20/10/09

Με την κατηγορία της κατασκοπείας συνελήφθη αμερικανός επιστήμονας


Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζει κορυφαίος αμερικανός επιστήμονας, ο οποίος εργαζόταν σε νευραλγικές θέσεις στο αμερικανικό υπουργείο Αμύνης και τη NASA, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους, εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας και τη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για τον 52χρονο Στιούαρτ Ντέιβιντ Νοζέτ, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα με την κατηγορία ότι προσπάθησε να δώσει απόρρητες πληροφορίες σε άτομο που εμφανίσθηκε ως πράκτορας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.
Ο 52χρονος επιστήμονας είχε δουλέψει στο Λευκό Οίκο από το 1989 έως και το 1990, όπου φέρεται ότι ανέπτυξε ένα ραντάρ το οποίο μπορούσε να ανιχνεύσει νερό στη Σελήνη.
Επίσης εργάστηκε επί 10 συνεχή χρόνια στον τομέα Ενέργειας, όπου και προέβη στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας. Το 2000 έκανε τη δική του εταιρεία, όπου σχεδίαζε και πουλούσε συστήματα υψηλής τεχνολογίας για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων του Πενταγώνου και της NASA.
Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νοζέτ από το 1989 έως το 2006 είχε πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και στοιχεία που σχετίζονταν με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Τον περασμένο μήνα ο 52χρονος αμερικανός επιστήμονας, προσεγγίστηκε από έναν πράκτορα του FBI,ο οποίος υποδύονταν πράκτορα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, που του υποσχέθηκε χρηματικά ποσά σε αντάλλαγμα με πληροφορίες, για απόρρητα ζητήματα ασφαλείας, που θα του ζητούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα και την παροχή ισραηλινού διαβατηρίου.
Ο Νοζέτ, επί ένα μήνα έδινε απαντήσεις στα ερωτήματα που του ετίθεντο από το μυστικό πράκτορα για θέματα που χαρακτηρίζονταν ως απόρρητα, όπως για παράδειγμα θέσεις και τεχνικές λεπτομέρειες δορυφόρων, συστήματα έγκαιρης πυραυλικής προειδοποίησης, συστήματα επικοινωνιών και συλλογής πληροφοριών.
Επίσης όπως έγινε γνωστό ο Στιούαρτ Νοζέτ έλαβε σε αντάλλαγμα το ποσό των 11 χιλιάδων δολαρίων. Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σε δικαστήριο στην Ουάσινγκτον.
ΕΝΕΤ

6 σχόλια:

  1. Ἰσραηλινὲς μυστικὲς ὑπηρεσίες;
    Τί κάνουν τὰ διάφορα κράτη γιὰ νὰ ἐπιβιώσουν.
    Ἡ δική μας ΚΥΠ τέτοιες συνεργασίες χρειάζεται γιὰ νὰ γίνη μυστικὴ ὑπηρεσία.
    Δὲν ξαίρω ἐὰν τελικὰ εἶναι ἐχθρὸς ἢ φίλος τὸ Ἰσραήλ, ἀλλὰ ὅπου βρῶ καλὸ παράδειγμα προσπαθῶ νὰ τὸ μελετήσω καὶ νὰ τὸ ἐνσωματώσω στὴν πρακτική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δείχνουν το δένδρο, για να μην δούμε το δάσος !
    Στέκομαι μόνον σε ένα σημείο της βιογραφίας του.
    "Ανέπτυξε ένα ραντάρ το οποίο μπορούσε να ανιχνεύσει νερό στη σελήνη."
    Όλα τα άλλα περί παραδόσεως επι χρήμασι μυστικών, είναι δικαιολογίες για αφελείς. Το πρόσφατο βλήμα που έστειλαν να εκραγεί σε κρατήρα του φεγγαριού, έχει άμεση σχέση με την σύλληψή του. Γνώριζε τον πραγματικό λόγο, αυτής της αποστολής.

    Λ.Χ που είσαι ; Πρόσθεσε ανάλαφρα κάτι και συ.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με εντυπωσιάζει η παραβίαση των Προσωπικών του Δεδομένων.

    Αν ήταν Ελλάδα το όνομά του 52χρονου Στιούαρτ Ντέιβιντ Νοζέτ, θα παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό.

    Εδώ ο κακοποιός, ο δολοφόνος ή ο προδότης της πατρίδας του, προστατεύεται από τον Νόμο!

    Ποιόν Νόμο ;

    Αυτόν που προστατεύει τον εγκληματία ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον Αργικέραυνο.
    Και επιχειρηματίας να δίνει πληροφορίες για 11.000 ψωροδολάρια και πάλι δεν το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι "αγριοκεραυνε", εκατσε μονος του στα υπογεια της ΝΑΣΑ και "Ανέπτυξε ένα ραντάρ το οποίο μπορούσε να ανιχνεύσει νερό στη σελήνη." Τετοια καπατσοσυνη.

    Με κατι τετοιους σαν και μερικους απο σας εξηγειται γιατι βρισκεται η πατριδα μας σ' αυτο το χαλι.

    Αντε ρε, να κανουμε συμμαχους τους αποδεδειγμενα εγκληματιες του Ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7:38 Περί άλλων τυρβάζεις. Πες μας φωστήρα την δική σου εκδοχή, μάθε να διαβάζεις, βάλε και ένα όνομα. Που είδες να υπονοώ συμμαχίες με Ισραηλινούς, όταν επανηλλειμένα έχω γράψει σ΄ αυτό το μπλόκ, ότι δεν πρέπει με τίποτα να έχουμε σχέσεις με το κράτος αυτό; Φαίνεται ότι είσαι καινούριος εδώ, είδες φως και μπήκες.
    Καλωσόρισες στα μέρη μας και αν κάτσεις λίγο παραπάνω θα σε κεράσουμε και γλυκό του κουταλιού.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.