6/1/10

Τουρκικός τσαμπουκάς την ώρα που Παπανδρέου - Δρούτσας ήταν στο Αιγαίο

Άσχημα ξεκινάει η χρονιά στα ελληνοτουρκικά. Την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν για τα Θεοφάνεια στη Μυτιλήνη,οκτώ τουρκικά F-16,πέταγαν πάνω από Λέσβο-Λήμνο-Χίο-Σάμο!

Πιο κάτω στο Αγαθονήσι βρισκόταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Η πρώτη περατζάδα των τούρκων έγινε στις 10.30 και η δεύτερη στις 13.45 όταν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα στον αερα για Αθήνα,οι τούρκοι ξαναμπήκαν. Η Αθήνα τα ΄χει πάρει ...κρανίο μετά από τα Χριστούγεννα και γι΄ αυτό έστειλε τον Α/ΓΕΣ σε Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι χθες και προχθές και σήμερα το Δρούτσα.
topontiki.gr

Ο Βενιζέλος σηκώνει μπαϊράκι.
Τέρμα στις κινήσεις καλής θέλησης απέναντι στην Άγκυρα θέλει να βάλει ο Έλληνας υπουργός.


Ένα «κλικ» σκληρότερα αποφάσισε να γυρίσει το παραμύθι στα ελληνοτουρκικά ο Βενιζέλος. Μετά τα απαράδεκτα καμώματα των Τούρκων μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο Αιγαίο (ακόμη και το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ) πολιτική και στρατιωτική ηγεσία συμφώνησαν ότι ασφαλώς εμείς θα εξακολουθούμε να σεβόμαστε ότι έχουμε υπογράψει, αλλά μέχρι εκεί.
Οι περαιτέρω κινήσεις καλής θέλησης όπως για παράδειγμα η καθολική καθήλωση της Ελληνικής ΠΑ στις θρησκευτικές εορτές των απέναντι, αποτελούν παρελθόν. Οι εκπαιδευτικές πτήσεις των Ελλήνων πιλότων που δεν απαιτούν δεσμεύσεις περιοχών και εκδόσεις προειδοποιητικών αγγελιών θα εκτελούνται κανονικά.

Το κόκκινο τηλέφωνο.Καθοριστική για την ελαφρά αυτή αλλαγή στάσης ήταν μαζική εισβολή τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά και όσα ακολούθησαν. Ο αρχηγός τακτικής Αεροπορίας ενεργοποίησε τη «κόκκινη τηλεφωνική γραμμή» που συνδέει τη Λάρισα (όπου και η έδρα του ΑΤΑ και ΝΑΤΟϊκού υπόστρατηγείου ταυτόχρονα) με το Εσκί Σεχίρ όπου βρίσκεται εκεί το αντίστοιχο «μαγαζί».

Ο αρχηγός τακτικής Αεροπορίας και επιχειρησιακός ηγέτης της ΠΑ, αντιπτέραρχος Γιάννης Πατσαντάρας, είναι ιδιαίτερα επίμονος σε θέματα πειθαρχίας, αυτοσυγκράτησης και ψυχραιμίας κάθε φορά που μιλάει στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών αναχαίτισης. Παρόλα αυτά το πρωί των Χριστουγέννων κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσει τη ψυχραιμία του.

Επί 15 λεπτά ο Έλληνας Α/ΑΤΑ αναζητούσε το τούρκο ομόλογό του Κορκάν Πουλατσού. Οι υφιστάμενοι του τούρκου αντιπτέραρχου προφασίστηκαν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγει ο Πουλατσού τη τηλεφωνική συνομιλία. Τελικά αναγκάστηκε να μιλήσει στον Έλληνα Α/ΑΤΑ ο οποίος του υπενθύμισε σε ιδιαίτερο τόνο, το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ, που μεταξύ άλλων προβλέπει αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών σε Ελλάδα και Τουρκία. Του επισήμανε ακόμη πως μόλις πριν ένα μήνα η Ελληνική ΠΑ, είχε αναστείλει ακόμα και τις εκπαιδευτικές της πτήσεις επειδή στη Τουρκία γιόρταζαν το Μπαϊράμι.

Η απάντηση στην ερώτηση «γιατί δεν σέβεστε την ημέρα των Χριστουγέννων» κάθε άλλο λειτούργησε κατευναστικά. «Για εμάς είναι μια συνηθισμένη ημέρα» είπε ο Πουλατσού προκαλώντας την έκρηξη του αρχηγού τακτικής Αεροπορίας, ο οποίος από την εκκλησία που βρισκόταν βρέθηκε στο κέντρο των επιχειρήσεων.
Οι τουρκικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, μέσα στις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων ήταν πολλές:
- Υπερπτήση – η 48η μέσα στο 2009 – οχτώ μαχητικών πάνω από Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Φούρνους προπαραμονή των Χριστουγέννων.
- Μαζικές παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο τη παραμονή και ίδιο σκηνικό ανήμερα των Χριστουγέννων.
- Τη Δευτέρα μετά τα Χριστούγεννα οι τούρκοι απείλησαν με…αναχαίτιση μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 μόλις αυτό απογειώθηκε από τη Ρόδο.
- Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσέγγισε την ανατολική βραχονησίδα των Ιμίων και πέταξε 100 πόδια πάνω από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ο αρχηγός του οποίου τόλμησε να επισκεφτεί το Αγαθονήσι για να ευχηθεί Καλή Χρονιά στο προσωπικό.
Αναβάθμιση προκλήσεων το 2009.

Το 2009 σε ότι να κάνει με το Αιγαίο και την Άγκυρα φεύγει όπως ακριβώς ήρθε. Τις πρώτες ημέρες του 2009 εγκαινιάστηκε από την Άγκυρα η τακτική των χαμηλών πτήσεων επάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά. Στις 7 Ιανουαρίου ένα Ελληνικό ελικόπτερο SUPER PUMA κόντεψε να συντριβεί στο Φαρμακονήσι, όταν δύο τουρκικά F-16 πέταξαν 100 πόδια πάνω από το στροφίο του εκφράζοντας έτσι την οργή της Άγκυρας για την επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια στο Αγαθονήσι ένα 24ωρο πριν.
Συνολικά 2900 φορές, μαχητικά αεροσκάφη μπήκαν παράνομα στο Αιγαίο, τη χρονιά που μόλις πέρασε. Οι παραβιάσεις ήταν 1600 και οι επικίνδυνες εμπλοκές 250.
Εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ» – Σελ.19 (06.01.2010)
Nationalpride.wordpress.com

9 σχόλια:

  1. Ο αρχηγός τακτικής Αεροπορίας και επιχειρησιακός ηγέτης της ΠΑ, αντιπτέραρχος Γιάννης Πατσαντάρας, είναι ιδιαίτερα επίμονος σε θέματα πειθαρχίας, αυτοσυγκράτησης και ψυχραιμίας κάθε φορά που μιλάει στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών αναχαίτισης.


    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΗΘΕΣ
    100000000000%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λένε οι άγγελοι εδώ...... Για την Ελλάδα, Κύπρος και το Αιγαίο.

    *Αν είστε άγιος:

    Συγχωρέστε τον εχθρό.....

    Είναι αλάθητος!

    Ποιος συγχωρεί εκμηδενίζει κάθε αγώνα.....

    Συγχώρεση.......είναι η αγάπη στον εχθρό.

    Από κει και πέρα, κάθε αγάπη αντικατοπτρίζεται στον άλλο και έρχεται πάλι σε εσάς....έτσι υπάρχει μια μετάδοσης.

    *Αν δεν είσαι άγιος και έχετε το Ισλάμ στον κώλο σου:

    - Τον πόλεμο......

    - Ή το χρυσό......

    Τον πόλεμο:

    Η Ελλάδα είναι χωρισμένη, όπου τα πρόβατα είναι στους “στάβλους” των πολιτικών κομμάτων. Σχετικά με τον πόλεμο οι Έλληνες δεν θα είναι ενωμένο με το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να συμβεί ακόμη ένα “αγώνα” μεταξύ τους: ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και να ξεχνάμε το πραγματικό εχθρό. Σήμερα, η Ελλάδα δεν έχει μια πολιτική που ενώνει τους Έλληνες. Οι πολιτικοί έχουν κατασχεθεί τα πρόβατα στους “στάβλους” με της αλυσίδες της άγνοιας. Μαχητικά αεροσκάφη μας έχουν τοποθετηθεί σε μεγάλο “στάβλους” και ένας δεν βλέπει το άλλο.

    ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είναι σοσιαλιστικά κόμματα, γιατί και οι δύο υπέκυψε στα γόνατά μπροστά στο Μουσταφά Ατατούρκ και τώρα τα πάντα επιτρέπονται.....

    Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο.....

    Αν οι Τούρκοι κάνουν την “πτώση” το αεροπλάνο του Παπανδρέου......κανείς δεν ανησυχεί.......όλοι έχουν ανάγκη το ” χόρτο”!

    Το χρυσό: π.χ.

    Ο Μαρκήσιος του Pombal έδωσε μια “από άγιος” και έδωσε μία από τις μεγαλύτερες *Συγχωρεθεί* από της ιστορία της Βραζιλίας. Πήρε όλο το χρυσάφι της “Minas Gerais” και “αγόρασε” την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, προκειμένου να διατηρηθεί το χάρτη της Συνθήκης της Μαδρίτης, διότι διαφορετικά η Βραζιλία θα είχε κομμένο σε φέτες από τις δυνάμεις των χωρών αυτών. Η Πορτογαλία ήταν πάνω στον καμβά μετά το σεισμό της Λισαβόνας, αλλά το χρυσό δεν έχει ουτε περάσει από τα λιμάνια της Λουζιτανικής.....

    Η συνωμοσία Ολλανδικά-Γαλλικά-Αγγλικά.....ήθελε να πάρει όλα τα “εδάφη” της Βραζιλίας, του Αμαζονίου......να διαιρεθεί σε δύο κομμάτια, αλλά ο Μαρκήσιος του Pombal με το χρυσό της “Minas Gerais”..... κατάφερε να “διαφθείρει” τα δικαστήρια της Γαλλίας, Αγγλία και Ολλανδία και ήταν σε θέση να εμποδίσει το καταστροφικό έργο κατά το μέλλον της Βραζιλίας. (διάλογοι 1985, Οβίδιος ντα Κούνια).

    Το χρυσό στην Ελλάδα / Κύπρος είναι το Αιγαίο, αλλά οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να διερευνήσει. Είναι ακριβώς αυτό το χρυσό.....ότι μια μέρα οι Έλληνες θα εγκαταλείψουν την στάβλους.......

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να παψουμε να ειμαστε φλωροι και κοτες οι νεοελληνες και επιτελους να κανουμε ενα θερμο επεισοδιο..ριχτους και τα 8 αεροπλανα που παραβιαζουν τον ΕΕΧ.ριχτους και βουλιαξε και τα πλοια..αμαν πια κο κο κο κο κο κο ..κο κο κο κο κο κο ολη την ωρα κανουμε στους μογγολους και αυτοι ερχοντε μεχρι την αθηνα με πλοια και αεροπλανα...ελεος πια,φτανει το κο κο κο κο κο κο κο κο ..ναι ,τωρα θα πεταχτουν ολοι οι ειδικοι και θα μου πουν :εσυ μιλας για πολεμο,εξω απο το χορο μιλας,μιλας εκ του ασφαλους κτλ....και γω απανταω οτι καθε μερα ντροπιαζουμε τους προγονους μας που θυσιαστηκαν για να ζουμε ελευθεροι και μεις κανοντας τις κοτουλες καθε μερα παραχωρουμε κυριαρχικα δικαιωματα,γεμιζουμε τη χωρα μας αλβανους με κινδυνο ενος νεου κοσσοβου,γεμιζουμε τη κοινωνια με λαθρομεταναστες ισλαμιστες μελλοντικα πιονια των μογγολων απεναντι...αντε ξυπνατε νεοελληνες και χωρις θυσιες τιποτα δεν κερδιζεται.....και γω που μιλαω εκ του ασφαλους στα ιμια ειμουν απεναντι στους μογγολους στη χιο σε θεση μαχης στο χωρο διασπορας του μηχανοκινητου ταγματος που ειμουν.....ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΑΝ ΕΠΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ..ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ ...ΚΟ ΚΟ ΚΟΚΟ ΚΟΚΟ ΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αρχηγός τακτικής Αεροπορίας και επιχειρησιακός ηγέτης της ΠΑ, αντιπτέραρχος Γιάννης Πατσαντάρας, είναι ιδιαίτερα επίμονος σε θέματα πειθαρχίας, αυτοσυγκράτησης και ψυχραιμίας κάθε φορά που μιλάει στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών αναχαίτισης.


    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΗΘΕΣ
    100000000000%
    ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΓΑΤΟ...

    ΤΙ ΛΕΣ ΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΡΑΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ Ε???

    ΠΕΣ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΟΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΤΑ Φ-16 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟ ΔΕΝ Σ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΑΦΟΒΑ....ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΠΤΙΤ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΖΑΝΑΧ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝΕ...ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

    ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ...ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΟΛΤΙΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΝΣΤΩΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΥΞΙΔΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ..

    ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΘΟΚΑΜΙΛΙΣΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα γίνω κουραστική δεν είμαι στρατιωτικός αλλά θα κάνω μια υπόθεση εργασίας :
    Δεν κάνουμε τίποτα και πάμε μόνιμα με την οδό της υπαναχώρησης που λέει κο κο κο για να μη κάνουμε πόλεμο άλλωστε ποιος τον θέλει ....κανείς.
    Αποτέλεσμα έχουμε σε πλήρη ανάλυση την παροιμία δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάττι.Απλά αντί να τα χάσουμε εμπόλεμα και μαι πολύ αίμα τα χάνουμε πολιτικά διπλωματικά και απλά με καλύτερο νυχτερινό ύπνο.
    Αν εμπλακούμε σε ''θερμό επεισόδιο'' θα μπούμε πιθανόν σε πόλεμο οπότε θα έχουμε αίμα θάνατο και θυσία αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα θα μας τα πάρουν όλα.
    Κάποτε στην Ελληνική ιστορία μάθαμε για την υστεροφημία απο όσο βλέπω στην σημερινή μαθαίνουμε την παρτοφημία (εκ του παρτακισμού).
    ΤΑ πράγματα είναι απλά κύριοι μας βιάζουν καθημερινά με ευγενικό και διπλωματικό τρόπο μας αρέσει το ανεχόμαστε δεν μας αρέσει αντιδρούμε. Απλά ας κάνουμε προθέρμανση στο πόνο.
    Αλλωστε τίποτα δεν κατακτήθηκε κρατήθηκε ή αν θέλετε αποκτήθηκε χωρίς πόνο και δάκρυ .
    Θέλουμε Ελλάδα ή θέλουμε προτεκτοράτο της Νεοθωμανικής Τουρκοαμέρικής ;
    Η ομελέτα για να γίνει θέλει σπάσιμο αυγών θα καούμε μια και έξω ή σιγά σιγά;

    Το να πουλάω ιδία βουλήση την αξιοπρεπειά μου είναι δικαίωμα μου το να πετάω τον αυτοσεβασμό μου επίσης.
    Το να ευνουχίζω μνήμες νεκρών για να μπορώ εγώ να κάνω την κότα από το DaCapo είναι άδικο και άνανδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 06 Ιανουαρίου 2010 10:10 μ.μ

    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ????


    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΙΖΕΣ...

    ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ Η ΕΣΤΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ...

    ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΙΣΩΣ ΟΦΩΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΕ ΚΛΠ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ 1000 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 0...ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ..

    ΑΛΛΑ ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 1000 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ...ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟ Η ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΤΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΥΛΙΚΟΥ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΤΑΛΥΨΗΣ ΝΗΣΙΟΥ Η ΕΔΑΦΩΝ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ Π..... Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΕΣ...]
    ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ..

    ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΜΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι για την υπομονή των Τούρκων:
    Ένας τέως Αρχηγός του ΑΤΑ μίλαγε συχνά στους επιτελείς του για την παροιμιώδη υπομονή των Τούρκων με αυτά τα λόγια:" Ο Τούρκος, όταν στο μονοπάτι που βαδίζει, δει πως κρέμεται ένας βράχος, θα σταματήσει και θα περιμένει την πτώση του. όποτε αυτή γίνει. Μετά θα περάσει."
    Αναρωτιέμαι αν αυτό το γνωρίζουν εκείνοι που σήμερα κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Τουρκία χρόνια τώρα μας πουλάει ότι το "βαθύ κράτος" προκαλεί τις εντάσεις με την Ελλάδα ενώ οι τουρκικές κυβερνήσεις εμφανίζονται υπέρμαχες της ελληνοτουρκικής φιλίας και του εξευρωπαϊσμού της χώρας τους.
    Και αυτό το παραμμύθι το πουλάνε όχι μόνο σε εμάς αλλά και στην ΕΕ και αλλού. Όλοι ξέρουν, φυσικά, τι πραγματικά συμβαίνει αλλά δεν τους νοιάζει αφού τηρούνται τα προσχήματα.
    Πόση φαιά ουσία θέλει για να μιμηθούμε αυτή τη πρακτική αφού αποδεικνύεται αποτελεσματική?
    Για κάθε πολιτικό βήμα "καλής θέλησης", για κάθε ζεϊμπέκικο και για κάθε (δήθεν) υποχώρηση στο πολιτικό πεδίο οι στρατιωτικοί μας πρέπει να αναβάζουν και απο ένα βαθμό τη θερμοκρασία.
    Ελληνοτουρκική φιλία απο τη μία, μαζικές παραβιάσεις του τουρκικού (!) εναέριου χώρου απο την άλλη. Χειραψίες απο την μία, αληθινά πυρά σε αναχαιτήσεις απο την άλλη. Μνημόνια συνεργασίας απο τη μία, μυστικές συμφωνίες με Κούρδους, με Συρία, με Αρμενία απο την άλλη

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ENA ATYXHMA ΣΑΝ ΤΟΥ 96 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΙΣΩΣ 2,3 ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΩΧ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ... Ο MAGIC..MICA..IRIS-T ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ..
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ..ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Ε..ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΕΠΑΘΕ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΜΕ..

    ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΛΑΒΗ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣΕΤΕ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.