13/1/10

Επιδότηση 225 χιλ. ευρώ στο «Ίδρυμα Κ. Σημίτη» από τη Διαμαντοπούλου

Στo ποσό των 225 χιλ. ευρώ καθορίζουν την ετήσια κρατική επιδότηση για το 2009 , η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης με την υπ. αριθμ. Φ.1/Α΄/1396 /161356/IB.


Την ώρα που ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί της Καρδίτσας γύρισαν από τις διακοπές και ενημερώθηκαν ό,τι έχουν απολυθεί, αλλά και πλήθος συναδέλφων τους παραμένουν ακόμα απλήρωτοι, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Έτσι στο ποσό των 225 χιλ. ευρώ καθορίζουν την ετήσια κρατική επιδότηση για το 2009 , η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης με την υπ. αριθμ. Φ.1/Α΄/1396 /161356/IB.

Η απόφαση έχει ως εξής:

“Καθορίζουμε για το οικονομικό έτος 2009 την ετήσια κρατική επιχορήγηση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη» (άρθρου 34 παρ. 1 του Ν. 3577/2007, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 3752/2009) στο ποσό των ευρώ (225.000 €) σε βάρος του ΚΑΕ 2519 του Φ. 19−120. Η καταβολή της επιχορήγησης θα γίνει τμηματικά εντός των ορίων διάθεσης της πίστωσης, όπως αυτά προσδιορίζονται κάθε φορά με τα οριζόμενα στις σχετικές αποφάσεις του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, ποσοστά διάθεσης.

Όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει να βρει που «πάνε τα λεφτά», φορολογεί αδιακρίτως, και παραμένει σε «χειμερία νάρκη» ενώ πολλοί εταίροι μας στη Ευρωπαική Ένωση, μας δείχνουν ήδη τη πόρτα της εξόδου.

Ο πολιτικός χρόνος εκπνέει, μαζί με την περίοδο χάριτος…

Antinews.gr

10 σχόλια:

  1. Για πιθανή Κοινωνική εξέγερση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων στην Ελλάδα κάνει λόγο το ινστιτούτο Stratfor


    Για πιθανή Κοινωνική εξέγερση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων της κυβέρνησης κάνει λόγο το ινστιτούτο Stratfor , το οποίο έλέγχεται απο την CIA.
    Η νέα ανάλυση, αναφέρεται λαμβάνοντας αφορμή το πρωτοφανές χτύπημα μπροστά από την Βουλή, αλλά και την ολοένα και μεγαλύτερη κλιμάκωση....
    ...τέτοιων ενεργειών στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 2008 από ομάδες αριστερών και αναρχικών.
    Με ένα τέτοιο χτύπημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ενός "συμβολικού στόχου, όπως το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτές οι ομάδες εμφανίζονται να είναι ικανές να χτυπήσουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε".
    Πέρα από μια σύντομη αναφορά αντίστοιχων χτυπημάτων του 2009, συντάκτες της ανάλυσης εκτιμούν ότι οι επιθέσεις αυτές μπορούν να αποδοθούν στην επισφαλή οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας σήμερα, καταλήγοντας ότι "το πρόβλημα της Αθήνας έγκειται στο γεγονός ότι το κοινωνικό άγχος είναι σε υψηλό επίπεδο εξατίας της οικονομικής κρίσης της χώρας, ενώ το πακέτο των νέων φόρων μαζί με τις περικοπές σε επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας θα αυξήσουν αυτήν την ένταση".

    www.greekamericannewsagency.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι το τελείως άσχετο, αλλά ίσως ενδιαφέρει. Η 7η Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία εβεβηλώθη η ελληνική σημαία στον τάφο του Τ. Παπαδόπουλου ήταν η ημερομηνία των γενεθλίων του. Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ: ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ»

    http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/blog-post_9261.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι από 725 χιλιάδες και τα αλλα ιδρύματα των πρώην, Μητσοτάκη, Παπανδρέου (Γ &Α), και Καραμανλή. Κατά τα άλλα η Μοναρχία ήταν ακριβή...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμα έχει κανείς κουράγιο να ψάξει για αιμμοραγίες κονδυλίων, σκέψου πόσα θα βρεί. Αλλά να ονοματίσει όχι μόνο ποιοί τα παίρνουν αλλά και ποιοί τα έχουν επινοήσει "νομιμοφανώς". Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρειάζεται λεφτά ο πυγμαίος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μισές τις λέτε τις ειδήσεις μου φαίνεται για τα 775 χιλιάρικα του Μητσοτάκη Και άλλα τόσα για των ¨εθνάρχη¨ Καραμάνλη ΜΟΥΓΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ € ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΄74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΦΕ ΤΟΥΣ.

    ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΟΥΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μου Καυκάσιε την απόφαση για το Σημίτη διάβασες μόνο ! Γιατί δεν είσαι στοιχειωδώς αντικειμενικός . Τι σου έκανε ο Σημίτης και πνέεις τόσο μένος εναντίον του. Αλλά έτσι είναι.. τα δένδρα που κάνουν καρπούς πετροβολούν.. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ναι κανει καρπους ο σημιτης,ελιες.και ας σταματησουμε να κατηγορουμε τον ανθρωπο-δεντρο.ευτυχως που υπαρχει ο δακος και θα τον φαει τον αειθαλη.ας ευχαριστησουμε ολοι μαζι τους αμερικανους
    μανος κατοικος ροδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.