6/10/09

Αντιδράσεις για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης

Αντιδράσεις από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης και της Πολιτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης του κόμματος των Πρασίνων, εκφράστηκαν για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.


"Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας", αναφέρει σε δήλωση του ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

"Θυμίζω, ότι τον ρόλο αυτό αναγνώρισε και υπηρέτησε στο παρελθόν και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης το 1985", υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: "Η επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο «Μακεδονία» από το Υπουργικό του Συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς, για τις προθέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα".

Την πλήρη αντίθεση του εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Ένα υπουργείο που για λόγους εθνικούς έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια. Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα;».

Τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου εξυπηρετούν διαχρονικές εθνικές ανάγκες και η κατάργηση τους δεν αποτελεί πράξη σοφίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην Υ.ΜΑ.Θ Στέλιος Παπαθεμελής.

Η Πολιτική Κίνηση Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων χαρακτήρισε την κατάργηση του Υ.ΜΑ.Θ «καθυστερημένη πλην επιβεβλημένη εκσυγχρονιστική κίνηση για την υπέρβαση των αγκυλώσεων του παρελθόντος», ενώ επισήμανε πως «ήταν ένας παρωχημένος θεσμός που εξυπηρετούσε μονάχα τις πελατειακές σχέσεις του εκάστοτε υπουργού, ο οποίος δια του διορισμού εξασφάλιζε την επανεκλογή του και έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό».

nooz.gr

26 σχόλια:

  1. Τά ὑπουργεῖα Μακεδονίας-Θράκης καί Αἰγαίου θά σταματήσουν λίαν συντόμως νά ἐξυπηρετοῦν, διότι τά μέρη αὐτά θά αὐτονομηθοῦν στήν καλύτερη περίπτωση ἤ ὅπως πιστεύω ἐγώ ἡ μέν Μακεδονία θά ἐνσωματωθεῖ μέ τό ὑπόλοιπο κομμάτι της, τό περιλαμβάνει ὅλα τά Σκόπια καί θά γίνει ἀνεξάρτητο κράτος, ἡ μέν Θράκη νά ἐνσωματωθεῖ μέ τήν ἀνατολική Θράκη καί πιθανόν θά εἶναι κομμάτι τῆς Τουρκίας καί τέλος τό Αἰγαῖο θά περάσει στήν Τουρκία. Αὐτά προωθοῦνται. Ὅ,τι ἔχει μείνει ἑλληνικό ἀπό τήν παιδεία μας θά ἐξαλειφθεῖ ἀπό τήν κυρία Διαμαντοπούλου, ξέρετε αὐτή πού πρότεινε γιά δεύτερη έπίσημη γλώσσα τῆς Ἑλλάδος τά ἀγγλικά.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπετε μέσα στη χαρά οι οικολόγοι πέτσινοι!!!
    Δυστυχώς θα βλέπουμε κάθε ημέρα και τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας, μπροστά στα μάτια μας.
    Αριστοτέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.

    Όλοι οι γείτονες πανηγυρίζουν, οι Άγγλοι πανηγυρίζουν, και ο Ομπάμα του ευχήθηκε πρώτος.

    And amid speculation that Papandreou will assume responsibility for foreign affairs – at least initially – many are hopeful that relations with neighbouring Turkey, Macedonia and the rest of Europe will improve. In Istanbul and Ankara there were scenes of jubilation with some Turks cracking open bottles of champagne when news of Pasok’s victory came through. In recent months ties with Turkey have worsened with tensions in the Aegean rising noticeably.

    http://www.guardian.co.uk/world/2009/oct/06/george-papandreou-sworn-greek-pm

    Την ευθύνη όσων κακών έπονται δεν θα έχει μόνο ο σημερινός πρωθυπουργός (Παπανδρέου), αλλά και ο χθεσινός (Καραμανλής) που δεν ήταν σε θέση να κουμαντάρει τους σκερβελέδες υπουργούς του, με συνέπεια να απωλέσει 1.100.000 ψήφους σε 1,5 χρόνο.

    Ο θεός να βάλει το χέρι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι λέει η υπουργάρα τώρα θυμήθηκε να μιλήσει όταν η dora απαιτούσε την είσοδο του αεροπλάνου των σκοπιων με τα διακριτικά μακεδονία γιατί ο λαμογιος δεν είπε κουβέντα.αλλα έτσι είναι όλοι το παίζουνε μάγκες αλλα όταν ήταν στην καρεκλα και στην κυβέρνηση ήταν με το κεφάλι σκυμμένο και μάλιστα πρόεδρε,τώρα όμως το παίζει πατριώτης.και ο δήμαρχος δηλαδή γιατί τόσο καιρό δεν μιλάει δεν κατεβάζει τον κόσμο κάτω,θυμάστε τότε που έγινε η συγκέτρωση στην θεσσαλονίκη,δυο τις κάνανε,την μια στο γήπεδο και την άλλην στην παραλια.τώρα οι πατριώτες αποκτήσανε φωνή,πριν κουβέντα μην στεναχωρήσουμε την αθηνα και τον πρόεδρο,όπως ο μεγάλος ψωμιάδης που πήγε για να το παίξει μάγκας και μόλις έγινε κριτική στους χειρισμούς τις κυβέρνησις έφυγε τρεχάτος.όλοι μετά χριστό προφήτες.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. katargisi tou ypourgeiou ???hmm kati mou thimizi .....opios einai smyrnios h gnorizi tha me katalabi

    are elladitsa mou ti se perimeni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τωρα ειναι αργα,το σχεδιο ξεδιπλωνεται ταχυτατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οικολογοι πρασινοι,οπου αριστερος κ ανθελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτελους οιτεμπεληδες του συγκεκριμενου υπουργειου ας αποκτησουν αρμοδιοτητες150 και πλεον εγαζομενοι τοσα χρονια τα ξυνουν.Ας βγει ενας εργαζομενος να αναλυσει πανω ποιο αντικειμενο εργαζοταν...Ισως φταιν και οι "2 υφυπουργοι που θα το αναλαβουν "που υπονοησαν πως τερμα οι καφεδες και λιγη δουλεια δε βλαπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι οι πατριδοκάπηλοι και οι αφελείς έτρεξαν να εκφράσουν απογοήτευση κ φόβους για την κατάργηση του υπουργείου.

    Πάντα στα αυτιά μου το εν λόγω υπουργείο φάνταζε ότι μιλούσε για μιά ξεχωριστή περιοχή κάπου πολύ μακρυά -μια υπερπόντια κτήση- και όχι για μια αρχέγονη ελληνική πατρίδα. Αυτό διότι την ξεχώριζε από όλες τις υπόλοιπες. Πχ γιατί να μην υπήρχε υπουργείο Κρήτης;

    Όσο για τον κύνα Παπαγεωργόπουλο, δεν τον γνώριζα μέχρι που μια φίλη μου (που την φωνάζαμε ξεκ.λο για ευνόητους λόγους) έλαβε θέση γραμματέα στο γραφείο του εν λόγω "κυρίου", και μάλιστα χωρίς κάποιον διαγωνισμό.

    Άρτι βούρτσι και λουλάς..


    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άραγε γιατί το κατάργησαν το υπουργείο τούτο ?
    Δεν τους χρειάζεται, και αν ναι γιατί άραγε?
    Τι θέλει να πει ο ποιητής άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η καταργηση του ΥΜΑΘ ήταν φαίνεται λαϊκό αίτημα από καιρό με σαφές απελευθερωτικο νόημα για να γίνει η πρώτη πράξη της νέας διακυβέρνησης. Αλλωστε, και οι "πυρήνες της φωτιάς" έδειξαν να αδημονούν. Προσφάτως μαλιστα σέρβιραν τη γνωστή εκρηκτική κατσαρόλα στο αναχρονιστικό αυτό σύμβολο της ελληνικής κατοχής.
    Η Θεσ/νίκη προορίζεται να αναγορευτεί "εβραϊκή πόλη", όπως το Αμστερνταμ και η Βουδαπέστη για να "παίξει το ρολο της" στα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν αυτή ήταν η πρώτη κίνηση, φανταστήτε τη συνέχεια... Και να σκεφτεί κανείς ότι καθ' όλη την προεκλογική περίοδο δεν λέχθηκε λέξη για τα εθνικά θέματα... μόνο τα οικονομικά "υπήρχαν"... Τι λένε τώρα όλοι αυτοί που τον ψήφισαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτοί οι οικολόγοι , μόνο στο Υπ. Μακεδονίας Θράκης βλέπουν πελατειακές σχέσεις ;;; Γιατί αν αυτό είναι το κριτήριο κατάργησης, πρέπει να τα καταργήσουμε όλα!


    Πάει και το Υπουργείο Αιγαίου ! Εσείς που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ τι έχετε να πείτε; Να θυμάστε δεν είναι ανάγκη να υπερασπιζόμαστε κάθε πράξη του κόμματος μας , μπορούμε απλά να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος. Πάντως όσοι ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και πρώτοι να καταγγείλετε τις αρνητικές του ενέργειες,αυτός είναι ο ρόλος σας και η ευθύνη σας,για εμάς τους υπόλοιπους θα πουν ότι κάνουμε απλώς, πολιτική αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σωστότατη απόφαση…τι το θέλουμε;…Άλλωστε στη θέση του σύντομα θα δημιουργούν δυο νέα Ελληνικά προξενεία…Ο νοών νοείτω …


    Mour

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύχομαι μόνο να ζουν ακόμα οι ανεγκέφαλοι βορειοελλαδίτες ψηφοφόροι που εξέλεξαν τον Jeffry Chant Mineiko για να δουν την κατασπάραξη των περιουσιών τους και να υποχρεωθούν σε νέες προσφυγιές. Γιατί η ελληνική Φυλή αρέσκεται να τραγουδά μοιρολόγια και να μιλά για Χαμένες Πατρίδες...
    Χαμένα Ζωα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τὸ θέμα ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα, εἶναι ὅτι ὅλες οἱ προσπάθειες κρατοῦν λίγο.
    Ἐδῶ δὲν ὑπάρχει ἐθνικὴ στρατηγική, ἕνα ὑπουργεῖο θὰ μᾶς ἐνοχλήση;

    Ἡ καταστροφὴ ἔρχεται σιγά σιγά μὲ ὄχι προφανεῖς τρόπους καὶ γι' αὐτὸ εὐθύνεται καὶ ἡ ἔλλειψις ἐθνικῆς στρατηγικῆς μὲ σωστὲς βάσεις.
    Π.χ. ἐὰν τὰ Σκόπια ὁδεύσουν πρὸς αὐτοδιάλυση, τί συμφέρει τὴν Ἑλλάδα νὰ κάνη;

    Ἄς μὴν κινδυνολογοῦμε. Ἡ σωστὴ τοποθέτηση ἀπέναντι στὰ προβλήματα θὰ δώση σωστὲς ἀπαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάπως έτσι ήταν η αρχή προ της Μικρασιατικής καταστροφής...
    1. Εσωτερικές διαμάχες
    2. Διχασμός
    3. Σύμμαχοι που ήταν υπέρ μας αλλά με στάση εναντίον μας
    Χαρακτηριστικά :

    1ο
    Λόγω της υπερβολικής αγάπης των Γάλλων προς τους Κεμαλικούς της εποχής εκείνης αλλά και τογεγονός ότι υπήρχε μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε Γαλλία και Αγγλί α οι σύμμαχοί μας αποφασίζουν να μείνουν αυστηρά ουδέτεροι σε Ελληνες και Τούρκους .
    2ο Η Αγγλία, συμπράτη με την Ιταλία και την Γαλλία και σταματαέι να μας προμηθεύουν πολεμικό υλικό .
    3ο Δεν μας αναγνωρίζουν τα δικαιώματα μας λόγω της εμπόλεμης κατάστασης .
    4ο Οι σύμμαχοι την περίοδο εκείνη με λίγο Γαλλικό σπρώξιμο δεν μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε την Κωνσταντινούπολη σαν βάση για το ναυτικό

    Μετά ήρθε η πτώση του ηθικού στο στρατευμα, η ''βοήθεια'' των συμμάχων , και οι εσωτερικά διαμάχες πολιτικών και πολιτών

    Εγώ απλά θα πω καλή αρχή ....
    Εύχομαι κάποιος από τους πολιτικούς να είναι ηθικός και να αντιδράση γιατί λαός χωρίς πατρίδα τι να την κάνει την οικονομία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε ας πώ και εγώ "καλή αρχή" όπως λές και εσύ Χριστίνα και καλώς τα δεχτήκαμε τα "δεν χρειάζεται"...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατάργηση ΥΜΘ και υπουργ. Αιγαίου,φανταστείται τι αλλο μας περιμένει αδέρφια .Και όλα αυτά σε μια μονο μέρα

    ΠΕΡΣΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 2:52 κουκιά μετρημένα είναι και όποιος δεν θέλει να τα δει ή πουλημένος είναι ή χαμηλής νοημοσύνης.

    Οι Αλβανοί έχουν ένα όνειρο την Μεγάλη Αλβανία άλλωστε μη ξεχνάμε το μεγάλο θέμα με τον μαθητή ονόματι Τσενάιγια να κρατήσει την Ελληνική σημαία .....Αυτός λοιπόν το Harvard τελειώνει κατά ένα παράξενο τρόπο.Λέτε να είμαι τόσο ευφάνταστη στο να πιστεύω ότι θα τον δούμε σε μερικά χρόνια στα Ελληνικά δρώμενα για τα δικαιώματα της Αλβανικής μειονότητας που καταπιέζεται από τους βάρβαρους Ελληνες;
    Παράλληλα θέτουν και θέμα Τσαμουριάς έτσι να μη ξεχνιόμαστε
    Οι Σκοπιανοί θέλουν το όνομα ,αλλά δεν λένε τίποτα για τις εδαφικές διεκδικήσεις , προς το παρόν θα πω εγώ, γιατί μετά το όνομα θα΄πέσει στο τραπέζι και ο εδαφικός προσδιορισμός με την έκφραση ''δεν μπορούμε να κρατάμε τα αδέρφια Μακεδόνες χωριστά'' και μια και είναι αδέρφια άς ανεξαρτοποιηθούν κιόλας όλοι μαζί μέχρι την Θεσσαλονίκη.
    Οι Τούρκοι Θέλουν την Δυτική ΘΡάκη διότι έχουν τις μειονότητες καθώς επίσης και τα νησιά γιατι δικά τους είναι .Αλλως τε η λογικοί των Τούρκων είναι ''ττα δικά μου δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου'' ..
    Εχουν και συντροφιά τους Αμερικάνους εεε ο ΓΑΠ είναι ΑΜερικάνος με τα τσαρούχια (εθιμοτυπικά είπα τσαρούχια έπρεπε να πω NIKE )άρα που καταλήγουμε ; σε μια μαθηματική εξίσωση που δεν έχει καμία εξαίρεση
    Α=Β=Γ άρα Α=Γ

    Ετσι λοιπόν για να μπορούμε να τα κάνουμε περισσότερο μπάχαλο απο ότι είναι, καταργήστε τα βασικά υπουργεία και κρατήστε του Τουρισμο΄άλλωστε ξέρετε τι κάνετε μόνο σε αυτό θα μπορούμε σαν Ελληνες να πάμε να βγάλουμε Βίζα για τα νησιά μας και την Θράκη μας.
    Αλλά δεν φταίνε οι πολιτικοί οι πολίτες φταίνε που τους ψηφίζουν και μετά ακούς ''πως πιάστηκα κορόιδο'' ''πως το πίστεψα''
    Συγνώμη λάθος.
    Μόνο που κύριοι αυτή τη φορά το λάθος θα κοστίσει εδάφη και ζωές

    Ευτυχώς ο νόμος περί οικογενειακού ασύλου υπάρχει ακόμα, αν τον επεκτείνουμε νοόντας ότι η πατρίδα μας είναι το σπίτι μας εεε δεν μπορεί όλο και κάποιοι ΄ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ μείνανε .Η λέξη Πατριώτης κατα πολλούς νοείται ΦΑΣΙΣΤΑΣ για μένα ας το πει ο καθένας όπως θέλει το αποτέλεσμα θα μετρήσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αμέτε στο ΔΙΑΟΛΟ όλοι σας.
    "Κολοκοτρώνης"
    Από την ταινία του James Paris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ποιο ήταν το νόημα του Υπουργείου που έκανε ο πατέρας του; Μπορεί κάποιος να μου πει; Σαν τους Άγγλους που 'χαν υπουργεία για Β. Ιρλανδία...Καλά έκανε. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται με άλλους τρόπους. Ενώ ως προς την ουσία, έδωσε 2 υφυπουργεία σημαντικότατα!Εγώ σαν κακή κίνηση θεωρώ τον Πάγκαλο.
    Σαλονικιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. για σιγά ρέ παλικάρια!!!! Και τι έγινε που το κατάργησε????????? Εκαναν τίποτα το ουσιαστικό αυτά τα υπουργεία τόσα χρόνια και δεν το μάθαμε????
    Παραμάγαζα αποκεντρωμένα με καμία ουσιαστική δραστηριότητα ήταν!!!!!!
    Τι άλλαξε στο σκοπιανό την Θράκη και τα Εθνικά μας θέματα με το Μακεδονίας-Θρακης????? Ελα τώρα μην τρελλαθούμε...
    Τι αλλαξε τόσα χρόνια στην Κασο το καστελλοριζο τους Αρκιούς η την Νίσυρο και δεκάδες άλλα νησιά με το Υπουργείο Αιγαίου???? Χρειάζεται να αλλάξεις 3 καράβια και 22 ώρες για να φτάσεις σε αυτούς τους ανθρώπους...
    Υπουργείο Κρήτης με υπουργο την Ντόρα, Υπουργείο Λαρισας με υπουργό τον Σουφλιά...υπουργείο Πελλοπονήσου...με τον γιο Κουτσόγιωργα...
    Κανείς άλλος θέλει????
    Να κλέισει και άλλα!!!!!!!!!!!! Να αφήσει γενικές γραματείες και να διώξει τους παλιοκοπρίτες που παριστάνουν τους υπουργούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατί κανένας δεν γκρινιάζει για τον τρίτο βαθμό αυτοδιοίκησης και την αναβάθμισή του με την εκλογή από τους πολίτες των περιφερειαρχών που στην ουσία κάνουν κουμάντο και όχι ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης που ήταν β΄κατηγορίας (δείτε ποιοί ήταν υπουργοί μετά το 1974 και τι μεγαλειώδες έργο παρέδωσαν!!!)
    Γιατί δεν βλέπετε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που είναι διοικητικές δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βλέπετε την Μακεδονία και Θράκη (πρώην Βόρεια Ελλάδα, πιο πρώην Νέες Χώρες)που υπάρχει μόνο στα βιβλία περασμένων δεκαετιών και στο συναίσθημα των πολιτών που εκμεταλεύονται οι ΨωμιαδοΚαρατζαφεροΠαπαθεμελήδες για να έχουν κάτι να λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. έπεσαν τα πασοκάκια από την Ιπποκράτους κατευθείαν μόλις άκουσαν κακό για τον Γοδεφρείδο!ναι ρε κακό είναι που καταργήθηκε συστατικό της κυβέρνησης με το όνομα Μακεδονίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.