20/1/10

Ο Ναυτίλος του Στάθη για τη Δραγώνα


Patria ο muerte, αυτό ήταν το διεθνιστικό σύνθημα των Κουβανών επαναστατών...
«Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» ονόμαζαν οι Σοβιετικοί τον αντιφασιστικόν αγώνα κατά των Ναζί...
«Η διαμαρτυρία είναι πατριωτισμός» διαδήλωναν οι Αμερικανοί εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ...
Τούτων ούτως εχόντων, αναρωτιέμαι τι γύρευε ο Κατσαντώνης (δεδομένου ότι δεν εγνώριζε πως είναι Ελληνας) στα Φάρσαλα, αυτός ένας επινοημένος... Επιτέλους! καλά νέα -μετά από πολύ καιρό- απ' τον ΣΥΡΙΖΑ! Υστερα από μία περίοδο διχόνοιας και ερίδων που ταλάνισαν έως παράλυσης σχεδόν τις συνιστώσες και τη συνισταμένη, βρέθηκε επιτέλους ο κοινός τόπος, το τίμιο ξύλο, η ιερά σινδόνη που μπόρεσε να τους τυλίξει όλους σε ένα ψήφισμα ενότητας: υπέρ της κυρίας Δραγώνα! Θαύμα-θαύμα!
Και διαφωνώ απολύτως με το πνεύμα εφημερίδων όπως το «Εθνος», που παίρνει το πράγμα στο ψιλό γράφοντας: «Αυτό και αν είναι είδηση... Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης ενός.... κυβερνητικού στελέχους γιατί, όπως υποστηρίζουν, δέχεται επίθεση από ακροδεξιούς κύκλους».
Δεν ξέρω αν στους «ακροδεξιούς κύκλους» ο ΣΥΡΙΖΑ τσουβαλιάζει τον Μίκη Θεοδωράκη για παράδειγμα, ή αν όποιος άλλος έχει κάτι να αντιλέξει στα λεγόμενα από την υφισταμένη της κυρίας Διαμαντοπούλου, κυρία Δραγώνα, πρέπει να ριφθεί στην πυρά ή να κλειστεί σε ψυχιατρείο, αλλά πρέπει να παραδεχθώ, όσον κι αν μου είναι θλιβερά κωμικό, ότι ακόμα κι αν δεν είχε ιδρυθεί ο ΛΑΟΣ, θα έπρεπε να έχει εφευρεθεί, διότι άλλο καλύτερο ελιξίριο για την αποβλάκωση της Αριστεράς δεν θα μπορούσε να 'χει επινοήσει η άρχουσα τάξη και η νεοταξίτικη σκέψη.
Είναι πλέον θεία μωρία να χαρίζουν κάποιοι αριστεροί την πατρίδα στους ακροδεξιούς εθνικιστές που επανειλημμένως άλλωστε την έχουν προδώσει, και ταυτοχρόνως να συντάσσονται με όλο εκείνο το σύστημα που εξαπολύει την ιδεολογική τρομοκρατία που χρειάζεται η εξουσία για να κυριαρχεί.
Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς, συνδεόταν πάντα με ξένες δυνάμεις. Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς (που είναι ικανή να συκοφαντήσει για εθνικισμό και τη μάνα της) βρίσκεται στην πλευρά που υπηρετεί υπάλληλος η κυρία Δραγώνα.
Παρατράβηξε το αστείο -ούτε καν ανήθικο κι ηλίθιο δεν είναι...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 16.Ι.2010 stathis@enet.gr

13 σχόλια:

  1. Άλλος ένας «ακραίος», «δεξιός», «εθνικιστής», «φασίστας», σ’ αυτό τον τόπο που η «κακιά σκουριά» του «φασισμού» δεν πιάνει…
    Τι έγινε ρε παιδιά; Επιδημία έπεσε;;;!!!
    Καιρός είναι συντρόφια να αρχίσετε να αναρωτιέστε μεταξύ σας «ή στραβά είν’ ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε» και για να σας βοηθήσω μάλλον ορθή απάντηση είναι η πιο προφανής.
    Καλημέρα σύντροφοι και καλά ξυπνητούρια.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://img255.imageshack.us/img255/9817/fasista.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΛΟ "ΠΡΑΜΑ" ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΚΑΡΤΟ.
    ΝΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΡΑ.
    ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ "ΦΙΛΟΙ" ΤΟΥ ΞΥΡΙΖΑ....
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ, ΚΟΨΤΕ ΤΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι άλλο να πω, ο Στάθης τα είπε όλα! Μπράβο, κε Στάθη είσαι αριστερός πατριώτης, τους λες αυτά που όλοι θέλουμε να τους πούμε. Ως δημοκράτης αριστερός κι εγώ που αγαπάει την πατρίδα του-ασχέτως αν κάποιοι "αριστεροί" αυτή την αγάπη την θεωρούν μομφή-δεν πρόκειται πλέον να δεχθώ από κανένα να με αποκαλέσει ακροδεξιό. Πίσω λαμόγια NON PASERA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι δικαίωμα στην πρέζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Νίκος Δήμου είπε ευθέως τον Μίκη Θεοδωράκη "ουρά του ΛΑΟΣ". Το κείμενο εδώ
    http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=398

    Όμως σ' ένα blog είδαμε ένα ΦΕΚ που αφορά τον Νίκο Δήμου και την εθνοσωτήριον κυβέρνησιν της 21ης Απριλίου
    http://makiavelis.blogspot.com/2010/01/blog-post_2017.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παραφράζοντας τον Woody Guthrie, "η σάτιρα είναι μια μηχανή που σκοτώνει φασίστες" (κάθε είδους, ακόμα και κεντροαριστερούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα καλα, αλλα ο κυριος Σταθης τι εννοει με το:
    "ακόμα κι αν δεν είχε ιδρυθεί ο ΛΑΟΣ, θα έπρεπε να έχει εφευρεθεί, διότι άλλο καλύτερο ελιξίριο για την αποβλάκωση της Αριστεράς δεν θα μπορούσε να 'χει επινοήσει η άρχουσα τάξη και η νεοταξίτικη σκέψη";

    Πρεπει δηλαδη να αγνοησουμε τον σωστο πολιτικο λογο και την επιχειρηματολογια του συγκεκριμενου κομματος στο συγκεκριμενο θεμα, μονο και μονο επειδη στο προσωπο του ΛΑΟΣ καποιοι παρεχουν στην ψευτοαριστερα εναν διακριτο εχθρο; Δηλαδη θα προτιμουσε ο κυριος Σταθης να εχει το ΛΑΟΣ διαφορετικη αποψη για το θεμα, μονο και μονο για να ανταποκρινεται αυτη στην στερεοτυπικη και συμπλεγματικη εικονα που εχει ο ιδιος για το κομμα αυτο; Σκετη σχιζοφρενεια...

    Πως καταφερνουμε τελικα οι Ελληνες να μην ενωνομαστε ακομα και σε θεματα που συμφωνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστά, κε omniscient, το προσυπογράφω. Και η Χούντα μίλαγε για Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, αλλά και τα τρία αυτά δεν έχασαν την αξία τους για τους υπόλοιπους Έλληνες, επειδή τα είχε υιοθετήσει ως σύνθημα η Χούντα. Όμως η Χούντα ήταν δικτατορία ε;
    Όπως και αν έχει αγαπητέ φίλε, μόνο στους κινδύνους μονοιάζουμε και το βρίσκω εξαιρετικά θετικό, ότι σιγά-σιγά, όλο και περισσότερες φωνές από τον πατριωτικό αριστερό, ή και τον κεντροαριστερό χώρο όπως και εγώ, προσπαθούν να καταρρίψουν το ψεύτικο άλλοθι που περιφέρουν ως φόβητρο στο δημοκρατικό λαό, περί δήθεν ακροδεξιών και μόνο απόψεων προκειμένου να φιμώσουν και να παραπλανήσουν γύρω από τις πατριωτικές αντιδράσεις. Το ρόλο του "κακού εθνικιστή" τον έχει αποδώσει καλώς ή κακώς η δήθεν Αριστερά στο ΛΑΟΣ και μέσω αυτού προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή από άλλες φωνές σε άλλους χώρους, όπως ο δικός της που δεν μπορεί να τις δικαιολογήσει εύκολα κολλώντας τους το παρατσούκλι "ακροδεξιός". Αυτό νομίζω ότι εννοούσε ο Στάθης, στην πραγματικότητα, υποδεικνύοντας με αρνητικό και κωμικό τρόπο την στερεοτυπική αυτή αντίληψη που ανέφερες και που όντως συμφέρει αυτήν την δήθεν Αριστερά που ξεβρακώνει σήμερα ο Στάθης.
    Να είσαι σίγουρος φίλε μου, ότι από εδώ και πέρα, περιπτώσεις όπως ο Θεοδωράκης, ο Στάθης, ο Λυσσαρίδης και πολλοί άλλοι που πρόκειται να ακολουθήσουν, θα τους προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά από 15 ΛΑΟΣ μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απελλη,

    Ακριβως αυτο εννοουσα και εγω. Αφου βαφτισαν αυτο το χωρο "ακροδεξιο" και "φασιστικο", προσπαθουν μετα να τσουβαλιασουν ολες αυτες τις φωνες αντιστασης και να τις προσαψουν εκει. Οι ανθρωποι πρεπει να εχουν την φωτογραφια του Goebbels πανω απο το προσκεφαλι τους! Παντως αν ηταν οντως ειρωνικο το υφος του Σταθη και δεν το "επιασα", εχει καλως. Ισχυει ομως οτι πολλοι της πατριωτικης αριστερας πεφτουν σε αυτη τη παγιδα και μετα αναλωνονται στο να απαντανε αμυντικα για να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες, ητοι "ουρες του Καρατζαφερη" (κατα τον "πολυ" κυριο Νικο Δημου). Βλεπε για παραδειγμα τον αξιολογοτατο και εγκυροτατο Νεοκλη Σαρρη, που τον εχω δει να "τσιμπαει" αρκετες φορες.

    Η ισχυς εν τη ενωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βεβαίως, αγαπητέ φίλε, έχεις δίκιο. Θα πρέπει όμως και εσύ να παραδεχτείς, ότι και πολύ δεξιοί πατριώτες έχουν πέσει σε μια ανάλογη παγίδα, όταν θεωρούν τους αριστερούς συλλήβδην εθνομηδενιστές και άθεους. Δεν είναι έτσι. Έτσι τα παρουσιάζουν οι ηγεσίες των μεν για τους δε, και τανάπαλιν, τεχνηέντως, προκειμένου να δημιουργούν πολώσεις, που δεν θα επιτρέπουν την επικοινωνία των πατριωτών που βρίσκονται σκορπισμένοι μέσα σε όλα τα κόμματα. Για αυτό, πιστεύω ότι σκοπίμως επιμένουν κάποιοι στη χρήση ξεπερασμένων πλέον πολιτικών όρων, όπως "δεξιός"-"αριστερός", που ανήκουν στο πολιτικό και ιδεολογικό πεδίο του περασμένου αιώνα, για να περιγράψουν την νέα κοινωνική και πολιτική ανακατάταξη, που μόλις τώρα αρχίζει να σχηματίζεται γύρω από ένα -γενικό- προς το παρόν δίπολο. Δηλαδή την νέα πολιτική διάκριση στον 21ο αιώνα, ανάμεσα στον "πατριώτη-εθνιστή" και τον "εθνομηδενιστή-νεοταξίτη", που αργά και σταδιακά θα αποκτούν ως αντίπαλα ρεύματα, όλο και μεγαλύτερη ιδεολογική βάση και πολιτική αντιπροσώπευση. Διότι, η πολιτική διακυβέρνηση του κράτους είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, αλλά ή ύπαρξη του ίδιου του Έθνους είναι νομίζω πολύ σπουδαιότερη. Αυτά οσμίζομαι για το άμεσο μέλλον,μέσα στην επόμενη δεκαετία.
    Αυτό, θα είναι και ο επίσημος θάνατος της μεταπολιτευτικής περιόδου των 35-45 τελευταίων χρόνων. Θα τη διαδεχθεί νέα περίοδος εντάσεων, όπου οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί των δύο επίκαιρων ιδεολογικών ρευμάτων που προανέφερα θα ενωθούν, για να συγκροτήσουν τα δύο μεγάλα νέα πολιτικά κόμματα του τρέχοντος αιώνα. Δεν αποκλείονται φυσικά και οι διάφορες ενδιάμεσες πολιτικές εκφράσεις. Έτσι βλέπω το πολιτικό σκηνικό.
    Τελειώνοντας, φίλε μου, λέω, ότι πάω και με τον Καρατζαφέρη αν μιλάει ειλικρινά για την πατρίδα σε ότι αφορά τις προθέσεις του. Αν όμως αρχίσει να μιλάει για ανωτερότητες, φυλές, DNA και τα συναφή, θα με βρει απέναντί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το έχω γράψει αρκετές φορές: "Αριστεροί" ενοχικοί διεθνιστές, ή ενοχικοί αντιεθνικιστές. Αντί να αναζητά κανείς να αναλύσει τον λανθάνοντα λόγο τους, καλά θα ήταν να αναζητήσει την κατανόησή τους, του ψυχισμού τους δηλαδή, σε ψυχολογική - ψυχιατρική προσέγγιση του προβλήματός τους. Περί προβλήματος πρόκειται, φυσικά, αρχέτως του ότι - αυτοί - το επενδύουν με "ιδεολογικούς" μανδύες. Θέλετε να σας πώ ποιό θα ήταν τα πλέον κατάλληλο τέστ, προκειμένου να κρίνετε την κατάστασή τους; Το εξής: Εισβάλετε ξαφνικά στο σπίτι τους, εγκατασταθείτε και αρχίστε να απαιτείτε, έως σημείου να τους κατηγορείτε που αρνούνται να σας παραδώσουν μέρος αυτού για δική σας χρήση. Κατηγορήστε τους για σωβινιστές, εθνικιστές που θα αρνηθούν να σας παραδώσουν τον ζωτικό χώρο τους. Πείτε τους, στο τέλος, Ακροδεξιούς, που αρνούνται την αποδοχή της κατάληψης του χώρου τους. Αλλά δεν θα το κάνετε. Επειδή δεν θα χρειασθεί να φτάσετε έως εκεί, επειδή θα έχουν αντιδράσει στην κατάληψη του σπιτιού τους. Μετά, όμως, θα βγούν έξω να εκδηλώσουν την δημοκρατικότητά τους (έλεος!) κατά των... φασιστών πυ αρνούνται το "δικαίωμα των Σκοπιανών" να αποκαλέσουν εαυτούς Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.