7/10/09

Αναδόμηση και αποδόμηση

Του Σταυρου Λυγερου
Οποια γνώμη και αν έχει κανείς για τα πρόσωπα και τις αλλαγές, ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε μία τολμηρή αναδόμηση, για να θυμηθούμε την ορολογία του πατέρα του. Για το υπουργείο Εξωτερικών, όμως, ταιριάζει πολύ περισσότερο ο όρος αποδόμηση. Μπορεί τυπικά το κρίσιμο αυτό χαρτοφυλάκιο να το κράτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μπορεί να ορίσθηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αρμοδιότητα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, αλλά στην πραγματικότητα το αφεντικό της ελληνικής διπλωματίας θα είναι ο υπουργός αναπληρωτής Δημήτρης Δρούτσας. Ο υφυπουργός Σπύρος Κουβέλης θα ασχοληθεί με τον αυτόνομο κλάδο της οικονομικής διπλωματίας.
Ο Δ. Δρούτσας έχει τις αρμοδιότητες που στις προηγούμενες κυβερνήσεις ασκούσαν ο υπουργός και δύο υφυπουργοί. Το γεγονός ότι δεν έχει αφήσει αυτοδύναμο ίχνος στη δημόσια ζωή δεν πτόησε τον Γ. Παπανδρέου. Ισως θεωρεί ότι ο συνεργάτης του είναι ένα μεγάλο ταλέντο με μοναδικές ικανότητες. Ισως, πάλι, έχει υπ’ όψη του άλλα προσόντα, που εμείς αγνοούμε.
Αυτό που θυμούνται, πάντως, οι Ελληνοκύπριοι είναι ο προκλητικός ρόλος του στην επιβολή του σχεδίου Ανάν. Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός τοποθέτησε στην κεφαλή της ελληνικής διπλωματίας έναν «υπάλληλό» του και όχι μία προσωπικότητα με πολιτικό εκτόπισμα.
Μπορεί να αντιτείνει κανείς ότι θα υπάρχει η εποπτεία του αντιπροέδρου. Ο Θ. Πάγκαλος, όμως, τοποθετήθηκε εκεί όχι για να καθοδηγεί τον Δ. Δρούτσα, αλλά για να κάνει σάντουιτς τον υπουργό Αμυνας Β. Βενιζέλο (από πάνω ο αντιπρόεδρος, από κάτω ο υπουργός αναπληρωτής Π. Μπεγλίτης). Ο Θ. Πάγκαλος, όμως, έχει διαμορφωμένες απόψεις για την εξωτερική πολιτική και δεν αναμένεται να κάτσει φρόνιμος εάν στα εθνικά θέματα δρομολογηθούν εξελίξεις που τον βρίσκουν αντίθετο.
Ειδικά όταν θεσμικά είναι συνυπεύθυνος. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε ότι οι τριβές δεν θα είναι μόνο μεταξύ Πάγκαλου - Βενιζέλου, αλλά και μεταξύ Πάγκαλου - Δρούτσα. Και επειδή ο πρωθυπουργός θα σπεύσει να καλύψει τον εκλεκτό του, δεν αποκλείεται καθόλου οι τριβές να μεταφερθούν και στο επίπεδο Πάγκαλου - Παπανδρέου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

22 σχόλια:

  1. Βιβλίο- ντοκουμέντο για τα Ίμια!
    ΙΓΝΑΤΙΟΥ - ΕΛΛΙΣ

    Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009, στις 12 μ.μ. στο Μετρόπολις από τους δημοσιογράφους Αλέξη Παπαχελά, διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή, και Γιώργο Χαρβαλιά, διευθυντή της εφημερίδας Έθνος, όπως φυσικά και τους συγγραφείς.

    ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΆΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ,πού είναι τό Μετρόπολις,γιατί θά ήθελα νά πάω.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή ποιος ακριβός ήταν ο ρόλος του κ.Δρούτσα στο Ανάν;αν ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει,θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάθουμε περισσότεροι την αλήθεια πράγμα που είναι αδύνατο να μαθευτεί όταν σχεδόν το 100% πλέον του τύπου στηρίζει με απροκάλυπτο τρόπο το ΠΑΣΟΚ!Ήθελα να ξερα την εξάρτηση αυτή οι ψηφοφόροι δεν την έλαβαν υπόψη;Πάντως σίγουρα τα εθνικά θέματα οι ψηφοφόροι δεν τα έλαβαν καθόλου μα καθόλου υπόψη!τα εθνικά,ας το παραδεχτούμε,δεν ενδιαφέρουν καθόλου μα καθόλου τον κόσμο!από φωνές εξαγρίωσης μέχρι γέλοια λάμβανες αν υπενθύμιζες σε κάποιον τα εθνικά!οι φωνές εξαγρίωσες ήταν γιατί κάποιοι τα θεωρούν τόσο ασήμαντα που είναι σκάνδαλο να αναφερθούν!άκουσα από πάρα πολύ κόσμο να λέει πράγματα του τύπου "τι με νοιάζει εμένα αν έχω να φάω;" ή "τι μας νοιάζει εμάς τι γίνεται στο Αιγαίο;εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη/στην Αθήνα/στην Καλαμάτα/στην Καρδίτσα κτλ. μια χαρά θα είμαστε ό,τι και να γίνει".Παρά την προσπάθεια Καραμανλή να τα φέρει στο προσκήνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν για να είμαστε ακριβοδίκαιοι δεν υπήρξε προσπάθεια Καραμανλή να θέσει τα εθνικά θέματα στην ατζέντα των εκλογών. Ίσως γιατί το κύριο πρόβλημα της ΝΔ ήταν ότι δεν είχε ξεκάθαρη πρόταση για τα εθνικά. Τέλος πάντων δεν είμαι μέλος της ΝΔ και δεν με ενδιαφέρει αν είχε ή δεν είχε ξεκάθαρη θέση άλλωστε κρίθηκε επικρίθηκε και τελείωσε. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να αναδειχτούν κόμματα εξουσίας που να περιλαμβάνουν σε υψηλή προτεραιότητα τα εθνικά θέματα. Αν δεν μπορέσει η ΝΔ το επόμενο βήμα είναι να διαλυθεί τελείως επειδή ακριβώς μπορούμε και με μονοκομματική δημοκρατία να υπάρξουμε. Άλλωστε αυτό που υπάρχει τώρα είναι ένα κόμμα με δύο λογότυπα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν δεν υπάρχουν διαφορές ιδεολογικές που να μπορούν να σηματοδοτήσουν την ύπαρξη ενός κόμματος τότε δεν υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης αυτού του κόμματος. Ας το λάβουν υπ’ όψη τους αυτό οι Νεοδημοκράτες.
    Τώρα ως προς το «να έχω να φάω εγώ, και ποιος ασχολείται με τα εθνικά θέματα;»… Υπεραπλουστευμένη ανάλυση. Αν είναι έτσι ας αδειάζουμε τμήματα της Ελλάδας και να τα πουλάμε ως οικόπεδα σε ξένους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Οπωσδήποτε θα τρώγαμε εμείς χωρίς να δουλεύουμε και ίσως και να βολεύαμε και τα παιδιά μας επίσης χωρίς να δουλεύουν. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ότι πουλάμε την πατρίδα μας αλλά ότι με την λογική που έχουμε είμαστε έτοιμοι να την παραχωρήσουμε δωρεάν ώστε να φύγουν από μας τα «προβλήματα». Ποιος θα αγοράσει ένα οικόπεδο που δεν το προστατεύει κανείς; Άρα η όποια αξία του «οικοπέδου» που κατέχουμε εξανεμίζεται από την δική μας αδιαφορία να το υπερασπίσουμε εγγυώμενοι την ασφάλεια στους πιθανούς αγοραστές. Το ας είμαι καλά εγώ δεν ισχύει γιατί σε ένα κράτος που δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία του σαν σύνολο δεν υπάρχει ανάπτυξη ούτε στα επιμέρους άτομα. Και αυτό αγγίζει όλους μας. Τα Εθνικά Θέματα είναι βαθύτατα οικονομικά θέματα που καταλήγουν στην τσέπη του καθενός από μας.

    Όσο για το κύριο Δρούτσα ακολουθείστε το σύνδεσμο: http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/dd29bb60-473e-4034-8e26-f27b28ca5d71

    Ελπίζω ο αξιότιμος κύριος Πρετεντέρης να έχει το θάρρος στην επόμενη συνέντευξη που θα πάρει από τον κύριο Δρούτσα να του υπενθυμίσει ότι βρίσκεται σε ξένη χώρα όπως έκανε και με τον γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καραμανλής δεν είχε ενδιαφέρον ποτέ στα εθνικά. Ούτε προσπάθησε να τα φέρει στην επιφάνεια στο τέλος , γιατί ούτε και αυτόν τον συνφερε.

    Ο κόσμος έχει αλλοτριωθεί. Μόνο με κάτι συνταρακτικό θα επανελθει. Είτε αυτό είναι εσωτερική πολιτική αλλαγή(βλέπε πραξικόπημα κτλ) είτε μέσω αφύπνισης που θα προελθει από εξωτερική αφορμή(πολέμος, θερμό απεισόδιο)

    ΝΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν το βιβλίο παρουσιαστεί απ' τον Αλέξις και το Χαρβαλιά, όλα καλά ! Προς στιγμήν φοβήθηκα μήπως το εγχείρημα των καλών ανταποκριτών τελούσε εκτός ελέγχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Πάγκαλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης!! Φαντάζομαι την χαρά του Σάββα!

    "Αναδόμηση και αποδόμηση"... εγώ τόσα χρόνια μόνο ... σοδόμηση της Ελλάδας και του λαού της βλέπω!
    Ο απελθών μας είχε υποσχεθεί ... επανίδρυση του κράτους, το θυμάστε. Κάπως έτσι είχε αρχίσει κι αυτός, με μετονομασίες υπουργείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κώστα μην ξύνεις πληγές.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ερώτηση: Τι μέρος του λόγου είναι αυτό το www.bulgarmak.org ?
    Ποιος το διαχειρίζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κος Παπανδρέου δεν τάχθηκε απλά θετικά εναντι του Σχεδίου Αναν,άλλωστε το ίδιο έκαναν και πολλοί και δεν θεωρώ οτι και ο Κος Καραμανλής ήταν αρνητικός.Η διαφορά είναι αλλού.Ο Κος Παπανδρέου είναι απο τους εμπνευστές του σχεδίου ΑΝΑΝ ,τους βασικούς συμμετεχοντες στην εκπόνηση του και στην διαμόρφωση του.Αυτο αν και το γνωρίζουν πολλοί γιατί δεν το λένε καθαρά;;; Επαναλαμβάνω είναι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ και ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ και της ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ.Αλλά εμένα με τρώει γιατί κανείς δεν το λέει ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αve Caesar
    συντάκτης : Λιάνα Κανέλλη

    http://www.nemecismag.gr/index.php/component/content/136?task=view

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κανείς δε λέει τίποτα γιατί όλοι ξέρουν ότι τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής είναι σε δεύτερη μοίρα, έχουν λιγότερο πολιτικό κόστος από την άδεια τσέπη μας και πέραν όλων, όποιος πολιτεύεται ή είναι στα ΜΜΕ δε ξυπνάει κάθε μέρα σκεπτόμενος πώς θα πάει ενάντια στα σχέδια των διατλαντικών μας φίλων. Άμα το κάνει είναι εκτός παιχνιδιού μετά από λίγο.

    Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το προβλημα ειναι πως δεν εχει γινει συνειδηση οτι τα ΄εθνικα΄ θεματα ειναι στην ουσια ΄΄οικονομικα΄ , οπως γραφει ο Ελευθ.Β. Ο καθορισμος της ΑΟΖ ειναι σημαντικος για τους φυσικους πορους που περιεχει ,που ειναι πλουτος της χωρας. Οι τουρκοι δεν σκιζονται για το μισο Αιγαιο μονο για να κανουν ηλιοθεραπεια η' ψαροτουφεκο. Ταυτοχρονα ,για να αποδειξει μια κυβερνηση οτι θα πολεμησει για τα ζ ω τ ι κ α συμφεροντα των πολιτων της ,δεν αφηνει να εποφθαλμιουν κανενα τμημα της χωρας, πχ την Μακεδονια. Μηπως πλησιαζει η ωρα γι'αυτο που ειχε πει η κ.Ψαρουδα-Μπενακη οταν αναγγειλε στον κ.Παπουλια της αποφαση εκλογης του : για περιορισμο της εθνικης κυριαρχιας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το παζλ εκλεισε.
    ΓΑΠ,Δρουτσας,Χριστιοφιας.
    Εργολαβοι του τσιμεντωματος του Ναι.
    Θα κανουν και μεγαλη...υποδοχη στον ΓΑΠ σε εναν μηνα οταν ελθει εδω οι ...πλατφορμες του Ναι.
    Λενε απο τωρα Ναι στην λυση ..χωρις να ξερουν ακομα τι ειδους λυση θα εχουμε.
    Ουτε τα προσχηματα δεν κρατανε.
    Ολα εχουν χασει την εννοια τους πλεον και ολοι θελουν την καταργηση της Κυπριακης Δημοκρατιας.
    Ας ξαναγινω στοχος ειρωνικων σχολιασμων αλλα ...εξακολουθω να πιστευω οτι η ...δυτικη πελοπονησος...ειναι το πλεον σιγουρο μερος για τα επομενα 30 χρονια για την εγκατασταση οσων προλαβουν να φυγουν απο την Κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν δαγκάστε το ξυνόμηλο και αφήστε τα κλάματα.Εσείς(εμείς) τους ψηφίσατε εμείς θα τους λουστούμε.Ωστε ο Μακεδόνας;;!!! κωστάκης δεν ενδιαφέρθηκε για τα εθνικά θέματα;;;Και γιατί να ενδιαφερθεί ο γιωργάκης;;;;Πολύ περισσότερο όταν οι εντολ'ες των "προστατών" εκτελούνται πάραυτα.Καληνύχτα σας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλοι μου αν και δεν ψήφισα Κωστάκη, οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι στιγμής από τους προηγούμενους του ήταν σαφώς καλύτερος ως προς τα εθνικά θέματα. Σαφώς και ενδιαφέρθηκε, σαφώς και έκανε σωστές κινήσεις, σαφώς και ήταν ο μόνος που χρησιμοποίησε την απειλή του βέτο. Κανείς δεν τόλμησε και κανείς δεν θα τολμήσει (Τ΄ακούς Γιωργάκη ; Πολύ γρήγορα σε έκαναν Γιώργο από Τζέφρυ).
    Φίλε μου sapphire και Ελευθέριε Β. έχετε τεράστιο δίκιο. Ο κόσμος έτσι είναι, έτσι ήταν, έτσι θα είναι. Σε αυτή του την άποψη, την νοοτροπία όμως μερίδιο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ έχουν οι πολιτικοί, ΜΜΕδες και εκπαίδευση (Σχολείο, βιβλία). Ολοι οι πιο πάνω με την πλήρη αδιαφορία τους διαμόρφωσαν αυτή την άποψη από την μεταπολίτευση και μετά.
    Νομίζω όλοι το γνωρίζετε και το αποδέχεστε αυτό το πράγμα.
    -Καλά είναι τα βιβλία αλλά η πολλή φιλία με κάθε τι .... Τουρκικό κάνει κακό.
    -Καλά τα βιβλία αλλά αν δεν περιέχουν αναγνώσματα "μαστρωπείας" και "απόκρυψη" ιστορικών γεγονότων μη τυχόν και στενοχωρήσουμε κάποιους, τότε είναι κενού περιεχομένου.
    -Καλά τα βιβλία αλλά φαινόμενα Ρεπού(σ)τη δεν έπρεπε να υπάρχουν
    -Καλά τα σχολεία, ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά όχι κομματικοιημένα ή πιο καλά "αλωμένα και αλλοιωμένα" από ΚΚΕ-ΞΥΡΙΖΑ (για κομματικό όφελος βέβαια)
    -Καλά τα σχολεία και οι ανώτερες και ανώτατες σχολές αλλά όσο υπάρχει άσυλο όλοι οι ταραχοποιεί-αναρχικοί-κακοποιά στοιχεία θα τα "χρησιμοποιούν" ως βάσεις για τις "αγαθές υπηρεσίες" τους.
    -Καλά τα σχολεία, ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά οι κ.κ δάσκαλοι-καθηγητές-πρυτάνεις Π. πρέπει να είναι αποδεδειγμένα ακομμάτιστοι και όχι "κομματικά στελέχη" γνωστών κομμάτων (διαμορφώνουν συνειδήσεις αγνών ανθρώπων και αυτό κύριοι ξέρετε πως το αποκαλώ : ΕΓΚΛΗΜΑ)
    -Να πω καλά για τα ΜΜΕ (Μαζικά Μέσα Εκμαλάκυνσης) θα πω...ψέματα. Διαφωνώ με το σημερινό ρόλο των ΜΜΕ οριζοντίως και καθέτως
    -Για τους "φίλους" πολιτικούς τι να πω. Οτι και να πω θα είναι λίγο. Η τεράστια αδιαφορία τους για τα εθνικά θέματα δεν έχει προηγούμενο. Σαφώς και διαμορφώνουν συνειδήσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε κανείς εδώ και χρόνια δεν έχει πει πχ "αγαπώ την πατρίδα μου".....δεν είναι κακό. Αντίθετα αυτοί φταίνε για ότι συμβαίνει σε βιβλία, σχολεία, ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΜΜΕ.
    -Θέλουμε πολιτικούς πρώτα απ΄όλα "πατριώτες" που ενδιαφέρονται για το καλό του έθνους και μετά βλέπουν όλα τα δευτερεύοντα θέματα για μένα πχ οικονομικά. Πολιτικούς που να πιστεύουν στον σημαντικότατο ρόλο της παιδείας σε ένα έθνος. Πολιτικούς που να έχουν αντίληψη, να είναι έξυπνοι και προπάντων ΤΙΜΙΟΙ.

    συνεχίζεται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συνέχεια στο προηγούμενο.....

    Φίλοι μου είναι τέτοια η διάβρωση της πολιτικοκοινωνικής ζωής που δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.
    Νομίζετε πολλοί ότι αν γίνει ένας πόλεμος τώρα, "όλοι" θα τρέξουν να υπερασπιστούν την πατρίδα ; Αμφιβάλλω. Πόσοι όμως έτρεξαν χωρίς να πουν λέξη ακόμη και στην Κύπρο το 1974. ΝΑΙ τότε υπήρχαν Έλληνες που αγαπούσαν την πατρίδα τους και έτρεχαν χωρίς δεύτερη σκέψη να την υπερασπιστούν. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ;
    Πόσοι φυγόστρατοι υπήρχαν τότε και πόσοι τώρα. Πολλοί έχουν καταντήσει να ψηφίζουν ένα κόμμα γιατί "θα μειώσει" την θητεία. Ντροπή και αίσχος. Αντί όλοι να ζητάνε να παραμείνει τουλάχιστον στα ίδια, αν οχι να αυξηθεί, προσεύχονται για μείωση. Το θεωρώ ως απόλυτη ξεφτίλα, κατάντια, δειλία και εγωκεντρισμό. Δηλαδή εμείς που υπηρετήσαμε 23-25 μήνες πάθαμε τίποτα ;
    Το να συζητάς σήμερα για την πατρίδα σου και για τα εξωτερικά θέματα είναι ντεμοντέ, δεν είναι in. Η απόλυτη κατάντια είναι να σε λένε "εθνικιστή" ή "σωβινιστή" ή "Ελληναρά" ή οτιδήποτε τέτοιο. Αν όλα αυτά πάψουν να αποτελούνε για πολλούς "ταμπού" τότε ίσως και να αχνοφαίνεται φως στο βάθος του τεράστιου τούννελ.
    Πολλοι επίσης όπως είπατε φίλοι μου, δεν καταλαβάινουν την τεράστια σημασία της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας για την Οικονομία. Δεν κάθονται να το σκεφτούν, δεν τους ενδιαφέρει. Τους ενδιαφέρει μόνο το προσωρινό, το εφήμερο, το ότι αρπάξει ο κ..λος μας.
    Είναι εντελώς απογοητευτικό να ακούς από δάσκαλο να μιλάει για το υπέρτατο αγαθό την "ειρήνη". Τέτοιοι δάσκαλοι διδάσκουν τα παιδιά μας. Δεν λέω φυσικά και θα πεις για την ειρήνη. Κανείς δεν είναι πολεμοκάπηλος. Αλλά φίλοι μου για μένα το υπέρτατο αγαθό είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και όχι η ΕΙΡΗΝΗ. Τι να την κάνω την ειρήνη αν δεν είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. Ρωτήστε και αυτούς που είναι στη Βόρειο Ηπειρο, στην Τουρκία και οπουδήποτε αλλού.
    Αλλά έννοιες όπως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ή ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, "τρομάζουν πολλούς" και δεν θέλουν να συζητάνε καθόλου για αυτές.
    Πως μετά λοιπόν ζητάμε και ψάχνουμε να βρούμε πολιτικούς, τίμιους, πατριώτες και Έλληνες αφού σαν Έθνος έχουμε αλλοτριωθεί και εξαφανιζόμαστε ; Πως παλιά υπήρχαν αρκετοί Έλληνες πολιτικοί τίμιοι, αυπάτριδες και τώρα δεν υπάρχει κανείς ;
    Μακάρι να τα καταφέρει ο Τζέφρυ, δεν λέω. Του το εύχομαι ολόψυχα για το καλό της δύστυχης πατρίδας. Αλλά φοβάμαι θα είναι στην καλύτερη περίπτωση μία από τα ίδια αν όχι χειρότερα. Πως είναι δυνατόν κ.κ Πρωθυπουργέ να έχεις ένα σωρό ξενόφερτους golden boys στην κυβέρνηση ; Δηλαδή λαμπρά Ελληνικά μυαλά δεν υπάρχουν ; Πόσο θα ενδιαφερθεί ένας ξένος για την πατρίδα ; Είναι δυνατόν και να το συζητάμε ;
    Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά νομίζω δεν έχουμε δει απολύτως τίποτα. Τώρα νομίζω μπαίνουμε στον κουβά με τα σκ..τά.......

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τίποτε δεν έχει κάνει ο κωστάκης,ο σιμίτης,ο εφιάλτης για τα εθνικά μας θέματα.ΤΙΠΟΤΕ, Και μην προσδοκάτε από τον γιωργάκη να παραβεί τις εντολές.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Ερώτηση: Τι μέρος του λόγου είναι αυτό το www.bulgarmak.org ?
    Ποιος το διαχειρίζεται;"



    "ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ"!
    Αλλα δεν φταις εσυ, φταιει η περιρρεουσα ατμόσφαιρα του κλεινού άστεως,του έντονου "ωχαδελφισμού" και του "πέρα βρεχει"!ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ "ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ" Ο ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟΣ Ο ΣΤΟΪΔΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!
    Παλι καλά!Θα μπορούσες να μην τον ειχες ανακαλύψει ποτέ!Και τι σκοπευεις να κάνεις τωρα που τον ανακάλυψες;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλώς τον Μίνωα...να χαίρεσε τον Γιωργάκη σου βρε!να σας ζήσει...τώρα να δούμε τι θα λες κρητικοπασοκε

    Βενιζέλε δες όλες τις ομιλίες του Καραμανλή και τα σποτ της ΝΔ αν αμφιβάλεις ότι ετέθησαν στον προεκλογικό διάλογο τα εθνικά!ποιο ξεκάθαρα δεν γινόταν να τεθούν!απλά ο κόσμος αδιαφόρησε εντελώς!οι πολίτες δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για τα εθνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 7 Οκτώβριος 2009 7:35 μμ

    Αυτό είναι μία ιστοσελίδα που είχαν αρχικά κατασκευάσει Βούλγαροι σωβινιστές, με επεκτατικές βλέψεις στην Μακεδονία (φαίνεται και από το όνομα - BULAR(ική) ΜΑΚ(εδονία).

    Είχε κλείσει για δύο χρόνια και λειτούργησε ξανά με σύμπραξη ελληνοφώνων, όπως ο Στοΐδης και άλλοι.
    Αν το ψάξεις λίγο, θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

    Ελπίζω να βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Καλώς τον Μίνωα...να χαίρεσε τον Γιωργάκη σου βρε!να σας ζήσει...τώρα να δούμε τι θα λες κρητικοπασοκε"


    Ζαφείρη παλι "κυνηγας ανεμόμυλους"!Καμια σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο, τουλάχιστον όπως εχει διαμορφωθεί σήμερα!Η για να το πω καλύτερα, ναι εγω ειμαι ΠΑΣΟΚ!Αυτοί έπαψαν προ πολλού να ειναι!ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑ! Αν δεις παλιοτερα post του τα'χωνα χοντρα του Γιωργάκη!Απλούστατα δεν ανέχομαι να με εμπαιζει ο καθε αδούλευτος μπούλης οτι θα "επανιδρύσει το κρατος".Και αντι για επανίδρυση...ο Βουλγαράκης αγόρασε κότερο και αφόδευε στα μουτρα μου με εκείνο το "ο,τι ειναι νόμιμο,ειναι και ηθικό".Αλλα εσυ κανονικά θα πρεπει να χαιρεσαι που ανελαβε τα ηνία της χωρας ο Γιωργάκης.Τωρα υπάρχει περίπτωση να δεις το ονειρο σου να γίνεται πραγματικότητα.Αναφέρομαι στην στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ.Κατι τετοιο ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.