24/10/09

Έξω τώρα το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΤΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι της Θράκης δεν χρειαζόμαστε ούτε προξενεία ούτε προξενιά για να ζήσουμε ως συνάνθρωποι…
Είναι ρεαλιστικός ο στόχος, αν είμαστε επίμονοι να ξέρουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο

Με ανοικτά ερωτήματα ποιόν αλήθεια εξυπηρετεί η παρουσία του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής όταν υπάρχουν ελάχιστοι Τούρκοι πολίτες, όταν η βίζα για τη Τουρκία έχει καταργηθεί κι όταν για τις διμερείς σχέσεις υπάρχουν άλλοι φορείς, η «Πρωτοβουλία για την απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου» από την Θράκη προχώρησε σ’ ένα δεύτερο βήμα όπως η τοποθέτηση ενημερωτικών σταντ στην πλατεία της Κομοτηνής και η διανομή έντυπου υλικού που αναφέρεται στο ρόλο της διπλωματικής αποστολής της Τουρκίας στην πόλη μας, που έχει σαν στόχο τον εκτουρκισμό της μειονότητας, την γκετοποίηση και την περιχαράκωσή της, τον εκτουρκισμό των Πομάκων και των Ρωμά και όχι μόνο. Μ’ ένα κείμενο ερωτοαπαντήσεων ο καθένας καταλαβαίνει καλύτερα το τι παίζεται στην Θράκη και ποια είναι η πραγματικότητα τόσο για τον τουρκικής καταγωγής μουσουλμάνο της Θράκης που πρέπει να κατανοήσει ότι ως Ελλάδα έχουμε κάποια συμφέροντα αδιαπραγμάτευτα και δεν είναι όλα υπό συζήτηση.Ν’ αντιληφθεί ότι άλλο η τουρκική συνείδηση κι άλλο η υιοθέτηση μιας επεκτατικής αλυτρωτικής ή αναθεωρητικής πολιτικής από το πολιτικό κατεστημένο της Άγκυρας. Να νιώσει ότι ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας ή κουλτούρας, είναι πολίτης της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι εκεί μπορεί να λύσει τα όποια προβλήματά του.

O Kώστας Καραΐσκος εκ μέρους της πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου αναφέρει: «Συνεχίζεται η πρωτοβουλία που πριν περίπου ένα μήνα είχαμε ανακοινώσει ότι θα ξεδιπλωθεί, σε σχέση με την παρουσία και την δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, είμαστε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής διανέμοντας υλικό σε σχέση με την υπόθεση αυτή, θα υπάρξουν κι επόμενες ενέργειες οι οποίες θα προσπαθήσουν τουλάχιστον να ξαναφέρουν στην πολιτική ατζέντα αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Ελπίζουμε ότι και η κοινωνία της πόλης θα ανταποκριθεί και θα λάβει υπόψη της όλα αυτά τα στοιχεία που είναι στην διάθεση της, έτσι ώστε να διαμορφώσει γνώμη για το ζήτημα και θα ζητά απαντήσεις από τους πολιτευτές πάνω σε αυτό το θέμα.Πόσες υπογραφές έχετε μαζέψει μέχρι στιγμής;
-Οι υπογραφές είναι κάπου στις 1500 μέχρι στιγμής, αλλά αυτό δεν το πολυκυνηγάμε γιατί ξέρουμε ότι τουλάχιστον για τους Κομοτηναίους είναι δύσκολο, να βγουν επωνύμως και να υπογράψουν για την απομάκρυνση του προξενείου φοβούμενοι επιπτώσεις στην επαγγελματική τους κυρίως ζωή, οπότε δεν πιέζουμε κυρίως σ’ αυτό. Μας ενδιαφέρει να φτάσει το μήνυμα παντού κι από εκεί κι ύστερα αν υπάρξουν και υπογραφές, νομίζω ότι 5000 είναι ένα νούμερο αξιοπρεπές και θα το φτάσουμε σίγουρα».
Μελαχροινή Μαρτίδου
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

9 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίστε όλοι να φτάσουν οι υπογραφές τις 50000 όχι μόνο 5000. Την Ιστορία την γράφουν και οι λαοί, όχι μόνο οι κυβερνήσεις και πολιτικοί που επιλέγονται... Άμα περιμέναμε από ΓΑΠ, Ντόρα Μητσοτάκη και ΞΥΡΙΖΑ να δράσουν για το δημόσιο συμφέρον ζήτω που καήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eπιτέλους ποιότητα στον πολιτικό-κοινωνικό και πατριωτικό αγώνα.
    Όλοι μέσα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως.
    Να γίνει συνείδηση στους μουσουλμάνους πως αυτό δεν είναι χριστιανική κίνηση κατά της μουσουλμανικής μειονότητας αλλά τουναντίον αγώνας για να φύγουν οι νταβατζήδες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Ψηφίστε όλοι να φτάσουν οι υπογραφές τις 50000 όχι μόνο 5000. Την Ιστορία την γράφουν και οι λαοί, όχι μόνο οι κυβερνήσεις και πολιτικοί που επιλέγονται.''

    ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ.
    ΕΥΓΕ και για την πρωτοβουλία! Καλή-Δύναμη και συνέχεια στον Αγώνα που κάνετε. Θέλει επιμονή και γερά στομάχια!

    Προσωπικά το έχω στείλει σε κόσμο.
    Διαδώστε το όπου μπορείτε.
    Παιδιά πρωτοβουλία στο μικρό-τοπικό μας επίπεδο. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε ΚΑΤΙ για εμάς τους ίδιους και την Πατρίδα μας.

    Σύμφωνα και με την θεωρία του χάους ένα μικρό γεγονός κάπου μπορεί να επηρεάσει ένα άλλο φαινόμενο μακροπρόθεσμα. :-)

    Για την πρωτοβουλία αυτή:
    Φτιάξτε κι ένα group στο Facebook είναι πολύ πιο δυνατό εργαλείο για οργανωτικούς/ενημερωτικούς σκοπούς.

    Καλή-Δύναμη!
    Μαζί σας!
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψηφιστε σαν τρελλοι να παρει δρομο.Αλλωστε ο Γιωργος ειναι λατρης του ηλεκτρονικου γιγνεσθαι.Παρακληση στους διαχειριστες να το εχουν συνεχεια στο ανοιγμα της ιστοσελιδας ωστε να πεφτει το ματι αμμεσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά για να ψηφιστε για να παρει δρομο το προξενειο πηγαινετε εδω:

    http://proxeneio-stop.org/


    και ψηφιστε.

    Τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχουν συλλογοι Κων/πολιτων,Ιμβριων,Τενεδιων που ειναι διασκορπισμενοι γεωγραφικα σε ολη την επικρατεια και ουδολως καποιο χαρακτηριστικο[πχ επωνυμο] φανερωνει προελευση... [δεν συνεχιζω τον συλλογισμο].Ενημερωθηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακληση κ. Καλεντεριδη.

    Βαλτε την σελιδα για την απομακρυνση του προξενειου (http://proxeneio-stop.org/) στα links που εχετε στο δεξι μερος της ιστοσελιδας σας ωστε να ειναι μονιμα εκει μεχρι να πετυχουμε το σκοπο μας. Ξερω οτι πολλοι αλλοι bloggers διαβαζουν το δικο σας το blog. Παρακληση σ' αυτους: καντε και σεις το ιδιο παιδιά. Αλλο 5000 υπογραφες και αλλο 50.000 υπογραφες, που θα δειχνουν στους οργανωτες την υποστηριξη μας και θα τους "λυνουν τα χερια" για αλλες μαζικοτερες ενεργειες.

    Τασος, Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.