19/10/09

H E.E. έχει περισσότερη ανάγκη την Τουρκία απ' ό,τι το αντίστροφο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγαλύτερη ανάγκη την Τουρκία, απ’ ότι το αντίστροφο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκίντερ Φερχόιγκεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Έχουμε περισσότερη ανάγκη την Τουρκία απ’ ότι εκείνη εμάς», υπογράμμισε ο Φερχόιγκεν σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης αυτής.

«Είναι πρωταρχικής στρατηγικής σημασίας … για την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν η Τουρκία έπαιρνε έναν άλλο δρόμο από το να "αγκυροβοληθεί" στέρεα στην κοινότητα των δυτικών κρατών», συνέχισε ο Γερμανός αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο για την Ευρώπη και θα ήταν καλύτερα να αποφευχθεί.

Αναφερόμενος στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., ο κ. Φερχόιγκεν τόνισε ότι αυτή η προοπτική θα προσέδιδε ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην Ένωση όσον αφορά στις σχέσεις της με τον μουσουλμανικό κόσμο. Εντούτοις, επισήμανε, παρότι η Τουρκία είναι στρατηγικά σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προϋποθέσεις ένταξής της θα πρέπει να τηρηθούν.

hellenicbusiness.gr

6 σχόλια:

  1. Τρίχες κατσαρές! Αν μετρήσεις τα αρνητικά, ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Μόνο την ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση να βάλεις, φτάνει.
    Όταν δοθεί στην Τουρκία -διότι θα της δοθεί- το δικαίωμα να εκδίδει ευρωτουρκικά διαβατήρια, θα "χύσει" την μισή Ασία μέσα στην Ευρώπη, σαν Τουρκοευρωπαίους πολίτες και τότε δεν θα μπορεί κανείς να τους διώξει.

    Από την εποχή που είδα τον Φερχόιγκεν να αφρίζει και να λέει απατεώνα τον Τάσσο Παπαδόπουλο, μετά το απρόσμενο και ηχηρό "ΟΧΙ" του 76% των Ελλήνων της Κύπρου, κατάλαβα πώς πρόκειται για ... λαδωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας φυσιογνωμιστής πως θα έκρινε τον Φέρχοϊγκεν;

    Εγώ τον βρίσκο απαίσιο, φυσιογνωμικά!!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που φτάσαμε, οι πλούσιοι και πολιτισμένοι να παρακαλούν τους γύφτους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κύριος Φερχόιγκεν εκπροσωπεί αμερικανικά συμφέροντα. Είναι γνωστή η κόντρα του στο παρελθόν με τον επίτροπο περιβάλλοντος κύριο Δήμα για την προώθηση καλλιέργειας μεταλλαγμένων σπόρων καλαμποκιού μιας συγκεκριμένης αμερικανικής πολυεθνικής εντός της Ε.Ε. και αυτό είναι ένα μόνο δείγμα από την δράση του. Ο κύριος Φερχόιγκεν ας γνωρίζει ότι είναι καιρός εκτός από την τσέπη του να σκεφτεί και το μέλλον της πατρίδας του της Γερμανίας και να ακούσει και την άποψη του γερμανικού λαού πάνω στο θέμα.
    Όσο για την άποψη που προωθείται της «τρομακτικής» και ανεξέλεγκτης Τουρκίας αν δεν την προσεταιριστεί η Ευρώπη απλά είναι για γέλια. Έχω αναλύσει με αφορμή ένα χάρτη που κυκλοφόρησε περί της τουρκικής επιρροής στις εγγύς χώρες της στα επόμενα 50 χρόνια όπου έδειχνε την Ελλάδα υπό τουρκική κατοχή αυτή την προωθούμενη άποψη που φυσικά είναι αμερικανικής έμπνευσης. Είναι στο ίδιο πλαίσιο εμπέδωσης του φόβου στον ελληνικό λαό που ένας κλάδος αυτής της πολιτικής είναι η συνεχής στρατιωτική απειλή. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η Τουρκία δεν μπορεί να προβάλει πραγματική στρατιωτική ισχύ αυτή την στιγμή έναντι της Ελλάδας. Μόνο πομπώδεις διακηρύξεις. Φυσικά αυτές οι διακηρύξεις αν και δεν έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο μπορούν να εκβιάσουν λάθος κινήσεις στην δική μας πλευρά επειδή έχουμε τραγικό έλλειμμα ηγεσίας. Αλλά το πρόβλημα της Τουρκίας είναι να κρατήσει εκείνες τις ισορροπίες ώστε και να μην απαξιώσει αυτή την τραγικά ελλιπή ηγεσία με κινήσεις που θα φέρουν βίαιες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Γενικά μιλώντας πάντως σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο ισχύος η Τουρκία είναι μια αστεία περίπτωση συγκρινόμενη με την Ευρώπη σε κάθε τομέα και μια ένταξη μόνο τις αμερικανικές επιδιώξεις στην Κεντρική Ασία προωθεί μέσω της περαιτέρω τουρκικής οικονομικής ισχυροποίησης.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω θα του στείλω e-mail και θα διαμαρτυρηθώ, για τις βλακείες που λέει, αν η Ενωμένη ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την τουρκία είμαστε χαμένοι, και δηλαδή μετά τα πάρουμε και το Ιράν και τι Ιρακ κλπ για να μην φοβόμαστε?
    Οσοι θέλετε να διαμαρτυρηθείτε σε αυτόμ τον κύριο ιδου το e-mail
    Guenter.Verheugen@ec.europa.eu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να το κανει το εμειλ κανενα μουστακαλη μπορεις να του στειλεις ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.