16/10/09

Ειρηνευτική πρωτοβουλία από το PKK


«Ομάδες για την Ειρήνη» θα αποστείλουν στην Τουρκία οι αντάρτες του PKK θέλοντας να καταστήσουν σαφές ότι είναι προσηλωμένοι στην ειρηνική έκβαση της διένεξης με την Άγκυρα, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται σε αυτούς.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι μία ανάλογη προσπάθεια, η οποία έγινε στη διάρκεια του έτους 1999, απέτυχε.
Η ειρηνευτική αυτή κίνηση από το PKK, πάντως, γίνεται κατόπιν μιας απόφασης την οποία έλαβε ο φυλακισμένος, εδώ και χρόνια, ηγέτης του PKK, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την διαδικασία του εκδημοκρατισμού στην Τουρκία» αναφέρεται στο ανακοινωθέν του PKK. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το ψυχολογικό κλίμα, το οποίο θα μας επιτρέψει να φθάσουμε στην πραγματική Ειρήνη» προστίθεται.
Υπενθυμίζεται πως περίπου 45.000 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου, το 1984, οι δύο πλευρές πολεμούν η μία την άλλη.
Η Άγκυρα αρνείται να κάνει άμεσο διάλογο με το PKK και η πολιτική της έναντι της οργάνωσης περιορίζεται αποκλειστικά σε δράση στρατιωτική.
NAYTEMPORIKI

2 σχόλια:

  1. ΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
    ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!
    ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΚΚ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΚΚ."

    Πάντα για τους αριστερούς θα προέχει η ιδεολογία και μετά η ελευθερία (ασύμβτη με την αριστερή ιδεολογία, ούτως ει άλλως), το ανεξάρτητο κράτος, το έθνος κλπ. Γι αυτό οι αριτεροί καταντήσατε παγκοσμίως μία τραγική μειονότητα, την οποία ουδείς λαμβάνει στα σοβαρά υπ όψιν. Εκτός από κάτι πεμπτοκοσμικά κρατίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.