5/1/10

Τη στιγμή που η ελληνική ύπαιθρος ερημώνει, η Αγγλία επιστρέφει στην αγροτική παραγωγή!

Να παράγουν τα δικά τους αγροτικά προϊόντα καλεί τους πολίτες της η Βρετανία

Mεγάλη Βρετανία: "Η διατροφική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με την ενεργειακή ασφάλεια"
Επιστροφή στη φύση
Η κυβέρνηση πιστεύει ότι το σχέδιο θα ενδυναμωσεί το συλλογικό πνεύμα και οι δεξιότητες των τοπικών κοινωνιών

Νέα πνοή στον τομέα της γεωργίας επιχειρεί να δώσει η βρετανική κυβέρνηση παρουσιάζοντας ένα 20ετές σχέδιο με στόχο την παραγωγή περισσότερων τροφίμων και την μερική απαγκίστρωση της χώρας από τις εισαγωγές. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Χίλαρι Μπεν, με το σχέδιο αυτό η χώρα κάνει τη δική της προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή και βοηθά στην παραγωγή περισσότερων τροφίμων για τον ταχύτατα αυξανόμενο πληθυσμό.

Η διατροφική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με την ενεργειακή ασφάλεια, δήλωσε, σύμφωνα με τον Guardian, ο Χίλαρι Μπεν παρουσιάζοντας την κυβερνητική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει μια «τεχνολογική επανάσταση με τον πρώτο λόγο στον καταναλωτή», που θα εισάγει τη βρετανική γεωργία στην επόμενη γενιά.
«Γνωρίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε και καταναλώνουμε τα τρόφιμα είναι απαράδεκτος τόσο για τον πλανήτη όσο και για τον εαυτό μας. Υπάρχουν προκλήσεις για όλους μας σε αυτόν τον τομέα, από την παραγωγή τροφίμων μέχρι και τη διαχείριση των υπολειμμάτων» δήλωσε ο Μπεν.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να μισθώνει εκτάσεις σε όσους ενδιαφέρονται να στήσουν τους δικούς τους κήπους για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων είτε για μόνιμη χρήση είτε για προσωρινή. Επίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να συστήσει μια «τράπεζα γης» που θα διαθέτει τις εκτάσεις σε όσoυς ενδιαφέρονται να τις καλλιεργήσουν.
Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι με το σχέδιό της αυτό θα ενδυναμωθεί το συλλογικό πνεύμα και οι δεξιότητες των τοπικών κοινωνιών, καθώς και η σωματική και πνευματική κατάσταση των πολιτών.

Newsroom ΔΟΛ

8 σχόλια:

  1. " ένα 20ετές σχέδιο "
    Αυτό στην Ελλάδα, είναι το συντομότερο ανέκδοτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, πρίν ξεκινήση τους Βαλκανικούς πολέμους γιά την απελευθέρωση των βορείων εδαφών μας, φρόντισε πρίν, να υπάρχη αυτάρκεια σε σιτάρι από τον θεσαλικό κάμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to melon einai diaforetiko apo ayto


    poy nomizoyn oi ellhnares
    me ta megaloy kybismoy aytokinhta

    kai h

    aggloi proetoimazontai.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4.  

    Συγνώμη, άσχετο, αλλά είναι βιαστικό:
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο Μεταναστευτικό - Όλα τα Γραφικά, Εικόνες, Avatars, Icons
    Στείλτε και τις δικές σας εμπνεύσεις με θέμα: "Δημοψήφισμα" (βλ. στο τέλος της σελίδας)
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πιστεύετε ότι ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα; Δεν το πιστεύω. Διότι η Βρετανική κυβέρνηση μπορεί μεν να καλεί τους βρετανούς να επιστρέψουν στην γεωργική παραγωγή, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα παραχθέντα προϊόντα θα επιδοτούνται. Άντε λοιπόν να πείσει κανείς τον Έλληνα να δουλέψει χωρίς κρατική επιχορήγηση. Καλή του τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπενθύμιση!
    Το κράτος Μεγάλη Βρετανία δεν υπάρχει!
    Λέγεται Ηνωμένο Βασίλειο (UK).
    Τα Ελληνικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) επιμένουν να το ονομάζουν λανθασμένα! Δουλοπρέπεια ή άγνοια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εϊχα διαβάσει ότι η αναλογία πλυθησμού στην Ελλάδα είναι 70% στις πόλεις και 30% στα χωριά-κωμοπόλεις, στην Τουρκία τα ποσοστά είναι αντίστροφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτελους και μια κινηση λογικης για το θεμελιωδες προβλημα της αυταρκειας σε τροφιμα καθε χωρας.
    'Αναγκα και θεοι πειθοντε' κυριοι Βρετανοι που δια στοματος και πραξεων του κ. Μπλαιρ πετουσατε στο περιθωριο την απαραιτητη αγροτικη παραγωγη καλης ποιοτητας για τους λαους της Ευρωπης, ωστε να δωσετε πλεονεκτημα στις μεγαλες πολυεθνικες εταιριες παραγωγης τεχνιτου τροφιμου, για να ελεγξουν ετσι τη θρεψη των λαων της...
    Ας τα βλεπουν οι δικοι μας κυβερνητες που δυστυχως εκαναν οτι μπορουσαν ωστε η ευλογημενη χωρα μας με τα μοναδικης ποιοτητας προιντα να αποαγροτοποιηθη.
    Ειναι μια πρωτη δικαιωση για ολους οσους τοσα χρονια προσπαθουν να διατηρησουν στη ζωη πραγματικο Εθνικο κεφαλαιο οπως το λαδι, το μελι, το τυρι, το κρεας, τα φρουτα κλπ που μπορουν να θρεψουν τον πληθυσμο μας και να φερουν πολυτιμο συναλαγμα στην υπο χρεωκοπεια χωρα μας αντι...να φθανουμε να εισαγουμε και τα πιο χρειωδη μεγαλωνοντας την οικονομικη μας αιμοραγια.
    Οι κυβερνησεις και το Κρατος που απηνως καταδιωξαν τοσα χρονια την Ελληνικη παραγωγη ας μεινουν με τη ντροπη τους και ας αφησουν την πλουσια και παραγωγικη υπαιθρο μας να ανασυγκροτηθη και να ξαναμαζεψει το μελισσι των παραγωγων της. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

    Φωτιος Μ. Πλατανιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.