17/10/09

ΕΛΒΟ: Δεν αποκλείει την αποχώρηση του ο όμιλος Μυτιληναίος-Ζητά συνάντηση με υπουργείο Αμύνης

Η διοίκηση της εταιρείας επιδιώκει συνάντηση με το υπουργείο Αμυνας με θέμα την άρση του αδιεξόδου και τη δημιουργία προοπτικής και δραστηριότητας, σε μια εταιρία που το 51% μέτοχος είναι το Δημόσιο.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποχώρησης της Μυτιληναίος από την ΕΛΒΟ, -που κατέχει το 43% της εταιρείας- αναφέρουν πηγές από την εταιρεία, αν και ο όμιλος Μυτιληναίου είναι θετικά διακείμενος και συνεχίζει να προσπαθεί με κάθε τρόπο τη λειτουργία της εταιρείας.
Παρότι η διοίκηση της εταιρείας, επιδιώκει να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα ΕΛΒΟ και να διατηρήσει την επένδυσή της, κάτι τέτοιο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο αφού πλέον η εταιρεία από κύκλο εργασιών άνω των 200 εκατ. ευρώ το 2003/4 έχει πέσει στα 40 εκατ. ευρώ αφού το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει καμία σύμβαση τον τελευταίο χρόνο.

Η υποαπασχόληση στους 600 εργαζόμενους φτάνει στο 80% και ειδικά για το 2010 όταν και το ανεκτέλεστο της εταιρείας θα είναι μηδενικό.
Τα τελευταία προγράμματα που αφορούν 40 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, 40 πυροσβεστικά της Π.Υ. 10 λεωφορεία και 10 απορριματοφόρα του ΓΕΣ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα από το νέο υπουργό Αμυνας με την ανάθεση νέων προγραμμάτων η δραστηριότητα της εταιρείας θα είναι μηδενική και το αδιέξοδο απόλυτο.
Η διοίκηση της εταιρείας επιδιώκει συνάντηση με το υπουργείο Αμυνας με θέμα την άρση του αδιεξόδου και τη δημιουργία προοπτικής και δραστηριότητας, σε μια εταιρία που το 51% μέτοχος είναι το Δημόσιο
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.