούς, έχω την ευθύνη που αναλογεί ως διαχειριστής.
    Όσον αφορά τυος χανιώτες, αν υπήρχαν κάποιοι, λίγοι ή πολλοί που κατέδωσαν εβραίους στους γερμανούς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να θεωρούε όλους τους χανιώτες συνεργάτες των γερμανών. Άλλωστε, υπήρχαν πολλοί εβραίοι δοσίλογοι και καταδότες εβραίων στην ίδια τη ναζιστική Γερμανία.
    Αυτό τί σημαίνει, ότι θα λέμε όλους τυος εβραίους καταδότες των αδελφών τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σάββα,

    Κοίταξε εδώ και με κρίση αγαθού ανδρός, όπως πιστεύω ότι είσαι, πες μου αν το υβρεολόγιο που δέχτηκα ήταν δικαιολογημένο.

    Έχω πολλάκις εξηγήσει ότι, όπως κι εσύ, δεν συνδέω τις όποιες στραβές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ, ή ακόμη και πράξεις φανατικών (παντού υπάρχουν φανατικοί) Εβραίων, με το αλλοπρόσαλλο αντισημιτικό μένος που διαχέουν μερικοί, τύπου Μίνως, εδώ μέσα και το οποίο είναι ρατσισμός. Υπάρχουν Εβραίοι, μέσα και έξω από το Ισραήλ, που εκφράζουν ανοικτά την διαφωνία τους με και παίρνουν αποστάσεις από τις ακρότητες των κυβερνήσεων του Ισραήλ.

    Οσάκις μίλησα για το Ισραήλ θετικά, αυτό το έκανα, διότι ειλικρινά τους αναγνωρίζω ότι:
    α) Κατάφεραν να επιζήσουν 2000 χρόνια στην διασπορά, χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους.
    β) Κατάφεραν να κάνουν το κράτος τους, παρά τις αντιρρήσεις κυρίως της Αγγλίας (η Αμερική ήταν μάλλον αμέτοχη, αλλά δεν τους υποστήριζε κιόλας)
    γ) Πολέμησαν γενναία και κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με 30πλάσιους εχθρούς.

    Τα παραπάνω μπορούν και πρέπει να γίνουν παράδειγμα πατριωτισμού στον καθένα μας και ειδικά σ' εμάς που έχουμε καταντήσει περίγελος ακόμη και των Σκοπιανών.

    Όσον αφορά στους Χανιώτες, επίτρεψέ μου να γνωρίζω μερικά πράγματα καλύτερα από σένα, διότι είμαι Κρητικός και τα πράγματα αυτά εξηγούν τον αντισημιτισμό και του Μίνωος, ο οποίος προσβάλλει το κρητικό φιλότιμο και την κρητική φιλοξενία. Ενώ σε όλη την Ελλάδα οι Εβραίοι προστατεύθηκαν ακόμη και με κίνδυνο της ζωής των κατοίκων (η δράση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασής Ελλάδος κυρού Δαμασκηνού είναι γνωστή, αλλά και του Άγγελου Έβερτ, τότε Αστυνομικού Διευθυντού Αθηνών), οι Χανιώτες τους "έδιδαν εν ψυχρώ στους Γερμανούς και τους ξεπάστρεψαν κυριολεκτικώς. Τα Χανιά είχαν πολλούς Εβραίους κι έχουν ακόμη συνοικία που ονομάζεται "Εβραϊκή".
    Επίσης, δεν γνωρίζω αν ξέρεις ποιοι ήσαν οι "Σουμπερτιανοί", τα καθάρματα που πλαισίωναν τον (μικρασιατικής καταγωγής) Γερμανό δολοφόνο Schubert, για τους οποίους έγραψα παραπάνω. Άσε καλύτερα, διότι η όλη ιστορία βρωμά πολύ άσχημα και δεν τιμά καθόλου τους Χανιώτες.

    Δεν ζήτησα καμμία προστασία (αυτό έλειπε δα!), απλώς ζήτησα το δικαίωμα να μπορώ να εκφράζω την γνώμη μου, χωρίς να έχω τους γνωστούς "Μίνωες" (οποία προσβολή για το όνομα!) να με καθυβρίζουν. Επιχειρήματα και όχι ύβρεις ζητώ και σοβαρό διάλογο.

    Όταν κάποιος για οπιαδήποτε αιτία χρησιμοποιεί ύβρεις, καλό θα ήταν να διαγράφονται. Ας μην το κάνουμε αλάνα εδώ μέσα. Αν διαφωνείς με κάτι από τα παραπάνω, ευχαρίστως να το διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κωνσταντίνε
    στα Χανιά υπήρχε συνοικία που ακόμα και σήμερα λέγεται εβραϊκή, δεν γνωρίζω όμως πόσοι εβραίοι κατοικούσαν εκεί κατά τη διάρκεια της κατοχής.
    Πάντως, από μια απογρφή του πληθυσμού της Κρήτης που έχω στα χέρια μου, στα 1900 η Κρήτη είχε 269.319 χριστιανούς, 33.496 μουσουλμάνους, 728 εβραίους και 6.113 αλλοδαπούς, στην πλειοψηφία τους ευρωπαίους.
    Άρα, ολόκληρη η Κρήτη, στια αρχές του 20ού αιώνα είχε συνολιικά 728 εβραίους.
    Πόσοι ήταν στα Χανιά, για να έχουμε ένα φαινόμενο το οποίο θα μπορύσε να χαρακτηρίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους;
    Για να μην παρεξηγηθούμε και έναν άνθρωπο να κατέδωσε κάποιος χανιώτης, είναι εγκληματικό.
    Όμως, επειδή το θέτεις με το συγκκεριμένο τρόπο, οι αριθμοί έχουν τη σημασία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σάββα,

    Στην Θεσσαλονίκη προπολεμικά ζούσαν 65.000 Εβραίοι, δηλ. περίπου το 1/7 του πληθυσμού. Κανένας δεν κατηγόρησε τους Θεσσαλονικείς ότι τους "έδωκαν".
    Λες εσύ να μην υπήρξαν και στην Θ/νίκη παρόμοια κρούσματα; Στην Αθήνα;
    Γιατί, λοιπόν, οι Χανιώτες έβγαλαν αυτή την φήμη;

    Τελικά, επί της ουσίας, που είναι η πρώτη φράση της προηγούμενης εγγραφής μου, δεν είπες τίποτε. Εγκρίνεις τα σχόλια που έγιναν εκεί; Ποιοι είναι αυτοί οι αυτόκλητοι κατήγοροι-υβριστές ανθρώπων που δεν γνωρίζουν; Σε τι χρησιμεύει ο "μετριασμός σχολίων", αν ο καθένας μπορεί να βρίζει κατά το δοκούν; Είμαι από τους πρώτους ίσως που έγραψαν εδώ μέσα και θυμάμαι ότι τότε σχολιάζαμε σοβαρά, με επιχειρήματα και προπαντός με σεβασμό στον συνομιλητή. Τραμπούκους, που να "την πέφτουν" σε κάποιον, επειδή δεν συμφωνούν μαζί του, χρησιμοποιώντας ad hominem επιθέσεις αντί επιχειρημάτων, δεν είχαμε. Τότε ήλεγχες εσύ το ιστολόγιο, όμως, κι αυτό κάνει την διαφορά. Κάποιοι έχουν ξεσαλώσει εδώ μέσα και νομίζουν ότι το ιστολόγιο είναι τσιφλίκι του πατέρα τους. Και το έχουν κάνει με την ανοχή των διαχειριστών.

    Δεν πειράζει. Εγώ θα συνεχίσω να γράφω, όποτε θέλω και ό,τι θέλω, χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να δίνω λογαριασμό στο κάθε φαιδρό υποκείμενο που καραδοκεί να βγάλει τα απωθημένα του. Αν εσύ δεν θέλεις να γράφω, δεν έχεις παρά να μου το πεις.
    ΤΕΛΟΣ.-

    ΥΓ: Ίσως είναι καλό που δόθηκε η ευκαιρία να λεχθούν ορισμένα πράγματα, διότι νομίζω ότι δεν πρέπει τούτο το ιστολόγιο να καταντήσει όπως κάποια άλλα, τα οποία δεν θέλω τώρα να κατονομάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.