6/10/09

Ειρήσθω:Υπεραιωνόβια ελληνική στρατηγική ηλιθιότης

Ύποπτος λόγω βεβαρημένου, υπέρ Σχεδίου Ανάν, ο εκλεγείς προχθές εν Ελλάδι πρωθυπουργός μας κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ποιας άραγε «σχολής» στελέχη του θα επιλέξει, κατά τον σχηματισμό της κυβερνήσεώς του, (α) για το υπουργείο Εξωτερικών και (β) για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ουτώς ώστε να οσφρανθεί ίσως ο Ελληνισμός του «ΟΧΙ» (1) πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον τουρκικό επεκτατισμό στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στη Δ. Θράκη και (2) πώς θα χειριστεί το απονεκρωθέν, αρχικά υπό του ιδίου ως υπ.Εξ. του Κ. Σημίτη, «Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου»;


Ειρήσθω:Υπεραιωνόβια ελληνική στρατηγική ηλιθιότης
Α Ρ Χ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Τ Η Σ της διχοτόμησης της Κύπρου προς διαιώνιση της εδώ βρετανικής αποικιοκρατικής παρουσίας και στυγνός δήμιος του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του κυπριακού λαού υπήρξε, ως υπουργός Άμυνας (1954), υπουργός Εξωτερικών (1955) και πρωθυπουργός (1957-1963) της Βρετανίας, ο Χάρολντ Μακμίλαν (1894-1986). Στο ομώνυμο απεχθές «Σχέδιο Μακμίλαν» του 1958 εντοπίζονται και οι βαθύτερες ρίζες του απεχθέστερου «Σχεδίου Ανάν» 2002-2004. Αρχιτεχνίτης και της δόλιας, εναντίον του Ελληνισμού, υποκίνησης της Τουρκίας. Και αναγόρευσης της Άγκυρας ως «συνεταίρου» στο Κυπριακό, με την «προπατορική» παγίδα της Τριμερούς του Λονδίνου της 29ης Αυγούστου 1955, όπου πέτυχε να σύρει τους ανεπαρκέστατους της Βασιλικής Κυβερνήσεως της Ελλάδος. Με το «Σχέδιο Μακμίλαν» εκβίασε και ρυμούλκησε τον Ελληνισμό στις επάρατες Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου του 1959.

Κ Α Τ Α τη διάρκεια των τριήμερων διαπραγματεύσεων που είχε στην Αθήνα 7-9 Αυγ. 1958 με τον τότε πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή και τον υπ.Εξ. Ευ. Αβέρωφ, όπου θυμήθηκε για τους «προξένους» και τον… Θουκυδίδη(!), ο Μακμίλαν είχε πει στον Καραμανλή: «Είπατε ότι αι δύο κυβερνήσεις (Τουρκίας & Ελλάδος) δέον να μην αναμειχθούν και ότι τα 80% των Κυπρίων θα έπρεπε να έχουν περισσότερον λόγον. Εάν η Κύπρος ευρίσκετο δυτικώς της Ελλάδος και όχι εις μίαν στρατηγικήν διά την Τουρκίαν θέσιν, θα σας την είχομεν παραχωρήσει, ως επράξαμεν προκειμένου περί των Ιονίων νήσων. Οφείλομεν όμως να αντιμετωπίσωμεν την πραγματικότητα» (Αρχείο Καραμανλή, τ.3, σελ.197).

Κ Α Ι ΤΟΤΕ και έκτοτε και τώρα, οι ιθύνοντες σε Αθήνα και Λευκωσία, παρ’ ότι όμαιμοι κι ομόγλωσσοι απόγονοι του Θουκυδίδη, ουδέποτε στρατήγησαν επίμονη, ανυποχώρητη, έμπρακτη, πειστική κι αξιοσέβαστη στρατηγική του Ελληνισμού και δη «ανατολικώς της Ελλάδος». Και τότε και έκτοτε και τώρα, τη στρατηγική θέση και αξία της Κύπρου, γεγραμμένη από τις 5 Αυγούστου 1878 διά χειρός Βρετανού πρωθυπουργού Βενιαμίν Ντισραέλι (1804-1881), εισέτι επαναλαμβανόμενη ακόμα και διά στόματος του ενταύθα υπάτου αρμοστού Πίτερ Μίλετ (ΡΙΚ 1.10.2008 στον Κ. Γενάρη), η Αθήνα και η Λευκωσία την εγκαταλείπουν ΠΡΑΚΤΙΚΑ στη Βρετανία και στην Τουρκία. Η υπεραιωνόβια των Ελλήνων, αδιόρθωτη δυστυχώς και αυτοκαταστροφική, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ, εκφράζεται και εξικνείται μέχρι την απονέκρωση του «Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου» και τη… διεκδίκηση της «Αποστρατικοποίησης» (όχι της Τουρκίας και της Βρετανίας, αλλά της… Κύπρου)! Ό,τι πάθουμεν εν που την τζιεφαλήν μας, διαλαλεί η παρ’ ημίν διάλεκτος και προσθέτει τουρκοελληνιστί: Έτσι κκελλέ, έτσι ξιουράφιν θέλει…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡ 6.10.09

Ύποπτος λόγω βεβαρημένου, υπέρ Σχεδίου Ανάν, ο εκλεγείς προχθές εν Ελλάδι πρωθυπουργός μας κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ποιας άραγε «σχολής» στελέχη του θα επιλέξει, κατά τον σχηματισμό της κυβερνήσεώς του, (α) για το υπουργείο Εξωτερικών και (β) για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ουτώς ώστε να οσφρανθεί ίσως ο Ελληνισμός του «ΟΧΙ» (1) πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον τουρκικό επεκτατισμό στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στη Δ. Θράκη και (2) πώς θα χειριστεί το απονεκρωθέν, αρχικά υπό του ιδίου ως υπ.Εξ. του Κ. Σημίτη, «Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου»;
Λάζ.Α.Μαύρος

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

10 σχόλια:

  1. ΟΤαν με το καλημέρα σας ο πρωθυπουργός καταργεί ένα από τα σημαντικότερα Υπουργεία το Μακεδονίας και ΘΡάκης , που στο φινάλε και το πιο άχρηστο να ήταν μόνο και μόνο για το λόγο ύπαρξης και το όνομα δεν έπρεπε να καταργήσει αυτό τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη τι λεει?Αν καταλαβα καλα επι ΝΔ ολα πηγαιναν τελεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δλδ ανώνυμε για να καταλάβω δικαίωμα κριτικής έχει μόνο ο τέλειος ; Αν ήταν έτσι θα ξανάβγαινε η ΝΔ και δεν θα έβγαινε ο ΓΑΠ.
    Αν πάλι αναρωτιέσαι τι λέει το απλό ότι αρχίζει να ξεπληρώνει τις χάρες που του κάνανε ...
    Αν πάλι αμφιβάλεις ό καιρός εγγύς θα το δεις και μονος σου .

    Επειδή όμως σαν Χριστίνα είπα να μη συνεχίσω το δικομματισμό , κοινώς είπα να ξεφύγω από την αγέλη δεν τον ψήφισα ούτε αυτόν, ούτε τον Καραμαλή που ανέκαθεν ψήφιζα, έτσι θα μπορώ ως Μαυρογιαλούρος να μουτζώνω τους απέναντι πλέον, οι απέναντι όμως δεν ξέρω προς τα που θα μουτζώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ένας άνθρωπος δεν ξέρει να μιλάει και να γράφει ελληνικά, λογικό είναι να γράφει και αηδίες. Εάν θέλει τόσο πολύ να γράψει στην καθαρεύουσα, που αρέσει σε αρκετούς από μας, ας το κάνει σωστά, πώς την είδε δηλαδή, Κοραής; Νομίζω ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να κριθεί μέσα από τα έργα της. Εάν πιστεύετε ότι είναι αντεθνική (παρόλο που σάρωσε στις εκλογές), γιατί με τον όρο "ηλιθιότητα" αυτό εννοείτε, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας, αποδείξτε το στην πράξη κι αφήστε τις θεωρίες, πείθουν μόνο ομοϊδεάτες σας κ. Μαύρε, όχι τον μέσο Έλληνα, ευτυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Λάζαρος Μαύρος είναι κεφάλαιο για τον Ελληνισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρός 'υπερήφανους' καί 'πειστικούς' ΠΑΣΟΚάνθρωπους:1.000 ψήφους παραπάνω από τό 2004 πήρατε κύριοι. κατηγάγατε 'θρίαμβον', αναμφιβόλως...απλώς οι πράσινοι ταλιμπάν είναι πιό φανατικοί καί περισσότεροι.άς είναι καλά η 'χρυσή' περίοδος 1981-1989 πού βολεύτηκαν μέ τόν σωρόν στό Δημόσιον.οι μπλε είναι πολλοί κι αυτοί,σαφώς λιγότεροι πάντως.γιά αυτό έχουν μόνον 20% 'σκληρόν πυρήνα' ενώ οι πράσινοι πάνω από 30%.απλά είναι τά πράγματα.εκτός άν ζώ σέ άλλην χώραν. αποδεικνύεται πώς είτε παραμένουμε φιλότιμοι ώς λαός ή έχουμε παραγίνει λάτρεις τών βιαστών μας-είναι μιά αναμενόμενη επιστημονική πιθανότης άλλωστε!!!
    Περικλής.
    Υ.Γ.καί γιά νά ευθυμήσουμε πάλι παρουσιάζω τό έργον 'Αι τροπαί τής Δημοκρατίας':Δημοκρατία=>
    Δειμοκρατία=>
    Δημιοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δικαιωμα κριτικης εχουν ολοι αλλα εσυ δεν κρινεις απλα κατακρινεις οσους δεν συμμεριζοντε τις αποψεις σου.Αντιθετα με σενα πρωτα θα δω και μετα θα κρινω.Ουτε ειναι σωστο να αποκαλεις τους ψηφοφορους των δυο κομματων αγελη και να απαξιωνεις υην πλειοψηφια του λαου.Που ακριβως ηταν τελεια η ΝΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο να μπορεί αν μη τι άλλω να μιλάει την Ελληνική γλώσσα και να μη ξεπουλάει τα εθνικά από την πρώτη μέρα που παραλαμβάνει την κυβέρνηση όσο αφορά την τελειότητα... διότι από ψέμα χορτάσαμε και απο τα δυο κόμματα ανώνυμε 2:56.
    ΟΣο για το αν κατακρίνω και τους δυο ανώνυμε τον έναν τον είδα ως ΥΠ ΕΞ. και τον άλλον που ξύπνησε και είδε μετά απο 2,5 χρόνια, ταυτόχρονα τους βλέπω ως κόμματα να εναλλάσονται χρόνια τώρα και έχω άποψη .Τέλος αν κατακρίνω ή όχι είναι δικαίωμά μου όπως και δικό σου να με κατακρίνεις αν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο.
    Η ιστορία θα δείξει στο τέλος με μια διαφορά όμως , άν έχεις δίκιο και είναι τέλειος θα είναι υπέρ της Ελλάδος και άρα όλα θα είναι θετικά και θα σου ζητήσω συγνώμη δημόσια αν όμως έχεις λάθος όπως και όσοι ψήφισαν όπως ψήφισαν το πιθανότερο είναι:
    1. Να έχει ξεπουληθεί η Ελλάδα
    2.Να έχουμε πρόβλημα με τα σύνορα
    3. Να έχει φαληρίσει το κράτος
    Και αυτοί που λες ότι περιμένεις να δεις για να κρίνεις να είναι εκτός Ελλάδος να ''μάχονται'' και εσύ εδώ να πολεμάς για να επιβιώσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας... ''μηχανισμός'' που κατορθώνει να εξευτελίσει μία Κυβέρνηση για να την εξαναγκάσει σε εκλογές με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και τους εμπρησμούς/τις καταστροφές των δασών κλπ συν τις αποκαλύψεις σκανδάλων, σίγουρα έχει την δυνατότητα να εμφανίσει και νοθευμένα εκλογικά αποτελέσματα, κάτι πολύ ευκολότερο απο όλα τα προαναφερθέντα επιτεύγματά του.ATHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χριστινα και αλλοι που μιλουσαν καλα ελληνικα εμαθαν και καλα γερμανικα και καλα αγγλικα και υπηρετησαν πολυ καλα τα ξενα αφεντικα τους.Οσο για την επιβιωση που γραφεις δεν αναφερεις την αιτια, που για μενα ειναι η νεοφιλελευθερη πολιτικη που εχει ρημαξη την πατριδα μας αλλα και τον κοσμο.Τα αποτελεσματα τα βιωνουμε και στη χωρα μας με την πτωση του βιοτικου επιπεδου την εγκληματικοτητα και την εισβολη των λαθρομεταναστων.Για το ποιος εχει δικαιο θα δειξη ο χρονος.Τα λεμε ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.