10/1/10

Ο Νήμα* αφιερώνει στον κ. Ηρακλείδη και τους ομοίους του

Οι Έλληνες ειρηνιστές ταυτίζονται στην ουσία με τους γκρίζους λύκους της Άγκυρας, που συνήθως τους πείθουν ότι οι γενοκτονίες, η εθνοκάθαρση στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ο εκτουρκισμός των Πομάκων και των Αθιγγάνων της Θράκης, η εισβολή-κατοχή-εθνοκάθαρση στην Κύπρο, είναι αμυντικές πράξεις της Τουρκίας, που δεν επιδιώκει τίποτε άλλο, πέρα από την ειρήνη. Και έτσι, αφού τους πείθουν, οι Έλληνες ειρηνιστές, στρέφουν τα φαρμακερά βέλη τους εναντίον εκείνων των συμπατριωτών τους, που ανησυχούν και πολύ απλά λένε: Όχι άλλες γενοκτονίες, όχι άλλες εθνοκαθάρσεις.

Αφιερωμένο σε Ηρακλείδη και στα ροζ γυαλιά
Οι ειρηνιστές και οικουμενιστές ή «ευρωπαϊστές» έχουν τον δικό τους τρόπο για να παρακάμπτουν τις οδυνηρές πραγματικότητες. Φαντάζονται ότι είναι πιο ρεαλιστές, αφού ξεπέρασαν τους «εθνικούς αταβισμούς» και συμπορεύονται με τη νέα παγκόσμια κατάσταση, όπου τάχα το εμπόριο και ο διάλογος θα αντικαταστήσουν τον πόλεμο. Οι θέσεις όμως αυτές διόλου δεν είναι ρεαλιστικότερες από τις πομφόλυγες του εθνικισμού, συνιστούν απλώς την αντίστροφη ιδεολογία, και μάλιστα μιαν ιδεολογία διόλου πρωτότυπη, αφού δεν περιέχει παρά κοινοτοπίες του καπιταλιστικού φιλελευθερισμού διατυπωμένες πριν από 300 χρόνια και διαψευσμένες επανειλημμένα έκτοτε. Οντας ιδεολογία, εκπληρώνουν και τις ψυχολογικές λειτουργίες της ιδεολογίας, δηλαδή επιτρέπουν σε «προοδευτικούς» διανοούμενους ελαφρών βαρών και σε αστείους δημοσιογραφίσκους να αναβαθμίζουν το μικρό τους εγώ εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι υψηλών ιδεωδών· συνάμα υποθάλπουν σε μικρομεσαίους πολιτικούς την ανακουφιστική ψευδαίσθηση ότι μπορούν να συρρικνώσουν την πολιτική σε διαχείριση και διάλογο, αποτινάζοντας από τους ισχνούς ώμους τους το βάρος έσχατων ιστορικών ευθυνών.
[ Πηγή: http://kondylis.wordpress.com/2009/01/06/nationalstrategy/ ]

*O Nήμα είναι φίλος και σχολιαστής του ιστολογίου μας

3 σχόλια:

  1. Η παραπομπή σε άρθρο του Παναγιώτη Κονδύλη αναφέρεται σε ένα άρθρο του στο «ΒΗΜΑ» πριν από ακριβώς 12 χρόνια. Σε όλα μπορεί κανείς να συμφωνήσει με τον Κονδύλη αλλά εκεί που έχει διαφοροποιηθεί η πραγματικότητα από τις τότε διακηρύξεις των τότε ιδεολογικών αντιπάλων του Κονδύλη είναι ο ισχυρισμός τους περί «ευρωπαϊσμού».
    Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πασιφανές ότι αν μια πολιτική μπορεί να χαρακτηριστεί «ευρωκεντρική» θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι εθνική. Γιατί η έννοια «Ευρώπη» εμπεριέχει την οικοδόμηση της συνύπαρξης και της συνεργασίας πάνω στο θεμέλιο της εθνικής ετερότητας. Αν κάποιος μέσω της συνειδητής προώθησης του εθνομηδενισμού προσπαθεί να κατεδαφίσει το έθνος κατεδαφίζει την Ευρώπη σχηματίζοντας άνευρα κρατίδια τα οποία το μόνο μέλλον τους είναι η αποδοχή της μιας χαοτικής κατάστασης, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής που συναντά κανείς στις αποτυχόντα κράτη της Ασίας και της Αφρικής.
    Ο εθνομηδενισμός φέρνει αναπόφευκτα την διολίσθηση από ένα οργανωμένο κράτος με κανόνες κοινού βίου που δεν στηρίζονται απλά σε μια άνευρη νομική πραγματικότητα αλλά σε μια ρωμαλέα εθνική ιδεολογία με πνευματικό περιεχόμενο σε ένα κράτος φυλάρχων τύπου Σομαλίας ή Υεμένης. Αυτό είναι το κοσμοείδωλο των εθνομηδενιστών. Η απόσυρση του ατόμου από την κοινότητα του δημόσιου πολιτικού διαλόγου και το κλείσιμο του στην ιδιωτική σφαίρα σε μικρότερες ομάδες με δεσμούς που δεν μπορεί να του προσφέρει το έθνος κράτος πια. Αυτούς τους δεσμούς θα μπορεί το άτομο να τους βρει μόνο στην άμεση οικογένεια ή στην γειτονιά ή στα γκέτο όπου θέλουν να τον κλείσουν μέσα σε αλληλοσυγκρουόμενες για την διανομή του κοινωνικού πλούτου ομάδες που δεν θα έχουν καμιά εθνολογική συνοχή και καμιά κοινή πνευματική αναφορά.
    Πρέπει να κατανοήσουμε το μέγεθος της οπισθοδρόμησης που εισηγείται με την κάλυψη δήθεν ανθρωπιστικών επιδιώξεων αυτή η ιδεολογία.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ1 Η βόμβα στο κοινοβούλιο είναι απότοκο της προώθησης αυτής της ιδεολογίας τα τελευταία 10 – 15 χρόνια στα σχολεία. Η γενιά του μηδενισμού δύσκολα θα παραδεχτεί ότι μόνο κοινά φασισταριά βάζουν βόμβες σε κοινοβούλια. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση με όλα τα νόμιμα μέσα. Αυτοί αμφισβητούν την δημοκρατία. Εγώ αμφισβητώ το "προοδευτικό" καθηγητικό σύστημα που τους δημιούργησε και τους άνδρωσε και τους χάρισε το ακαταδίωκτο.

    ΥΓ2 Ο καθηγητής Παναγιώτης Ήφαιστος δίνει σε κείμενό του δημοσιευμένο και σ' αυτό το ιστολόγιο μια εμπεριστατωμένη ανάλυση για το φαινόμενο του εθνομηδενισμού και τις παρενέργειες του είναι εμφανείς στον καιρό μας και που μόνο ανόητοι δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην καθιερωμένη ομιλία για την 28 Οκτωβρίου 1940 στο Μαράσλειο Δημοτικό σχολείο, η δασκάλα της τρίτης τάξεως εκφώνησε ένα λόγο γεμάτο πάθος εξυμνώντας την ηρωική μορφή του Αρη Βελουχιώτη που «ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Φασιστόμουτρων». Μάλιστα τους μοίρασε και τον σχετικό λόγο σε φωτοτυπίες. Επίσης στην επέτειο των «ηρώων του πολυτεχνείου» τους εκφώνησε έταιρο λόγο γεμάτο πάθος για τους «μπάτσους γουρούνια δολοφόνους» και κατόπιν όλοι μαζί, παιδιά και «δασκλαλα» τραγούδησαν τα «αντικάλαντα» του «ποιητή Φανφάρα» ’Ασημου. Η κ. Καθηγήτρια κατάγεται από την Μακεδονία έχουσα μάλλον σλαβικό επώνυμο!! Το θέμα δεν είναι τι έπραξε αυτή, αλλά τι έπραξαν οι γονείς των παιδιών. Τίποτα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Κίμων, πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας λέτε, αν και άκρως απογοητευτικά και εξοργιστικά. Μήπως μπορείτε να μας παραθέσετε τους λόγους της ελληνόφωνης αυτής διδασκάλισσας; Έτσι, για να μορφωνόμαστε κι εμείς...

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.