15/1/10

Εγκαινιάστηκε η συνοριακή διάβαση Ξάνθης - Ζλάτογκραντ


Τη συνοριακή διάβαση μεταξύ της Ξάνθης και της βουλγαρικής πόλης Ζλάτογκραντ εγκαινίασαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ.
Η διάβαση αυτή «συμβολίζει τη νέα Ευρώπη που χτίζουμε ... Γκρεμίζουμε τα τείχη που μας είχαν απομονώσει και ανοίγουμε νέους δρόμους στη συνεργασία, ειρήνη, φιλίας και ανάπτυξης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.
Υπενθυμίζοντας ότι φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Βουλγαρίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι εκτός αυτού του νέου σταθμού, ο οποίος είναι ο τέταρτος διασυνοριακός, θα εγκαινιαστεί, σε λίγους μήνες, άλλος ένας, ήπιας κυκλοφορίας, στην περιοχή του Κυπρίνου έξω από την Κομοτηνή.
Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως για τα δυο κράτη είναι σημαντικός ο τουρισμός υψηλής ποιότητας, που θα συνδέει περιοχές από το χιονοδρομιμό κέντρο του Παμπόροβο, ως τις θάλασσες της βορείου Ελλάδος.
«Ο σταθμός συμβολίζει επίσης την ανάγκη κοινής φωνής όλων των βαλκανικών λαών για να προωθήσουμε τα συμφέροντά μας στη νέα αρχιτεκτονική της ΕΕ με την ένταξη και των υπολοίπων βαλκανικών χωρών ως το 2014 στην Ένωση, τη χρονιά, δηλαδή, που συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τον κύκλο της αστάθειας και των πολέμων που έπληξαν την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και κατέληξε λέγοντας ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία των δυο χωρών για την προώθηση των υψηλών αυτών στόχων.
Απευθυνόμενος στον Ελληνα πρωθυπουργό, ο Βούλγαρος ομόλογός του έκανε λόγο για έναν από τους πιο σεβαστούς πολιτικούς στην Ε.Ε., με τον οποίο -όπως είπε- «παρ' ότι ανήκουμε στις δυο διαφορετικές πιο μεγάλες πολιτικές οικογένειες της Ενωσης, συνεννοηθήκαμε να συνεργαστούμε προς όφελος των δυο λαών μας».
Πριν από τους χαιρετισμούς των δυο πρωθυπουργών στη συνοριακή διάβαση, ετελέσθη αγιασμός από τους μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμονα και Φιλιππουπόλεως Νικόλαο, με τους δυο ιερωμένους να τονίζουν σε σύντομο χαιρετισμό τους, τις δυνατότητες που δίνει η Ορθοδοξία για συνεννόηση μεταξύ των δύο λαών και αντάλλαξαν προσκλήσεις για συλλείτουργο στους αντίστοιχους καθεδρικούς ναούς.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ο δήμαρχος του Ζλάντογκράντ ο οποίος εξήρε τη σημασία του ανοίγματος της διάβασης και υπενθύμισε τη μακραίωνη επικοινωνία μεταξύ των δυο λαών.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έκανε μια σύντομη στάση στις Θερμές, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας, ο αντιδήμαρχος του δήμου Μύκης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ματαζί Τσετίν και Αχμέτ Χατζηοσμάν και η πρώην υποψήφια για την υπερνομαρχία Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν.
Ο πρωθυπουργός είχε μια πολύ σύντομη ενημέρωση για τα σχέδια που εκπονούν οι τοπικοί παράγοντες σε σχέση με την εκμετάλλευση των πλούσιων γεωθερμικών κοιτασμάτων της περιοχής και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην περιοχή.
Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν στη συνέχεια διμερή συνάντηση στο Ζλάτογκραντ και ακολούθως ο κ. Μπορίσοφ παρέθεσε γεύμα στον κ. Παπανδρέου, τον οποίο συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και οι υφυπουργοί Γιώργος Πεταλωτής, Γιάννης Μαγκριώτης και Μάρκος Μπόλαρης.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

9 σχόλια:

  1. εγαμέθαμε,ένα βήμα ακόμα για τον πλήρη εξισλαμισμό της Θρακης.Το σχέδιο διαίρεσης της Ελλάδας προχωρεί.
    Χρυσός,ουράνιο πλουτώνιο,διαμάντια και πετρελαια.Αυτά θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα μαζί με την Βουλγαρία μπορούν να υποβαθμίσουν τελείως την Τουρκία. Με αμοιβαίο όφελος, η Ελλάδα αποκτά έξοδο στην Μαύρη Θάλασσά. Οι δύο χώρες ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να συνεργαστούν με την Ρωσία, και ακόμα και να δμιουργήσουν τεχνητή διώρηγα που θα αντικαθιστά το όποιο πλεονέκτημα της Τουρκίας στα Στενά. Έργο πολυδάπανο, αλλά έργο της επόμενης χιλιετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Η Ελλάδα μαζί με την Βουλγαρία μπορούν να υποβαθμίσουν τελείως την Τουρκία. Με αμοιβαίο όφελος, η Ελλάδα αποκτά έξοδο στην Μαύρη Θάλασσά. Οι δύο χώρες ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να συνεργαστούν με την Ρωσία, και ακόμα και να δμιουργήσουν τεχνητή διώρηγα που θα αντικαθιστά το όποιο πλεονέκτημα της Τουρκίας στα Στενά. Έργο πολυδάπανο, αλλά έργο της επόμενης χιλιετίας.'

    Η πολυ βιβλος εξαπτει τη φαντασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΜΩΗΣΗΣ.. ΚΑΙ Η ΣΤΕΡΙΑ ΕΓΕΝΕΤΟ ΘΑΛΑΣΣΑ..

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ..

    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΟΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ?? ΜΠΑ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιθεση Αγαπης στην ΦΛΟΓΑ απο την Αμυνα!
    ΜΕ μια ωραία και συμβολικου χαρακτηρα πρωτοβουλία αναψαν τη <> της ανθρωπιας οι κκ Ευάγγελος Βενιζέλος και Πανος Μπεγλιτης για λογαριασμο ολων των Ενοπλων Δυναμεων και στο ονομα των διαπιστευμενων στο Υπουργειο Αμυνας συντακτων : Προσφεραν το αντιτιμο των συμβολικων εορταστικων δωρων που προοριζονταν για τους εκπροσωπους του τυπου στον <> και στο <>.

    Η πρωτοβουλια εκδηλωθηκε απο τον κ. Ε.Βενιζελο κατα το κλεισιμο της συνέντευξης τύπου - που εδωσε μαζί με τον κ. Π.Μπεγλιτη - για τις 100 ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και λιγο πριν την κοπη της πιτας: «Πήρα την πρωτοβουλία με την άδειά σας -την οποία ζητάω εκ των υστέρων- και αυτό το παραδοσιακό μικρό συμβολικό δωράκι, το ετήσιο, για τη Νέα Χρονιά, θα το μετατρέψουμε στη καταβολή ενός ποσού στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στη «Φλόγα». Εξ ονόματός σας» ειπε ο Υπουργός Εθνικης Άμυνας προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο «Πεντάγωνο» και αμεσως επικροτήθηκε ενθερμως από όλους. Αλλωστε ολοι οι στρατιωτικοι συντακτες εχουν επανειλλειμενα παρουσιασει ρεπορταζ στα εντυπα και ηλεκτρονικα Μεσα που εργαζονται


    Η φιλοξενη Αγκαλια

    ----------------------------

    Το Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας είναι ένας όμορφος χώρος με 28 διαμερισματάκια στα οποία φιλοξενούνται πληρως( μαζι με τους γονεις τους) παιδιά, απο την επαρχια κυρίως, για οσο χρονικο διαστημα κανουν θεραπεια των νεοπλασματικων νόσων απο τις οποιες πασχουν στις ογκολογικες κλινικες των παρακείμενων παιδιατρικων νοσοκομείων.

    Το φιλοξενο Σπίτι έχει δημιουργήσει και λειτουργεί εδω και πολλα χρονια ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικη Ασθένεια <>, παράλληλα με πολλες άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις επ ωφελεια των παιδιων που νοσουν. Τετοιες ειναι η λειτουργια Σχολειου με εκπαιδευτικους του Υπουργειου Παιδειας εντος της Φλογας, η παροχη ψυχολογικης στηριξης απο ειδικους, η παροχη νοσηλευτικων υπηρεσιων κατ οικον για παιδια απο την Αθηνα και τον Πειραια κλπ. Επισης μετα απο πολυετεις προσπαθειες της ΦΛΟΓΑΣ αγοραστηκε με χορηγεια ειδικο ακτινοθεραπευτικο συστημα ειδικα για παιδια αξιας ανω των 3,5 εκατ. ευρω που ηδη στηνεται στο Νοσοκομειο Παιδων, ενω η πολιτκη ηγεσια του Υπουργειου Υγειας ανακοινωσε τις προαλλες την εγκριση για αμεση προσληψη 22 νοσηλευτων και τεχνικων για τη λειτουργια του.Ακομα ο Συλλογος διεξαγει αυτη τη περιοδο διαγωνισμο για να αγορασει και εν συνεχεια να δωρισει στο νοσοκομειο Αγια Σοφια εναν Αξονικο Τομογραφο υπολογιζομενης αξιας περιπου 350.000 ευρω. Παραλληλα με τις προσφορες που συγκεντρωνει πληρωνει μετεκπαιδευσεις κρατικων γιατρων στο εξωτερικο στην αντιμετωπιση του παιδικου καρκινου.


    Ολοι ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ να δωσουμε αγαπη, ελπιδα, χαρα και πρακτικη βοηθεια στα παιδια που νοσουν και δινουν τον αγωνα της Ζωης.

    Λ.Δ.

    * Περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια « ΦΛΟΓΑ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.floga.org.gr

    Όποιος νομίζει ότι μπορεί να συνεισφέρει για να στηρίξει το έργο της <>, μπορεί να καταθέσει στους παρακάτω λογαριασμούς:

    Εθνική Τράπεζα 192/480000-10
    ALPHA BANK 112-00-2002-011686
    Αγροτική Τράπεζα 017-01/01220138
    Τράπεζα Πειραιώς 5015-020-641423
    Ασπίς 10-203-0001-140
    Eurobank 00260063460100128261

    Marfin Egnatia Bank 0278039425

    Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
    Αθήνα: Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί
    Τηλ : 210-7485000
    Φαξ : 210-7772421

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως μπορεί κανείς συμπατριώτης Βόρειος Έλληνας να με βοηθήσει ;

    Το ... Ζατλογκραντ .... πως ονομάζεται εις την Ελληνικήν ;

    Η Φιλιππούπολις ονομάστηκε Πλόβντιβ και το Εθνολογικό Μουσείο της πόλεως, είναι η κάποτε πρώην κατοικία πλουσίου ΄Ελληνος εμπόρου !

    Τώρα οι Τούρκοι, θα ενοποιήσουν .... τις δύο ...... τουρκικές κοινότητες της Βουλγαρίας και της Ελλάδος την μουσουλμάνική κοινότητα.

    Άλλως τε γιά αυτό τον λόγο η .... επίσημη Ελλάς (!), μετά από προτροπή του ΝΑΤΟ, δέχθηκε να "δοθούν" οι φιλλέληνες Πομάκοι στους "φίλους μας και συμμάχους" Τούρκους, μην τυχόν και ενωθούν με τους αντίπερα Πομάκους της Βουλγαρίας και γίνουν κομμουνιστές(sic!)!

    Bravo Jorgos !!!!

    Μέσα πάλι και η Καραχασάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο όνομα της τουριστικής - δήθεν - 'κονόμας μερικών λαμογιών, φαίνεται ότι ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τα εγκλήματα και τις λεηλασίες των Βουλγάρων εις βάρος μας, τόσο προπολεμικά (Μακεδονικός Αγώνας) όσο και στη διάρκεια της τριπλής κατοχής (1941-1944). Με μερικά ψωροδολάρια που μας έδωσαν πίσω οι κομμουνιστές Βούλγαροι σαν "επανόρθωση" και τα οποία - βεβαίως - ΔΕΝ εισέπραξαν οι παθόντες Ελληνες, αλλά οι παπούδες και οι πατεράδες των σημερινών λαμογιών ... "Go figure" που λέει κι ο Μπερίσας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Υπενθυμίζοντας ότι φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Βουλγαρίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι εκτός αυτού του νέου σταθμού, ο οποίος είναι ο τέταρτος διασυνοριακός, θα εγκαινιαστεί, σε λίγους μήνες, άλλος ένας, ήπιας κυκλοφορίας, στην περιοχή του Κυπρίνου έξω από την Κομοτηνή.»

    Ο Κυπρίνος, λοιπόν, έξω από την Κομοτηνή!
    Μάλιστα!
    Ο πρωθυπουργός μας χρειάζεται επειγόντως εντατικά μαθήματα πατριδογνωσίας (διότι από μητριδογνωσία πάει καλά, φαντάζομαι!...)
    Γιάννης Κουριαννίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν πράγματι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος είπε ότι φέτος συμπληρώνονται130 χρόνια διπλωματικών σχέσεων με τη Βουλγαρία, τότε, φίλοι μου, έχουμε τεράστιο πρόβλημα: Ο πρωθυπουργός μας είναι εντελώς άσχετος (και συνεπώς επικίνδυνος).
    Κατά τη γνώμη του λοιπόν:
    -Το 1880, όταν είχαμε το μαρτύριο της Ανατολικής Ρωμυλίας, όπου χιλιάδες Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά κάτω από Βουλγαρικό ζυγό,υπήρχαν διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα αυτή!!
    -Δεν έγινε ποτέ Ελληνοβουλγαρικός πόλεμος, εκτός και αν, παρά τον πόλεμο, διατηρούσαμε διπλωματικές σχέσεις με τη Βουλγαρία.
    Να προσθέσω και άλλα;
    Μόνο μία λέξη:
    Κ Ρ Ι Μ Α
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.