9/10/09

Έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Ελασσόνας προς τις στρατιωτικές αρχές

ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.Η απελευθέρωση της Ελασσόνας και της Επαρχίας Ελασσόνας δεν είναι μια απλή τοπική γιορτή. Είναι η απαρχή της απελευθέρωσης της Βόρειας Ελλάδας και του διπλασιασμού της χώρας.Το γεγονός αυτό αποκτά και μια άλλη διάσταση που γεννά πολλά ερωτηματικά. Ο Δήμος Ελασσόνας δεν ενημερώθηκε ποτέ για το ότι δεν επρόκειτο να παρελάσει στρατιωτικό άγημα κατά την παρέλαση της 6ης Οκτωβρίου.Ο χειρισμός της υπόθεσης δεν αρμόζει στο μέγεθος της επετείου και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Δήμος Ελασσόνας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη πραγματοποίηση της στρατιωτικής παρέλασης κατά τον χθεσινό εορτασμό της επετείου της 6ης Οκτωβρίου.

Το ακόλουθο έγγραφο εστάλη προς στους αρμόδιους φορείς.

Προς
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
1η Στρατιά
Ι ΤΑΞΥΠ

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας κάνουμε γνωστό, ότι κατά την χθεσινή 97η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και της Επαρχίας Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό, που τιμάμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα κάθε χρόνο, λόγω της βαρύτητας και της ιστορικής σημασίας της επετείου, για πρώτη φορά στα χρονικά δεν παρήλασε στρατιωτικό άγημα.

Το γεγονός αυτό εξέπληξε αρνητικά τόσο τους παρισταμένους κατοίκους, που περίμεναν μετά την πολιτική παρέλαση να ακολουθήσει και η στρατιωτική, ως συνήθως, όσο και τις αρχές της Ελασσόνας.

Ο Δήμος Ελασσόνας εκφράζει με το παρόν έγγραφο την έντονη δυσαρέσκειά του προς κάθε υπεύθυνο για την μη πραγματοποίηση της στρατιωτικής παρέλασης, κατά τον εορτασμό των "Ελευθερίων" της πόλης.

Η απελευθέρωση της Ελασσόνας και της Επαρχίας Ελασσόνας δεν είναι μια απλή τοπική γιορτή. Είναι η απαρχή της απελευθέρωσης της Βόρειας Ελλάδας και του διπλασιασμού της χώρας.

Το γεγονός αυτό αποκτά και μια άλλη διάσταση που γεννά πολλά ερωτηματικά. Ο Δήμος Ελασσόνας δεν ενημερώθηκε ποτέ για το ότι δεν επρόκειτο να παρελάσει στρατιωτικό άγημα κατά την παρέλαση της 6ης Οκτωβρίου.

Ο χειρισμός της υπόθεσης δεν αρμόζει στο μέγεθος της επετείου και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
www.leukipoli.gr

5 σχόλια:

  1. Δεν φταίει η Ελασσόνα, αλλά το ότι η κυβέρνηση θεωρεί έλασσον το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας, καλά έκανε ο Τζέφρυ και απαγόρευσε την παρέλαση. Ο Ίων Δραγούμης ήθελε Ελληνοτουρκική Ομοσπονδία κι αυτό πάει να εφαρμόσει ο Τζέφρυ. Το ίδιο θέλει κι ο Βαρθολομαίος που ευλόγησε σήμερα τον Τζέφρυ στην Ιστανμπούλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλά κάνανε και δεν παρελάσανε και εύχομαι και του χρόνου τα ίδια.

    Δηλαδή για να τιμηθεί μια γιορτή πρέπει να παρελαύνουν φαντάροι μπροστά στους παπάδες;

    Και μετά αναρωτιέστε γιατί δεν έχουμε στρατό της προκοπής; Σκοπιές, αγγαρείες, παρελάσεις, καθαριότητες είναι φαίνεται ζητήματα μεγαλύτερης προτεραιότητας από το προφανές ότι στο στρατό πηγαίνουν για εκπαίδευση στα όπλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελληνοτουρκικη Ομοσπονδια ηθελαν και οι εδω Τεκτονες, στις αρχες του 20ου Αιωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 6:33 πμ

    Έχεις πηγές; Διαφορετικά, σε πληροφορώ ότι ο παππού μου ήθελε ελληνοκινεζική ομοσπονδία και μάλιστα παρά λίγο να την πετύχει. Το θυμάσαι, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.