22/10/09

Ζακ Μπαρό: "H Ελλάδα πρέπει να σέβεται τους κανόνες για την παροχή ασύλου"

Την ανάγκη να σέβεται η Ελλάδα τους κανόνες που αφορούν την παροχή ασύλου,υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια, επίτροπος Ζακ Μπαρό σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης από την ΕΕ στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μεγάλα κύματα λαθρομετανάστευσης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με θέμα τις νέες προτάσεις της Επιτροπής για την ενιαία διαδικασία ασύλου, ο Ζακ Μπαρό είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληροί τους ελάχιστους όρους στην παροχή ασύλου σε αλλοδαπούς, επισημαίνοντας πως η χώρα μας δεν είναι σε θέση να επεξεργάζεται κατάλληλα τις αιτήσεις ασύλου.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι λόγω των δυσανάλογων μεταναστευτικών βαρών σε ορισμένες χώρες , είναι αναγκαία η επίδειξη αλληλεγγύης από την πλευρά της ΕΕ προς αυτές τις χώρες και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε την ενισχυμένη οικονομική βοήθεια που δίνεται στην Ελλάδα με σκοπό την κατάρτιση προσωπικού για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

Τέλος,ο Ζ. Μπαρό ανέφερε ότι στο προσεχές μέλλον προτίθεται να μεταβεί στην Τουρκία με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
axiaplus
*Eυχαριστώ τον Κο.Ελευθέριο για την επισήμανση του άρθρου αυτού.

1 σχόλιο:

  1. Καλὰ τὰ λόγια, ἂς πᾶμε ὅμως καὶ στὶς πράξεις. Θέλει μεγάλη προσοχὴ τὸ μεταναστευτικό, ἰδίως ἡ λαθρομετανάστευσις.
    Δυστυχῶς ἡ προσωπικὴ ἠθικὴ στάση δὲν ἰσχύει αὐτούσια στὴν πολιτικὴ ζωή.
    Καὶ ἐγὼ στὸ φανάρι θὰ δώσω 20 λεπτά, περισσότερα δὲν ἔχω, στὸν λαθρομετανάστη, ἀλλὰ σὰν πολιτικὸ πρόσωπο δὲν μπορῶ νὰ κάνω τὰ ἴδια. Αὐτὸ τὸ γνωρίζει πολὺ καλὰ ὁ κ. Μπαρό καὶ οἱ λοιποὶ πολιτικοί τῆς ΕΟΚ.
    Ὅταν ἡ λαθρομετανάστευσις γίνεται ὄραγανο, ἀπὸ κάποιους, ἐξασκήσεως πιέσεως γιὰ παράλυση τοῦ ἕλληνικοῦ ἔθνους, τότε τὰ δικαιώματα παροχῆς ἀσύλου δὲν μπορεῖ νὰ ἰσχύουν.
    Ἡ Ἰταλία ἐξ ἀνάγκης κάνει ὅτι κάνει, δυστυχῶς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.