2/10/09

«Δεν ανήκω από ιδεολογία στο χώρο της Ν.Δ.»

Υπάρχει μία μειονότητα μέχρι το 1950 και οι ελληνικές κυβερνήσεις την ονόμαζαν τουρκική μειονότητα.Εγώ θα προσπαθήσω να διορθώσω, επειδή είμαι τώρα στη Νέα Δημοκρατία, να κλείσω το χάσμα που έχει ανοίξει μεταξύ μειονότητας και ΝΔ. Όχι η μητρική μου γλώσσα είναι η τουρκική.

«Δεν ανήκω από ιδεολογία στο χώρο της Ν.Δ.»
«Είμαι «Ελληνίδα υπήκοος, τουρκικής καταγωγής, μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, η μητρική γλώσσα είναι η τουρκική»


Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την Ζεϊμπέκ Αισέλ, την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. στο νομό Ξάνθης. Την αποκάλεσαν «γλάστρα», αλλά και «εντεταλμένη της Άγκυρας». Παρ’ όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι η 32χρονη ευειδής κυρία Αίσέλ(Φεγγαρόλουστη στα ελληνικά) Ζεϊμπεκ είναι μια δυναμική γυναίκα, μορφωμένη που έσπασε τα δεσμά της μικρής της κοινωνίας, ξεπέρασε προκαταλήψεις και θέτει ως στόχο μέσα από την ενασχόλησή της με τα κοινά - αρχής γενομένης από την τοπική αυτοδιοίκηση (ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Μουτζαχήντ Ντουκιαντζή) - να διεκδικήσει, αν εκλεγεί, αναβάθμιση στην μειονοτική εκπαίδευση, να αγωνιστεί για τις γυναίκες, τους νέους για ένα καλύτερο αύριο της μειονότητας. Στη ζωντανή συνέντευξη που παραχώρησε η κα Ζεϊμπέκ στο «Ε» ανοίγει τα χαρτιά της, ξεδιπλώνοντας όλη την επιχειρηματολογία της περί των μειονοτικών θεμάτων, απαντώντας χωρίς μισόλογα σε καίριες ερωτήσεις του «Ε». Αυτοπροσδιορίζεται με παρρησία: «Ελληνίδα υπήκοος, τουρκικής καταγωγής, μουσουλμάνα στο θρήσκευμα», δηλώνει ότι δεν ανήκει ιδεολογικά στο χώρο της Ν.Δ. αλλά ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να προωθήσει τα ζητήματα και τα αιτήματα της μειονότητας με δυναμισμό και με θάρρος. Αίσθηση προκαλεί η άποψή της για τους Πομάκους και αν και γεννημένη στον Εχίνο δηλώνει ότι η μητρική της γλώσσα είναι η τούρκικη, ενώ βλέπει από μια διαφορετική οπτική την ιστορία, τη γλώσσα και την πολιτιστική κληρονομιά των πομάκων, παρότι δηλώνει ότι σέβεται τον αυτοπροσδιοριμό τους.

Σε μια δημοκρατική χώρα – στη χώρα μας - που δεν έχουν θέση φοβικά σύνδρομα κάθε άποψη είναι σεβαστή άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μ’ αυτή. Αυτό άλλωστε αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας!

Η Αϊσέλ Ζεϊμπέκ ανοίγει τα χαρτιά της στο «Ε»
«Ε»:Δε σας είδαμε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και αυτό σχολιάστηκε και μάλιστα υπήρχε μία φημολογία ότι ήσασταν στην Τουρκία. Επίσης, δώσατε συνεντεύξεις σε τουρκόφωνες εφημερίδες κλπ. Εσείς κατεβαίνετε σαν υποψήφια του ελληνικού κοινοβουλίου, θα θελα μια απάντηση. γιατί ακούγονται πολλά… κι εσείς δε μασάτε τα λόγια σας.
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Ποτέ. Είμαστε γυναίκες και ξέρουμε τι λέμε. Δεν είναι φημολογία. Ήμουν στην Κωνσταντινούπολη, διότι εκεί μαζεύτηκαν 600-700 γυναίκες και τις μίλησα, οι οποίες είναι Έλληνες υπήκοοι και θα έρθουν να ψηφίσουνε. Κι εμείς ως υποψήφιοι έχουμε το καθήκον να πηγαίνουμε παντού, όπου υπάρχουνε ψηφοφόροι. Με κάλεσαν. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, συγκεντρώθηκαν, μίλησα και γι’ αυτό βρισκόμουνα εκεί. Ήταν ένα προγραμματισμένο ταξίδι, το δήλωσα και στα γραφεία μας εδώ, ζήτησα να πούνε ότι λείπω λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων κι αυτό δεν ήταν ψέμα. Και ψάχνουμε και προσπαθούμε για το μέλλον και τις εκλογές. Όλα αυτά είναι για τις εκλογές.

«Ε»: Κυρία Αϊσέλ λέτε ότι δε μασάτε τα λόγια σας… αλλά ούτε κι εγώ τα μασάω. Θεωρείστε «εκλεκτή» της Συμβουλευτικής Επιτροπής, επειδή ακριβώς υπάρχει η ρήξη με τον Τσετίν Μάντατζη, λόγω των γνωστών γεγονότων που έγιναν και παραιτήθηκε από πρόεδρος, και σας προωθούν σαν «αντίπαλο δέος», όπως και τον κ. Μαλκότς. «Εκλεκτή» Συμβουλευτικής και Τουρκικού Προξενείου. Αληθεύει;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Τώρα να σας πω την αλήθεια. Εγώ είμαι γνωστή από τα 16 μου, επειδή αγωνίζομαι συνέχεια, για τη μειονότητα, για τα προβλήματα της μειονότητας. Έχω θάρρος, είμαι δυναμική. Αυτό χρειάζεται η μειονότητα. Όταν υπάρχει ένας άνθρωπος που δε μασάει τα λόγια του, όπως λέτε εσείς, και έχει το θάρρος και ζητάει και απαιτεί, βεβαίως και θα με ζητάνε οι άνθρωποι, γιατί έχουν το πρόβλημα που κάποιοι βουλευτές μας δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν, να απαιτήσουν. Εμείς χρειαζόμαστε έναν βουλευτή που θα έχει θάρρος, που θα μπορεί να ζητεί και να απαιτεί.

«Ε» Τι θα ζητήσετε και τι θα απαιτήσετε αν εκλεγείτε;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Υπάρχουνε τα προβλήματα που είναι χρόνια, αλλά για μένα έχει μεγάλη σημασία η παιδεία, η εκπαίδευση. Αυτό για όλους μας είναι καλό και για τη μειονότητα και για την πλειονότητα. Όταν οι νέοι μας πάρουν την εκπαίδευση που πρέπει θα είναι πολύ καλύτεροι για την κοινωνία μας. Εγώ για την παιδεία θα τρέξω, για τη νεολαία θα τρέξω, για τη γυναίκα θα τρέξω, γιατί όλοι αυτοί χρειάζονται τη βοήθεια ενός δυναμικού ανθρώπου.

«Ε» Ανήκετε στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας από ιδεολογία;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Όχι, να σας πω κάτι: Εμείς οι μειονοτικοί δεν πρέπει να είμαστε και πολύ πωρωμένοι με τα κόμματα, γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς όλα τα κόμματα μέχρι σήμερα έχουν την ίδια πολιτική γραμμή προς τη μειονότητα. Εγώ θα προσπαθήσω να διορθώσω, επειδή είμαι τώρα στη Νέα Δημοκρατία, να κλείσω το χάσμα που έχει ανοίξει μεταξύ μειονότητας και ΝΔ. Έχουν γίνει κάποια λάθη και ελπίζουμε να τα διορθώσουμε και θέλουμε όλοι μαζί ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον, και για τη μειονότητα και για τη πλειονότητα. πρέπει να είμαστε αδελφωμένοι, δεν είμαστε ούτε κίνδυνος, απλώς να ξέρετε ότι είναι καλύτερα οι έξυπνοι άνθρωποι και αυτοί που δε μασάνε τα λόγια τους να είναι στον πολιτικό στίβο, για όλους μας είναι καλύτερα.

«Ε» Έχω εδώ μερικές δηλώσεις σας σε εφημερίδες και στην «Ελευθεροτυπία», που λέτε «είμαι Τουρκάλα και είναι τιμή μου και είμαι περήφανη γι’ αυτό».
Αυτοπροσδιορίζεστε, λοιπόν, ως Τουρκάλα. Και επίσης υπάρχει μία επιστολή σας τον Ιούνιο του 2004 στην «Ελευθεροτυπία» όπου καταφέρεστε κατά του ΠΑΣΟΚ, επειδή έβαλε τον κ. Καπζά Μουσαφέρ, ως ευρωβουλευτή στο ευρωψηφοδέλτιο και η διαφωνία σας εστιάζεται στο γεγονός ότι ο κ. Καπζά έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με την έκδοση πομακικού λεξικού και εφημερίδας που «δεν εκφράζουν τη μειονότητα και στοχεύουν στη διάσπασή της». Θέλω να σας ρωτήσω, εσείς είστε απ’ τον Εχίνο Ξάνθης. Η μειονότητα γνωρίζουμε ότι εθνοτικά, είναι τουρκογενής, πομάκικης καταγωγής και Ρομ. Εσείς δεν είστε πομάκα;

Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Μου είχαν κάνει την ίδια ερώτηση και από το «Πρώτο Θέμα» και δεν είχαν γράψει αυτά που είχα πει. Εσείς ξέρω ότι θα γράψετε τα λόγια μου γι’ αυτό θα σας εξηγήσω. Υπάρχει μία μειονότητα μέχρι το 1950 και οι ελληνικές κυβερνήσεις την ονόμαζαν τουρκική μειονότητα. Αυτό ήταν και στις ταμπέλες δημοτικών σχολείων, παντού. Μετά με τα προβλήματα που ήρθανε, με το κυπριακό και διάφορα άλλα, μέχρι τότε ο κίνδυνος ήταν η Βουλγαρία, μετά και η Τουρκία, οι σχέσεις άλλαξαν, χάλασαν, είδαν τον κίνδυνο και εμείς γίναμε μουσουλμανική μειονότητα. Δηλαδή, εδώ η ίδια η κυβέρνηση μας δήλωνε μέχρι το 1950 τουρκική μειονότητα και μετά μας έκανε μουσουλμανική μειονότητα.

«Ε» Μία παρένθεση: Υπάρχει η συνθήκη της Λοζάννης του 1922, η οποία αναγνωρίζει μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και εθνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Όχι, έχετε ένα λαθάκι εδώ. Η συνθήκη της Λοζάννης μιλάει για μουσουλμανική μειονότητα. Ξέρετε, όμως, το 1920 τα πράγματα δεν ήτανε όπως τώρα. Μετά την οθωμανική αυτοκρατορία στην Κωνσταντινούπολη και στις άλλες περιοχές και εδώ υπήρξαν μειονότητες. Τότε δεν υπήρχε η εθνικότητα στην αυτοκρατορία και γι’ αυτό οι κάτοικοι ήταν ή μουσουλμάνοι ή χριστιανοί. Και γι’ αυτό στη συνθήκη της Λοζάννης υπάρχει αυτή η γραφή. Αργότερα όμως η ελληνική κυβέρνηση η ίδια μας δήλωνε ‘Τουρκία’ στα σχολεία και στις ταμπέλες…

«Ε»: Όπως στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης που ιδρύθηκε το 1928…
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Ακριβώς. Η ΤΕΞ κέρδισε και το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό πρέπει να λέει κάτι.

«Ε» Όχι ακριβώς! Κέρδισε εκτός από τον αυτοπροσδιορισμό και το συλλογικό προσδιορισμό…..
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Ακριβώς. Τώρα για το άλλο θέμα που με ρωτήσατε τι είστε, είναι γνωστή η ταυτότητά μας (θα τα γράψετε όμως έτσι όπως τα λέω) Ελληνική υπηκοότητα, τουρκική καταγωγή, θρήσκευμα μουσουλμάνα. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να μας λέει ‘μουσουλμανική μειονότητα’ γιατί πρέπει να έχεις και μία καταγωγή. Καταλαβαίνετε;

«Ε» Η πομάκικη δεν είναι καταγωγή;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Βεβαίως. Υπάρχει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Ο καθένας πρέπει να έχει καταγωγή. Εγώ ξέρω αγγλικά είμαι αγγλίδα;

«Ε» Όχι αλλά η μητρική σας γλώσσα δεν ήταν τα πομακικά;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Όχι η μητρική μου γλώσσα είναι η τουρκική. Γιατί έχουμε δύο γλώσσες αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και από την κυβέρνηση: τα τουρκικά και τα ελληνικά. Και στα σχολεία μας υπάρχουν αυτές οι δύο γλώσσες.

«Ε» Υπάρχουν, όμως και άνθρωποι στο Εχίνο και αλλού που αυτοπροσδιορίζονται ως Πομάκοι…
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Υπάρχει, σας λέω, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους . Ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί όπως θέλει. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να μας τρομάζει όταν ένας άνθρωπος θέλει να πει ότι είναι τουρκικής καταγωγής. Δεν είναι εχθρός μας. Καταλαβαίνετε; Είμαστε Έλληνες υπήκοοι, καταγωγή τουρκική, θρησκεία μουσουλμανική. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Και πρέπει να καταλάβουμε και κάτι άλλο. Όταν κάτι απαγορεύεται γίνεται πιο γλυκό. Γι’ αυτό ας αφήσουμε αυτά τα πράγματα, θα υπάρχουν πάντα.

«Ε»Δηλαδή η μειονότητα για σας είναι μία και ενιαία, με καταγωγή τουρκική;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Βεβαίως, βεβαίως. Γιατί αυτό το έχει αποδεχτεί και η ελληνική κυβέρνηση. Μέχρι το 1950 ήμασταν τουρκική μειονότητα και μετά γίναμε μουσουλμανική; Αυτό είναι παιχνίδι. Πρέπει ο καθένας να ξέρει τι λέει και να μην φοβάται να το λέει.

«Ε» Κυρία Αϊσέλ, όμως υπάρχει και μία ιστορία σε σχέση με τους Πομάκους, που λέει ότι οι Πομάκοι ήταν ένας αρχαίος λαός Θρακών κλπ. Η γλώσσα η πομακική δεν έχει καμία σχέση με την τουρκική, είναι σλαβικής προέλευσης . Υπάρχει ένας ολόκληρος πολιτισμός, χοροί, τραγούδια που δεν έχουν σχέση με την Τουρκία.
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Τώρα θα σας πω. Τα πομάκικα, όπως γνωρίζετε, δεν έχουν γραφή. Αυτά με τα λεξικά είναι προπαγανδιστικά και τα ξέρουμε. Όταν μία γλώσσα δεν έχει γραφή δεν είναι γλώσσα. Υπάρχει αυτή η γλώσσα, το ξέρουμε πολύ καλά, μιλιέται. Αυτό όμως δεν έχει μείνει από την ιστορία που λέτε εσείς. Υπάρχει και μία άλλη οπτική γωνία. Ξέρετε ότι η Βουλγαρία είχε κατακτήσει τα μέρη μας εδώ πέρα και όταν είχε συμβεί αυτό είχαν κλείσει τα ελληνικά σχολεία, τα τουρκικά σχολεία, τα πάντα είχαν κλείσει και είχαν μετατραπεί σε βουλγαρικά σχολεία. Αν τα πομάκικα λίγο –πολύ έχετε ακούσει ή γνωρίσει, θα πρέπει να ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι είναι λέξεις βουλγαρικές, τουρκικές και ελληνικές, δηλαδή, δεν υπάρχει μία γλώσσα πομακική, ένα κράμα είναι. Όταν μία γλώσσα δεν έχει γραφή δεν είναι γλώσσα. Αυτό το λένε και οι γλωσσολόγοι. Δε χρειάζεται να είμαστε ‘τζίνιους’ για να καταλάβουμε κάποια πράγματα και ας αφήσουμε πολιτικές. Ας κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας, για τη νεολαία μας, για τις γυναίκες μας. Πώς μπορούμε να λύσουμε πραγματικά προβλήματα και όχι αυτά που προσπαθούν να δημιουργήσουνε ρήξεις μεταξύ μειονότητας και πλειονότητας. Εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι, είμαστε αδέρφια, ζούμε χρόνια μαζί και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Καθένας ας σεβαστεί την καταγωγή, το θρήσκευμα και την υπηκοότητα του αλλουνού για να μην υπάρξουν τέτοια προβλήματα. Εγώ δίνω μηνύματα ενότητας και δεν πρέπει να μας τρομάζει όταν κάποιος λέει ότι είμαι τουρκικής καταγωγής. Καταγωγή υπάρχει αυτό δεν μπορεί να το κρύψει κανένας και το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιες οι κυβερνήσεις.

«Ε» Υπάρχει μία επιστολή, μετά τη δήλωσή σας ότι είστε τουρκάλα, ενός συλλόγου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και λέει για την καταγωγή των ‘Ζεϊμπέκιδων’ ότι είναι εξισλαμισμένοι….
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Τα ιστορικά ντοκουμέντα είναι πάρα πολύ γνωστά. Οι Ζεϊμπέκιδες του Αϊδινίου ήταν πάντα με την οθωμανική αυτοκρατορία, ήταν στρατιώτες. Δε θα μπω σε αυτά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαστε αυτό που είμαστε.

«Ε» Υπάρχει μία κίνηση τελευταία, μαζεύονται υπογραφές και έχω ακούσει και δηλώσεις πολιτικών, που ζητούν να φύγει το Τουρκικό Προξενείο από την Κομοτηνή γιατί δεν έχει ρόλο κλπ. Ποια είναι η άποψή σας;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Δεν μπορεί να φύγει, γιατί αν φύγει τότε θα πρέπει να φύγει και το ελληνικό από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό θα το δεχόταν η Ελλάδα; Αυτά είναι πράγματα των άκρων που δεν ξέρουνε τι λένε. Αυτά τα πράγματα είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν μπορούμε εμείς με υπογραφές… είναι γελοία. Εδώ υπάρχει μία μειονότητα και υπάρχει το προξενείο, όπως υπάρχει μειονότητα και στην Κωνσταντινούπολη και υπάρχει και το προξενείο. Πρέπει να είμαστε και λίγο σοβαροί όταν ζητάμε κάποια πράγματα.

«Ε» Από τις επαφές σας με τον κόσμο της μειονότητας τι μηνύματα παίρνετε;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Ξέρετε ότι εγώ είμαι η πρώτη γυναίκα υποψήφια βουλευτής (της μειονότητας) που τρέχει, που ζητάει και αν καταφέρουμε να εκλεγώ θα είμαι η πρώτη γυναίκα όχι μόνο από τη μειονότητα αλλά και από όλη την Ξάνθη που θα μπει στην ελληνική βουλή. Κι αυτό πρέπει να μας τιμά όλους, είναι μία ιστορία. Και λέω «ελάτε όλοι μαζί να γράψουμε αυτή την ιστορία», να αναδείξουμε τη θέση της γυναίκας, το χρειάζεται αυτό.

«Ε» Ποιες είναι οι σχέσεις σας με την κ. Καραχασάν;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Εγώ έχω καλή σχέση με όλους τους ανθρώπους. Είμαι πάρα πολύ κοινωνική και δεν έχω πρόβλημα με κανένα. Αλλά δε θα ‘πρεπε να με αποκαλούν «Καραχασάν της ΝΔ» γιατί εγώ έχω μια άλλη προσωπικότητα, οι ιδέες μου είναι πολύ πιο προχωρημένες, είμαστε πολύ διαφορετικές πιστεύω. Είναι φίλη μου, τη σέβομαι, αλλά από δω και πέρα θα ήθελα με το όνομά μου να με αποκαλούν.

«Ε» Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν δύο γυναίκες μέσα από τη μειονότητα που δραστηριοποιούνται και βγαίνουν μπροστά, ειδικά όταν ξέρουμε πως είναι διαρθρωμένη η τοπική κοινωνία στην ορεινή περιοχή, πόσο κλειστή είναι.
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Πάρα πολύ σημαντικό και για τη γυναίκα και για την κοινωνία γιατί ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η γυναίκα είναι που μεγαλώνει τα παιδιά. Αν η γυναίκα είναι δυναμική, σπουδαγμένη, χειραγωγημένη τότε και η κοινωνία θα διορθωθεί.

«Ε» Πιστεύετε ότι το γεγονός ότι είστε γυναίκα φοβίζει;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: « Όχι, όχι. Η μειονότητα τα έχει ξεπεράσει αυτά. Και έχουμε και παραδείγματα και γυναίκες πρωθυπουργοί, υπουργοί και η μειονότητα είναι ενωμένη και θέλει μία γυναίκα στη βουλή, γιατί για τη γυναίκα θα είναι πιο εύκολο να έρχεται να συζητάει με μία γυναίκα βουλευτή παρά με έναν άντρα. Δηλαδή και οι γυναίκες μας μένουν πολύ καιρό μόνες επειδή οι σύζυγοι πηγαίνουν στη Γερμανία για ένα εξάμηνο να δουλεύουν.

«Ε» Αν εκλεγείτε ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Η παιδεία, οι νέοι, τα παιδιά μας

«Ε» θα διεκδικήσετε δηλαδή πιο δυναμικά τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία…
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Βεβαίως, τα σχολεία μας, οι δάσκαλοι. Μαζί με την πλειονότητα να αναβαθμίσουμε την παιδεία. Γι’ αυτό πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο στους νέους, να τους στηρίξουμε.

«Ε» Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Θέλω να σας πω ότι όταν ξεκίνησα τον αγώνα μου ήταν πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Το ΠΑΣΟΚ είχε γίνει μόδα, η Νέα Δημοκρατία είχε χάσει λίγο το παιχνίδι μέσα στη μειονότητα αλλά θέλω να σας πω ότι ειδικά τις τελευταίες μέρες, με όλα αυτά που έχω κάνει, με τις ομιλίες μου, οι άνθρωποι έχουν αλλάξει 100%. Η μειονότητα πια στηρίζει τη Ζεϊμπέκ Αϊσέλ γιατί πιστεύει ότι έχει το θάρρος, περισσότερο απ’ ότι οι άνδρες υποψήφιοι και θέλουν να υποστηρίξουν και θα υποστηρίξουν την Ζεϊμπέκ Αϊσέλ γιατί ξέρουν ότι αν εκλεγεί ξέρει να φωνάζει, ξέρει να απαιτεί, ξέρει να ζητάει και θα είναι η φωνή που θα τους εκφράζει στην ελληνική βουλή. Γι’ αυτό έχει αλλάξει το κλίμα και αυτό με ευχαριστεί πάρα πολύ. Πηγαίνω στις ομιλίες, ακούτε τη φωνή μου έχει βραχνιάσει, δε μ’ αφήνουν να φύγω, θέλουν συνέχεια να τους μιλάω. Βγήκαμε και στις τηλεοράσεις, επειδή είναι πάρα πολύ λίγος ο χρόνος δε μπορούμε να πάμε παντού, προσπαθούμε από κάθε μέσο να είμαστε κοντά στους ψηφοφόρους μας. Και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με εμπιστεύονται. και θέλω να τους πω συνεχίστε έτσι, είμαστε σε καλό δρόμο.»

«Ε» Να σας ευχηθώ κι εγώ, καλό αγώνα και καλή επιτυχία!
Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Να ‘στε καλά!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
www.empros.xan.gr

37 σχόλια:

  1. ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΑΖΙ ΝΔ....
    ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ....
    ΑΝΤΕ ......#@%&^*2#!@#$#$$%

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεραμπαμ
    Θα σταθώ μόνο στο θέμα της γλώσσας. Δηλαδή η κυρία αυτή μας λέει ότι η πομακική δεν είναι γλώσσα γιατί δεν έχει το δικό της αλφάβητο και (κάνει) πως ξεχνάει ότι το αλφάβητο της τούρκικής υπάρχει μόλις από το 1928 και πιο πριν χρησιμοποιούσαν αραβικό δανεισμένο από τους Πέρσες. Αν προσπαθούν να κουκουλώσουν τους Πομάκους και τους γύφτους με βάση τον "ανώτερο" πολιτισμό τους είναι χαμένοι από χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε ούστ και πάρτε μαζί και την μπόχα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί κανένας ρουφιάνος δημοσιοκάφρος δεν ρωτάει τον Καραμανλή γιαυτή την κατάντια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άϊντε, με τις υγείες σας στη Νέα Δημοκρατία!Καλορίζικη!Και δεν είναι και νεοδημοκράτισσα, δεν πιστεύει ιδεολογικά στο χώρο, μπήκε για ν' αγωνιστεί για την Τουρκία- ε, συγγνώμη, για την τουρκική μειονότητα!!!!
    Αν δεν είναι φυτευτή και δούρειος ίππος δικός μας στο μειονοτικό χώρο(πράγμα που δεν πιστεύω), θέλουν πολλές κλοτσιές οι υπεύθυνοι που την πρότειναν και την έβαλαν, μαζί με τους άλλους φωστήρες του Πασόκ και τους Χατζηοσμάντατζήδες τους.
    Όσο για το προξενείο της Πόλης που θα κλείσει, αν ξεκουμπιστεί η λυκοφωλιά της Κομοτηνής, εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τι εξυπηρετεί άραγε, θα κάνουμε και οικονομία!
    ΕΒΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. {Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Υπάρχει, σας λέω, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους . Ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί όπως θέλει. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να μας τρομάζει όταν ένας άνθρωπος θέλει να πει ότι είναι τουρκικής καταγωγής. Δεν είναι εχθρός μας. Καταλαβαίνετε; Είμαστε Έλληνες υπήκοοι, καταγωγή τουρκική, θρησκεία μουσουλμανική. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε.}

    κορίτσι μου, που θες και να βοηθήσεις την παιδεία των νέων, φάσκεις και αντιφάσκεις: καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως όλοι εκεί οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος είστε τουρκικής καταγωγής ;;; Δεν πρέπει να μας τρομάζει αυτός που θέλει να πει ότι είναι τουρκικής καταγωγής,αλλά σας τρομάζει αυτός που λέει ότι είναι πομακικής καταγωγής!Κατά τα άλλα πιστεύεις ότι καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστεί!
    Αυτό θα πει δημοκρατία α λα τούρκα!
    Δεκαετίες τώρα, οι κεμαλοφασίστες εντός Τουρκίας εκτουρκίζουν τους μουσουλμάνους που προέκυψαν από την οθωμανική αυτοκρατορία και τώρα θέλουν να εκτουρκίσουν όλους τους μουσουλμάνους της Ελλάδας και των Βαλκανίων!



    {Αϊσέλ Ζεϊμπέκ:Δηλαδή, εδώ η ίδια η κυβέρνηση μας δήλωνε μέχρι το 1950 τουρκική μειονότητα και μετά μας έκανε μουσουλμανική μειονότητα.}

    ΚΑΙ

    {Αϊσέλ Ζεϊμπέκ: Η συνθήκη της Λοζάννης μιλάει για μουσουλμανική μειονότητα. Ξέρετε, όμως, το 1920 τα πράγματα δεν ήτανε όπως τώρα.}



    ...ξέρεις Αϊσελ-Φεγγαροπλημμύρα, τα πράγματα πριν το 1950 δεν ήταν όπως μετά το 1950 !
    Διαφωνείς με την ίδια σου τη λογική;
    (Η Συνθήκη της Λωζάννης υπογράφηκε το 1923, όχι το 1920 και ρύθμισε επακριβώς τι ισχύει για κάθε μειονότητα.)

    Προς πληροφόρησή σου πάντως, η ελληνική κυβέρνηση, μετά το 1950,απλώς διόρθωσε το λάθος της, ώστε να είναι σύννομη με τη Συνθήκη της Λωζάννης.Δεν μπορείς να την κατηγορήσεις γι'αυτό!

    ΥΣ.Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι ατομικό όχι συλλογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι θελει ενας μη Ελλην στο Ελληνικο κοινοβουλιο(Που ειναι το ομοαιμο,ομογλωσσο και ομοθρησκο..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννης Κοραντής: «Πάνω απ' όλα η πατρίδα»

    http://www.tvxs.gr/v22215

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Νταβούτ πρέπει να ανατριχιάζει όταν τα ακούει αυτά. Πιο σκληρή κι απ' αυτόν είναι... μια μέρα θα την δούμε και πολιτικό στην Τουρκία...απλά μια μικρή αποστολή έχει εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά κάνουμε, με τα χέρια μας θα ξανα γυρίσουμε σκλάβοι στους τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ σκληρές ερωτήσεις τις έκαναν! Τίποτα για την τουρκική πολιτική που εφάρμοσαν στην ελληνική μειονότητα και την εξαφάνισαν. Τίποτα περί αμοιβαιότητας που προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης.
    Αλλά όταν μας έκαναν αυτά, φταίμε εμείς που δεν τους δώσαμε πόδι, για να έχουμε την παραπάνω κατίνα σήμερα να μας λέει για δικαιώματα. Φυσικά δίνει έμφαση στην παιδεία, προφανώς εντός του τουρκικού εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά γιατί δεν την ρώτησαν για το δηλητήριο του εθνικισμού που ποτίζει τα τουρκάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τα πομάκικα, όπως γνωρίζετε, δεν έχουν γραφή. Αυτά με τα λεξικά είναι προπαγανδιστικά και τα ξέρουμε. Όταν μία γλώσσα δεν έχει γραφή δεν είναι γλώσσα. "

    Και να μην ξέραμε ποιος σε πληρώνει να τα λες αυτά,φαίνεται από αυτόν τον ισχυρισμό σου...τον άκρως επιστημονικό, ποιος είναι!Τα ίδια ακριβώς λένε οι Τούρκοι για την κουρδική γλώσσα , αλλά πρέπει να θυμούνται ότι η τουρκική γλώσσα ποτέ δεν είχε δική της γραφή, πρώτα χρησιμοποίησαν την αραβική και μετά τη δυτικοευρωπαϊκή.Να μην πούμε για τις λέξεις της τουρκικής όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι μη τουρκικές (αραβικές,περσικές,ελληνικές και γαλλικές).Οπότε καταλαβαίνεις ότι πρώτοι και καλύτεροι προπαγανδιστές όπως λες, ήταν οι Νεότουρκοι κι ο Μουσταφά Κεμάλ!


    "Γιατί έχουμε δύο γλώσσες αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και από την κυβέρνηση: τα τουρκικά και τα ελληνικά. Και στα σχολεία μας υπάρχουν αυτές οι δύο γλώσσες."

    Αυτό με τη διδασκαλία των τουρκικών σε Πομάκους και Τσιγγάνους, πρέπει να αλλάξει γιατί αποτελεί παραβίαση της Συνθ.της Λωζ., η οποία αναφέρει πως καθένας πρέπει να διδάσκεται την μητρική του,όχι την τουρκική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το προξενείο της Κομοτηνής θα κλείσει σε αντιστοιχία με το ελληνικό προξενείο Ίμβρου που δεν άνοιξε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και οι μουγγοί μίλησαν...Η κυρία ξεσαλώνει.Γνήσιο τέκνο του τουρκικού τρόπου σκέψης και δράσης!Για τον εαυτό της κρατάει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αλλά οι Πομάκοι είναι απλώς οτι γουστάρει αυτή να είναι...Ο γκεμπελσισμός σε όλο του το μεγαλείο!Αλλά δε φταίει αυτή...Για να πάρει ένας πολιτευτής το χρίσμα υποψηφίου βουλευτή πρέπει να έχει αγωνιστεί χρόνια ολόκληρα και να ταυτίζεται με την ιδεολογία του κόμματος...!!!Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει για την κυρία.Απλά την φυτεύουν αυτοί που μπορούν...!Οι κύριοι αρχηγοί των κομμάτων τι κάνουν άραγε;Γιατί το δέχοντε;Τι συμφέροντα εξυπηρετούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσάς σας μοιάζει αυτή να ενδιαφέρεται για την Ελλάδα; Διότι εμείς ενδιαφερόμαστε μόνο γι αυτήν (όχι την Ζεϊμπέκ, αλλά την ΕΛΛΑΔΑ!).

    Να χαίρεστε την χανούμ, η οποία χρημάτισε εκφωνήτρια της τουρκικής τηλεόρασης, εμείς, οι ΕΛΛΗΝΕΣ, ψηφίζομε ΕΛΛΑΔΑ και όχι απλώς τυχάρπαστους Έλληνες υπηκόους (του τουρκικού προξενείου).

    Εν άλλοις λόγοις, αϊ σιχτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πλάκα έχει. Δεξιό κόμμα η ΝΔ.
    Απο που κι ως που; Απο'κει πέρασαν και δεν ακούμπησαν.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ.
    Δεσποινίς αύριο κιόλας εισιτήριο για την μαμά σου την Τουρκία και ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ.

    Κλείστε το Προξενείο στην Κομοτηνή (Στους κατοίκους απευθύνομαι)κι ας κλείσει ότι θέλει στην Κωνσταντινούπολη. Εξάλλου Δεν έχουν αφήσει ρουθούνι Ελληνικό εκεί τι το κάνουμε;
    'Οταν θα έρθει η ώρα και μας δώσουν το έναυσμα θα μπουκάρουμε και δεν θα το χρειαζόμαστε το Προξενείο που ούτως ή άλλως άχρηστο είναι.


    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα ξέρω γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσω ΝΔ. Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙΝ ΙΠΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξεθυμάνατε; έχει καλώς,τώρα ηρεμήστε.
    Πρέπει να πάρουμε τη μειονότητα από τα χέρια τους.
    Το μέτρο να περνάνε στα Πανεπιστήμια με ειδική κατηγορία είναι καλό,προκειμένου να πηγαίνουν σούμπιτοι στην Πόλη και να γυρίζουν σαν την κυρά αυτή.
    Να παίρνουμε τα πομακοπαίδια σε κατασκηνώσεις, να τα φιλοξενούμε στα σπίτια μας όσοι μπορούν τα καλοκαίρια,δεν πρέπει να ανεχθούμε οι ξανθοί και γαλανομάτηδες Πομάκοι να σου λένε "είμαι Τούρκος"
    Πρέπει να γίνει οργάνωση σε εθνικό επίπεδο και εμείς ατομικά να ανταποκριθούμε ακούτε ΝΔ,ΛΑΟΣ,Βαρδινολατσιβγενοπουλοεμφιετζο κλπες δημοκρατικές δυνάμεις που έλεγε ο Χαρίλαος;
    Tο πρόβλημα δεν θα το λύσει το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης αλλά η άμεση δράση τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 5:56 μμ

    "Το προξενείο της Κομοτηνής θα κλείσει σε αντιστοιχία με το ελληνικό προξενείο Ίμβρου που δεν άνοιξε ποτέ!"

    Στην διπλωματία, φίλε, υπάρχει η αμοιβαιότητα. Μία πρεσβεία και δύο προξενεία έχει η Τουρκία στην Ελλάδα, τα ίδια ακριβώς έχομε κι εμείς στην Τουρκία. Αν κλείσουμε ένα της προξενείο εδώ, θα κλείσει και αυτή ένα δικό μας εκεί. Αν απελάσουμε έναν διπλωμάτη της από την Αθήνα, θα απελάσει και αυτή έναν δικό μας από την Άγκυρα. Καλό είναι όταν γράφουμε να ξέρομε τι γράφουμε.

    Θα μπορούσε, ίσως, η Ελλάδα να μεταφέρει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής σε άλλη πόλη, π.χ. την Πάτρα, ή το Ηράκλειο, με την αιτιολογία ότι δεν χρειάζεται η Κομοτηνή τουρκικό προξενείο, εφ' όσον δεν υπάρχουν Τούρκοι εκεί (με προσέχεις;) και επί πλέον, τυχόν προξενικές ανάγκες, καλύπτονται από το προξενείο της Θεσσαλονίκης.

    Στο Ηράκλειο έρχονται πολλοί Τούρκοι επισκέπτες από την Σμύρνη κυρίως, απόγονοι Τουρκοκρητών, άρα χρειάζεται να υπάρχει ένα τουρκικό προξενείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. VASH THS SYNDIKIS THS LOZANIS DEN EPREPE NA YPARXOUN TOYRKOI STHN ELLADA MONO POMAKOI KI ROMA MOUSOULMANOI.SYNEXIZETE H PARANOMIA TON PROGONON THS ZEIMBEK OI OPOIOI DILOSAN OXI TOYRKOI DILADI[ROMA H POMAKI]KI PAREMINAN KATAKRATONTAS KI THN PEROYSIA TOUS POY HTAN ANDALAKSIMI .OTAN TO 1950 KATALAVAME OTI HTAN TOYRKOI PAROTI EPREPE AMESOS NA APELATHOUN KI NA KATASXETHI H PEROUSIA TOUS EIPAME DEN PIRAZH ASTOUS KALOI ANTHROPOI EINAI.O IMAMIS TOUS GIAOURIDES MAS ANEVAZI GIAOURIDES MAS PROSFONOI O MOULOS O MOGOLOS MESA STHN PATRIDA MAS.KATI PREPI NA GINI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τουρκικός στρατός, για πρώτη φορά μετά το 1974, παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη. Τι σημαίνει αυτό; Οι κύριες τουρκικές μονάδες του 3ου και του 5ου Σώματος Στρατού της 1ης Στρατιάς εγκατέλειψαν τη γραμμή προκάλυψης και μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται σταδιακά ανατολικότερα «μακριά» από τα αδιάκριτα ελληνικά «μάτια». Στη γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες β’ κατηγορίας, μεθοριακοί φρουροί σύνθεσης με μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κ.α.). Μόνον δυο ταξιαρχίες, η μία στο βορρά και η άλλη στο νότο, έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ 7:57 μμ

    Λυπάμαι, αλλά είσαι εκτός θέματος. Τα σχόλια αφορούν στην συγκεκριμένη χανούμ και το κόμμα που την φιλοξενεί και όχι σ' ολόκληρο τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Ελλάδας. Αυτά που γράφεις, είναι μεν σωστά, αλλά εκτός υπολοίπων σχολίων και άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ολοι μαζι!

    Ζητω η Ελλαδα, ζητω η Τουρκια, ζητω η Νεα Δημοκρατια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. nativist ,

    το σχόλιο μου ήταν στη λογική της κυρίας που βάζει το προξενείο της Πόλης σε αντιστοιχία με το προξενείο της Κομοτηνής και απλά για να προβάλλω την ανυπαρξία πλέον ελληνικής μειονότητας στο νησί,αν θέλει να το πάει έτσι.Άλλωστε το προξενείο της Πόλης δεν υπάρχει εκεί λόγω μειονότητας, αλλά λόγω του ότι η Πόλη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και μεγάλος τουριστικός προορισμός,δεν θα γινόταν να μην έχει ελληνικό προξενείο.

    Όσο για τα προξενεία, πρόσθεσε Ρόδο και Αδριανούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το δογμα της πολυμορφικής και πολυδιάστατης "Επιθετηκότητας".

    Αυτό και μόνο αυτό πρέπει ως Ελληνισμός να εφαρμόσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σάββα;

    Η κοπέλα έχει σχέση με τον όμιλο Ντογάν;

    Μου φάνηκε ότι την είδα μέσα σε βάν στην Ξάνθη (τις έμοιαζε τουλάχιστον), το οποίο έγραφε "όμιλος Ντογάν ajenci" αν τα λέω καλά.

    Φυσικά δεν ήταν μόνοι. Έναν τύπο είδα στα πίσω καθίσματα που είχε στιλ στρατιωτικού (με πολιτικά βέβαια), μπορεί βέβαια να ήταν και μπράβος.

    Αυτό έγινε χθες στις 18:50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ρε αει στο διαολο τουρκοσπορε,που θες να γινεις και βουλευτης...ουσττττ κοπριτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κυρία Ζεϊμπέκ Αισέλ, κακώς ασχολούμαστε μαζί σας.
    Δεν έχετε καμιά δουλειά στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ούτε εσείς ούτε όλοι οι άλλοι που δηλώνετε τούρκοι.
    Στο κοινοβούλιο της πατρίδας μου που δεν είναι πατρίδα σας αφού λέτε ότι είστε τουρκάλα, να μη σώσετε να πατήσετε το πόδι σας.
    Εδώ είναι Ελλάδα, ακούτε;
    Κάτω τα χέρια σας από την Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλά κάνετε και υβρίζετε ορισμένοι την Αΐσελ Τσιφτετέλι αλλά στην πραγματικότητα εμείς όλοι φταίμε που επιτρέπουμε στα κοπρόσκυλα που μας κυβενάνε κατά καιρούς να βάζουν αυτά τα λαμόγια στα ψοφοδέλτιά τους.
    Εμείς και μόνο εμείς φταίμε...Ξυπνάτε ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να προωθούνται αυτά τα άκρως ενημερωτικά θέματα και σε άλλα blogs που έχουν και αυτά μεγάλη αναγνωσιμότητα όπως troktiko,taxalia κτλ.Έτσι ο κόσμος θα μπορεί να ενημερωθεί για πολλά θέματα.
    κύριοι διαχειριστές συννενοηθείτε και με άλλους μπάς και ξυπνήσει ο λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το θέμα με το Προξενείο στην Κομοτηνή είναι ότι τους καίει αν κλείσει, ενώ στην Κων/πολη δεν έμειναν Έλληνες (εκτός από τους επισκέπτες) που να το χρειάζονται το Ελληνικό Προξενείο, και φρόντισαν οι Τούρκοι γι'αυτό.
    Θα ήταν θεία δίκη αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά το θέμα είναι ότι δεν είναι τόσο εύκολο να κλείσει ένα προξενείο, μου 'μυρίζει' διπλωματικό επεισόδιο αν συμβεί αυτό!

    Όσο για την εν λόγω κυρία, έχει λάβει την τυπική Τουρκική αγωγή.

    Αυτοί είναι οι Τούρκοι, προκειμένου να 'θεμελιώσουν' την ύπαρξή τους στην περιοχή, περιφρονούν και υποβιβάζουν στα βιβλία τους, ακόμη και στα σχολικά, όλους τους λαούς της περιοχής.
    ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
    Οι Πομάκοι δεν έχουν δική τους γλώσσα, γιατί η γλώσσα τους δεν είναι γραπτή (!). Η γλωσσολογία δεν λέει τέτοιο πράγμα! Καταρχάς αυτό είναι ρατσιστικό! Αυτό στερεί δικαιώματα από τους Πομάκους!
    Α, βέβαια τους Πομάκους τους έφεραν στη Θράκη οι Τούρκοι και είναι ένα Τουρκικό φύλο με ξανθά μαλλιά και ανοιχτόχρωμα μάτια (!).
    Οι Αρμένιοι, λένε οι Τούρκοι, δεν είχαν ποτέ δικό τους κράτος (ασύστολο ψέμα!).
    Οι Έλληνες δεν είναι Έλληνες και η ελληνική γλώσσα είναι κατασκεύασμα (!) μοντέρνο, μία 'ανάσταση' μιας νεκρής γλώσσας (εδώ θέλουν να μας πουν για την Καθαρεύουσα αλλά τα μπερδεύουν κατά πώς τους συμφέρει).
    Οι Έλληνες δεν διοικήθηκαν ποτέ μόνοι τους από τα προ Χριστού χρόνια, και ποτέ δεν είχαν Ελληνικό κράτος, αλλά πολλά διαφορετικά κρατίδια πόλεις που πολεμούσαν μεταξύ τους. Άρα δεν είχαν και συναίσθηση του ότι είναι Έλληνες! Διοικούνταν για αιώνες από τους Ρωμαίους και οι Τούρκοι κατέλυσαν το 1453 ένα κράτος Ρωμαϊκό.
    Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι στην ουσία (κατά Τουρκία μερέαν) μία αντιγραφή του Αιγυπτιακού και η σημασία του έχει υπερεκτιμηθεί από την Ευρώπη, επειδή πάντα οι Ευρωπαίοι παραχάιδευαν τους Έλληνες.
    Οι Κούρδοι είναι 'ορεσίβιοι Τούρκοι' χωρίς δικό τους πολιτισμό, οι οποίοι δεν κατάγονται από την περιοχή αλλά μετανάστευσαν σε αυτήν (!).Και ο καλός Κεμάλ Ατατούρκ 'τους άφησε' να μείνουν στην Τουρκία, ενώ τελικά φαίνεται ότι έκανε λάθος, έπρεπε να τους διώξει όπως τους Έλληνες καιτους Αρμένιους.
    Οι Κύπριοι δεν είχαν ποτέ δικό τους κράτος ελληνικό και πολύ νωρίς έπαψαν να ανήκουν και στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Οι Κύπριοι δεν είναι Έλληνες και η Ελλάδα ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την Κύπρο και τους Κυπρίους (λένε οι Τούρκοι).
    ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!

    Αυτοί είναι οι Τούρκοι.
    Προσπαθούν να υποβιβάσουν τους λαούς της περιοχής με κάθε τρόπο.

    Όσο για την κυρία Ζεϊμπέκ, ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ για τις καλές τις διαθέσεις. Να πάει στον αγύριστο, έξω από τη χώρα μας!

    Μία Ακρίτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Είναι λάθος να λέγεται ότι η Ελλάδα μέχρι το 1950 αναγνώριζε τουρκική μειονότητα. Μόνο το 1952 ο στρατηγός Φεσσόπουλος ως Γενικός Διοικητής Θράκης έκανε με άκριτη και ανιστόρητη απόφασή του χρήση αυτού το όρου, που ανακλήθηκε σχετικά γρήγορα. Εγώ ως παιδί, θυμάμαι τη αλλαγή ταμπέλας στο μειονοτικό σχολείο Διδυμοτείχου το 1952, που μετονομάσθηκε Turk Oculu, αν θυμάμαι σωστά τις λέξεις. 'Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ισμέτ Ινονού ήταν εκείνος που επέμενε στη Λωζάνη, να ονομασθεί η μειονότητα της Θράκης μουσουλμανική, άρα θρησκευτική, γιατί έτρεμε στην ιδέα, πως αν προσδιορισθεί ως εθνική μειονότητα, θα ζητούσαν τα ίδια δικαιώματα οι δεκάδες καπιεσμένες εθνικές μειονότητες, που υπάρχουν στην Τουρκία... Ας ξέρουμε τι λέμε...
    Σιτάλκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. νομίζω ότι όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας (ανεξαρτήτου θρησκεύματος) δεν έχει και το δικαίωμα Ελληνικής υπηκοότητας.

    Ο δρόμος ανοιχτος και οι τούρκοι δεμένοι για την εν λόγω κυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κανείς δεν ανεβαίνει στην πλάτη σου αν δεν σκύψεις...
    Όπως βλέπουμε εμείς έχουμε πολλούς στην πλάτη μας,βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Βέβαια η κα Ζεϊμπέκ,βρίσκει και κάνει.Ας όψεται ο/η δημοσιογράφος που έκανε τις ερωτήσεις.Ομως σε καμμία χώρα τα μειονοτικά σχολεία δεν πληρόνωνται από την κυβέρνηση.Οι προστάτες των μειονοτήτων πληρώνουν για τα σχολεία,όπως πχ εμείς στην γερμανία στην αυστραλία και τις ΗΠΑ.Και το 2% εισαγωγής των μειονωτικών στα ΑΕΙ δεν αποτρέπει καθόλου τις κες ζεϊμπέκ να πάνε και -δωρεάν- στην τούρκια για ένα λουστράρισμα,οπως και το πιντί πήγε στις ΗΠΑ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.