8/1/10

«Επίθεση» για μείωση λειτουργικών δαπανών στην Αμυνα

Θεσμοθετημένα μέτρα και όχι σχέδια και λόγια ζήτησαν από τους οικονομικούς παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας οι κοινοτικοί αντιπρόσωποι, κάνοντας σαφές ότι δεν πείθονται πως η μείωση των λειτουργικών δαπανών του υπουργείου κατά 12% θα υλοποιηθεί και θα έχει και συνέχεια.

Οι οικονομικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά τη 45λεπτη συζήτηση που είχαν στο υπουργείο Αμυνας με οικονομικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημερώθηκαν για τα σχέδια του υπουργείου που έχουν σκοπό τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά 12% και κατά 6% στο συνολικό κόστος που περιλαμβάνει και εξοπλιστικά και αποπληρωμή δανείων.

Οι δύο Ελληνες αξιωματούχοι που εκπροσώπησαν την πολιτική ηγεσία, έδωσαν στοιχεία για μείωση και συγχώνευση στρατοπέδων, μείωση των επιδομάτων αλλά και των αποζημιώσεων των εκτός έδρας, κόστος αποπληρωμής προμηθειών αλλά και κόστος λειτουργίας πολεμικών βιομηχανιών που βρίσκονται υπό τη σκέπη του υπουργείου.

Από την πλευρά τους οι κοινοτικοί παράγοντες, αφού άκουσαν τα όσα είχαν να πουν οι Ελληνες αξιωματούχοι, εξέφρασαν την αμφιβολία τους για το κατά πόσο είναι εφικτές οι αλλαγές που προγραμματίζονται ή είναι ενέργειες που σκοπό έχουν να παρουσιάσουν μια εικόνα η οποία όμως δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα ή θα αλλάξει προς το χειρότερο τα επόμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό ζήτησαν να θεσμοθετηθούν οι αλλαγές, ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς των οικονομικών του υπουργείου. Τέλος, οι κοινοτικοί έφυγαν λέγοντας ότι θα επανέλθουν σύντομα για να διαπιστώσουν κατά πόσο θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του υπουργείου.

Κλείσιμο στρατοπέδων;
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο αναπληρωτής υπουργός θα συγκαλέσουν σύσκεψη της στρατιωτικής ηγεσίας και των οικονομικών επιτελείων των κλάδων για να συζητήσουν τις αλλαγές που προτείνονται για να αποδειχθεί κατά πόσο αυτές είναι δυνατόν να υλοποιηθούν αμέσως, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των στρατοπέδων, η μείωση των υπηρετούντων αξιωματικών, το κόψιμο των επιδομάτων που έχουν δοθεί υπό τη μορφή αυξήσεων τα περασμένα χρόνια αλλά και τα οδοιπορικά που από τους αξιωματικούς θεωρούνται κεκτημένα.
Του Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

7 σχόλια:

  1. Θα μπορούσαν όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να φέρουν το ναυτικό τους και την αεροπορία τους εδώ και να αναλάβουν αυτοί τις αναχαιτίσεις,περιπολίες κλπ έτσι ώστε να περιορίσουμε εμείς τα έξοδα,να εκπαιδευτούν κι αυτοί λίγο που δεν ξέρουν που πάνε τα 4...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hermann Goering, 6 Αυγούστου 1942 πρός τους εκπρόσωπους και στρατιωτικούς διοικητές των κατακτημένων χωρών του 3ου Reich:“Σε όλα τα κατακτημένα εδάφη βλέπω ανθρώπους χορτάτους απο φαγητό, όταν ο δικός μας λαός πεινάει. Για όνομα του Θεού(sic), δεν σας στείλαμε εκεί για την προστασία των λαών που είναι στην ευθύνη σας, αλλά για να πάρετε ό,τι μπορείτε, ώστε ο Γερμανικός λαός να ζήσει. Περιμένω από εσάς να αφιερώσετε όλη σας την ενέργεια σε αυτό. Η συνεχής φροντίδα των ξένων πρέπει να σταματήσει αμέσως και δεν με νοιάζει καθόλου, όταν μου λέτε ότι οι άνθρωποι κάτω από την δική σας διοίκηση πεθαίνουν της πείνας. Αφήστε τους να πεθάνουν προκειμένου κανένας Γερμανός να μην πεινάσει”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ώ ρε που καταντήσαμε!
    Ξένοι γραφειοκράτες, να έχουν σοβαρό λόγο γιά την συγκρότιση και λειτουργική υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
    Τελικά, εννοούσε ΚΑΙ αυτό, εκείνος ο Γιωγράκης, όταν έλεγε ότι, λόγω χρέους, κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία.
    Φτού σας ξεφτύλες, πρώην και νύν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστηχως ...τα πραγματα εδω και καιρο δεν πανε καλα στις Ε.Δ.
    Μακαρι να βρεθει ενας πεφωτισμενος ανθρωπος να κανει μια αναδιοργανωση ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ-ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ .

    Ουτε καταργηση ουτε μειωση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν παιδιά...βρέθηκε ο λόγος που εκτινάχθηκε στα ύψη το έλλειμα της Ελλάδας. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!!!
    Εχω πεισθεί και εγώ....
    Φταίνε οι στρατιωτικοί που συνάπτουν συμβάσεις και παίρνουν μίζες και αφήνουν απο έξω μερικά λαμόγια που θέλουν να λέγονται πολιτικοί...
    Φταίνε οι ανώτατοι αξιωματικοί, οι οποίοι για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν τα "σαραβαλιασμένα" Nissan και καίνε βενζίνη....
    Φταίνε οι "αποζημειώσεις" που παίρνουνε οι στρατιωτικοί για την εκτέλεση ασκήσεων ,πτήσεων και πλεύσεων στο Αιγαίο και όλο τον κόσμο, μακρια απο παιδιά ,οικογένεια και σπίτι.
    Φταίνε τα εκτός έδρας που παίρνουν ως "τυρί" στη φάκα, για τις ατελείωτες ώρες εκτός ωραρίου, που δαπανούν στο στρατόπεδο.
    Φταίνε οι στρατιωτικοί(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΑΚΟΥΣΑ ,ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ"ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ) οι οποίοι για τις μεταθέσεις τους ΚΆΘΕ 2 ΧΡΌΝΙΑ, παίρνουν 20-30.000ευρώ!!!!!!
    Φταίνε οι στρατιωτικοί...Φταινε...Φταίνε
    Αρκεί να δώσουμε τροφή στην Αριστεροτραφούμενη Ελληνική κοινωνία ,η οποία μνησίκακα χαίρεται όταν ψοφάει η κατσίκα του γείτονα και δεν ασχολείται με την κατάντια που έχουμε περιέλθει.
    Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!!
    Φταίνε οι στρατιωτικοί....που δεν έχουν πεί ακόμη ΑΕΙ .....στο διάολο και να τα βροντήξουν όλα κάτω....και τότε να πάει ένας απο αυτούς στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ,άλλος στο ΚΟΣΟΒΟ ,άλλος στα σύνορα, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος .....ΑΕΙ ΣΤΟ ......ΠΙΑ ...ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμος
    αφού αγανάκτησες,κανε κάτι κι εσύ...μπορείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμος 08 Ιανουαρίου 2010 2:24 μ.μ.
    "Ξένοι γραφειοκράτες"
    Γραφειοκράτες οπώσδηποτε, αλλά και ξένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.