8/10/09

Ήταν μεγαλοπρεπής η επιστροφή του

Θυμόμαστε περισσότερο τον Παπανδρέου σαν σε εκείνη την φωτογραφία. Πέρασε στη μέση του κύκλου και χόρευε ζεϊμπέκικο. Οι ευρισκόμενοι γύρω του, του κρατούσαν ρυθμό. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Ισμαΐλ Τζεμ. Ο Παπανδρέου είναι ψηλόλιγνος. Του ταιριάζει να χορεύει ζεϊμπέκικο. Δεν μπορούν να κτίζονται και πολλές φιλίες στην πολιτική, αλλά το κατάφερε και αυτό. Είχε μια πολύ ιδιαίτερη φιλία με τον Ισμαΐλ Τζεμ. Μια φιλία πολύ στενή. Και μάλιστα παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε πάρα πολλά πολιτικά θέματα.


Όταν ο Τζεμ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και πέθανε πήγε στην κηδεία του ο Παπανδρέου. Φύτεψε ένα δεντράκι στον τάφο του. Όταν την βραδιά που πέρασε ανακοινώθηκε ότι ήταν ο βέβαιος νικητής των εκλογών, μπορούσε να διαβάσει κανείς την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Ήταν ολοφάνερο ότι ζούσε μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Ύστερα ήταν η σειρά των σκηνών από τα ντοκιμαντέρ. Γυμνάζεται, λέει, τα πρωινά φορώντας κοντό παντελονάκι και αθλητικά παπούτσια και τρέχει. Η εκλογική του νίκη έγινε πρώτη είδηση στα κανάλια όλου του κόσμου.

Είχε έρθει στην Κύπρο κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν. Έμενε στο ξενοδοχείο Χίλτον. Και είχε ραντεβού μαζί μας. Εκεί γνωριστήκαμε. Ο δάσκαλος Αρίφ και εγώ (πήγαμε) μαζί με τους Ελληνοκύπριους φίλους. Συζητήσαμε για το δημοψήφισμα. "Δεν θα βγουν δύο ναι από αυτές τις κάλπες", του είπα. Ίσως και να σάστισε που μιλούσα με τόση βεβαιότητα. Τότε αποκαλούνταν "απαισιόδοξοι" όποιοι μιλούσαν με αυτό τον τρόπο. Εκείνος δεν το είπε αυτό. "Καλά, τι πρέπει να κάνουμε;" ρώτησε. Και εγώ είπα το εξής: "Βοηθήστε τους Τουρκοκύπριους να αποκτήσουν ξανά τα συνεταιρικά τους δικαιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πιέστε την κυπριακή κυβέρνηση πάνω σε αυτό το θέμα". Ο Παπανδρέου ήταν ανθρώπινος και θετικός. Αλλά φαίνεται πως και εκείνος ήταν αισιόδοξος για το δημοψήφισμα που θα διεξαγόταν. Μου το είχε πει ξεκάθαρα ένας βουλευτής από το κόμμα του. Ήταν ενθουσιασμένοι σαν να είχαμε φτάσει στο τέλος του κυπριακού προβλήματος. Άραγε να τους είχαν ξεγελάσει και αυτούς οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι;

Μήπως η εκλογή του Παπανδρέου θα επηρεάσει την διεξαγόμενη διαδικασία στην Κύπρο; Δηλαδή, μήπως αυτός ο γερόλυκος της πολιτικής μπορεί να αλλάξει το κλίμα που δημιουργήθηκε αυτή την στιγμή στις διαπραγματεύσεις εναντίον των Ελληνοκυπρίων και υπέρ της Τουρκίας; Δεν νομίζω.

Άλλωστε, η κυβέρνηση Καραμανλή πριν από αυτόν έκανε ό,τι ήταν να κάνει. Πρότεινε την κατάργηση των εγγυήσεων, την αποστρατικοποίηση κλπ. Δηλαδή, η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποσύρει από το νησί όλα τα στρατεύματά της. Όμως, το απορρίπτει η τουρκική πλευρά αυτό.

Τι να κάνει ο Παπανδρέου; Μήπως θα κάνει κάποιο βήμα απλά και μόνο για να την ικανοποιήσει και να υπάρξει λύση; Κοντολογίς, δεν έχει στα χέρια του και πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κατάσταση στην Κύπρο. Επίσης, δεν νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσει το χαρτί της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας. Δεν είναι υποστηρικτής της τήρησης σκληρών στάσεων. Δεν ταιριάζει στην ήπια και φιλειρηνική του πολιτική αυτό. Ξέρει ότι δεν θα μπορέσει να φτάσει πουθενά τιμωρώντας την Τουρκία κατά την πορεία ένταξής της στην ΕΕ.

Άλλωστε, δεν ήταν η Κύπρος ο βασικός παράγοντας που επηρέασε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Η οικονομία ήταν. Η ενασχόληση στην Ελλάδα με την Κύπρο βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι στην Τουρκία. Η κοινωνική ευημερία και η οικονομία ξεπέρασε εδώ και πολύ καιρό αυτό το "εθνικό" πρόβλημα. Οι Ελληνοκύπριοι ηγέτες παραπονιούνται πολύ γι' αυτή την κατάσταση ειδικά το τελευταίο διάστημα. Παραπονιούνται ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται και πολύ γι' αυτούς και προσπαθούν να την σύρουν πιο πολύ μέσα στο πρόβλημα. Δηλαδή, η κατάσταση είναι αντίθετη με τη δική μας. Εμείς προσπαθούμε να σωθούμε από το να γίνουμε λιώμα κάτω από το βάρος της Τουρκίας, ενώ εκείνοι θέλουν να νιώθουν το βάρος της Ελλάδας. Εμείς κουραστήκαμε να μας διοικούν με οδηγίες. Εκείνοι περιμένουν οδηγίες.

Έστω και αν δεν έχει τη δύναμη να επηρεάσει πολύ το Κυπριακό σε αυτό το στάδιο, ο Παπανδρέου είναι μια θετική προσωπικότητα στην πολιτική. Η επιστροφή του ήταν μεγαλοπρεπής.

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Κωδικός άρθρου: 900815
ΠΟΛΙΤΗΣ - 07/10/2009, Σελίδα: 13

21 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..
    ΕΙΜΑΙ Ο ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ,ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΟΠΩΣ........ Ο ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ.....

    Ο Βίκτωρ Ουγκώ τραγουδά και αυτός σε μια σειρά ποιήματα: «Κανάρης», «Τα κεφάλια του Σεραγιού», «Παιδί της Χίου», «Ενθουσιασμός». Στους τέσσερις πρώτους στίχους του «Ενθουσιασμού» μας δίνει το πάθος ενός λαού που ορθώθηκε να σπάσει τις αλυσίδες:


    "Στην Ελλάδα! Στην Ελλάδα! Γειά σας όλοι! Πρέπει να φύγουμε!
    Πρέπει, ύστερα από τόσο αίμα που έχυσε ο μαρτυρικός αυτός λαός,
    Να τρέξει τώρα το τιποτένιο αίμα των δημίων!
    Στην Ελλάδα, ω φίλοι μου! Εκδίκηση! Λευτεριά!"

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ: ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ...(ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν πας στον πόλεμο δεν πυροβολείς εναντίων ανθρώπων αλλά εναντίων στολών. Όταν σκοτώνεις κάποιους αυτοί οι κάποιοι δεν είναι άνθρωποι αλλά είναι στρατιώτες του αντιπάλου. Δεν έχουν πρόσωπα δεν έχουν οικογένεια. Δεν τους γέννησε μάνα. Δεν έχουν αίμα. Δεν έχουν τίποτα. Είναι απλά μηχανές τις οποίες πρέπει να καταστρέψεις για να μην καταστρέψουν την δική σου χώρα την δική σου οικογένεια να σκοτώσουν την δική σου μάνα να σκοτώσουν τα δικά σου παιδιά. Αυτός είναι ο πόλεμος. Όλων μας οι οικογένειες στον εμφύλιο ήταν σε κάποιο από τα δύο στρατόπεδα. Σε ορισμένες οικογένειες υπήρχαν δύο ή περισσότερα μέλη και στα δύο στρατόπεδα. Όταν πατούσαν την σκανδάλη πιθανότατα να τους περνούσε από το μυαλό ότι μπορεί να σκοτώσουν τον αδερφό τους απέναντι. Αλλά δεν είχε σημασία τι τους περνούσε απ’ το μυαλό αλλά το ότι πατούσαν την σκανδάλη. Δυστυχώς οι προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στα κράτη είναι μια ανοησία που πιάνει σε πολιτισμικά υπανάπτυκτους λαούς όπως οι Τούρκοι. Ευτυχώς για μας έχει πολύ λιγότερη σημασία απ’ αυτήν που της δίνουν οι πολιτικοί μας οι οποίοι μέσα στην περιφρόνησή τους για την νοητική κατάσταση του λαού που κυβερνούν νομίζουν ότι είναι σημαντικά για μας όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειαζεται με το καλημερα να κολλαμε ταμπελες στο κουτελο μας, κι ας ειμαστε απογοητευμενοι κι ας εχουμε πικριες κι ας μας εχουν προδωσει.
    Ουτε εκδικητικο πνευμα, ουτε πισωγυρισμετα χρειαζονται, ουτε βαρυγδουπες δηλωσεις.
    Αυτο το υφος θυμιζει τον εκτελεστη που συστηνεται στο θυμα του πριν το αποτελειωσει.
    Η ελπιδα, η αισιοδοξια και η επαγρυπνιση ειναι αυτο που μας χρειαζεται.
    Γιατι το συναισθημα σκοτωνει την λογικη.

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ κάνω περιήγηση στην σελίδα ο μικρός μου γιός που δεν έχει πάει σχολείο σήμερα βλέπει την φωτογραφία του gefry,να χορεύει ζειμπεκικο, και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος.

    γιος:α... μπαμπά αυτήν την φωτογραφία την έχω ξαναδεί,στον φάκελο οι εικόνες μου.

    μπαμπάς: ναι παιδί μου, την έχω αποθηκεύσει.

    γιός: μπαμπά αυτός δεν είναι ο καινούργιος πρωθυπουργός;;;

    μπαμπάς: ναι παιδί μου.

    γιός: και με ποιούς χωρεύει;

    μπαμπάς:.....με τούς Τούρκους παιδί μου......

    το παιδί παίρνει ένα παράξενο έκπληκτο βλέμμα,και αρχίζει να γελά.....

    μπαμπάς:γιατί γελάς παιδάκι μου;

    γιός(συνεχίζοντας το γέλιο):καλά βρε μπαμπά,χωρεύει με τους τούρκους και έγινε πρωθυπουργός;;

    Πείτε μου τι να απαντήσω στον 9χρονο γιό μου;;;

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ορκίστηκε με το αριστερό χέρι στο Ευαγγέλιο; Δεν βρέθηκε κανείς, του αρχιεπισκόπου συμπεριλαμβανομένου, να του υποδείξει να βάλει το δεξί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξανδρος
    "Η ελπιδα, η αισιοδοξια και η επαγρυπνιση ειναι αυτο που μας χρειαζεται"

    Κοίτα σε παρακαλώ στο σχόλιο της
    30 Σεπτέμβριος 2009 3:12 μμ,
    Δεν κολάω καμιά ταμπέλα,το σχόλιο είναι σαρκαστικό.
    Δηλαδή αυτοί που αγαπούν την πατρίδα τους είναι φασίστες σαν τον Β.Ουγκώ...

    "Αυτο το υφος θυμιζει τον εκτελεστη που συστηνεται στο θυμα του πριν το αποτελειωσει."
    Κοίτα το σχόλιο μου στις
    2 Οκτώβριος 2009 3:16 μμ

    "Γιατι το συναισθημα σκοτωνει την λογικη."
    Αυτό από που το έχεις δει;;;;;;;;;
    δεν είναι έτσι, αλλά δεν μπορώ να ξεκινήσω τέτοια συζήτηση τώρα...ας ενημερωθούμε,και ας βιώσουμε "πράγματα"....
    ΣΥΓΝΩΜΗ..

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ
    ΥΓ: Δεν ξέρω αν θα πρέπει να απολογούμαστε σε όποιον δεν έχει διαβάσει άλλα σχόλια ,και κρίνει χωρίς.......να έχει άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ¨Εμείς προσπαθούμε να σωθούμε από το να γίνουμε λιώμα κάτω από το βάρος της Τουρκίας, ενώ εκείνοι θέλουν να νιώθουν το βάρος της Ελλάδας. Εμείς κουραστήκαμε να μας διοικούν με οδηγίες. Εκείνοι περιμένουν οδηγίες.¨
    ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

    Μου έκαναν εντύπωση αυτά που αναφέρει ο ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ και με προβλημάτισαν.
    Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απάντησε οτι είναι με τους ΄Ελληνες όταν τον ρώτησαν αν είναι Ρωσόφιλος ή Αγγλόφιλος. Δηλαδή αγώνας χωρίς ξένα δεκανίκια.
    Οι Έλληνες της Κύπρου, Οι Έλληνες του Πόντου και Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου πρέπει να διεκδικήσουν μόνοι τους τα δίκαια τους χωρίς τα δεκανίκια του κράτους της Αθήνας. Με λύπη διαπιστώνουμε οτι το κράτος της Αθήνας αρέσκεται να ξεπουλά διάφορα κομμάτια της Ελλάδας.
    Πρέπει οι Έλληνες Κύπριοι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν καμία βοήθεια από τους πολιτικούς της Ελλάδας. Δεν πρεπει να επαναλάβουν τα ίδια λάθη που έκαναν το 1974.
    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η λογική και το συναίσθημα είναι σαν τον ήλιο με το φεγγάρι όταν το ενα ανατέλλει το άλλο δύει...
    Ομως στην Ελλάδα γεννήθηκε η φράση
    ''Παν μέτρον άριστον''
    Χρειάζεται λογική για να μπορεσείς να καταλάβεις ότι το πρόβλημα σου δεν θα γίνει ποτέ πρόβλημα κάποιου άλλου για να το λύσει.
    Χρειάζεται λογική για να κατανοήσεις ότι οι Τούρκοι διεκδικούν και εσύ πρέπει να υπερασπιστής.
    Χρειάζεται λογική για να καταλάβεις ότι υπέρασπίζομαι δεν σημαίνει πάντα υποχωρώ.
    Χρειάζεται λογική για να κατανοήσεις ότι στην διπλωματία δεν υπάρχουν φιλίες και ζεμπεκιές , υπάρχουν προβλήματα και λύσεις , υπάρχει δέχομαι και απορρίπτω, υπάρχει σου δίνω αλλά θα πάρω.
    Χρειάζεται λογική για να πολεμήσεις την στολή και όχι τον άνθρωπο ...

    Χρειάζεται όμως συναίσθημα για να νιώσεις την αγάπη για την πατρίδα .
    Χρειάζεται συναίσθημα για να πεις δίνω την ζωή μου για τα παιδιά μου.
    Χρειάζεται συναίσθημα για να πεις Εμείς και όχι Εγω.
    Χρειάζεται συναίσθημα για να μη ξεχάσεις με τι χρώμα βάφτηκε το χώμα της Ελλάδος .
    Χρειάζεται συναίσθημα για να δακρύσεις μπροστά σε αυτό το πανί που άλλοι καίνε, άλλοι λένε να το πάρει ο αέρας.
    Μα πάνω απο όλα χρειάζεται συναίσθημα για να είσαι Πατριώτης και Ελληνας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ΕΥ,ΑΓΓΕΛΕ

    σε καταλαβαίνω και συμφωνώ μαζί σου.
    Αυτό που λένε "Από μικρό κι από τρελλό".
    Κάτι παρόμοιο έπαθα κι εγώ όταν κατέβαινα με λεωφορείο στο κέντρο με τον 4χρονο γιό μου. ΝΑΙ 4 ΧΡΟΝΩΝ. Ολοι φυσικά μιλούσαν οτιδήποτε άλλο από Ελληνικά.
    Αυτή είναι η κοινωνία που μας θέλουν ως μέλη της οι κ.κ. Τζέφρυ, Παπαρήγα και κ. Τσίπρας.
    Και μου λέει ο μικρός.
    "Μπαμπά γιατί κανένας δεν μιλάει τη γλώσσα μας ;"
    Και πείτε μου εσείς τι να του πω τώρα. Είναι κάτι που το βλέπαμε κι εμείς αλλά δεν συνειδητοποιούσαμε τη σημασία του.
    Τι λέτε όλοι εσείς φίλοι πολυπολιτισμικοί παπ..ρες. Του άρεσε του παιδιού ;
    Απο μικρό κι από τρελλό που λέμε.......

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει, τακιμιάσανε τα ψιλοεβραιόπουλα...Τζεμ και γιωργάκης. Ο διεθνής σιωνισμός καλά κρατεί και μπράβο τους. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ

    ΟΤΙ ΩΡΑΙΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ

    ΠΟΙΗΜΑ


    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΩΡΑΙΑ!!!!!!!
    ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΖΩ ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ..........
    ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!!!!!!!

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ:
    ΑΠΕΙΡΑ ΕΥΓΕ!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ: ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είναι, απλό η λογική πρέπει να προηγείται του συναισθήματος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. { "Καλά, τι πρέπει να κάνουμε;" ρώτησε. Και εγώ είπα το εξής: "Βοηθήστε τους Τουρκοκύπριους να αποκτήσουν ξανά τα συνεταιρικά τους δικαιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Πιέστε την κυπριακή κυβέρνηση πάνω σε αυτό το θέμα". }



    ρε Σενέρ , για να αποκτήσουν οι Τουρκοκύπριοι ξανά τα συνεταιρικά τους δικαιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως λες,πρέπει να αποχωρήσει ο εισβολέας τουρκικός στρατός και οι έποικοι και τότε να ξαναγυρίσουμε στο 1960.Άρα την τουρκική κυβέρνηση πρέπει να πιέσει ο Γιώργος, όχι την κυπριακή.Αποφάσισε τι θέλεις,γιατί αν θέλεις να ξαναγίνετε κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Γιώργος δεν σε βοηθάει,ο Γιώργος θέλει το σχέδιο Ανάν που καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία και χαρίζει την Κύπρο στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 4:25 έχεις απολυτο δίκιο απλά στην ζώή πάντα πρέπει να επιλέγεις με βάση ένα απο τα δύο.
    Αν πρυτανεύει πάντα η λογική και έπεται το συναίσθημα τότε δεν κάνεις μεγάλες θυσίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ "ΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ" ΞΕΚΟΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.
    ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;
    ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ, ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ ( ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΜΑΡΞ ΟΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ) ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ. ΜΙΑ ΧΙΜΜΑΙΡΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΚ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
    ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ, ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ.
    ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΓΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ.
    ΆΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν πρυτανεύει πάντα η λογική και έπεται το συναίσθημα τότε δεν κάνεις μεγάλες θυσίες...

    ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,ΚΑΙ ΕΔΩ.....ΚΑΙ ΕΚΕΙ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ...
    ΟΧΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Α...ΣΥΓΝΩΜΗ...ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο σου Χριστίνα, έχεις απόλυτο δίκιο.Η λογική είναι αυτή που πρέπει να μπαίνει μπροστά, αλλά ας μου πει κάποιος που διαφωνεί για την σπουδαιότητα του συναισθήματος,ποιο από τα δύο να έβαλε μπροστά ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες,ο Δαβάκης στα βουνά της Ηπείρου,ο Αυξεντίου,ο Παλληκαρίδης,ο Γεωργιάδης στην Κύπρο,ο Γλέζος σην Ακρόπολη, ο Κολοκοτρώνης,ο Κανάρης και τόσοι άλλοι και έκαναν μια πατρίδα για όλους εμάς;Ποιο άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό περίπου, αλλά όχι ακριβώς, αναρωτιέμαι κι'εγώ ανώνυμε 10.31 πμ. Γιατί ορκίστηκε καν στο ευαγγέλιο? Στο Ιράν είμαστε η υποτίθεται ότι έχουμε ανεξιθρησκεία?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διηνεκή επέτρεψε μου να σου πω ότι το σχόλιο μου δεν λέει ότι πρέπει να πρυτανεύει πάντα η λογική ίσα ίσα το αντίθετο .
    Κατά βάση στην ζωή μου είμαι υπέρ του συναισθήματος γιατί είναι αυτό που στο τέλος μένει.
    Συνήθως λένε η πρώτη σκέψη είναι πάντα η σωστή απλά δεν την επιλέγουμε ποτέ γιατί σαν άνθρωποι έχουμε μάθει να θέλουμε μόνο τα μπορώ μας και να μη κάνουμε τα μπορώ θέλω .
    Το συναίσθημα είναι εκείνο που μπορεί να σου δώσει την δύναμη να αγαπήσεις ότι στην ζωή ..
    Η λογική κατ'εμέ θα πρέπει να δείχνει τον τρόπο προς το συναίσθημα και όχι το δρόμο για το συναίσθημα.΄Δεν μπορείς να αγαπάς πρώτα με το μυαλό και μετά με την καρδιά δεν γίνετε .
    Μπορείς όμως αν αγαπάς να πεις τι μπορώ να κάνω για να κερδίσω αυτό που αγαπάω ή για να μη τοχάσω εκεί ...
    Ετσι κρίνω τα πράγματα έτσι νομίζω ότι η ζωή μας γίνετε πιο απλή...Εμείς την κάνουμε δύσκολη γιατί απλά μας είναι πιο εύκολη η επίλυση της δυσκολίας από την επίλυση του απλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.