27/10/09

Να τεθεί από την Τουρκία το αίτημα για αναγνώριση

Πρόταση Τούρκου διπλωμάτη με εμπειρία στο Κυπριακό.Ο ΤΟΥΡΚΟΣ διπλωμάτης και πρώην λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας στην Κύπρο Ινάλ Μπατού εκτιμά ότι «δεν υπάρχουν ελπίδες για επιτυχία των συνομιλιών» για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι θα πρέπει από τώρα να αρχίσει να καταβάλλεται προσπάθεια για αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Δεν υπάρχει άλλη λύση», δηλώνει ο Τούρκος διπλωμάτης, ο οποίος ανέφερε ότι για να επιτευχθεί αναγνώριση του ψευδοκράτους θα πρέπει να προηγηθεί αίτημα, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει από την Τουρκία και την ηγεσία των Τ/κ.

Σε ερώτηση κατά πόσο η Τουρκία θα κάνει ανοίγματα προς την Κύπρο, όπως αυτά με την Αρμενία , είπε ότι αν γίνουν κάποια ανοίγματα, αυτά θα πρέπει να αποσκοπούν στην αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Ο κ. Μπατού είπε ακόμα ότι υπάρχει σχέδιο αναγνώρισης των μη αναγνωρισμένων κρατών όπως η Οσετία, Αμπχαζία και ότι σε αυτά θα πρέπει να περιληφθεί και το ψευδοκράτος. Ερωτηθείς εάν είναι ικανοποιημένος από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, απάντησε αρνητικά και χαρακτήρισε «πειρατεία και μεγάλη πολιτική ανηθικότητα την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ», κατά την έκφρασή του. Αναφέρθηκε στο συνεχώς αναβαθμιζόμενο ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή και είπε ότι Τουρκία, Συρία, Ιράκ «σχεδόν γίνονται ένα κράτος». Αναφέρθηκε επίσης και στις σχέσεις της Τουρκίας με τις τουρκογενείς δημοκρατίες και είπε ότι οι συγκυρίες βοηθούν στην αναγνώριση του ψευδοκράτους. Για το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών στην Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ότι «καμιά τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης για κάτι τέτοιο».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.