8/10/09

Σχόλιο του φίλου του ιστολογίου μας Αργικέραυνου

Ο Αργικέραυνος, από το μετερίζι του σε κάποιο ακριτικό νησί, μας έστειλε το σχόλιο αυτό.
Καλό είναι να το διαβάσουμε και να συλλογιστούμε όλοι μας αν με ύβρεις μπορούμε να φθάσουμε πουθενά.


Ελίνα σε συγχαίρω για την ανάρτηση. Διαβάζω τις ημέρες μετά τις εκλογές, τα σχόλια των φίλων του μπλόκ και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν η απέχθεια προς το κόμμα που έλαβε την εντολή να κυβερνήσει, εξακολουθεί, με πυρά και φράσεις που δεν συνάδουν του επιπέδου των σχολιαστών. Η καλόπιστη, και η σκληρή κριτική έγινε απ΄ όλους μας κατά την διάρκεια των εκλογών. Ο λαός εξέφρασε την προτίμησή του και μάλιστα ξεκάθαρα. Εμείς, εφόσον θέλουμε να λεγόμαστε δημοκράτες, πρέπει να αποδεχθούμε την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, άσχετα αν δεν μας ευχαριστεί το αποτέλεσμα. Η νέα κυβέρνηση θα κρίνεται συνεχώς και ανηλεώς, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, ούτε υπομονή των πολιτών στην επίλυση των διογκωμένων προβλημάτων. Εκ προοιμίου όμως να χαρακτηρίζουμε και να καταδικάζουμε, δείχνει ανωριμότητα και αντιδημοκρατικότητα.
Μπορεί να πανηγύρισαν κάποιοι για την νίκη του κόμματός των, ε... αυτό συνέβαινε πάντα. Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την κυρία Παπακώστα, η οποία σε κανάλι μόλις παρέδωσε ο Καραμανλής την εξουσία (χολωμένη εμφανώς) απεκάλεσε τον πρωθυπουργό "πρώην". Κανείς απο τα άλλα κόμματα δεν ξεστόμισε αυτή την κουβέντα και μάλιστα λίγη ώρα μετά την παράδοση της εξουσίας.
Το σίγουρο είναι ότι η νέα κυβέρνηση ξεκινά με ένα μεγάλο ποσοστό που μετράει για τους εταίρους. Δάνεια και παρατάσεις υποχρεώσεων θα πάρει, διότι έχει δυνατή και πρόσφατη εντολή. Παράμετροι είναι: η ανανέωση προσώπων, σχήμα που εφαρμόζεται στην Αμερική, χωρίς δυνατότητες οπισθοδρόμησης, και εδώ είμαστε σε κάθε στραβοτιμονιά να τον κράξουμε.
Με την νέα κυβέρνηση παίζεται και το μέλλον της πολιτικής και των πολιτικών. Η απαξίωση έφτασε στα όρια και δεν θα δοθούν άλλες παρτατάσεις απο τον λαό μας. Σαν χρηστοί πολίτες να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην κυβέρνηση με έργο που θα αναπτερώσει τις χαμένες ελπίδες.

Αργικέραυνος

24 σχόλια:

  1. Οπως πάντα "έγραψες" Αργικέραυνε! Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και επειδή υπάρχει η λεγόμενη "θεία δίκη", η κυβέρνηση αυτή έχει να αντιπαλέψει τον ίδιο της τον εαυτό ή μάλλον, τον παλιό κακό εαυτό του ΠΑΣΟΚ.
    Κομματισμός, αναξιοκρατία και διαφθορά είναι οι σπεσιαλιτέ του παλαιού ΠΑΣΟΚ.
    Οπότε μη βρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά το τέλος της παράτασης τι λύσεις προτείνουμε??

    Η απαξίωση πράγματι έχει φθάσει στα όριά της, προεκλογικά ομως??
    Με τόσα ψεφτοδιλλήματα να βομβαρδίζουν το κόσμο?? Πολλοί θα πέφτουν και θα ξαναπέφτουν στη παγίδα.

    Ας πούμε όμως ότι ο δύσμοιρος Ελληνικός λαός θέλει να ξεφύγει από τη φαυλοκρατία του πεντακομματισμού, υπάρχουν προτάσεις για κάτι αλλό??

    Το να κρίνουμε είναι εύκολο. Το να προτείνουμε μια λύση που μπορεί να πραγματοποιηθεί είναι πολυ πιο δύσκολο αλλά έχει και πολύ περισσότερη αξία.

    Το να ελπίζουμε και να μη κάνουμε τίποτε άλλο είναι πλέον καταστροφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι έχεις δίκαιο........
    Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα πρέπει να ζητάει συνέχεια εκλογές την επομένη των εκλογών όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και να κάνει οτιδήποτε γίνεται γιά να αποτύχει στο έργο της όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ.....

    Πάνω απ όλα λοιπόν το καλό του Ελληνικού λαού....

    ΥΓ: Η στάση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να είναι έτσι σε όλα τα θέματα εκτός από τα Εθνικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την κυρία Παπακώστα, η οποία σε κανάλι μόλις παρέδωσε ο Καραμανλής την εξουσία (χολωμένη εμφανώς) απεκάλεσε τον πρωθυπουργό "πρώην".<

    Πού είναι το λάθος; Άπαξ και παρέδωσε είναι πρώην, αφού άλλος είναι ο νυν.

    >Το σίγουρο είναι ότι η νέα κυβέρνηση ξεκινά με ένα μεγάλο ποσοστό που μετράει για τους εταίρους. Δάνεια και παρατάσεις υποχρεώσεων θα πάρει, διότι έχει δυνατή και πρόσφατη εντολή.<

    Δεν καταλαβαίνω λέξη.

    >Η απαξίωση έφτασε στα όρια και δεν θα δοθούν άλλες παρτατάσεις απο τον λαό μας. <

    Πώς το ξέρεις (προεξοφλείς) αυτό; Μιλάς εξ ονόματος των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και όχι μόνο; Ως τι;

    Κατά τα λοιπά συμφωνώ, έστω και μετά βίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ, όλοι τώρα πρέπει να "κοιτάξουμε' μπροστα,οι εκλογές τελείωσαν. Η κυρία Παπακώστα νομίζω οτι δεν είπε τίποτα κακό.
    Το κακό είχε γίνει με άλλους, για παράδειγμα ο Τσιτουρίδης είπε τα χειρότερα έξω απο τα γραφεία της Ν.Δ όταν δεν "μπήκε" στα ψηφοδέλτια, μην κάνει τώρα τον θλιμένο και τον ευγενικό.

    Άλλο παράδειγμα, την Κυριακή των εκλογών στο Alter o γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τζεβελίκας σε πανελ με πολλούς πολιτικούς, μεταξύ αυτών και ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, "ακουγαν" τον πιο πάνω ηθοποιό να ωρίεται κατά της Ν.Δ να δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας, να παρομοιάζει τα καράβια των Περσών που τσακίσθηκαν στην Σαλαμίνα, με την βαρειά ήττα της Ν.Δ. Μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο και δεν τόλμησε ο Χατζηδάκης να τον ανακαλέσει στην τάξη.
    Πολλοί είναι αυτοί που έκαναν κακό στην Ν.Δ, και μίλησαν πριν το καράβι καταποντηστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 5:48 μμ

    >Πολλοί είναι αυτοί που έκαναν κακό στην Ν.Δ, και μίλησαν πριν το καράβι καταποντηστεί.<

    Η δημοκρατία συνεπάγεται ελευθερία του λόγου. Ή είμαστε, ή δεν είμαστε δημοκράτες. Επιλεκτική ελευθερία δεν νοείται. Καταλαβαίνω την πίκρα σου για την ΝΔ, είναι ολοφάνερη από τα γραπτά σου, αλλά αυτή είναι η πραγματικότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. NΝαι,να ευχηθουμε καλο ξεπουλημα του Αιγαιου και της Κυπρου.Αναμενω εναγωνιως τα σχολια σου κυριε "αργικεραυνε" το Γεναρη, που θα'ναι η ζαχαρη χολη κτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αργικέραυνε : μήπως δεν άκουσες ότι καταργήθηκε το ΥΜΑΘ=υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ;;; Και όλα τα "εθνικά" σβήστηκαν.Αρχή είναι βέβαια αλλά η καλή ημέρα από το πρωϊ φαίνεται.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δέν νομίζω ότι είναι ώρα γιά εύγένειες καί χαζοχαρούμενες προσμονές. Γιά ποιά νίκη μιλάτε, 3 εκατ. ψήφισαν πασοκ καί νίκησε, 3 εκατ. τό ψήφισαν καί τό 2004 καί έχασε, 3 εκατ. ψήφισαν πασοκ καί τό 2000 καί κέρδισε μέ 80.000 είσαγόμενους ψηφοφόρους, μόνο τό 2007 πήρε 300.000 λιγότερους.
    Από τό 2000 δηλαδή έχει 3 εκατ. ψηφόρους. Πώς πέτυχε λοιπόν άνέλπιστη νίκη, μέ τούς ίδιους ψηφοφόρους; Μέ τήν άποχή τών ψηφοφόρων τής ΝΔ. Δέν πήγαν πουθενά. οί 700.000 λιγότεροι ψηφοφόροι από τό 2007, πού διάλεξαν άποχή, έδωσαν τή νίκη στό πασοκ. Τί ήταν αύτοί πού διάλεξαν αποχή; Απαγοητευμένοι πού δέν βολεύτηκαν, πού δέν βόλεψαν τά παιδάκια τους, περιφερόμενοι, γυρολόγοι, έαυτούληδες, νεοέλληνες ύπολείματα μιάς άλλης έποχής πού πεισματικά τιμώρησαν μιά παράταξη πού δέν τούς βόλεψε. Ιωάννης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε (για Αργικέραυνο)Το πάθος δεν κάνει κακό. Αλλά να μην το μπερδεύουμε με τις ύβρεις. 'Αλλο πάθος άλλο χυδαιότητα. Τυπικά ορθό είναι "πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση". Όμως γνωρίζουμε το παρελθόν των ανθρώπων. Όχι το Ανδρεϊκό παρελθόν. Το παρελθόν των παρόντων. Πχ ο πρωθυπουργός ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν και ο υφυπουργός κ. Δρίτσας ήταν στην επιτροπή (υπό τον Βρετανό Χάνεϋ)που το κατασκεύασε. Σε συνδυασμό με τα περί ΜΠουργκάς και την καταργηση των υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου είναι λογικό να πιστεύουμε ότι έχουμε μια νέα πολιτική, συγκροτημένη. Αυτή η πολιτική έχει ήδη εκφραστεί επί Σημίτη με ΥΠΕΞ τον κ. Παπανδρέου. Τα "γιατί δεν μας ενημέρωσαν;" είναι σαχλαμάρες. Ξέραμε όλοι. Από τους φτωχούς ως τους πλούσιους. Το ερώτημα είναι "γιατί οι της ΝΔ (με προεξάρχοντα τον κ. Καραμανλή)δεν έθεσαν τα θέματα αυτά στο κέντρο της προεκλογικής περιόδου. Υποτίθεται ότι ήταν και το θετικό της πολιτικής Καραμανλή. Η απάντηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ευχάριστη ούτε για τον Καραμανλή ούτε για μας.
    Όσο για τη ΝΔ αν δεν επανιδρυθεί στη βάση μιας συγκροτημένης πολιτικής, με συνοχή στα εσωτερικά και εξωτερικά, δεν έχει μέλλον. Η κ. Μπακογιάννη έχει μι ατέτοια πολιτική-όμοια με του κ. Παπανδρέου. Οι άλλοι (ποιοί άλλοι;) έχουν άλλη πολιτική;Δηλαδή το ερώτημα είναι (κατά τη γνώμη μου): η συντηρητική παράταξη θ ααπορροφηθεί πλήρως από τον νεοφιλελευθερισμό ή θα διατηρήσει μια (έστω σχετική)αυτονομία;Το ερώτημα "τι σημαίνει Δεξιά" τίθεται ως σοβαρό ερώτημα γιατί αφορά πάρα πολλούς και πάρα πολλά για να αγνοηθεί ή να ξεπεραστεί με απαξίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >Εμείς, εφόσον θέλουμε να λεγόμαστε δημοκράτες, πρέπει να αποδεχθούμε την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, άσχετα αν δεν μας ευχαριστεί το αποτέλεσμα.<

    Αν πραγματικά θέλουμε να λεγόμαστε Δημοκράτες και όχι να περνιόμαστε για ηλίθιοι θα έπρεπε να ψάξουμε πρώτα μερικές «περίεργες» πελατειακές σχέσεις που είχε ο κ. Παπανδρέου με τους Αμερικάνους προ εκλογών. Άραγε ο κύριος αυτός που ήρθε από την Αμερική συστημένος από το γραφείο του Ομπάμα ως επικεφαλής επικοινωνιολόγος του Παπανδρέου για την ψυχή της μάνας του το έκανε? Η μήπως ήταν όλα συνεννοημένα? Άραγε γιατί τις 2 τελευταίες βδομάδες όλα τα ΜΜΕ θάβανε χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας τον Καραμανλή και την ΝΔ? Μήπως τα αρπάξανε από κάπου? Αυτό που θέλω να πω είναι πέρα από προσωπικές πεποιθήσεις – ιδεολογίες, βασισμένα στην λογική πέρα από τον κομματικό εθελοτυφλισμό και πάντα με στόχο το καλό της πατρίδας και όχι της παρτίδας!

    Τώρα οι αντιφρωνουντες και οι περίεργοι θα ρωτήσουν: Μα τι συμφέρων έχουν οι Αμερικανοί? Ξέρετε από την μεταπολίτευση μέχρι πρότινος η Ελλάδα ταυτίστηκε ως παραδοσιακός και αμετάβλητος σύμμαχος της Αμερικής (παιδί για όλες της δουλειές – του παραπεταμού). Αυτήν την σχέση ήρθε και την έσπασε ο Καραμανλής εξυπηρετώντας το εθνικό συμφέρον με τους αγωγούς και της άλλες εμπορικές - στρατιωτικές συμφωνίες με την Ρωσία, το ξήλωμα όλου του μηχανισμού υποκλοπών που εξυπηρετούσε την CIA και την MIT, το βέτο στην ΠΓΔΜ και άλλα που δεν θα έρθουν ποτέ στο φως της δημοσιότητας. Καταλαβαίνεται πιστεύω ότι όταν ένα τρένο εκτροχιαστεί πρέπει να μπει στην θέση του, κάπως έτσι σκέφτηκε και η «σύμμαχη» χώρα Αμερική για την Ελλάδα. Ο Καραμανλής μπορεί για ΥΠΕΞ να είχε την Ντόρα αλλά τιμονιέρης ήταν ο ίδιος του. Σήμερα όμως ως πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ είναι ο κ. Παπανδρέου που είναι φημισμένος για τις σχέσεις με την Αμερική και κατ επέκταση την Τουρκία. Αρκεί να σας θυμίσω το BRAVO YORGO και της παρεμφερές δηλώσεις του τουρκικού YΠΕΞ.

    Στον αντίποδα αυτός που πιθανά μπορεί να βάλει φρένο και χέρι σε όλο αυτό το σχέδιο επαναφέροντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε πατριωτική είναι ο κ. Βενιζέλος από την στιγμή που έχουμε ως δεδομένο ότι πρόεδρος της ΝΔ είναι η Ντόρα.

    Καμιά φορά πρέπει να δούμε τα χειρότερα για να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε, ειδικά στην πολιτική που δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στο καλύτερο και το χειρότερο. Άρα μπορούμε να κρίνουμε όχι όμως να κατακρίνουμε. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας στης ευκαιρίες που έρχονται χωρίς να εφησυχαζόμαστε σε ένιες και ιδανικά όπως η δημοκρατία που πολύ εύκολα νοθεύονται.

    Ο χρόνος θα δείξει.
    Έσσεται ήμαρ

    Φιλικά Δημήτρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε, λοιπόν όχι! σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανεχτούμε την διάλυση και τον ακρωτηριασμό της πατρίδας στο όνομα της δημοκρατίας μέσω μιας κατασκευασμένης πλειοψηφίας του όχλου!! (αυτό μπορώ να το αποδείξω - δείτε τα μελιστάλαχτα σχόλια γνωστών δημοσιογράφων, οικολόγων "πέτσινων", Τούρκων, Σκοπιανών κλπ)
    Την δεύτερη ημέρα...
    1) Κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης κατόπιν εντολής για μή χρήση παραγώγων και από τις δύο πλευρές!!!
    2) Κατάργηση του Υπουργείου Αιγαίου που είχε έδρα σε νησί του Αιγαίου.
    3) Απαλοιφή από το Υπουργείου Παιδείας τον όρο Εθνικής.
    4) Τοποθέτηση αλλόθρησκης!!! Υφυπουργού στο ανωτέρω Υπουργείο.
    Και μάλλον έχουμε συνέχεια...
    Προσωπικά εγώ πιστεύω αυτή Κυβέρνηση επειδή δεν θα μπορέσει να δώσει λύσεις στα οικονομικά θέματα του τόπου, για να φανεί νεωτεριστική θα πλήξει θεσμούς και πυλώνες αυτού του τόπου, είναι η επίσημη εμφάνιση της νέας τάξης στην Ελλάδα.
    Όσο για τους ψηφοφόρους της τυχαίας πλειοψηφίας όταν σβήσουν τα φώτα του πανηγυριού και δουν τον τόπο τους να αλλάζει και οι ίδιοι να είναι ξένοι σε αυτόν θα το μετανοιώσουν...
    Όμως τότε θα είναι αργά...
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Αριστοτέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ με τον Αργικέραυνο.Μιλάει σωστά και μετρημένα και ίσως αυτό ακριβώς το μετρημένα είναι που μας χρειάζεται πιο πολύ τούτη την ώρα.Ούτε όλα διορθώθηκαν με μιας και πρέπει να πανηγυρίζουμε,ούτε να τελματώνουμε τα πάντα εκ΄ προοιμίου.Ταπεινή μου άποψη είναι πως αν πραγματικά θέλουμε το καλό της πατρίδας μας,να κάνουμε πρώτα αυτοκριτική και να είμαστε σίγουροι ότι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ευημερία αυτού του τόπου άσχετα με το ποιος κυβερνά.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε κριτική και μάλιστα αυστηρή όταν βλέπουμε κάτι λάθος.Υποχρέωση και μάλιστα από τις υψηλότερες του πολίτη είναι και αυτή.Ας θυμηθουμε την προτροπή του Σωκράτη για την υποχρέωση του να είναι κάποιος πολιτικά ενεργός.Ακόμη μια φορά συγχαρητήρια στον Αργικέραυνο για την ψύχραιμη στάση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Αρχικέραυνο. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που συμφωνείτε με το πνεύμα της έκφρασής μου. Εμείς όλοι που πονάμε τον τόπο μας και αγωνιούμε για την τύχη των συμπολιτών μας, οφείλουμε με γνώση και σύνεση να προστατεύσουμε τη δημοκρατία από κάθε μορφή βίας (λεκτική ή άλλη), δίνοντας πρώτοι το καλό παράδειγμα. Ο ήλιος της Ελλάδας να φωτίζει πάντα το νησί σας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους του μπλοκ, για τα σχόλια σ΄ αυτή την ανάρτηση. Είτε είναι θετικά, είτε είναι αρνητικά έχουν την αξία τους. Γίνεται εποικοδομητικός διάλογος και μας κάνει σοφώτερους όλους.

    Στον φίλο 4:08
    1)Λάθος της Παπακώστα, θεωρώ ότι ήταν η βιασύνη της να αποκαλέσει τον Κ. Καραμανλή "πρώην". Περίμενα οι Πασόκοι να πουν την λέξη, και όχι βουλευτίνα της Ν.Δ.
    2)Η μεγάλη διαφορά που έλαβε ο ΓΑΠ, μετράει ως σταθερά αξιοπιστίας για τους εταίρους και είναι σοβαρό επιχείρημα τους να του δώσουν δάνεια και παράταση εξώφλησης προηγούμενων οφειλών.
    3) Την απαξίωση την εννοώ σχετικά με την δυσπιστία των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς.

    Πιστεύω να έγινα κατανοητός.

    Στους κτο και ΑΛ, γνωρίζω για το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπως και για το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που εδρεύει στη Μυτιλήνη. Έχω αρκετά καλή πληροφόρηση, όπως κι εσείς. Αν θέλετε να μιλήσουμε για ξεπούλημα της Κύπρου και του Αιγαίου, το να περιμένεις "κτο" τον Γενάρη να δεις αυτό που απευχόμαστε όλοι, δεν λέει. Έχουν προηγηθεί (όσον αφορά εμένα) επώνυμα άρθρα και κατά του σχεδίου ΑΝΑΝ τότε και για θέματα της περιοχής του Ανατολικού Αιγαίο.

    Αγαπητέ Τιπούκειτε
    Το παρελθόν όλων είναι γνωστό και όχι μόνον αυτών που αναφέρεις, αλλά και άλλων. Παράδειγμα ο Μπεγλίτης στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ, για το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Το ανέδειξα σε ποντιακές εφημερίδες οι οποίες δεν γνώριζαν, όπως και πολλά άλλα θέματα που πήραν μεγάλη δημοσιότητα.

    Φίλοι, μην χάνετε την δυναμική σας σε άγονες αντιπαραθέσεις μεταξύ σας-μας. Όλοι όσοι βρισκόμαστε συχνά σ΄ αυτό το μπλόκ είναι γιατί έχουμε πολλά κοινά. Το μεγαλύτερο τα Εθνικά θέματα που μας ανησυχούν. Εδώ δεν κάνουμε ούτε διαγωνισμό γνώσεων, ούτε διαγωνισμό ομορφιάς. Μαθαίνουμε και ανταλλάσουμε απόψεις.
    Ας μας ανησυχεί περισσότερο το μείζον θέμα της ενταξιακής πορείας της γείτονος στην Ευρώπη τον Δεκέμβρη και γρηγορούμε στα άλλα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μυρίζει γεροντικη άνοια ο κούφιος καθωσπρεπισμός, ιδίως όταν συνοδεύτεται από αστοχίες στην έκφραση που ορθώς επισημάνθηκαν. Το γενικώς κατευναστικό μπαρμπούτσαλο δεν προάγει την πολιτική κριτική και σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εγώ έχω βαρεθεί από τους πάντες να ζητάνε σωστή και υπεύθυνη στάση μόνο από την δεξιά ενώ τα εγκλήματα της αριστεράς τα δέχονται ως χαριτωμενιές και μια ζωή ΠΑΣΟΚ και Αριστερά βρίσκονται στο απυρόβλητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλαράκο 12:08 γύρισε απο το άλλο πλευρό θα πιαστείς. Η μαχητικότητά σου απο την πολυθρόνα, ήδη έχει αποτελέσματα. Μπροστάρη μου, λεβέντη μου κάνε επίθεση, γιούργια και σας φάγαμε. Εφαρμόζεις το γνωστό- εσείς θα πολεμήσετε, εμείς θα δοξαστούμε. Η εφηβεία σου συνεχίζεται.
    Ο Αργικέραυνος δεν είναι καινούριος εδώ. Εσύ εμφανίστηκες απο το πουθενά κρίνοντας και επικρίνοντας. Καλά κρασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εντελώς ξενέρωτο το σχόλιο του Αργικέραυνου και άκαιρο. Καλώς το χαρακτηρίζει ο 12:39 πμ "κούφιο καθωσπρεπισμό".

    Όμως, στο σχόλιό του 12:08 μμ τα "μαζεύει" και συμφωνώ με την τελευταία του παράγραφο, η οποία είναι και το "ζουμί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς saphirre. Λογική η παρατήρησή σου. Εφ΄όσον όμως υπάρχει επιλογή, υπάρχει και ευθύνη. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΤΟΝ 12:08

    Την δική μου γεροντική άνοια, σίγουρα σίγουρα την συγκρίνεις με τον δικό σου δυναμισμό. Δεν σε είδα νέε να έχεις αντιπαραβάλλει κάποιο επώνυμο κείμενο να σε δούμε καλύτερα και να παραδεχθούμε την αυθεντία σου. Επέλεξες την ανωνυμία και αυτό είναι ένα πρόβλημα για την αξιοπιστία σου. Ο "κούφιος καθωπρεπισμός", αντιμετωπίζει υποτίθεται την δική σου επιθετική αγένεια. Το λεξιλόγιο σου περιορίζεται στην λέξη "μπαρμπούτσαλο" δείγμα γραφής και παιδείας. Την πολιτική κριτική δεν είδα να την προάγεις με ανάλυση των πιστεύω σου. Η ρηχή σκέψη μπορεί να σκάει ως πομφόλυγξ, είναι όμως ακίνδυνη.

    ΣΤΟΝ 3:30
    Αν και νομίζω ότι είσαι το ίδιο πρόσωπο με τον 12:08, σε διπλό ρόλο
    (το ύφος, το γράψιμο και η ανωνυμία, είναι ίδια), θα ήθελα το "νερωμένο" ζουμερό δικό σου σχόλιο.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε 3:30 μμ

    Αν κατάλαβα καλά απευθύνεσαι σε εμένα (από τους χαρακτηρισμούς και τα συμφραζόμενα)? Επιδει κάποια στιγμή τα πράγματα πρέπει να μπουν στην θέση τους θα ήθελα κατά πρώτη βάση να ξεκαθαρίσω ότι δεν εναντιώθηκα στον Αργικέραυνο ως προς την άποψη που εκφράζει αλλά αναφέρθηκα για να συμπεριληφθεί ως συμπληρωματική παρατήρηση.

    Και τώρα στα δικά μας… Δε μου λες βρε έχεις δει πολλούς 18αριδες να ασχολούνται με τα πολιτικά - γεωπολιτικά? Θα έπρεπε να ήσουν περήφανος που υπάρχουν και τέτοια άτομα γιατί τέτοια νεολαία χρειαζόμαστε! Αλλά κατά τα άλλα δεν μας λες με ένα προφίλ την ηλικία σου το όνομα σου το προς τα πού γέρνεις βρε αδερφέ. Πίστεψε με φίλε ίσως έχω πολλά να μάθω αλλά σίγουρα είμαι ανώτερος από εσένα που κρίνεις και μιλάς με στυγνό συναισθηματισμό και υπέρμετρο εγωισμό σε θέματα που απαιτούν ώριμη αντικειμενική σκέψη. Μήπως ζήλεψες επειδή σε ταπώνει ένας «ανήμπορος» 18χρονος από την πολυθρόνα του σπιτιού του? Έχω και άλλα…

    Για σκέψου πριν μιλήσεις…

    Σήμερα πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα πολιτικών επιστημών αύριο όμως κάποιος με ισχυρή βούληση και θέληση και πιθανών σε αντίθεση με σένα, εφαρμόσιμο σχέδιο…

    Είσαι κοματοσκυλο??? Φαίνεται !!!

    Αλλά τι να πει κανείς. Όλο και όλο 10-12 φορές έχω γράψει και με πήραν πρέφα οι τελειωμένοι – άχρηστοι μπινέδες (τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση δίνεις) που επειδή είναι μεγαλύτεροι νομίζουν πως μπορούν να μας δουλεύουν. Αρε κακούργα κοινωνία θες να αγιάσεις και δεν σε αφήνουν…

    Όσο για το ποιος ανήκει στην λογική του «εσείς θα πολεμήσετε, εμείς θα δοξαστούμε» άσε καλυτέρα να το κρίνουν οι αναγνώστες κατακριτή!

    Συνέχισε στο επόμενο σου μήνυμα να κάνεις κριτική με βάσει τα ηλικιακά χαρακτηριστικά μου. Από την επίκληση στο συναίσθημα του αναγνώστη, και την επίθεση στο κατά το δικό σου διαμορφωμένο ήθος μου, φαίνεται ότι χάσκεις σε αβάσιμες θεωρίες! Κόβεις και ράβεις δηλαδή στα μέτρα ότι γουστάρεις. Κλασικός τεμπέλης! Να χαρώ επιχειρήματα!!!

    Να πω μήπως και για την αγένεια που σε διακατέχει? Αστο σε φόρτωσα πολύ…

    Και στο κάτω – κάτω και να μην συμφωνείς μαζί μου τουλάχιστον ας είχες έναν εποικοδομητικο αντίλογο ή αν βαριέσαι ακόμα και αυτό ας το άφηνες το θέμα στην άκρη. Ίσως βεβαία φταίει ότι η εφηβεία σου δεν άρχισε ποτέ σε αντίθεση με μένα διότι πολύ απλά βρίσκεσαι ακόμη πνευματικά στη παιδική ηλικία…

    Τελικά πιο μικρός μου φενεσε εσύ!!!

    Μια «φιλική» υπενθύμιση από τον
    Δημητρη Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βρε παιδιά τι γίνεται εδώ??? Ποιος βρίζει ποιον??? Καθίστε γιατί μπερδεύτηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.