22/11/09

Εγγύηση για την έρευνα και την διάσωση στο Αιγαίο η Ελλάδα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερης διαρκείας διακλαδική άσκηση «Έρευνας & Διάσωσης» "ΙΩΝΑΣ - 09" στην ευαίσθητη και υψίστης πανευρωπαϊκής, αλλά και διεθνούς σημασίας περιοχή του κεντρο-ανατολικού Αιγαίου πελάγους, παρά την αιφνιδιαστική και υψηλής επικινδυνότητας παραβίαση του εναερίου χώρου της εν λόγω ασκήσεως από τουρκικά μαχητικά που -εν προκειμένω- τελούσαν υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση.

Η " ΤΑΜΣ / ΙΩΝΑΣ - 09" είναι αεροναυτική άσκηση μεσαίας κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνθηκε από το «Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης» [Γ.Ε.ΕΘ.Α.], με την συνδρομή των «Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας» [Γ.Ε.Ν. & Γ.Ε.Α.], αλλά και με την ενεργή συμμετοχή του «Λιμενικού Σώματος». Σκοπός της ασκήσεως και εφέτος είναι κάθε φορά να παρουσιάζεται η ικανότητα αντίδρασης του συστήματος «Έρευνας & Διάσωσης» [Ε–Δ] και του βαθμού εκπαίδευσης των εμπλεκομένων -σε αυτήν- δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω άσκηση διεξήχθη στα ανοικτά της νοτίου Χίου και για την ακρίβεια, στην θαλάσσια περιοχή, καθώς και στον αντιστοίχως υπερκείμενο εναέριο χώρο του κεντρο-ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ Χίου και Σάμου.

Στην ΤΑΜΣ, εκτός του ΓΕΕΘΑ, των «Γενικών Επιτελείων» και των «Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών» [ΑΣ, ΑΤΑ, ΔΑΥ], συμμετείχε το «Λιμενικό Σώμα» με σκάφη του, καθώς και το «Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης» [ΕΚΣΕΔ].

Οι ασκούμενοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο επεισόδια «Ε-Δ». Το μεν πρώτο αφορούσε στην Ε-Δ ατόμων τελούντα σε κίνδυνο στην θάλασσα μετά από αεροπορικό συμβάν και το δε δεύτερο, σε επιχείρηση «Ε-Δ» ατόμων εβρισκόμενα σε κίνδυνο μετά από ναυάγιο.

Στην ΤΑΜΣ συμμετείχαν 1 Φρεγάτα [Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ] με ένα οργανικό ελικόπτερο, 2 Κανονιοφόροι, 1 Α/Φ C-130, 2 Ε/Π τύπου SAR, 2 ζεύγη Μαχητικών Α/Φ F-16, προσωπικό της ΔΥΚ και 31 ΜΕΕ.

Την άσκηση παρακολουθήσαν επί της φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ» η ηγεσία των Ε.Δ. & πολλοί δημοσιογράφοι.

news.ert.gr

4 σχόλια:

  1. -->Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερης διαρκείας διακλαδική άσκηση «Έρευνας & Διάσωσης» "ΙΩΝΑΣ - 09" στην ευαίσθητη και υψίστης πανευρωπαϊκής, αλλά και διεθνούς σημασίας περιοχή του κεντρο-ανατολικού Αιγαίου πελάγους, παρά την αιφνιδιαστική και υψηλής επικινδυνότητας παραβίαση του εναερίου χώρου της εν λόγω ασκήσεως από τουρκικά μαχητικά που -εν προκειμένω- τελούσαν υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση.

    Που ειδαν την επιτυχια?
    Εκαναν ασκηση σε εναν χωρο που τα Τουρκικα μαχητικα αλωνιζουν?
    Κριμα τα πετρελαια που καψατε ...
    Τουλαχιστον το βουητο των μαχητικων σας εδεσε το στομαχι κομπο??
    Αν ναι τοτε κατι ειναι και αυτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός δουλεύει ποιόν τώρα.
    Καλά τα λέει ο 9¨17
    Κρίμα τα πετρέλαια που κάψατε.Μα δεν ντρεπόμαστε καθόλου πια;
    Εκτός και άν θεωρούμε επιτυχία που απλά βγάλαμε πλοία στο Αιγαίο για λίγο.Εκτός το οτι αφήσαμε τους μογγόλους εντελώς ανενόχλητους να κάνουν την άσκηση με τους Αιγύφτιους σε δικό μας χώρο τους αφήσαμε να μας ταπεινώσουν έτσι μετά.
    Ξεφτίλα πια...Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δουλέμποροι του πόνου των λαθρομεταναστών ακόμη και με ακταιωρούς του τουρκικού κράτους έχουν προστάτες και το ΝΑΤΟ και μερίδα της Ε.Ε.
    Αυτοί οι μεγάλοι στρατιωτικοί μηχανισμοί δεν έχουν τελικά καθόλου Οι δουλέμποροι του πόνου των λαθρομεταναστών ακόμη και με ακταιωρούς του τουρκικού κράτους έχουν προστάτες και το ΝΑΤΟ και μερίδα της Ε.Ε.
    Αυτοί οι στρατιωτικοί μηχανισμοί δεν έχουν τελικά καθόλου τσίπα;
    Τι ιστορία διαβάσανε για να περάσουν εξετάσεις στην πορεία της εκπαίδευσής τους αυτοί οι μεγάλοι στρατηγοί αλήθεια;
    Που πάνε τον πολιτισμό αυτοί οι άξεστοι καραβανάδες και οι πολιτικά υπεύθυνοι της νέας αταξίας;
    τσίπα;

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Arama katarama=CSAR-Combat Search and Rescue των τούρκων.Αν τους δείτε θα καταλάβετε ότι έχουμε πολύ δρόμο και ιδρώτα για να τους αντιμετωπίσουμε.Φυσικά και μπορούμε και πρέπει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.