22/10/09

Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε "Α-" από "A"


Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την Τετάρτη την αξιολόγησή του για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε "Α-" από "A", με αρνητικές προοπτικές.

«Η υποβάθμιση αντανακλά την χθεσινή ανακοίνωση ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12,5% του ΑΕΠ, πολύ υψηλότερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της Fitch για 6% και σε σχέση με την επίσημη πρόβλεψη της Ελλάδας για 3,7% στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης τον Ιανουάριο του 2009», αναφέρει ο οίκος.

Η Fitch αναμένει τώρα το χρέος της χώρας να διαμορφωθεί στο 115% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2009, σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που σημειώθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Πηγή: Reuters - naftemporiki,gr

8 σχόλια:

  1. Είναι προφανές πως ο νέος υπουργός ανέβασε το έλλειμα επίτηδες για να πει του χρόνου πως το κατέβασε.
    Σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελες.
    εο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώστε ο οίκος Fitch μας υποβάθμισε και μεις είμαστε "κατηγορούμενοι" απο τους Εταίρους !
    Τώρα γιατί μου ταιριάζει εδώ αυτό που είπε κάποτε (βραβείο Νόμπελ) ο Ντέσμοντ Τούτου;

    Απευθυνόμενος στους λευκούς αποικιοκράτες.

    "-Όταν ήρθατε εσείς οι λευκοί στη χώρα μας, είχατε στα χέρια την Βίβλο και μεις...την γη μας.
    Μας είπατε να κλείσουμε τα μάτια και να προσευχηθούμε.
    Όταν ανοίξαμε τα μάτια, εμείς κρατούσαμε την Βίβλο και σεις την γη μας !"

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑλημέρα και μετά απο αυτό που είπαν και απο Α μας πήγαν σε -Α κατήγγειλε την σύμβαση με τον ΟΛΠ η MSI αν δεν κάνω λάθος που από αυτή το λιμάνει είχε το 75% των κερδών του να δω σε λίγο αν θα παίζουν οι λιμενεργάτες πεντόβολα ή τάβλη στις προβλήτες.
    Ετσι καλά να πάθουμε και χειρότερα να φύγουν και οι Κινέζοι να μπορέσουμε να κάνουμε το λιμάνι ψαροταβέρνες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια μη μασάτε.

    Επιδη τα πράγματα είναι μαύρα θα πρέπει και μεις να κανουμε τις υποχωρήσεις που πρέπει (Μακεδονικο-Αιγαιο-Κυπρος) και να δειτε που ως δια μαγείας θα αναβαθμισθούμε (για να μειωθεί και το ρημάδι το spread). Εν τω μεταξύ ο κος Προβόπουλος θα βγεί και θα πεί ότι το ελλειμμα είχε υπερεκτιμηθεί λογω μη αξιοπίστων στοιχείων (εν τψ μεταξύ απέδωσε και η περιστολή των δαπανών κλπ)..

    ΡΕ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΡΧΙΑΝΗΘΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΩΣΑΤΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΆ ΣΑΣ??? ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ!!!

    ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μένα το θέμα έχει και μία άλλη διάσταση. Μ' όλα αυτά τα καμώματα (μην ξεχνάτε και την "δημιουργική" λογιστική Σημίτη, για να μας βάλει στην ΟΝΕ, ως μη όφειλε), έχουμε γίνει ανέκδοτο στις Βρυξέλλες.
    Η λέξεις "Greek statistics" είναι συνώνυμες της απάτης, του ψεύδους.
    Πληγώνομαι όταν τα ακούω αυτά, διότι η πατρίδα μας άξιζε καλύτερη τύχη. Ας μην πούμε το τετριμμένο "με τους πολιτικούς που έχομε...", διότι εμείς τους εκλέγομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΕΥΣ θα διαφωνήσω παράγουμε διαφθορά ...Είμαστε πρώτοι σε αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ελλείμματα (που εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να ελέγξουμε), μπορούν να αλλάξουν. Αλλα είναι αυτά που έτσι και τα "καπελωθούμε" δεν αλλάζουν. Και οι οικονομικοί πειθαναγκασμοί συνήθως, ευνοούν πολύ τα ΄"άλλα καπελώματα". Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα και τα μπουρ...λα,οικοι λεγονται στην καθαρευουσα.Ολοι αυτοι που αξιολογουνε τις οικονομικες δυνατοτητες των κρατων ας κυτταξουν πρωτα την καμπουρα τους με τις απατες τους και τα γκολντεν μποις,που τα αρπαξαν και τα πηγαν στις οφσορ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.