16/10/09

Περί Cosco: "Η γλώσσα (και η απλή λογική) κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει"

Βεβαίως οι Κινέζοι... να φύγουν από το Λιμάνι!..

Απορώ γιατί ακόμα το συζητάμε και το συζητάτε κα Κατσέλη.
Να φύγουν και γρήγορα…
Και γιατί να φύγουν;

1. … γιατί σταδιακά θα φέρουν στη χώρα μας 4 δις ευρώ. Μέχρι τώρα οι σωστές ξένες επενδύσεις ήταν αυτές που έπαιρναν λεφτά από την χώρα όχι που έδιναν.

2. …γιατί θα φτιάξουν υποδομές (που θα μας μείνουν) αξίας 350 εκ ευρώ. Δηλαδή να μας χαρίσουν υποδομές; Πού ξανακούστηκε; Εμείς ‘δώρα’ δεν παίρνουμε… είμαστε αδιάφθοροι.

3. …γιατί αυτά οι Κινέζοι μας τα πρόσφεραν πριν από την διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ όταν ξέσπασε η κρίση όλοι οι επενδυτές διεθνώς αναίρεσαν τα προσυμφωνημένα μειώνοντας κατά πολύ τις προσφορές τους, ο πρόεδρος τους Hu Jintao είχε το θράσος να μην μειώσει την προσφορά του και να έρθει και ο ίδιος στην Ελλάδα για την υπογραφή

4. …γιατί για τα παραπάνω δεν τους πουλάμε τίποτα (ούτε κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε στρατηγικό τομέα, ούτε εκατοστό Ελληνικής γης) παρά μόνο τους νοικιάζουμε τη ΜΙΑ μόνο προβλήτα των containers. Την άλλη θα τη δουλεύουμε εμείς οι Έλληνες.

5. …γιατί έτσι θα φανεί ότι η μια προβλήτα που θα την δουλεύουν οι Κινέζοι θα τρέχει ενώ η άλλη που θα τη δουλεύουμε εμείς θα… κάθεται.

6. ...γιατί έτσι θα φανεί η απόδοση (και η διαφορά) των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από την Ελληνική κρατική διοίκηση και των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από τη κινεζική διοίκηση (για την ίδια ακριβώς δουλειά).

7. …γιατί πλήττονται 400 εργαζόμενοι του ΟΛΠ που σήμερα τη βγάζουν δεν τη βγάζουν με 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο νόμιμα (και άλλα τόσα και περισσότερα μέσω ιδιωτικών εταιριών).

8. …γιατί έτσι θα φανεί ότι το κόστος λειτουργίας της ‘κινεζικής’ προβλήτας θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος λειτουργίας της Ελληνικής.

9. …γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανούν σύντομα τα αποτελέσματα και έτσι να μας βάλουν όλους να δουλεύουμε για να πληρωνόμαστε και όχι όπως τώρα να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε.

10. …γιατί του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Φυσικά εννοούμε ζυγό… δουλειάς.

11. …γιατί υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου… και φυσικά το μεγαλύτερο λιμάνι θα έχει και περισσότερη δουλειά. Μπρρρ… μακριά από μας.

12. …και γιατί τέλος κα Κατσέλη αν δεν διώξουμε τους Κινέζους, υπάρχει περίπτωση να έρθουν και άλλοι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα να δώσουν τα λεφτά τους και έτσι να αυξηθεί η πραγματική απασχόληση (μπρρρ… δουλειά δηλαδή), και η χώρα μας να κινδυνέψει να θεωρηθεί καλύτερος τόπος για επενδύσεις από τη Ουγκάντα και τη Ζιμπάμπουε…

Μα να μην έχουμε σκεφτεί έξυπνα και φρόνιμα όπως οι καθηγητές των κρατικών πανεπιστημίων. Που ‘πριν πεινάσουν’ βάλανε στο Σύνταγμα διάταξη που απαγορεύει την παράλληλη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και έτσι γλίτωσαν και από τον ανταγωνισμό και από την συνεχή προσπάθεια και από την δια βίου εκπόνηση συγγραμμάτων.

Δημήτρης Πέτρου

(Διαβάστε και τι γράφαμε στις 24 Σεπτεμβρίου: Το ΠΑΣΟΚ μπλοκάρει και τη συμφωνία με Cosco για ΟΛΠ http://www.elora.gr)
Πηγή: Ελεύθερη Ώρα

19 σχόλια:

  1. Πολύ πρόχειρα γραμμένο όπως εντελώς πρόχειρη ειναι η άποψη ότι οι έλληνες έχουμε τεμπέλικο Ντι Εν Εϊ. Αφού γράφετε ότι οι έλληνες με κινέζικη διοίκηση θα διαπρέψουν σε απόδοση και με ελληνική πάει για φούντο η προβλήτα, τι σας εμποδίζει να δείτε ότι είναι ζήτημα διοίκησης ? Οσοι έχουν ζήσει έξω σε λογικά κοινωνικοικονομικά συστήματα μήπως τεμπέλιασαν και είχαν κατώτερη απόδοση ? Η συμβαίνει το αντίθετο ?
    Το λογικό συμπέρασμα είναι πως η απόδοση της εργασίας συναρτάται με το περιβάλλον στην εργασία και όχι μόνον. Η σάπια κάστα της αεριτζήδικης κρατικοδίαιτης Αλητ επιβάλει κακοδιοίκηση παντού, καταστρέφει κατακλέβοντας και εμποδίζει κοροϊδεύοντας τον κόσμο να δουλέψει και να ζήσει στην πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κέννεντι και τα golden boys του Πειραιά!
    Oι λιμενεργάτες στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών δουλεύουν πάνω από 50 ώρες και κατ’ άλλους πάνω από 60 ώρες κατά μέσο όρο την εβδομάδα, και λαμβάνουν γύρω στις 58.000 δολάρια ετησίως κατά μέσο όρο σύμφωνα με τους γνωρίζοντες.

    Η μέση ετήσια αποζημίωσή τους υπερέβαινε το κατά κεφαλή εισόδημα στις ΗΠΑ κατά 10.000 δολάρια περίπου το 2008.

    Συγκρινόμενοι με τους συναδέλφους τους στο Πειραιά, τα αμερικανάκια δουλεύουν μάλλον σκληρότερα. Αν μάλιστα γίνει προσαρμογή για τις πραγματικές ώρες, αφαιρώντας τις πλασματικές δεν τίθεται καν θέμα ποιος εργάζεται σκληρότερα.

    Από την δική τους πλευρά, οι λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά δουλεύουν λιγότερες ώρες και λαμβάνουν κατ’ άλλους λίγο κάτω από τις 100.000 ευρώ και κατ’ άλλους αρκετά πάνω από 100.000 ευρώ κατά μέσο όρο ετησίως.

    Επιπλέον είναι μόνιμοι υπάλληλοι και δεν χρειάζεται να ανησυχούν αν θα απολυθούν αύριο σε περίπτωση που οι δουλειές στο λιμάνι δεν πάνε καλά και οι ίδιοι δεν αποδίδουν καλά.

    Αν μάλιστα στα ανωτέρω ποσά προστεθούν τα «μαύρα» του γρηγορόσημου, το ετήσιο πακέτο ανεβαίνει και ασφαλώς δεν αναφερόμαστε σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργίας εταιρειών για outsourcing όπως αφήνεται να διαρρεύσει από την κυβέρνηση.
    υγκρινόμενα με το κατά κεφαλή εισόδημα της χώρας, αυτά τα λεφτά είναι τέσσερις και πλέον φορές περισσότερα.

    Δικαιολογημένα λοιπόν οι εργάτες του ΟΛΠ μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο του golden boys που τόσο εύκολα τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη απέδωσε προ πολλού στους μεγαλοτραπεζίτες.

    Ακόμη κι έτσι δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα για τους τρίτους που ίσως φθονούν το ετήσιο εισόδημά των λιμενεργατών αν το επίπεδο της αποζημίωσης ήταν απόρροια των συνθηκών μιας ανταγωνιστικής αγοράς.

    Όμως, δεν είναι.

    Είναι κυρίως απόρροια μιας μονοπωλιακής κατάστασης την οποία είναι θεμιτό να θέλουν να διατηρήσουν, μιλώντας για «δημόσια λιμάνια» που είναι ταυτόχρονα πολύ ιδιωτικά.

    Υπο αυτές τις συνθήκες, η έλευση της κινεζικής κρατικής CΟSCO σηματοδοτεί μια νέα εποχή που σημαδεύεται από την είσοδο του ανταγωνισμού στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

    Το τίμημα της απεργίας δεν είναι ασφαλώς μικρό όπως κι αν το δεί κανείς αφού η χώρα δυσφημείται ως επενδυτικός προορισμός ενώ ταυτόχρονα αρκετές εταιρείες με κοντέινερς παθαίνουν ζημιές.

    Είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση να τιμήσει την κυρωμένη με νόμο σύμβαση του ΟΛΠ με την COSCO και να βάλει μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πρακτικές που αποσκοπούν κυρίως στη μεγιστοποίηση προσωπικών ωφελημάτων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

    Σε μια τέτοια φάση θα ήταν θετικό κάποιος να θυμηθεί τον λόγο του αείμνηστου προέδρου Κέννεντι στο Βερολίνο τον Ιούνιο του 1963, καθιστώντας σαφές στη συντεχνία των golden boys του Πειραιά ότι «είμαστε όλοι κινέζοι».

    Dr. Money

    dr@euro2day.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 334 καλοπληρωμένοι εργάτες δουλεύουν στο λιμάνι!!!
    Ο πιο χαμηλόμισθος παίρνει 33.000 ευρώ το χρόνο και η "καλή" ομάδα 120.000-143.000 το χρόνο...
    Για να μην τρελλαθούμε τώρα...
    Μιά παρέα κάνει κουμάντο σε ένα τόσο μεγάλο και κερδοφόρο λιμάνι και εκβιάζει όλο το εμπόριο της Ελλάδας!
    Να πεις ότι είναι αδικημένοι και ότι δεν πληρώνονται...Δεν μπορείς!!!!
    Να πείς οτι έχασαν τα προνόμια και το "νταβατζηλίκι" και θυμήθηκαν ότι είναι "εργάτες" ξανά...αυτό μπορείς να το πείς...άνετα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 16 Οκτώβριος 2009 11:04 πμ
    χθες ήμουν στα εγκαίνια της νέας Ολυμπιακής.
    Εκεί έγινα μάρτυρας της νεκρανάστασης ενός ελληνικού συμβόλου, που το απαξίωσε η άθλια πρακτική ατόμων (που φέρουν τον τίτλο του συνδικαλιστή) που είναι ανάξια να λέγονται Έλληνες, τα οποία αυτά άτομα υποστηρίχτηκαν από κυβερνήσεις που ήταν ανάξιες να κυβερνήσουν την Ελλάδα και την απαξίωσαν, φέρνοντάς την στην κατάσταση που είναι σήμερα.
    Ναι, κανείς Έλληνας δεν είναι υπερήφανος για ό,τι συμβαίνει στο λιμάνι και κανείς Έλληνας δεν υπερήφανος που δεν βρέθηκε ένας όμιλος Ελλήνων επιχειρηματιών να αναλάβει τη νεκρανάσταση του λιμανιού και του Πειραιά, όπως έγινε με την Ολυμπιακή.
    Όμως, στην κατάσταση που είμαστε, ποιός λογικός άνθρωπος θα έβαζε τα χρήματά του, για να αντιμετωπίσει πανίσχυρες συντεχνίες που έχουν το χαρακτήρα οργάνωσης που είναι αποφασισμένη να διατηρήσει πάσι θυσία τα κεκτημένα, αδιαφορώντας για το κοινωνικό, επιχειρηματικό και εθνικό όφελος;
    Κανείς, εκτός από τους Κινέζους, οι οποίοι το κάνουν και για γεωπολιτικούς λόγους, που, παρεμπιπτώντως, συμφέρουν και την Ελλάδα.
    Αν η κυβέρνηση παρασυρθεί στις εύκολες, λαϊκίστικες μεθόδους του παρελθόντος, που κατέστρεψαν το αγροτοσυναιτεριστικό κίνημα, τα ασφαλιστικά ταμεία (ΝΑΤ, κλπ), τις ΔΕΚΟ, και τη λειτουργία της ίδιας της αγοράς, λυπάμαι που το λέω, οι μέρες της είναι μετρημένες.
    Και στην κατάσταση που είμαστε ως χώρα, δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΤΣΙ;
    ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ COSCO.
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟΣΥΣΤΗΜΑ;
    ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ( 100000) ΚΑΙ ΠΑΝΩ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΡΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;
    ΗΛΙΘΙΟΙ. ΡΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΥΣΔΕΙΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΚΙΝΑ, ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΟΛΟΓΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΜΟΝΩΠΟΛΙΑΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΟΚΟΜΜΑ. ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΩΡΑ.
    ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕ...
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πρέπει να στρογγυλεύουμε τα πράγματα ανάλογα με την κομματική μας οπτική. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη συμφωνία για μια σειρά από λόγους ήταν αμοιβαία επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κίνα. Το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορούσε να κάνει εντός της βουλής τοποθέτηση συνεπή την οποία θα ακολουθούσε και στην κυβερνητική του πολιτική. Αντί γι’ αυτό ενώ επισήμως δεν έφερε προσκόμματα. Ανεπισήμως μέσω συνδικαλιστικών καναλιών διεμήνυε στους λιμενεργάτες ότι θα «επαναδιαπραγματευτεί» την συμφωνία. Επαναδιαπραγμάτευση είναι ένας γενικός ορισμός που σημαίνει ότι εφ’ όσον θεωρείς σε γενικές γραμμές επωφελή μια συμφωνία κινδυνεύεις να έχεις νέους όρους δυσμενέστερους σε μελλοντική νέα διαπραγμάτευση. Αλλά έκλεινε πονηρά το μάτι λέγοντας αυτόν τον όρο και οι λιμενεργάτες το εκλάμβαναν ως «ακύρωση». Το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε αυτή την πολιτική σε όλη την δεκαετία του ’80. Όσοι έχουν κατάλληλη ηλικία το θυμούνται αρκετά έντονα. Αλλά οι εποχές άλλαξαν ο Ανδρέας Παπανδρέου που ήταν μετρ αυτής της πολιτικής έχει από καιρό αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο. Η πληροφόρηση άλλαξε πολύ από τότε. Οι συμφωνίες είναι τεράστιες και προβλέπουν εξίσου τεράστιες ποινικές ρήτρες. Αυτές πρέπει αυτή την στιγμή να τις πληρώσει δια μέσου της Ελληνικής Κυβέρνησης όλη η ελληνική κοινωνία. Χώρια που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει η υπόσταση της Ελλάδας σαν πιθανός προορισμός επενδύσεων ακυρώνοντας κάθε μελλοντική δυνατότητα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Ελλάδας. Διότι ακριβώς η κυβέρνηση δε φαίνεται ικανή να ανταπεξέλθει σε πιέσεις οργανωμένων συμφερόντων. Τα οποία παρεμπιπτόντως και την ανέδειξαν σε κυβέρνηση. Άρα τι μένει το ΠΑΣΟΚ να πολεμήσει το ΠΑΣΟΚ μέσα σε μια υπέροχη σχιζοφρένια όπου αν ρωτήσεις αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ πριν μερικές εβδομάδες δεν θα γνωρίζουν επακριβώς τι να απαντήσουν για την πολιτική θέση του κόμματός τους για αυτό το θέμα. Το ίδιο ισχύει και για μια σειρά από άλλα θέματα τα οποία με τον καιρό θα ανοίξουν. Και οι του ΠΑΣΟΚ ας μην περιμένουν «χαϊδέματα» από μας τους πολίτες αλλά ιδεολογικές «γροθιές». Όλοι βλέπουμε και εξετάζουμε τα πεπραγμένα στην εφαρμοσμένη πολιτική και όχι στην πολιτική των καλών προθέσεων. Και αυτή την φορά όχι με τις παρωπίδες της ιδεολογίας όπως το ’80 αλλά με το μέτρο της αποτελεσματικότητας και της ηθικής για καλό του κοινωνικού συνόλου.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕΣ & ΦΙΛΟΙ, ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΔΕΚΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΟΛΠ ΔΕΝ ΠΑΣΧΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ "ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".
    ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ. ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ(ΔΗΜΟΣΙΑ /ΙΔΙΩΤΙΚΗ)ΟΛΟΙ & ΟΛΑ ΠΡΟΚΟΒΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλος ένας μύθος. Οτι οι Έλληνες δεν δουλεύουμε.Σοβαρα; Ποιός άλλος δουλεύει 8-12 ώρες την ημέρα χωρίς να πληρώνεται υπερωρίες;
    Και πολλές φορές χωρίς ένσημα; Και με 700 ευρώ όταν το κόστος της ζωής είναι τεράστιο. Μήπως ο Γερμανός;
    Αν τώρα κάποιοι θέλουν να αποκτήσουμε το επίπεδο εργασίας και αμοιβής των Κινέζων ή των λαθρομεταναστών είναι δικό του πρόβλημα!
    Μην μπερδεύεουμε το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.
    Οι Έλληνες δουλεύομε πιο σκληρά απο όλους τους Ευρωπαίους και πληρονόμαστε λιγότερο. Για αυτό είναι εδώ και οι λαθρομετανάστες. Να πέσει ακόμα πιο πολύ το μεροκάματο, οι απαιτήσεις και οι συνθήκες εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους ,
    Δεν ξέρω αν δουλεύουν ή όχι οι Ελληνες και ποιοι δουλεύουν η δεν δουλεύουν και αν αυτό γενικεύεται αλλά θα πω την προσωπική μου άποψη .
    Στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες που θα επισκεφτείς πρέπει να έχεις πάρει από αντικαταθληπτικά έως ηρεμιστικά για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την απάθεια και αγένεια των περισσοτέρων. Οσο δε για τα λεφτά που πέρνουν σαν ονομαστικό μισθό μπορεί να είναι λίγα αλλά τα επιδόματα είναι απίστευτα.Δεν θα μπω στην διαδικασία ότι όσοι δουλεύουν στο δημόσιο και είναι γυναίκες με του ιδιωτικού είναι σαν τον ήλιο με το φεγγάρι.
    Οι περισσότεροι δημόσιοι που εγώ γνωρίζω μπορούν και κάνουν και δεύτερη δουλειά για να συπληρώνουν το εισόδημα τους διότι τα ωράρια τους είναι τέτοια που τους το επιτρέπουν για να μη μπω ότι πολλές φορές σε πολλάτμήματα το μόνο που βρίσκεις σε διάφορες θέσεις είναι τα σακάκια μόνο και λείπουν οι ιδιοκτήτες.
    Δεν μιλάω βέβαια για τον απαράδεκτο νόμο της μονιμότητας ότι και αν γίνει ότι και αν κάνουν.
    Ο ιδ. τομέας στον οποίο δυστηχώς εργάζομαι δουλεύεις 10 ώρεςτην ημέρα θέλεις άλλες 2 να πας και να ρθεις στο σπίτι σου αν είσαι γυναίκα και θέλεις να γίνεις μάνα πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά γιατί μπορεί να μη ξαναβρείς την θέση σου. Επίσης υπερωρίες όχι δεν το λες δεν το διανοήσε υπογράφεις για μια δουλειά και κάνει άλλες 40 αρρωσταίνεις στο γραφείο σου , διαβάζεισ τα παιδιά σου από το τηλέφωνο και πολλά άλλα καλά. ΟΣο για τα λεφτά εκεί να δείτει τι καλά που είναι ...Αν λοιπόν μιλάμε για το να πάμε ανώνυμε στην COSCO ¨οπως λές προσωπικά δουλεύω 22 χρόνια σε πολλές τέτοιες και πληρώνομαι χειρότερα απο όλους άρα προσωπικά δεν μου κάνει αίσθηση.Ούτε αυτό που τραβάω εγώ και άλλοι 100000 είναι καλό αλλά ουτε και αυτό που γίνετε στο δημόσιο είναι σωστό.
    Κλείνοντας θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα και στον ΄Γιώργο από την Πάτρα που ουρλιάζει .Δεν μου αρέσουν οι συνθήκες εργασίας που δουλεύω αλλά δεν έχω επιλογή να κάνω κάτι άλλο.Ομως δεν θα συνεχίσω να συναινώ στο να πληρώνω και όλους τουσ δημόσιους να κάθονται και να προασπίζονται μόνο τα δικαιώματά τους και να μη κοιτάνει και τις υποχρεώσεις τους.
    Οταν δε νιώσουν ότι έχουν και κάποια δύναμη να μην υπολογίζουν κανέναν μπροστά στο συμφέρον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι συνδικαλιστάδες θέλουν να αποφύγουν τη δουλειά που θα πρέπει να αρχίσουν,αυτή που ποτέ δεν έκαναν σαν δημόσιοι υπάλληλοι.ΛΑΜΟΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά , δεν είπε κανείς οτι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες.....είπαμε οτι στο Δημόσιο ,όπως είπε και η χριστίνα απο πάνω, υπάρχει τρομερή τεμπελίτιδα και συντεχνιακή νοοτροπία σε πολύ μεγάλο βαθμό...!!!!Έχω και πρόσφατο τραγικό παράδειγμα....λόγω δουλειάς βρέθηκα σε έναν δήμο, στις τεχνικές υπηρεσίες...!Η μία έπαιζε πασιέντζα, ο άλλος έβλεπε αμάξια στο ίντερνετ και ο 3ος μίλαγε στο κινητό και το PC ΚΛΕΙΣΤΌ, μόνο μία κοπέλα δούλευε..!!όταν μπήκε ένας δημότης, και ζήτησε να κάνει μια άιτηση, σε αυτήν που έπαιζε πασιέντζα, του λέει, κάντε, αλλά έχουμε πολύ δουλειά και σε 15 μέρες θα είναι έτοιμη...!!!Γ@μώ την τρέλα μου, να της αρχίσεις να της τρίβεις τη μούρη στην οθόνη, είχε την οθόνη με την πασιέντζα 2 ώρες και έλεγε χωρίς τσίπα στον άνθρωπο οτι πνίγονται στη δουλειά...!!!και άν κάποιος τεμπελάκος θέλει να με πει προβοκάτορα ας το κάνει για να τα ακούσει και αυτός..!!!!ΡΕΕΕ...έτσι είναι το δημόσιο, γι'αυτό και κάθε παιδί κομματοφρουρού θέλει να μπεί εκεί, για να πληρώνεται, να μας κοροιδεύει παίζοντας το εξουσία και να μην τον κουνήσει και κανείς..!!!για να καταργήσουμε τη μονιμότητα να δούμε πως θα ξυπνήσουν τα τεμπελόσκυλα της κακιάς ώρας που είναι άχρηστοι να κάνουν την οποιαδήποτε άλλη δουλεια..!!!

    ααα....και ο φίλος απο την Πάτρα δεν νομίζω να έχει πολύ σχέση με τα λιμάνια...!!!Το ξέρετε οτι στο Πέραμα εάν δεν είσαι μέλος των σωματείων τους δεν μπορείς να κάνεις καμία εργασία σε σκάφη ιδιωτικά????δηλαδή αν είμαι π.χ μαραγκός και ο ιδιοκτήτης ενός σκάφους(π.χ ιστιοπλοικου) με φέρει να δουλέψω στο σκάφος του επειδή κάνω καλή δουλειά...το σωματείο μου απαγορεύει την εργασία και δεν με αφήνει να μπώ...και όλα αυτά νόμιμα...με νόμους που κέρδισαν οι εργατοπατέρες..!!!πρέπει να πληρώσω ειδική εισφορά στο σωματείο τους και μετά να μπώ στο ιδιωτικό σκάφος να δουλέψω....ΡΕΕΕ....ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ??????Η ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ?????γιατι μαγκιά διαθέτω και εγώ μπόλικη και πάω στοίχημα και πολοί απο εδω μέσα...αλλά διαθέτουμε και πολιτισμό και δεν είμαστε αμόρφωτα ζώα ωστε να την δείχνουμε στον κόσμο και να εκβιάζουμε καταστάσεις όπως κάνουν τώρα οι λιμενεργάτες..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ετσι που το ΠΑΜΕ σας βλεπω συντομα να κοιτατε προς τα πανω για να δειτε τον "σφυριζα" κυριοι του ΚΚΕ...δηλ ο σφυριζα στο 4% και το ΚΚΕ στο 2,9765544%! Ειστε μια απο τις δυο πληγες της χωρας μας κυριοι του κουκουε, η αλλη ειναι η εκκλησια...Εσεις θελετε εναν λαο ζητουλα και κακομοιρη, οποωσδηποτε αμορφωτο για να καταπινει τις ανοησιες της κ Παπαρηγα. Ενω η εκκλησια θελει εναν λαο μοιρολάτρη και οπωσδήποτε αμορφωτο για να συντηρει αυτην την απιστευτη συμφορα των νεοοθωμανων καλογηρων, αντικοινωνικων αμορφωτων , απατριδων, τεμπεληδων, μισελληνων και μισανθρωπων κλπ κλπ) Ειμαι σιγουρος οτι θα κανατε τα παντα για να καταστρεψετε οποιαδηποτε προοπτικη αναπτυξης διοτι αυτο μειωνει την πελατεια σας κλπ κλπ... Κυριοι ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΙ...καμια φορα απορω που στον κορακα βρισκονται ψηφοφοροι για το μαγαζι σας, που ο μονος λογος που υπαρχει ειναι η απεραντη ακινητη περιουσια του!! δεν κανετε καμια προσπαθεια να τα βρειτε με την αλλη πληγη της χωρας? τα κοινα σημεια που εχετε εντυπωσιαζουν..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολα είναι ένας φαύλος κύκλος η κυβέρνηση πριμοδοτείται από το δημόσιο σε ψήφους ,τους κρατάει μόνιμους ,και ενίοτε τους αυξάνει για να είναι κυβέρνηση.....Οποιος τα βάλει με το δημόσιο δεν βλέπει καρέκλα ούτε στον ύπνο του ..Το δημόσιο με αυτή τη λογική έχει τα συνδικάτα τα οποία οι γνωστοι εργατοπατέρες μετα την θητεία τους γίνονται βουλευτοπατέρες και πάει λέγοντας.Οι Ελληνες θέλουν να βολευτούν στο δημόσιο για την σιγουριά που τους δίνει και κάνουν την κουφή τσατσάρα στο τι γίνεται...
    Νομίζει κανείς γενικός ότι θα υπάρξει ποτέ κυβέρνηση η οποία θα άρρει την μονιμότητα του δημοσίου;
    Θα τολμίσει κανείς;
    Γιατί εγώ πρώτη θα τον ψηφίσω άλλωστε δεν έχω να χάσω τίποτα σαν Ελληνίδα αμοίβομαι χειρότερα απο μετανάστη, στο σπίτι μου για να γυρίσω πληρώνω εγώ και δεν μου κάνουν τα ναύλα, τα επιδόματα που δεν παίρνω είναι λιγότερα από των ξένων και η εξυπηρέτηση που έχω στο πλείστον των υπηρεσιών ως φορολογούμενος πολίτης είναι του τύπου ''άντε φίλε μας έσπασες τα νεύρα κάντην''.
    Όσο τα πάντα λειτουργούν με πελατιακή σχέση όχι 100 μέρες και 5 απο μένα για τον ΓΑΠ ούτε 100 τέρμινα δεν μας σώζουν....
    ΚΑι αν κάποια φορά αντιδρούμαι είναι γιατί μας πιάνει το παράπονο να μας λένε να μας πιάνουν και να μας δείχνουν πόσο μ.....ες είμαστε .
    Γιατί όσο να ναι πονάει να στο λένε στα μούτρα ...
    Σε μας που δουλεύουμαι για να μπορούν οι δημόσιοι ελεύθερα να διαδηλώνουν για το δίκαιο των εργατών που καταπιέζονται την στιγμή που εμείς οι ιδιωτικοί έχουμε τους παχυλούς μισθούς από 700-900 maχ και το στυλάκι άν θες αν δεν θές η πόρτα είναι δεξιά σου .... γιατι αριστερά δεν έχει στον ιδιωτικό τομέα μόνο δεξιά ....
    Ολοι οι αριστεροί του ιδιωτικού είναι αριστεροί στο φρόνημα δεξιοί στην τσέπη και σταλινικοί εργοδότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΠΩΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΠΟΥ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΈΤΟΙΑ "ΚΕΦΑΛΙΑ" ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ

    http://makelio.blogspot.com/2009/08/gtragkas.html

    http://makelio.blogspot.com/2009/06/blog-post_6264.html

    ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΔΙΑΟΛΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ??? ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ "COSCO".... ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πριν 15 χρονια,εγω ο αγραμματος σε ενα καυγα μου στην εφορια τους ειχα φωναξει οτι στην Ελλαδα ο επομενος εμφυλιος πολεμος θα γινει μεταξυ δημοσιων και ιδιωτικων υπαλληλων και οχι μεταξυ δεξιων και αριστερων.Ελπιζω προτου πεθανω να παρω αυτη την χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σιγά βρε Γιώργο απο Πάτρα!!!! Κοίτα στην πρωτη σελίδα του Blog για τις μισθοδοσίες...και μετά τραγούδα!!!
    Δεν φταίνε οι εργάτες για όλα και ούτε όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες...το ξέρουμε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιωργακη απο Πατρα,να μιλας πιο ευπρεπως γιατι ολοι ξερουμε να βριζουμε.Βλεπεις οτι εδω δεν βγαζουμε τις κομματικες μας τοποθετησεις,λαθος χωρο βρηκες να μας παιζεις τις 'κασετες' του κομματος σου.Σεμνα λοιπον και τεκμηριωμενα αυτα που λες.Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε ΝΑΙΑΣ, εγω πριν 15 χρονια με μια πιο λαικη εκφραση ειπα οτι 'ο επομενος εμφυλιος πολεμος θα γινει αναμεσα στις ρομπες και τα παληκαρια'.......... Καλο Γουδι αναξιοι και απατριδες διαχειριστες.
    Υ.Γ.....τα αεροπλανα της δραπετευσης δεν σας χωρανε ολους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι "ωραία" που καταφέρνουν οι φοβικοί "εκλεκτοί" να μας διχάζουν και να ξεχνάμε ότι το 1821 ξεκίνησε επειδή Ρήγας-Καποδίστριας πρότειναν και εφαρμόστηκε στις 3 πρώτες εκλογές και τα 3 πρώτα Συντάγματα το Συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, χωρίς λαμόγια, που έχουν κρατήσει αμέτρητοι σύλλογοι και η Ελβετία, αλλά το ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ όλοι οι εγωμανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.