16/10/09

Προσφυγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ελληνοαλβανική συμφωνία


Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας θα προσφύγει το
Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας για τη συμφωνία που η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα υπέγραψε με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο Πέλαγος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Έντι Ράμα, στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel.

Μετά τις αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και ορισμένων βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την υπογραφείσα συμφωνία, ο επικεφαλής της αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου: "η συμφωνία αυτή είναι απολύτως λανθασμένη και ανάξια και γι' αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι επαναδιαπραγμάτευσής της. Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το
κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας".

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ιλίρ Μέτα, απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, Έντι Ράμα, να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες ενέργειες εθνικιστικών κύκλων, που αποσκοπούν, όπως είπε, να βλάψουν τις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις.

"Η συμφωνία αυτή είναι διαφανής και συνάδει με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας", τόνισε ο κ. Μέτα.

Η απόφαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα "παγώσει" την επικύρωση της συμφωνίας από την αλβανική βουλή, καθώς θα πρέπει πρώτα ν' αποφανθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.-


ΑΠΕ

9 σχόλια:

  1. Είπα και γω, οτι οι Αλβανοί έγιναν άνθρωποι, μπα λάθος ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμεση παύση της πράσινης κάρτας των 2/3 των Αλβανών και να τους λέμε και ποιός ευθύνεται για αυτό. Ούτως ή άλλως θα έπρεπε να γίνει αφού έχουμε εκατομμύρια μετανάστες οπότε χρειάζεται αποσυμφόρηση και οι Αλβανοί είναι λόγω απόστασης πιο κοντά για απέλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάθαν ότι "δινόμαστε" και πλάκωσαν και oi Αλβανοί .
    Όλα στον αέρα τώρα κυβερνάει ο JEFRY .
    Xαζοί είναι οι άνθρωποι αφού βλέπουν τι γίνεται , σου λέει πάμε και εμείς μήπως πάρουμε καμιά Κέρκυρα .

    Όχι για το νησί , αλλά για την φουκαριάρα την Γκερέκου .

    Άντε λαέ της Μαρμ-ελΛάδας "ΠΑΜΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάει καιρός από τότε που είχα πει ότι ο τότε πρωθυπουργός (Καραμανλής) δεν έπρεπε να πάει και να ταξείδι στην Αλβανία και να χαριεντίζεται με τον Μπερίσα, ενώ οι Έλληνες της Β. Ηπείρου γονοκτονώνται πολιτισμικά.
    Μου είχαν απαντήσει (εδώ μέσα) ότι υπάρχει σαν αντιστάθμισμα το ότι επιλύσαμε το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας και αυτό ήταν πολύ σημαντικό (τάχα μου).

    Τώρα, δυστυχώς, επαληθεύομαι. Οι Αλβανοί δεν είναι λαός που μπορείς να κάνεις συμφωνίες μαζί του. Το ειρωνικό στην όλη υπόθεση είναι, ότι η λέξη "μπέσα" είναι αλβανική!!

    Άμεση απέλαση του 100% των Αλβανών από την Ελλάδα και να κοιτάξουν πώς θα επανορθώσουν, ει δυνατόν, την "γκάφα" (προδοσία ήταν) του χειμώνα, δηλαδή να δώσουν (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) στην Βουλή πράσινο φως στην ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές, χωρίς προηγουμένως να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου. Αυτά είναι φοβερά λάθη, τα οποία εγγίζουν τα όρια της εθνικής προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλαρακια...εθνικια.
    μια και καλη.παρτε το χαμπαρι μετα την καταραμενη χουντα την ελλαδιτσα μας την κυβερνανε χιλιοκαταραμενοι αχρηστοι μονιμοι πολιτικαντηδες.
    μας καλιεργεισαν ολα τα ελαττωματα μας και ετσι την αραξαν στην εξουσια!!!
    στο τελος τον λογαριασμο θα τον πληρωσουμε παλι εμεις!!!
    εγερσις εδω και τωρα! ηδη ειναι αργα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λες ανώνυμε 16/10 2:16 αλλά απο που να σηκωθούν από το da capo; Να σηκωθεί ο Πάγκαλος και να κάνει τι να παραδώσει την σημαία μόνος του να βάλει συρματοπλέγματα στο Ιόνιο ή να δώσει βίζα στους ροφούς;
    Μόνο μια επανάσταση θα έσωζε την κατάσταση αλλά και αυτή προς πια κατεύθυνση διότι στην πραγματικότητα θα πρέπει πρώτα νά γίνουν εσωτερικές εκκαθαρίσεις και μετά προς τα έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί είναι οι Αλβανοί.
    Τρώνε, πίνουν, γιατρεύονται, σπουδάζουν, ευημερούν στην Ελλάδα.
    Η Αλβανία ζει αποκλειστικά και μόνο παρασιτικά από την Ελληνική οικονομία, αλλά η αχαριστία, αχαριστία.
    " Έλληνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως αποδεικνύεται από την Ιστορία, οι Αλβανοί μισούν την Ελλάδα. Ήσαν οι αγριότεροι γενίτσαροι των Τούρκων, αλλά και σήμερα την Τουρκία υποστηρίζουν.

    Την 28η Οκτωβρίου 1940 εισέβαλαν μαζί με τους Ιταλούς στην Ελλάδα, ενώ κι εκείνοι υπό ιταλική κατοχή ζούσαν και μαζί τους ηττήθηκαν. Κατόπιν, όταν οι Ιταλοί εγκατεστάθησαν στην Ελλάδα με την βοήθεια των Γερμανών, οι Αλβανοί πήγαν στην Θεσπρωτία, έσφαξαν, βίασαν, έκλεψαν και δημιούρησαν το θέμα της "Τσαμουριάς", το οποίο ακόμη συντηρούν. Ναι, είναι κακό μιλέτι, όπως και να το κάνουμε.

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήρε μονομερώς το εμπόλεμο μαζί των την δεκαετία του '80, με ΥπΕξ τότε τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ νυν ΠτΔ, Κάρολο Παπούλια. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τώρα εγώ θά είμαι ο...περίεργος. όχι όλοι οι αλβανοί συνέλληνες. δέν ήσαν όλοι σκατένιοι.η πολλοί ναί.όχι όλοι.υπήρξαν καί σωστοί αλβανοί,καί τόν καιρόν τού Καστριώτη,καί τόν καιρόν τής τουρκοκρατίας-βλέπε συμμαχίες μουσουλμάνων αλβανών(!) μέ έλληνες χριστιανούς εναντίον τών τούρκων.όσο γιά τήν νεοτέραν εποχήν ευθύνες τεράστιες γιά τό χάλι φέρουν η τότε Αυστρουγγαρία καί η Ιταλία πού δημιουργήσαν 'αλβανικόν εθνικισμόν' εκεί πού δέν υπήρχε.πόσοι γνωρίζετε ότι οι αλβανοί αιτήθηκαν 2 φορές τήν ένταξίν των στό 'Βασίλειον τής Ελλάδος';επί κομμουνισμού έγινε τό ανεπανόρθωτον κακόν.πλέον δέ νομίζω πώς είναι ευκόλως αντιστρέψιμα τά πράγματα.μιλώντας καί μέ αλβανούς,εκτός τού ότι αγνοούν αυτά καί πολλά άλλα στοιχεία-γιά τήν ελληνική/πελασγική καταγωγή τών περισσοτέρων από αυτούς(πλήν φυσικά τών καυκασίων αλβανών,τών αληθώς γνησίων αλβανών)-έχουν υποστεί-όχι τυχαίως-πλύσιν εγκεφάλου νά μισούν τόν ελληνισμόν. σχιζοφρενικά πράγματα,από τήν μιά νά μισούν εμάς καί από τήν άλλη νά βλέπουν φιλικώς τούς τούρκους!κατά τά άλλα αναγνωρίζουν ώς εθνικόν τους ήρωα τόν Καστριώτη,τόν Ελληνοσέρβον Βυζαντινόν πρίγκηπα,τόν μηδέποτε αλβανό,πού πολεμούσε τόν τούρκο ώς τήν τελευταίαν ημέρα τής ζωής του. μακάρι νά υπήρχε ένας μαγικός τρόπος νά 'φωτιστούν' όλοι αυτοί οι άνθρωποι,αλλά καί εμείς,ώστε νά είμαστε ΔΙΚΑΙΟΙ.ευχαριστώ.
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.