18/10/09

Ισραήλ: Αλυσίδα καφετεριών σταμάτησε την πώληση τουρκικού καφέ

Μία μεγάλη ισραηλινή αλυσίδα καφέ αποφάσισε να σταματήσει την πώληση τουρκικού καφέ έπειτα από τη διπλωματική ένταση που παρατηρήθηκε στις σχέσεις της Άγκυρας και του εβραϊκού κράτους, δήλωσε ένας από τους διευθυντές της.Από την πλευρά του, ο διευθυντής του συμβουλίου της επιχείρησης της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El-Al, Γιόσι Λέβι, έκανε σήμερα έκκληση για μποϊκοτάζ των τουρκικών τουριστικών θερέτρων.


Μετά τη διπλωματική ένταση που παρατηρήθηκε στις σχέσεις της Άγκυρας και του εβραϊκού κράτους.
Μία μεγάλη ισραηλινή αλυσίδα καφέ αποφάσισε να σταματήσει την πώληση τουρκικού καφέ έπειτα από τη διπλωματική ένταση που παρατηρήθηκε στις σχέσεις της Άγκυρας και του εβραϊκού κράτους, δήλωσε ένας από τους διευθυντές της.

«Αποφασίσαμε να σταματήσουμε να πουλάμε τον «καφέ Ιστανμπούλ», τη δική μας σπεσιαλιτέ του τουρκικού καφέ, έως ότου διευθετηθούν τα πράγματα» δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Y-Net ο Μάικλ Στεγκ, διευθυντής μάρκετιγκ της αλυσίδας καφέ Ilan.

«Ο καθένας μπορεί να αντιδρά με τον τρόπο του, είναι η δική μας μικρή συμβολική συμμετοχή», εξήγησε.

Το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν σφυρηλατήσει στενούς οικονομικούς δεσμούς αφότου υπέγραψαν μία στρατιωτική συμφωνία συνεργασίας το 1996. Ωστόσο οι σχέσεις τους πρόσφατα υποβαθμίστηκαν έπειτα από τον πόλεμο στη Γάζα, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του συμβουλίου της επιχείρησης της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El-Al, Γιόσι Λέβι, έκανε σήμερα έκκληση για μποϊκοτάζ των τουρκικών τουριστικών θερέτρων.

«Θα πούμε στα συμβούλια των κυριότερων ισραηλινών επιχειρήσεων να συστήσουν στους υπαλλήλους να μποϊκοτάρουν την Τουρκία κατά τις προσεχείς διακοπές του Πεσάχ», του εβραϊκού Πάσχα, που αρχίζει στις 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιον, η απόφαση για μποϊκοτάζ μπορεί να αφορά περίπου 80.000 Ισραηλινούς τουρίστες. Τα τουρκικά τουριστικά θέρετρα είναι πολύ δημοφιλή στους Ισραηλινούς.

Γκιουλ: «Θα επικρίνουμε με θάρρος το Ισραήλ»
Η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί κριτική με «θάρρος» στον ισραηλινό σύμμαχό της εάν εμπλακεί σε «λάθη», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, συνεχίζοντας τη λεκτική κονταρομαχία ανάμεσα στις δύο χώρες κυρίως γύρω από την κατάσταση στη Γάζα.

Η Τουρκία είναι μία από τις «λίγες» χώρες που έχουν καλές σχέσεις τόσο με τις αραβικές χώρες όσο και με το Ισραήλ, υπογράμμισε στη διάρκεια μιας συνέντευξης στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι TRT.

«Όμως αυτό δεν σημαίνει πως η Τουρκία δεν θα υψώσει τη φωνή της εναντίον των λαθών εάν γίνουν. Κανείς δεν πρέπει να σκεφθεί πως η Τουρκία θα παραμείνει σιωπηλή», υπογράμμισε, χωρίς να πει ποια είναι τα λάθη αυτά.

Ο Γκιουλ αναφερόταν προφανώς στη μαζική και εξολοθρευτική στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα το χειμώνα, η οποία επικρίθηκε έντονα από την Τουρκία. Ο αρχηγός του κράτους υπεραμύνθηκε της θέσης της τουρκικής κυβέρνησης, της οποίας αποτελούσε μέλος προτού εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα το 2007.

Η Τουρκία ασκεί κριτική με «θάρρος» στην πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων, αλλά «όχι με τρόπο που να κλονίζει τα θεμέλια» των διμερών σχέσεων, εκτίμησε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.kathimerini.gr

5 σχόλια:

  1. Όσο κι αν η "Καθημερινή" έχει ξεπέσει, μου κάνει εντύπωση να χρησιμοποιεί τον όρο "εβραϊκό κράτος". Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εβραϊκό έθνος, εβραϊκή γλώσσα ναι, κράτος όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας γίνει σε όλους μας παράδειγμα, το πώς αντιδρά κανείς, όταν τον προκαλούν.

    Εμείς δεχόμαστε καθημερινά παραβάσεις και παραβιάσεις του αναερίου και θαλασσίου χώρου μας, υπερπτήσεις νησιών μας, αλλά πέρα βρέχει. Η ελληνική αγορά έχει κατακλυσθεί από τουρκικά εμπορεύματα. Αλλά μόνον αυτό; Το ελληνικό κράτος αγοράζει ανταλλακτικά πολεμικών αεροσκαφών από την Τουρκία!!!

    Μήπως χάριν της εύρυθμης λειτουργίας των business, δεν κυκλοφορούν προϊόντα με χώρα προελεύσεως την ... "Μακεδονία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς είμαστε ειδική περίπτωση. Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο. Λίγη υπομονή. Με τη νέα κυβέρνηση επισπεύδεται (ευτυχώς) η εκκαθάριση με απορρόφηση του ελληνικού κράτους και του έθνους από τους αγγλοαμερικάνους, μετά βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ neotera

    Η σειρά είναι η εξής:

    α) Διάλυση του ελληνικού έθνους δια της αθρόας λαθρομεταναστεύσεως και αφελληνισμός, δηλ. εξάλειψη πατριωτισμού/εθνικισμού, δια της συστηματικής πλύσεως εγκεφάλου από την νεοταξική αριστερά.

    β) Υπαγωγή της Ελλάδας στην σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Ουσιαστικά, γυρίζουμε στο προ του 1821 καθεστώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισραήλ: Αλυσίδα καφετεριών σταμάτησε την πώληση τουρκικού καφέ."
    Χέστηκε η Φατμέ στο (απ' αυτό) τζαμί.
    Τι μπούρδες είναι αυτές;
    Μήπως είχε ποτέ καφέ η τουρκία;
    Τσάι πίνουν σε μικρά ποτηράκια.
    Ο Καφές ο Ελληνικός που πίνουμε και πίνουν κι αυτοί είναι Αραβικό ς.
    Αλλά οι κολλητοί τους (μπορεί και πρώην κολλητοί) Ισραηλίτες τον ονομάζουν έτσι, όπως κακώς και άλλες χώρες στα βαλκάνια.
    " Έλληνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.