2/10/09

Τη δολοφονία του Πατριάρχη ομολόγησε ότι σχεδίαζε συλληφθείς στην Τουρκία

«Εάν δεν συλλαμβανόμουν, θα σκότωνα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο» φέρεται να έχει δηλώσει στην πρώτη του κατάθεση μέλος σπείρας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στην περιοχή Ουμράνιγιε της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, όπου συνέλαβε 16 άτομα.

Το μέλος της σπείρας με αρχικά ονόματος Μ.Γ είπε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, ότι εάν δεν είχε συλληφθεί θα σκότωνε τον Οικουμενικό Πατριάρχη επειδή όπως είπε «είναι εχθρικός προς τους μουσουλμάνους».

Με την εξάρθρωση της σπείρας διαλευκάνθηκαν υποθέσεις που ήταν σε εκκρεμότητα, όπως η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός ατόμου και ο εκβιασμός Τούρκου επιχειρηματία

ΝΕΑ

15 σχόλια:

  1. Γιατί να σκοτώσουν έναν καλό Τούρκο πολίτη; Νομοταγής δημόσιος υπάλληλος είναι, ο οποίος υπηρέτησε την μαμά-Τουρκία ως έφεδρος ανθυπολοχαγός.

    Μέλος σπείρας ναρκωτικών ο επίδοξος δολοφόνος; Περίεργο! Και τι πάρε-δώσε έχει ο Παναγιώτατος με δαύτους; Μπας και του προμηθεύουν "πράμα" για το θυμιατό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ
    2 Οκτώβριος 2009 8:35 μμ
    ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ξεβρόμιζε ο τόπος.
    Πριν λίγες μέρες μιλούσα με στέλεχος(αν μπορώ να τον αποκαλέσω έτσι)της τοπικής Χ.ΕΝ και μου έλεγε ότι θα την κάνει απο τη χώρα επειδή οι Ελληνες είμαστε για κλωτσιές αλλά δε χρειάζεται να ανησυχεί για την πατρίδα και τους Ελληνες μιας και η εκκλησία θα φροντίσει να μας σώσει στο εξωτερικό,οι εδώ να πάμε στον αγύριστο...Μια ζωή αυτη η κωλοθρησκεία εναντίων μας ήταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε, λες βλακείες. Το πώς και διατί ο Πατριάρχης, άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου, αλλά και πολλοί άλλοι Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ένας φίλος μου Κωνσταντινουπολίτης έχουν υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό ως αξιωματικοί είναι γνωστά και έχουν ξαναγραφεί. Τους θεωρείς προδότες γι΄ αυτό; Μα, άμα ήθελαν, ας έκαναν κι αλλιώς. Θεωρείς επίσης προδότες και τις χιλιάδες των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως (μεταξύ των οποίων και μερικοί φίλοι μου) καθώς και τις εκατοντάδες των αραβοφώνων Ελλήνων της περιοχής της Αντιόχειας (μεταξύ των οποίων και ένας - ακόμη- φίλος μου), οι οποίοι έχουν υπηρετήσει ως απλοί στρατιώτες; Έχεις διαβάσει στο βιβλίο του Σπύρου Παπαγεωργίου "Ο Αττίλας πλήτει την Κύπρον" για κάποιον Έλληνα που υπηρέτησε (πολέμησε) ως αξιωματικός κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής; Έχεις υπ΄ όψιν ότι τα πρώτα θύματα από πλευράς Τούρκων κατά την διάρκεια της αποβάσεως στην Κύπρο ήσαν αραβόφωνοι Έλληνες από την Αντιόχεια; Προδότες κι αυτοί;
    Τώρα, αν ο Πατριάρχης προβαίνει σε, απαράδεκτες πολλές φορές, δηλώσεις, κάνοντας πολιτική, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Μη ξεχνάμε όμως την δεινή θέση, εις στην οποία ευρίσκεται το Πατριαρχείον και η εναπομείνασα μειονότητα. Οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί, οι οποίοι ουδαμόθεν απειλούνται, τι λένε και -κυρίως- τι πράττουν;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PREPI NA APOSIRTHI STIN EPISKOPI TOY TO AGIO OROS .NA DIMIOURGISI TIN NEA PRIGIPIO SXOLI .ME DILOSI OTI ADINATI NA EKTELESI TA KATHIKONDA TOU STIN TOURKIA.NA MHN EPISTREPSI PARA MONO OTAN MBORI NA LEITOYRGI STIN MEGALYTERH EKKLISIA TOU.THN AGIA SOFIA.AYTA THA EKANE AMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 2 Οκτώβριος 2009 8:35 μμ
    Κανονικά το σχόλιό σου έπρεπε να κοπεί, γιατί είναι προβοκατόρικο.
    Δεν πειράζει όμως, είναι ευκαιρία να απαντήσω και να ενημερωθεί ο κόσμος.
    Πρώτον, ο πατριάρχης υπηρέτησε ως δόκιμος αξιωματικός στον τουρκικό στρατό, γιατί αυτό ήταν υποχρεωτικό για όλους όσους είχαν τελειώσει το γυμνάσιο. Επειδή στην Τουρκία ήταν ελάχιστοι εκείνοι που τελείωναν το γυμνάσιο, όταν στρατεύονταν γινόντουσαν όλοι δόκιμοι, ανεξαρτήτως θρησκείας, όλοι.
    Δεύτερον, οι Τούρκοι θέλουν να σκοτώσουν τον πατριάρχη, γιατί είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτοί που το υπηρετούν στην Τουρκία αλλά και το ορθόδοξο ποίμνιο είναι σαν ένα καρφί στο μάτι της Τουρκίας, γιατί αυτούς θεωρούν πραγματικούς ιδιοκτήτες της Κωνσταντινούπολης και της Ανατολής και όσο υπάρχει έστω και ένας έλληνας της Πολης και της Ανατολής, Ρωμιός, όπως λένε οι Τούρκοι, πάντα θα έχουν το φόβο μήπως διεκδικήσει την κυριότητα της χώρας. Γιαυτό θέλουν να εξοντώσουν τον Βαρθολομαίο, που τους καταδίκασε στο ΕΔΑΔ για το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου (και έπονται κι άλλα), γιαυτό θέλουν να εξοντώσουν και τον τελευταίο Ρωμιό της Πόλης της Ίμβρου και της Τενέδου.
    Τρίτον, άτομα συμμορίας ναρκωτικών σκότωσαν και τον Θεόφιλο Γεωργιάδη στην Κύπρο, επειδή ο Θεόφιλος ήταν μεγάλο πρόβλημα για τη ΜΙΤ και την Τουρκία. Η ΜΙΤ έδωσε μερικά κιλά ηρωίνη και είπε σκοτώστε τον. Έτσι έφυγε ο Θεόφιλος. Όσο για τον πατριάρχη, εκτός από τη συμμορία ναρκωτικών, που ελέγχεται από το βαθύ κράτος, και η φασιστική-τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, τα μέλη της οποία διάζονται, είχε φάκελο για την αντιτουρκική του δράση και σχεδίαζε να τον δολοφονήσει.
    Τέλος, πες μας εσύ με ποιούς είσαι;
    Ή μήπως θα πρέπει να σε ψάξω αλλιώς και να το διαπιστώσω ο ίδιος;

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Σάββα συγχαρητήρια!!! ξέχωρα από τις πολιτική ανάλυση που κάνατε και την πληροφόρηση για τον αρχηγό της Ορθοδοξίας,τα πράγματα είναι πολύ απλά.
    Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ.
    Είναι γεγονός πως ο Πατριάρχης έχει προβληματίσει το ποιμνίο και τις οικουμενικές ιδεολογίες και ενέργειές του με τον πάπα.
    Όμως δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να κρίνουμε ιδίως όταν δεν γνωρίζουμε!..
    Το Πατριαρχείο θα πρέπει να παραμείνει στην Πόλη για λόγους ιστορικούς, μα πάνω απ΄όλα εθνικούς και πίστεως.
    Άλλωστε σύντομα θα λειτουργήσουμε στην Αγ.Σοφία, και όχι απαραίτητα με πόλεμο και καταστροφή των Τούρκων.
    Οι προφητείες βέβεια υπάρχουν, αλλά και Ο Θεός από αγάπη και βλέποντας την μετάνοια,αναβάλει.
    Βέβαια θα μου πείτε πια μετάνοια!!!
    Αλλά στην ερώτηση αυτή μόνο ο Θεός γνωρίζει τα μυστικά της καρδιάς του κάθε ανθρώπου....
    Ας ευχόμαστε λοιπόν και ας προσευχόμαστε για όλον τον κόσμο και για τους άρχοντες(ο Θεός να τους κάνει..)και για τους ιεράρχες μας.
    ΠΡΟΣΕΥΧΗ,ΠΙΣΤΗ,ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ,ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΗ...Θ Ε Ι Α Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α!!!

    Αυτά...και συγνώμη...

    Ευ'άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο δύσκολο για την Τουρκία είναι να καθαρίσει τν Πατριάρχη κύριε Καλεντεριδη; Δε νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο...Ειδικά όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί ναρκομανείς,τρελοί,φανατικοί ισλαμιστές κλπ...
    Οι Φαναριώτες ήταν πάντα ενάντια σε κάθε τι που κάναν οι Ελληνες(γιατί να χάσουν τα προνόμια τους;) αλοστε,αυτοί διοικούσαν την αυτοκρατορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστα
    γνωριζόμαστε εδώ μέσα.
    Δεν μιλάω θρησκευτικά-θρησκειολογικά, πολιτικά και πατριωτικά μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τωρα για να λεμε και του στραβου το δικιο,αν οι τουρκοι ηθελαν να τον σκοτωσουν θα ευρισκαν τροπο μιας και ειναι μανουλες στα 'υπογεια'.Εμενα αυτη η ιστορια με βαζει σε υποψιες μιας και την 'συλληψη' του επιδοξου δολοφονου την διατυμπανισαν τοσο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναϊάς
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ένα πρόσωπο με διεθνή εμβέλεια.
    Ενδιαφέρονται για τη ζωή του δεκάδες χώρες.
    Οταν μετακινείται, γίνεται σχεδιασμός, ενημερώνεται κόσμος και το τουρκικό κράτος είναι υποχρεωμένο να λαμβάνει αυστηρά μέτρα για την ασφάλειά του.
    Δεν είναι εύκολο πράγμα η δολοφονία του.
    Φυσικά, τα σχέδια για τη δολοφονία του, όταν διαρρέουν, μπορεί να έχουν στόχο τον εκφοβισμό του πατριάρχη.
    Να μην βγάζουμε όμως εύκολα συμπεράσματα, ειδικά για θέματα που δεν γωνρίζουμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ κύριε Καλεντεριδη αντιθέτως πιστεύω ότι η δολοφονία του πατριάρχη θα ευχαριστούσε και τους Ρώσους αδελφούς μας πάρα πολύ..Εκτός κι αν η ύπαρξη ενός Ρώσου πατριάρχη,είναι αυτή που πραγματικά τρομάζει τους απέναντι.
    Τώρα για το αν είναι ευκολο ή δύσκολο...Τα γεγονότα Chinook πιστεύω μπορούν να μας διευκολύνουν όσον αφορά την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λυπούμαι που βλέπω ότι μία εγγραφή μου με διάθεση σαφώς χιουμοριστική -όποιος ξέρει να διαβάζει, το βλέπει-
    έδωσε λαβή σε τόσες αντιδράσεις και δυσαρέστησε τόσους πολλούς.

    Το σχόλιο του κ. Καλεντερίδη είναι πολύ κατατοπιστικό, αλλά δεν ξέρω γιατί με χαρακτηρίζει "προβοκάτορα".

    Το όλων περιεργότερο και μάλλον ασυνήθιστο για τον ίδιο και το ήπιο και σοβαρό ύφος του, είναι η τσαμπουκαλίδικη κατάληξη:

    >Τέλος, πες μας εσύ με ποιούς είσαι;
    Ή μήπως θα πρέπει να σε ψάξω αλλιώς και να το διαπιστώσω ο ίδιος;<


    Επειδή οι απειλές και οι τσαμπουκάδες δεν μου αρέσουν, ιδού η απάντηση:

    Ψάξτε με αλλιώς και διαπιστώσετέ το ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aνώνυμε 4 Οκτώβριος 2009 4:48 μμ
    δεν σε είπα προβοκάτορα, είπα ότι το σχόλιο είναι προβοκατόρικο.
    Τώρα, όσον αφορά το ύφος μου που λές, επειδή έχω δει και έχω πάθει πολλά, ακριβώς γι' αυτό αντιδρώ έτσι.
    Δεν παίζουμε με τέτοια θέματα.
    Αν ξαναδιαβάσεις όλο το σχόλιό σου, θα διαπιστώσεις και συ ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και εξ αντικειμένου προβοκατόρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευλογία θα ήταν για την Τουρκία να έδινε μια καλή λαβή το Πατριαρχείο και να το ξερίζωναν.
    Το ότι είναι μετά από τόσους αιώνες στη θέση του θα μπορούσα να το αποδώσω και σε μεταφυσικούς παράγοντες.
    Διαβάστε για τον πολιτικό ρόλο του Πατριαρχείου στα διεθνή.
    Στα διεθνή είπα και να μη φανεί παράξενο σε κανένα.Μπροστά στον ρόλο αυτό οι δραστηριότητες του ΥΠΕΞ μόνο σαν παιδικό παιγνίδι φαίνονται.Ακριβώς φίλοι μου όπως το είπα παιγνίδι παιδικό.
    Και οι Ρώσοι αγαπητοί μου βάζουν το λιθαράκι τους στην επιβίωση του Πατριαρχείου εν μέσω θυέλης.
    Έχετε ακούσει τη λέξη βυζαντινισμός; σίγουρα ναι.Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο παράδειγμα από το Πατριαρχείο.
    Με διάθεση καλαμπουριού θα έλεγα ότι ο εκάστοτε Πατριάρχης είναι ντε φάκτο ο καλλίτερος καθηγητής επιχειρισιακής ανάλυσης,πιο καλός από του Χάρβαρντ και του LSE.
    Σας παροτρύνω να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και να ψάξετε ουσιώδη δημοσιεύματα για το Πατριαρχείο.Πχ τα γραπτά του κου Γ. Αλεξάνδρου στο Τρίτο Μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.